Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се справяте със 500 лв заплата :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тая пак говори говори и пак гледа хем да заплюе здраво някой-в случая мен ; хем да изтъкне себе си ,колко е прозорлива умна и не знам още каква си....Точно по тая тема драга,не ме зачеквай,че както ми е накипяло Ти никога май не се усещаш,как бавно и полека хем изкарваш човек извън кожата му,хем се опитваш да го направиш на 2 стотинки-изтъквай еестествено себе си-минала през всичко,виддяла всичко,вряла и кипяла-айде не на мене тия Дай Боже да не ти идват финансовите трудности до главата ,че друга песен ще пееш. Знаем,че ние несретниците си заслужаваме напълно нашата долна и гадна съдба,а ти богоугодната винаги ше си тук,да ни покажеш колко глупави и недостойни сме с нашите мижави страсти Само знай драга,че понякога лошото като дойде не предупреждава,но естествно ти си безпогрешна и на теб няма как да ти се случи-еееееееееееехххххххххххххх защо те нямаше преди време,да те чуя О гуру на всемирната правда
    ex.Мареа ТД100

Коментар

Как се справяте с 500 лв заплата?Ми както в Северна Корея с 5 $ месечна заплата. Почти същото е И както в развита Европа с 1000 евро. Абсолютно същото е

Коментар

Immortal написа:
        Как се справяте с 500 лв заплата?Ми както в Северна Корея с 5 $ месечна заплата. Почти същото е И както в развита Европа с 1000 евро. Абсолютно същото е
        Вероятно си прав, колега, но аз не знам на кого плащат толкова в развита Европа, след като и на студентска бригада да отидеш ще изкарваш повече Толкова плащаха на една позната мацка, тогава студентка, преди 5-6 години, за временна работа на непълен работен ден. Докато в България, за съжаление, 500 лева заплата е масово явление, от което страда много народ издържащ семейства... А за Северна Корея просто не ми се мисли - това е един от най-долните и антихуманни авторитарни режими на света Не че съм буквалист, де - разбирам какво имаш предвид - ниски заплати има навсякъде и с тях се живее трудно
        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

paralesa написа:
          Тая пак говори говори и пак гледа хем да заплюе здраво някой-в случая мен ; хем да изтъкне себе си ,колко е прозорлива умна и не знам още каква си....Точно по тая тема драга,не ме зачеквай,че както ми е накипяло Ти никога май не се усещаш,как бавно и полека хем изкарваш човек извън кожата му,хем се опитваш да го направиш на 2 стотинки-изтъквай еестествено себе си-минала през всичко,виддяла всичко,вряла и кипяла-айде не на мене тия Дай Боже да не ти идват финансовите трудности до главата ,че друга песен ще пееш. Знаем,че ние несретниците си заслужаваме напълно нашата долна и гадна съдба,а ти богоугодната винаги ше си тук,да ни покажеш колко глупави и недостойни сме с нашите мижави страсти Само знай драга,че понякога лошото като дойде не предупреждава,но естествно ти си безпогрешна и на теб няма как да ти се случи-еееееееееееехххххххххххххх защо те нямаше преди време,да те чуя О гуру на всемирната правда
          Не съм ти "тая" - имам си име. Освен това не видях къде те плюя. Ако не можеш да живееш с факта, че сам си отговорен за действията си, това си е абсолютно и само твой проблем и моят съвет е да свикнеш с този факт. Никъде не съм изтъквала колко мижав и недостоен си - цитирай къде съм го казала - като нямаш какво смислено да кажеш, по-добре си замълчи. Това да обиждаш другите не е в твоя полза и не говори добре за теб. Колкото за финансовите трудности - преживяла съм ги и не съм обиждала хората, които ме изтикаха от тях. Работила съм за половин минимална месечна заплата и с това съм плащала квартира, режийни и съм си купувала храна. И докато пред теб е дилемата дали да си купиш луканка от 10 или 20 лева, пред мен и семейството ми беше дилемата дали майка ми да получава животоспасяващо лекартво 2 пъти седмично или да й спестим единия, защото една ампула струваше една минимална заплата.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Еле всеки е имал трудни моменти. Но само ти нареждаш и поучаваш хората във 90% от темите в този форум, в които вземаш участие. Нормално е да почнат да ти се дразнят, не мислиш ли?
            N.Y. State of Mind

