Една народна мъдрост гласи: камакът си тежи на местото. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се справяте със 500 лв заплата :(
Collapse
X
-
коцев написа:Една народна мъдрост гласи: камакът си тежи на местото. :D681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!
7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"
Коментар
-
коцев написа:Една народна мъдрост гласи: камакът си тежи на местото. :D
Коментар
-
коцев написа:Е па като не разбра за тежеста на камъка ,ето ти сега пък друга за камъка и накрая ще ви ги преведа какво значат тия поговорки . :D дялън камък навсякъде ставаА иначе това дето си го писал с червеното, напълно го споделям.Това вече е мъдрост. А онова първото беше глупост
Коментар
-
Ех колеги де аз да зимах 500 лв заплата... какво да кажа с мойте 350 кинта на месец ...Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
Punto. 1.2 16v. 86hp+
Коментар
-
Между другото, брат ми днес каза, че в тяхната работа са взели решение, вместо да съкратят 10 човека, на целия персонал да пускат по 5 дни неплатена всеки месец.Така заплатата му пада с 25% и от 300 лв става смятайте колко. 7 човека в работата му са пенсионери и вземат и пенсии, а голяма част от колегите му нямат необходимото образование. Работата е общинска - държавен ансамбъл за народни песни и танци.Добре, че има втора работа, с която позакърпва малко положението.България е една ПЕДЕР...КА държава....Държава на боклуци и още по-големи боклуци.Тъпите дърти пенсионери вместо да кажат - за какво да страдат хората заради нас, ние и без това взимаме пенсии - те си натискат парцалите, само и само да вземат по още някой лев към пенсията, като ощетяват младите хора и ги подтикват да си търсят друга работа...Само дето брат ми за това е учил, и това прави много добре, и това иска да работи... ама...
Коментар
-
Под камъка си тежи на местото се разбира следното : аз съм вещ в моята област ремонт на телевизори . Ако ме изберат за депутат вече съм гола вода и лек като перце.А под дялан камък става навсякъде е ясно ,че човек който е управен където и да го поставиш все ще се справи с задачите. :D Бил съм две години в чужбина и то в СССР през 1970 до 1972г.Побратимена страна им бяхме и ние българите бяхме на уважение там . Обаче . Обаче колкото и приятелски да са настроени хората към теб ,то винаги се чувстваш че си чужденец .
Старите хора на времето казваха на бащите ни : Америка е и в България който умее. И даваха безброй примери колко много хора са ходили до Америка и колко много са се върнали без пукнат долар.Било от мързел ,било от пиянство всичко което са изработили е заминало.Та ,да си дойдем на думата .Работа , работа и пак работа и то работа с ум и акъл ,а не ден да мине друг да дойде. Много млади хора пищят ,че няма работа ,но като им кажеш :искам това и това да се направи ,ама качествено и те само повдигнат рамене и свият опашка .Тъй ,че когато имаме претенции то трябва да бъдат подплатени с нещо насреща.
Коментар
-
коцев написа:Много млади хора пищят ,че няма работа ,но като им кажеш :искам това и това да се направи ,ама качествено и те само повдигнат рамене и свият опашка .Тъй ,че когато имаме претенции то трябва да бъдат подплатени с нещо насреща.
