Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

щора за задно стъкло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

щора за задно стъкло

Питането ми е някой има ли и каква точно му е щората - имам впредвид каква трансперантност

Старата ми Темпра имаше фабрични щори с прозрачност такава, че отвътре не се усещаше, че има щори, а отвън навътре се виждаха само силуети.Спорих с един КАТаджия, каза ми, че дори и фабрични, мога да си ги слагам само когато съм паркирал. Има право, така е по закон, но аз си карах с тях и не съм имал друг проблем, освен този спор, който завърши с предупреждение, любезности и пожелания за лека работа. Но наистина, по закон е забранено поставянето на такива щори, независимо от прозрачността им.

Коментар

Къде точно го пише това Дидо?Щом няма пречка да сложа фолио на задното стъкло, каква разлика вижда Закона в щората?Нали изискването беше да имам странични огледала?
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

В Правилника за Прилагане на ЗДвП:Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати ина задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните вратисамо при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила. П.П. Под задни врати се разбират задните врати на 4-вратите коли. 5-тата врата на хечбеците и комбитата не се брои, макар че в закона това никъде не е разтълкувано и може и да мине при обжалване В ЗДвП е още по-неясно (аз за това и спорих с полицая): Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им. (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.(В ЗДвП не се споменава изобщо задното стъкло, за разлика от в Правилника). Пропуск в закона е, че не е забранено да се затъмняват задните стъкла. Забранено е единствено поставянето на "пердета" (тук влизат може би и щорите), но никъде не е забранено потъмняването на самото задно стъкло. ПОтъмнявайте смело, но не слагайте щори.

Коментар

Откакто имам кола, карам със щора и досега не съм имал проблеми - вече 6 години!
          Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

имате ли горе доло представа каква дължина трябва за брава ?

Коментар

Дидо, предполагам, че Темпра-та ти не е била без огледала. Не мисля, че ти би си оставил колата си така.Така че ... поговорили сте си с Ушев, но не е бил прав.На задните, на третата врата, имаш ли огледала, може. Нямало е причина да ти мрънка.
              www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                Дидо, предполагам, че Темпра-та ти не е била без огледала. Не мисля, че ти би си оставил колата си така.Така че ... поговорили сте си с Ушев, но не е бил прав.На задните, на третата врата, имаш ли огледала, може. Нямало е причина да ти мрънка.
                Ако се аргументираш документално, ще приема за вярно.Иначе пак ти цитирам Правилника:Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила. Ако колата е седан - няма задна врата дори по смисъла на тези на хечбек и комби. С какво ще обориш един такъв Ушев, като ти напише в акта - "нарушава чл.13 от Правилника за прилагане на ЗДвП" ?

Коментар

добре де, какви щори е по-добре?! единична или двойна на темприте са 2... на пунто и браво/а мисля че ще е по добре 1-а обща?! мен това ми е голям мерак да си набия една щора отзад... ама тези пазарските стоят много гадно!
                  Ето ме вече с Фиат

Коментар

Е твоите щори да не са били на предните врати?Не си написал, но в цялата тема си мисля, че говорим за задните врати.
                    www.cyxap.com

Коментар

Сложил съм мисля че беше 90см права не трапец плата е черен на дупки кара 2 години с не и нямам проблеми с Кат .Най много ми помага при ношно каране неме заслепяват колите с гадни фарове.Утре ще ти пусна и снимки .
                      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

и аз отзад съм със щора, 90 см и я сложих заради гадни ксенони и не регулирани фарове, а иначе ме радва цитата на закона, така че не се безпокоя за близка среща със органите на реда, колата ми е обурудвана със странични огледала!Пък и в закона пише пердета - моля за дефениция по закона какво се подразбира за перде!
                        ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Malone написа:
                          Е твоите щори да не са били на предните врати?Не си написал, но в цялата тема си мисля, че говорим за задните врати.
                          Не сме се разбрали.Говорим за задното стъкло.

Коментар

Re: щора за задно стъкло

За 5тата врата ще е щората

Коментар

Моята е дълга 1000мм.трапецовидна.Отдолу е закачена за кората а отгоре за вратата.Когато отваряш багажника тя се навива а когато го затваряш се развива(разпъва).Може да откачиш въженцата на кората и тя си стой само разпъната.Досега не ми се е случвало да си обръщам огледалото за нощно каране,през нея не ме заслепяват а отвътре навън си се вижда доста нормално.Утре ако се сетя ще щракна някоя снимка.
                              Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

Коментар

Working...
                              X