Коментар

... По темата - трудно как ... особенно в моя град и особенно като преди това си вземал значително повече , но така ще е, поне докато приключа с образованието си тук и си бия камшика в друга държава, а отговори от типа "това не е решението" - вече звучат някакси смешно.
              Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
              Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

sachma написа:
                Еле всеки е имал трудни моменти. Но само ти нареждаш и поучаваш хората във 90% от темите в този форум, в които вземаш участие. Нормално е да почнат да ти се дразнят, не мислиш ли?
                И с какво съм го поучила? В резюме, казах, че не знам за какво е вземал кредити, затова не мога да се изкажа, след това дадох пример и казах, че всеки сам носи отговорност за постъпките си. Ако на някого му е станало неприятно от този факт и се е припознал в примера - каква е моята вина в случая?
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

jenshen73 написа:
                  mnpenchev написа:
                  Нямам си на идея, как се живее с 500 лв заплата и не искам да имам идея. Всъщност като се замисля, аз взимам към 2 пъти повече, но жена ми не работи, плащам издръжка на големия син, а малкия се роди преди преди 25 дена. Добре, че не плащам квартира и режийни, само заем за кола и апартамент. Ако я нямаше мама, щеше да съм станал я крадец, я мошенник или измамник, я нещо друго криминално. С честен труд пари в тази държава няма как да направиш. За пример:В щатите с най-ниско платената работа - служител в мак доналдас се печели по 5$ на час, което на 40 часова седмица прави 200$ или 300 лева, или на месец към 1200 лева. До колкото ми е известно от стотиците онлайн магазини, който посещавам, цените им са или по-ниски или същите като нашите. Аз тук се боря с чужди и родни фирми, с мита и такси, с договори и доставки, пиша по 100 мейла на ден, през мен минават фактури за милиони евро, 5 началника ми дишат във врата и печеля малко по-малко.Взема ли си зелената карта, нищо не може да ме спре да се махна от тази кочина.
                  Беги в САЩ в макдоналдс. Там дори кенеф да миеш ще взимаш ЦЕЛИ $5/час, може и по-малко... АБе ти уважение имаш ли към себе си??? И що мислиш, че в САЩ наема няма да е пропорционален на доходите? За да не живееш в ДИВА заблуда, цени в КАНАДА:1. Наем, 100м2 = 1200CAD, в наема влизат: ток, вода, климатизация2. TV = 60CAD3. Internet, 80GB = 80CAD4. Car Insurance = 150CAD (гражданска)5. Паркинг = 50CAD6. Бира = 1.25CAD/0.33l7. Телефон - според плана и/или доставчика - плащаш и входящите разговориЧовека е от 2 години в Канада, заплащането му е 120CAD/ден като квалифициран автомонтьор.Цена на "грaдска къща" = 500 000 CAD (виждал си ги по филмите, дълги, тънки, двуетажни), допълнително се плащат 500CAD/месец за поддръжка.Цена на техника - като в България и/или малко по-скъпоЦена на договори с мобилни оператори - по-скъпо от България, заради солидарните "разговори"Ако желаеш ще ти потърся и месечното оцеляване в САЩ, имам приятел там от 2002г.
                  Не го знам тоз твоя познат как се оправя в Канада, но знам, че мой приятел е там от 4 години, работи барманче и ходи 2 пъти годишно я на круиз из карибите, я в курорти из европа и където си поиска.Естествено, че имам ужавение към себе си, но знам че срамна работа няма, изискването е само да ми покрива разходите и заплащането да е според труда който полагам, тоест работата да е благодарна.Имам и няколко приятели, който живеят в щатите и по фейса редовно им следя развитието, то не са бмв-та 7ма серия, то не са плазмени телевизори, то не са къщи. Верно, работят здраво, но поне знаят защо. Така че, още веднъж ще го кажа и ще ми е за последно - взема ли си зелената карта, нищо не може да ме спре да се махна от тази кочина.

Коментар

ele написа:
                    [Колкото за финансовите трудности - преживяла съм ги и не съм обиждала хората, които ме изтикаха от тях.
                    Браво, че не си обиждала хората, които са те изтикали от трудностите, то пък оставаше и тях да обиждаш?! По-скоро трябва да си им благодарна, знам ли Нещо не схващам логиката на това изречение. Едно предложение - може би трябва първо да мислиш и тогава да пишеш, а не обратното.
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

ele написа:
                      sachma написа:
                      И с какво съм го поучила? В резюме, казах, че не знам за какво е вземал кредити, затова не мога да се изкажа, след това дадох пример и казах, че всеки сам носи отговорност за постъпките си. Ако на някого му е станало неприятно от този факт и се е припознал в примера - каква е моята вина в случая?
                      Вината ти е, че само акъл даваш, а не съм сигурен дали разполагаш с толкова. Може на паралеса да му се е наложило да вземе кредит, не мислиш ли? Или няма такава вероятност?
                      N.Y. State of Mind