Коментар
-
Immortal написа:Между другото, брат ми днес каза, че в тяхната работа са взели решение, вместо да съкратят 10 човека, на целия персонал да пускат по 5 дни неплатена всеки месец.Така заплатата му пада с 25% и от 300 лв става смятайте колко. 7 човека в работата му са пенсионери и вземат и пенсии, а голяма част от колегите му нямат необходимото образование. Работата е общинска - държавен ансамбъл за народни песни и танци.Добре, че има втора работа, с която позакърпва малко положението.България е една ПЕДЕР...КА държава....Държава на боклуци и още по-големи боклуци.Тъпите дърти пенсионери вместо да кажат - за какво да страдат хората заради нас, ние и без това взимаме пенсии - те си натискат парцалите, само и само да вземат по още някой лев към пенсията, като ощетяват младите хора и ги подтикват да си търсят друга работа...Само дето брат ми за това е учил, и това прави много добре, и това иска да работи... ама...Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Има го и другия момент Дидко.Преди три години сина ми ме извика в София да бъда в новия му апартамент че ще идват майстори да монтират бойлера ,климатика , полилеи и щори на прозорците . Все различни групи. Аз като врял и кипял в такива майсторски изпълнения си взех от Ловеч всичкия инвентар стълба сгъваема , перфоратор с най различни свредла ,чукове ,отверки . Пристигнаха първо двама за полилеите . Обърнаха една стара поцинкована кофа обратно та да стъпват на нея да достигнат до тавана . Веднага им дадох стълбата и те се усмихнаха до ушите от радост . Ами да си бяха взели със себе си една и да не се мъчеха. Дойде и момчето дето ще окачи и свържи 50л бойлер в тоалетната . Иде по джапанки и в една найлонова торбичка една ударна дрелка с две тъпи свредла .Гледа и вика ще го захвана само с два дюбела и готово. Аз не се съгласих ама кой те слуша . Почна до пробива и се напъва с тия тъпи бургии и едвам за час проби двете дупки . Сложихме бойлера . Той си сбра багажа и готов да си върви а предварително за тая работа е платено 70лв .Викам му я да напълним бойлера и да го пробваме пълен . С неохота се съгласи и почнахме пълненето . По едно време нещо изпука и бойлера се наклони леко . Спряхме пълненето и викам: а сега с твоите два болта ела да си видиш работата . Източихме бойлера и го свалихме ,извадих си моя перфоратор маркирах се четирите дупки и за 10 минути ги пробих и сложих 4 дюбела . Захванах си го здраво и пей сърце. За тия с климатика да не ви пиша, че още се ядосвам . С голям зор направиха това дето искам и за наш лош късмет се оказа че са поставили друга марка климатик, а не тоя който е платил сина ми и на другия ден айде пак отново . Е за какви специалисти и за какви пари става въпрос??? Немам думи .
Коментар
-
Immortal написа:коцев написа:Много млади хора пищят ,че няма работа ,но като им кажеш :искам това и това да се направи ,ама качествено и те само повдигнат рамене и свият опашка .Тъй ,че когато имаме претенции то трябва да бъдат подплатени с нещо насреща.
Коментар
-
=Rudi= написа:Immortal написа:коцев написа:Много млади хора пищят ,че няма работа ,но като им кажеш :искам това и това да се направи ,ама качествено и те само повдигнат рамене и свият опашка .Тъй ,че когато имаме претенции то трябва да бъдат подплатени с нещо насреща.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Нищо не пречи на човек който е сигурен във знанията и възможностите си да се опълчи на работодателя си и да си търси правата . Но какво правим в случай че някой свестен работодател каже : давам толкова и толкова пари но това искам да стане и никой не се наеме ? Е тогава вече няма за какво да се сърдим.Напълно съм съгласен, че голяма част от тъй наречените работодатели са гола вода и си придават големи важности , но имаш ли си го в главата акъла и ръчичките ти могат ли да изпипват нещата ,вече нищо не може да те спре. :D
Коментар
-
Orcinus
kosta написа:...До момента съм взела 1 кредит на лаптоп и то защото лихвата е 0% за 2 години, а месечната сума е символична - 20 лева.Еле, къде ги тея лаптопи по 240 лв.? Като те чета с тези пресметливи твой постъпки, имам чуството, че ако си купиш апартамент на изплащане и той ще е за 3-4 години по 52 лв. за да не се натоварваш, не за друго, пък ако ти се види скъпо ще вземе нещо друго!
Сега интересната тема да не хване гората накрая заради спорове и препирни. Има доста интересни позиции, повечето от които и много смислени и издържани. Прочетох я с удоволствие цялата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар