Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се справяте със 500 лв заплата :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се справяте със 500 лв заплата :(

Еми да повечето нормални хора живеят със 500 лв доход на месец.Как се справяте...блъскаш като луд 8-12 часа на ден..цяла седмица и не можеш да покриваш само ежедневните разходи...какво остава за коли..жени и т.н. Да не говориме как се спестяват пари за нова кола или имот...то било апартамент или къща ... е? Криза е.. Това е Няма как просто Говора тъпизми..но в този час и на малко алкохол ми е мъка и да си споделя Дано не ме изедете от критики Лека вечер Утре ще ви чета отговорите.....

трудно...вече на домашно или пред компютъра и по малко по кафета дискотеки и т.н(едно време само марков алкохол пиех,а сега се научих да пия домашна ракия).да са живи и здрави родителите,че без тях сме за никъде
    Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

Верно си е по-горното изказване :х
      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Прочетете каквото намерите за пирамидата на Маслоу. Тя илюстрира човешките потребности.Накратко:Първо ниво - Физиологични: храна, вода, сън, здраве, секс.Второ ниво - Екзистенциални: подслон, безопасност, обезпеченостТрето ниво - Социални: социални връзки, общуване, привързаност, загриженост за другите и внимание към себе си.Четвърто ниво - Престижни: самоуважение, уважение от страна на другите, признание, постигане на успех и висока оценка, развитие в работата.Пето ниво - Духовни: познание, самоактуализацияИдеята е, че за да достигнеш до по високо ниво на потребности, трябва да си удовлетворил предното ниво на потребности.Е как да стигнем до нуждата от познание, самоактуализация, самоусъвършенстване, което е петото ниво, като някои от нас не могат да покрият първото ниво, храна, вода, сън и здраве. Поради липса на средства разбира се.Затова българския мъж затъпява от пиене на долнопробни ментета и псуване пред телевизора.Нито спортува, нито чете, нито се грижи за себе си. Няма време, а и финансова възможност за това.Как една жена да стигне до третото ниво, внимание и грижа към себе си освен всичко останало, като първо трябва да удовлетвори първите две. Затова виждаме красиви създания по улиците, но с изкривени от носене обувки и със счупени от работа нокти.Погледнете ТУК
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Е, спокоен съм - без много да се замислям или да преувеличавам, достигам до пето ниво и то, без менте алкохол :D
          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Как се живее с 500 лв заплата не знам, но пък изобщо не мога да си представя как се живее с 240 лв пенсия........
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Затова българския мъж затъпява от пиене на долнопробни ментета и псуване пред телевизора.Нито спортува, нито чете, нито се грижи за себе си.
              За това няма вина дохода ами самият той.

Коментар

Тъй като аз нямам постоянен твърд доход, приходите ми изцяло зависят от това колко ще работя, дали ще имам клиенти, дали ще ми платят навреме и др. много често използвам една поговорка:Дупе знае 2 и 200.

Коментар

Със 500лв се живее трудно, но я си представете, че сте някъде на квартира. Вземате заплата 500лв, квартирата ви е 50-200(зависи дали е само стая или цял апартамент, като в София може би са от цена 250+++лв), освен квартирата имате разходи и за вода , ток, храна може би и кола и още други неща. И какво излиза, че с тези 500лв ще си платите разходите и ще сте на 0-та. Ебахти живота .

Коментар

nelegalniq написа:
                    Със 500лв се живее трудно, но я си представете, че сте някъде на квартира. Вземате заплата 500лв, квартирата ви е 50-200(зависи дали е само стая или цял апартамент, като в София може би са от цена 250+++лв), освен квартирата имате разходи и за вода , ток, храна може би и кола и още други неща. И какво излиза, че с тези 500лв ще си платите разходите и ще сте на 0-та. Ебахти живота .
                    Аз съм в тази категория с малкото уточнение че вземам малко повече като заплата и въпреки това... коментара е излишен
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

С 500лв се живее много трудно, дори в малко градче, не ми се мисли за София, където е нужно да се плаща и наем.Преди 4-5 години 500лв стигаха, но парите, както всяка друга стока, се обезценяват и в момента биха стигнали за покриване на месечните сметки + може би храна на един член от семейството... Ами дрехи, обувки, дом.потреби... да не говорим за барове и други удоволствия.
                      M-Benz E 250 TD 150hp
                      M-Benz 200d 75 hp
                      Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

chaveto написа:
                        Затова българския мъж затъпява от пиене на долнопробни ментета и псуване пред телевизора.Нито спортува, нито чете, нито се грижи за себе си.
                        Колега не мисля че е виновен само той! Аз примерно живея в Перник, тук средната работа заплата е 400лв, високо платена работа се смята за 600лв. е кажи ми аджеба и да искаш, дори да имаш физическите възможности как да искараш повече ? Не говориме за собсвтен бизнес, където се нагърбваш с кредит, който впоследствие я успееш да обслужваш я не. Тъй като в БГ няма нещо като средна класа.. или имаш или не. Затова примерно повечето ходят да работят В София, не за друго, а за това че за една и съща работа взимаш малко по добри пари. Какво да кажем за райони в югоизточна българия ? дето 70% от населението е безработно ? Не говоря за цигани, турци и т.н (нищо против тях) има доста образовани хора които се счупват от работа за 400-500лв.
                        Fiat Brava `97 1.6 16V ELX - МеТаН power

Коментар

chaveto написа:
                          Браво, колега! Това мнение наистина е много на място. Ако човек иска да е различен, може.
                          msotiroff написа:
                          С 500лв се живее много трудно, дори в малко градче, не ми се мисли за София, където е нужно да се плаща и наем.
                          Мой приятел си е тук по празниците и гледайки цените/тоягите с които ни токатят само каза, че то тук е по-скъпо от Испания бе... От десетина години е там. Безропотно допуснахме да плащаме цени, които изобщо не съответстват на стандарта. Ама то тия испанци нали са селяни, на толкова бикове все ще се раждат тук-таме и крави, може и това да не допуска завишение на цените. Да имат развито селско стопанство, де........................ Все по-често се чудя, в тая страна ако не си готвач, автомонтьор, на държавна работа или продавач , какво точно работи човек. В ръцете ми е самсунг галакси с, светът се развива, технологиите са в 21 век, но къде сме ние българите в тяхното развитие?! Освен това Бойко показа пътя на развитие на нацията, казвайки на една майка в прав текст като не можеш да ги гледаш защо си ги раждала. Оная го беше питала как да си гледа децата с 200 лв. Много ми се щеше да се бе замислил преди да отговори така.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                            Освен това Бойко показа пътя на развитие на нацията, казвайки на една майка в прав текст като не можеш да ги гледаш защо си ги раждала. Оная го беше питала как да си гледа децата с 200 лв. Много ми се щеше да се бе замислил преди да отговори така.
                            Еми точно така си е. Не може един да се трепе и бъхта за да си купи жилище преди да прави деца за да може да им осигури образование и нормален живот, а тая да седне да ражда деца без да има представа с какво ще ги отглежда и да иска някой да и дава пари. Лесно е така, да чакаш държавата да ти дава пари.То и затова положението е такова. Неможе човек без пари да отгледа образовани деца. Не че няма изключения де.
                            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                            FIAT БРАВО 1.2 16v
                            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                              Plastex написа:
                              Освен това Бойко показа пътя на развитие на нацията, казвайки на една майка в прав текст като не можеш да ги гледаш защо си ги раждала. Оная го беше питала как да си гледа децата с 200 лв. Много ми се щеше да се бе замислил преди да отговори така.
                              Еми точно така си е. Не може един да се трепе и бъхта за да си купи жилище преди да прави деца за да може да им осигури образование и нормален живот, а тая да седне да ражда деца без да има представа с какво ще ги отглежда и да иска някой да и дава пари. Лесно е така, да чакаш държавата да ти дава пари.То и затова положението е такова. Неможе човек без пари да отгледа образовани деца. Не че няма изключения де.
                              По твоята логика колега 90 % от българите ще трябва да си позволят дете след 50 тата си година даже и това не е сигурно. Като добавим и средната продължителност на живота в България, няма да успеем да ги и образоваме приживе.

Коментар

Working...
                              X