Коментар

хахаха винаги съм си мислил,че не мога да ударя жена....но сега виждам,че просто "правилната" не ми е била пред очите хахахахаДрага,95 процента от тоя форум не те понасят-факт! Аз явно съм сред тях и честно казано не ме срам от това. Рядко мразя открито хора,а никога такива,които не познавам лично,но уви ти не влизаш в тия параметри. когато не познаваш нечий живот,не бързай да даваш оценки,още по-малко осъдителни. Но ти винаги ако не си забелязала го правиш.КАк една тема няма,в която да не си пуснеш отровата? Една тема има ли в тоя форум без твое участие? "Компетентна" както да оценяваш нечий живот,така и да даваш "точни и правилни" съвети,за това как се развива третия болт на задна дясна джанта,на колата на бай Иван,която той дори не знае,че има И не на последно място-как пък в една тема не видях някой да те защити,но винаги се намира някой с когото да се скараш? С радиостанция не се спори,затова и спирам да го правя,но много се надявам това мнение да остане,за да го видят колкото се може повече хора...преди някой модератор да реши да го изтрие и после да затвори темата,защото пак се изроди,благодарение на моята малоумност да се занимавам с теб ,о Клеопатра на 21 век!
                        ex.Мареа ТД100

Коментар

...До момента съм взела 1 кредит на лаптоп и то защото лихвата е 0% за 2 години, а месечната сума е символична - 20 лева.
                          те това колеги, е кредит, не като вашите не обмислени! Еле, къде ги тея лаптопи по 240 лв.? Като те чета с тези пресметливи твой постъпки, имам чуството, че ако си купиш апартамент на изплащане и той ще е за 3-4 години по 52 лв. за да не се натоварваш, не за друго, пък ако ти се види скъпо ще вземе нещо друго! Приказваш през врата си!П.П. Дай да те взема при мен да ми стабилизираш финансово положение за 6 месеца и да ми направиш програма до края на живота ми, да не потъвам никога, че сега съм на дъното и нямам идея как да изплувам!По темата с 500 лв. може да живее само Еле и ще и остават даже! Ей ма ти верно можеш да вадиш хората от равновесие, и без да пишеш директно към даден човек, достатъчно е той да те чете само!
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                          Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Как се справяте със 500 лв заплата

Колеги , аз предлагам да не сте така груби с колежката ЕЛЕ .Мъже сме все пак .Наздраве !
                            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Аз не виждам колежката ele да е нападнала някого персонално, че така да й се нахвърляте. Също съм на мнение, че да се вземат кредити у нас е изключително неразумно и това трябва да се прави в съвсем краен случай, а дори и тогава, аз не бих взел. Колегата Коцев също го каза, че всеки трябва да се простира според възможностите си, а и другото, на колегата Immortal, е в сила, че човек знае 2 и 200. Винаги е интересно да има и по-различно мнение, като на колежката, защото при така поставения въпрос - как издържаме с 500 лева, ако всеки отговори еднозначно - трудно, какъв би бил смисълът от тази тема?! Поздрави на всички и също наздраве
                              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Immortal каза нещо МНОГО Умно, "дупе знае 2 и 200". Убедил съм се, че хапването ми на ден например може да струва точно 2лв. при това полезно и питателно - пилешка супа 500мл + 2 филийки хляб в кръчмата до офиса ми струват невероятните 1.80лв. Това е от обедното меню. В супата ми винаги е имало месо, истинско. Ток, ако не се разпаряш да се грееш на 30 градуса - отива около 80лв/месец, без готвенето, щото хапвам както казах за 2лв/денСметката мога да ви я направя - с малко оптимизация на разходите съм дори сигурен, че ще остават поне 50лв. от тия 500.@mnpenchev: Приятелю, през 2001 година мой много добър приятел замина за САЩ с идеята да остане да живее там - за постоянно. Не издържа, върна се и каза "Майна, тия не са хора, на заведение биха излезли само ако ги поканиш, майната им на парите и привилегиите", да работил е като мияч на кенефи и казва - $8/час си ги знаеш, ама... ако си ерген и живееш с няколко човека в квартира - дори няма къде да си изхарчиш парите.През 2002 хазяинът ми, собственик на 1 къща, 2 апартамента, вила и магазин (част от имотите в центъра на Варна), замина за САЩ - спечелиха зелена карта. Занаятчия, от търсените занаяти, връзва двата края благо, умира от скука, ходейки и той по разни екскурзии, купувайки си разни коли, но когато реши да си купува апартамента 4 години по-късно - банката му отказала, щото нямал никви кинти кеш. Продаде 2та апартамента във Варна за да плати и да може да си купи "бунгало" в САЩ - за скромните $500/месец за следващите 30 години... Честно да ти кажа, аз се замислям да си бия камшика за Канада - най-вече заради детето, не заради мен. Аз като цяло моето "бъдеще", а и неговото съм ги вързал. Някак си. Но ... в Канада чувам се живеело по-спокойно..., като се прибереш от работа след двучасово задръстване...
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X