////Punto//// написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КПП-та на горските?
Collapse
X
-
////Punto//// написа:Ей страшни сте. Ама иначе ревете за правдата. Ми на тях това им е работата бе хора. Единия го бил изпотил докато изкара информацията която му е необходима, другия пък нема да им спре. Обаче после "АЗ СЪМ ЗА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ И СТРОГО ДА СЕ Ш*ИБАТ ВСИЧКИ ДРУГИ НО НЕ И АЗ ЗАЩОТО ИМА ВРАТИЧКИ И АЗ ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАМ ОТ ТЯХ". Няма да се оправи тая държава "АЗ СИ ИМАМ ПРАВА". Да пикам на криворазбраната демокрация ...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Здравейте колеги. Честита Нова Година на всички. Сега по темата-в Закона за горите и Правилник за прилагане на Закона за горите е написано къде, как и защо се извършват тези проверки и съответно кой ги извършва. А Законът затова е ЗАКОН - да се спазва. Иначе едва ли ще се оправим някога. Който не го спазва си носи и отговорността за това.
Коментар
-
Колега, точно. Прав си. Казва се заКОН. Но тук всички са лъвове и никой не може да им каже нищо. Катаджиите са п*дали щото им зимат парите които те самите предлагат, деуптатите са еди кви си (нищо че като дойдат време за избори всеки вика, мене ме боли *** кой ще е на власт и нема да ходя да гласувам), другите били еди кви си, третите и петите и те били еди кви си... аз затова се отказах да водя спорове. Всички са прави И не се ядосвам, защото всичко е на нервна почва
Коментар
-
ritmo abarth 125tc написа:Здравейте колеги. Честита Нова Година на всички. Сега по темата-в Закона за горите и Правилник за прилагане на Закона за горите е написано къде, как и защо се извършват тези проверки и съответно кой ги извършва. А Законът затова е ЗАКОН - да се спазва. Иначе едва ли ще се оправим някога. Който не го спазва си носи и отговорността за това.
Коментар
-
Отговарям на колегата Immortal. Колега Immortal, ще посоча, защото цитатът по своето съдържание е доста дълъг. Човек не трябва да се ограничава със текста на само един член. Тази материя е обширна и сложна и трябва да се чете, и то доста. А когато не се разбира, се пита и пак се чете. Прочети Глава втора, Раздел III от Закона за горите ( обърни внима- ние на чл.33 и чл.34) и Глава втора, Раздел III от Правилника за прилагане на Закона за горите. И аз не обичам празните приказки. Нищо лично. Тези служители могат да спират както самостоятелно, така и съвместно със органите на МВР. Виж и ЗМВР и ППЗМВР. Каква стана тя а. Искам да поясня и още нещо. