ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се справяте със 500 лв заплата :(
Collapse
X
-
mnpenchev
Нямам си на идея, как се живее с 500 лв заплата и не искам да имам идея. Всъщност като се замисля, аз взимам към 2 пъти повече, но жена ми не работи, плащам издръжка на големия син, а малкия се роди преди преди 25 дена. Добре, че не плащам квартира и режийни, само заем за кола и апартамент. Ако я нямаше мама, щеше да съм станал я крадец, я мошенник или измамник, я нещо друго криминално. С честен труд пари в тази държава няма как да направиш. За пример:В щатите с най-ниско платената работа - служител в мак доналдас се печели по 5$ на час, което на 40 часова седмица прави 200$ или 300 лева, или на месец към 1200 лева. До колкото ми е известно от стотиците онлайн магазини, който посещавам, цените им са или по-ниски или същите като нашите. Аз тук се боря с чужди и родни фирми, с мита и такси, с договори и доставки, пиша по 100 мейла на ден, през мен минават фактури за милиони евро, 5 началника ми дишат във врата и печеля малко по-малко.Взема ли си зелената карта, нищо не може да ме спре да се махна от тази кочина.
Коментар
-
ele написа:Прав е човекът, защо го иронизирате - на вас все някой друг ви е виновен - циганите, Бойко, комунистите, царя, Костов, господ може би, само в себе си не търсите вина...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
mnpenchev написа:С честен труд пари в тази държава няма как да направиш.
Коментар
-
коцев написа:Веднага контра мнение . На един мой познат пристигна на гости французин инжинер работи и живее в Париж. Същия за да може да си подържа стандарта на живот работи в извънработно време и в друга фирма, защото наема за квартирата ,парното ,тока и водата му е към 1500 евро, а отделно за колата и за други неща трябват пари . Така ,че пък според неговите приказки и там се работи и то яко за да постигнеш нещо .А и това дето Еле го пише по горе че в Норвегия плащали на безработните много и то на тия дето нямали желание да работят голяма сума пари е малко в теорията на вероятностите . Безплатен обед няма в никоя държава . :DLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Humppa
Коцев, нека приемем, че има много по-социални държави от нашата. Това, което Еле е написала за Норвегия хич не ме учудва! Даже съм склонен да й вярвам, че е така. Ето наприер във Финландия висшето образование е безплатно, плюс това всеки един фински студент взима по 400 евро на месец стипендия...Къд сме ние? България е социална държава само за мургавите. Но и от тях има много, които с честен труд си изкарват хляба. Например боклукчийте...Все посочвате плазмите и скъпите телефони... По дяволите, всеки човек иска да живее нормално. Нали? И се опитва да си угажда както може. И аз имам кредити, лизинги, както всеки, и на мен не ми стигат парите... И аз мога да се оплаквам, но не искам, защоно на никой от вас няма да кажа нищо ново...А вината за цялата тази картинка е във всички нас! Но лично за мен, вината в огромната си част е в управляващите. Защото тяхната лакомия за кражби и "усвояване на средства" забравят да се грижат за нас, редовите граждани, които сме граждани само преди избори. Ето вижте - наказаха със зандан британски министър, злоупотребил с 25 000 паунда...
Коментар
-
Humppa написа:Ето вижте - наказаха със зандан британски министър, злоупотребил с 25 000 паунда...N.Y. State of Mind
Коментар
-
Живее се според зависи.Ако имаш къде да живееш, нямаш заеми, имаш работа и си сам - 500 лв. са достатъчни, ако се мисли докато се харчи.Ако имаш заем при горните условия, пак можеш да свържеш двата края, но ако плащаш квартира и/или си семеен и т.н. тези 500 лв. не стигат до никъде.Ако пушиш по 2-3 кутии цигари на седмица, не на ден това прави около 500+ лв. на година излишен разход.п.п. Често виждам и по улиците и по телевизиите цигани, които пушат и се оплакват, че нямало работа и пари, че държавата трябва да им намери работа и т.н. Е как да вярва сития на гладния, като харчат по 1000+ лв. годишно за цигари и алкохол, а били гладни?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
sachma написа:Humppa написа:Ето вижте - наказаха със зандан британски министър, злоупотребил с 25 000 паунда...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:sachma написа:Humppa написа:Ето вижте - наказаха със зандан британски министър, злоупотребил с 25 000 паунда...N.Y. State of Mind
Коментар
-
sachma написа:Хората го сгащиха в момент на даване на подкуп на длъжностно лице, на теб какво по-голямо доказателство ти трябва?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
mnpenchev написа:Нямам си на идея, как се живее с 500 лв заплата и не искам да имам идея. Всъщност като се замисля, аз взимам към 2 пъти повече, но жена ми не работи, плащам издръжка на големия син, а малкия се роди преди преди 25 дена. Добре, че не плащам квартира и режийни, само заем за кола и апартамент. Ако я нямаше мама, щеше да съм станал я крадец, я мошенник или измамник, я нещо друго криминално. С честен труд пари в тази държава няма как да направиш. За пример:В щатите с най-ниско платената работа - служител в мак доналдас се печели по 5$ на час, което на 40 часова седмица прави 200$ или 300 лева, или на месец към 1200 лева. До колкото ми е известно от стотиците онлайн магазини, който посещавам, цените им са или по-ниски или същите като нашите. Аз тук се боря с чужди и родни фирми, с мита и такси, с договори и доставки, пиша по 100 мейла на ден, през мен минават фактури за милиони евро, 5 началника ми дишат във врата и печеля малко по-малко.Взема ли си зелената карта, нищо не може да ме спре да се махна от тази кочина.
Коментар
-
snake написа:sachma написа:Хората го сгащиха в момент на даване на подкуп на длъжностно лице, на теб какво по-голямо доказателство ти трябва?N.Y. State of Mind
Коментар
-
Коцев: Не само това, ако имаш средно образование, пари ти дават, ако искаш да учиш висше. Ако не вярваш - премести се там за 1-2 месеца.dikanio: Не, 10% са тези, които не разчитат на всевишни сили, за да им се подобри живота, а на собствените.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Опааа, темата тръгна в друга посока! Не така колеги!Спомняте ли си, че "битието определя съзнанието"? Проблема не е в 500-те лева, а в невъзможността да се планират нещата. Ако човек има сигурност в бъдещето ще може да се справи, но как да планираш, когато се опитват да ти втълпят, че няма криза в България, а ти виждаш, че света се тресе от фалити и всеки ден хора остават без работа. И да имаш добре платена работа се налага да свиеш потреблението си, защото не е ясно кога ще те съкратят или фирмата ти ще фалира. Като си свият потреблението 5-6 милиона на търговците им падат продажбите. Те от своя страна намаляват персонала и свиват размера на доставките и т.н. по веригата. От друга страна хората започват да си теглят спестяванията от банките, а те от своя страна, за да компенсират вдигат лихвите на кредитите и така докато някой фалира.Ами ако добавим вдигането на данъците, намаляването на заплатите и вземането на заеми от страна на държавата (както направи Гърция) направо си отиваме към гражданска война. Това обаче ще влоши още повече положението и ще ускори потъватнето.Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар