Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КПП-та на горските?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

////Punto//// написа:
    Говорим за горски масиви бе колеги. Нали колегата обяснява как из Родопите карал. В гората кой провежда контрол. Полицай или горски ? Щото според мен май не е катаджията пък не претендирам да съм прав...
    Аз не видях никъде да се говори за горски масиви.Щото като се набиеш в гората такива КПП-та там няма Кпп-тата са по републиканската пътна мрежа.А относно гората там си има горски стражари.Ама ние с колите в гората няма чий да го дирим там !
    TEMPRA 1.6 i.e. SX

Коментар

snake написа:
      ...съм виждал как заедно с катаджии спират и леки коли и ги проверяват за незаконен дърводобив. ...
      Заедно с КАТаджия може, то всъщност те спира катаджията. Но няма ли катаджия с тях, ще ме хванат за горския чеп

Коментар

////Punto//// написа:
        Ей страшни сте. Ама иначе ревете за правдата. Ми на тях това им е работата бе хора. Единия го бил изпотил докато изкара информацията която му е необходима, другия пък нема да им спре. Обаче после "АЗ СЪМ ЗА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ И СТРОГО ДА СЕ Ш*ИБАТ ВСИЧКИ ДРУГИ НО НЕ И АЗ ЗАЩОТО ИМА ВРАТИЧКИ И АЗ ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАМ ОТ ТЯХ". Няма да се оправи тая държава "АЗ СИ ИМАМ ПРАВА". Да пикам на криворазбраната демокрация ...
        Ти ако искаш утре спри на стоп палка на която с главни букви пише ЦИРК.Има си закон в който пише на каква палка се спира.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Здравейте колеги. Честита Нова Година на всички. Сега по темата-в Закона за горите и Правилник за прилагане на Закона за горите е написано къде, как и защо се извършват тези проверки и съответно кой ги извършва. А Законът затова е ЗАКОН - да се спазва. Иначе едва ли ще се оправим някога. Който не го спазва си носи и отговорността за това.

Коментар

Колега, точно. Прав си. Казва се заКОН. Но тук всички са лъвове и никой не може да им каже нищо. Катаджиите са п*дали щото им зимат парите които те самите предлагат, деуптатите са еди кви си (нищо че като дойдат време за избори всеки вика, мене ме боли *** кой ще е на власт и нема да ходя да гласувам), другите били еди кви си, третите и петите и те били еди кви си... аз затова се отказах да водя спорове. Всички са прави И не се ядосвам, защото всичко е на нервна почва

Коментар

ritmo abarth 125tc написа:
              Здравейте колеги. Честита Нова Година на всички. Сега по темата-в Закона за горите и Правилник за прилагане на Закона за горите е написано къде, как и защо се извършват тези проверки и съответно кой ги извършва. А Законът затова е ЗАКОН - да се спазва. Иначе едва ли ще се оправим някога. Който не го спазва си носи и отговорността за това.
              Ако обичаш да посочиш и цитираш член в Закона за горите, където пише, че има право да спира автомобили горския с палката.Ама съвсем сериозно те моля.Щото аз преди да напиша предния си пост, прерових целия Закон за горите. Не обичам да говоря напразно.П.П. Бах мааму, Закона казва едно (нищо не казва), но Правилника му е майката Както и преходните и заключителните разпоредби на ЗДвП.Признавам, че съм сгрешил и съм ви подвел.Горските стражари имат право да ни спират...ЗДвП: § 12а. (Нов - ДВ, бр. 16 от 2003 г.) Режимът по чл. 91, както и правомощията по чл. 165, ал. 2, т. 1 се ползват и от служителите по горите при упражняване на определените им по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарство и аквакултури правомощия и при спазване на изискванията по чл. 170.Горски да си на тез години...

Коментар

Нещо тези дето ме анатемосаха замлъкнаха ... странно защо ли ?

Коментар

Колега //// Punto //// много добре правиш че не се ядосваш. Място за ядове тука няма ( това е разумна постъпка ). Нещата стават с питане и четене, а трябва и акъл, както се казва в една ТВ-реклама. :D Поздрави.

Коментар

Отговарям на колегата Immortal. Колега Immortal, ще посоча, защото цитатът по своето съдържание е доста дълъг. Човек не трябва да се ограничава със текста на само един член. Тази материя е обширна и сложна и трябва да се чете, и то доста. А когато не се разбира, се пита и пак се чете. Прочети Глава втора, Раздел III от Закона за горите ( обърни внима- ние на чл.33 и чл.34) и Глава втора, Раздел III от Правилника за прилагане на Закона за горите. И аз не обичам празните приказки. Нищо лично. Тези служители могат да спират както самостоятелно, така и съвместно със органите на МВР. Виж и ЗМВР и ППЗМВР. Каква стана тя а. Искам да поясня и още нещо. Законът казва много неща. Основният закон в нашата страна е Конституцията на Република България. Въз основа на нея се създават останалите закони в страната. Това е нормотворческа дейност и с нея се занимават в Народното събрание. Там се коват законите. Останалите актове- правилници, инструкции, наредби и т.н. са подзаконови нормативни актове, т.е. те се издават за правилното прилагане на съответния закон. Дано поне малко е станало ясно. И без нерви. Така човек мисли по-трезво. Поздрави на всички.

Коментар

Явно не сте прочели докрай предния ми пост.Въпросът е приключен. Не бях прав.Колега с многото членове - айде да не спекулираме. Никъде в чл.33 и чл.34 на закона за горите не се казва, че горските стражари имат право да спират автомобили.Единият член се отнася за униформата им, а другия - какви са задълженията им. И никъде не пише, че могат да спират автомобили. В чл.34, т.6 се казва буквално: 6. (изм. - ДВ, бр. 16 от 2003 г.) спират превозните средства, които превозват дървен материал и други горски продукти, за проверка на техния произход;Никъде не пише, че могат да спират лични леки автомобили, защото така, както е написан закона - то той преди да спре МПС-то трябва да е сигурен, че то превозва дървен материал. Ако не е сигурен - няма право да ме спре, защото има право да спира САМО такива, които превозват дървен материал (и други горски продукти).Както казах, изчетох целия Закон за горите, и НИКЪДЕ в него не е регламентирано, че горските имат право да спират леки автомобили за проверка.Това го пише другаде, в Правилника за прилагане на закона за горите, и то като препратка към допълнителните и заключителни разпоредби на ЗДвП, като въпросния параграф го цитирах по-горе.Буквално в Правилника им пише, че "при изпълнение на служебните си задължения могат да ползват правомощията им дадени от §12 на преходните и заключителни разпоредби на ЗДвП."Всичко друго, което си цитирал е напълно излишно.

Коментар

Working...
                      X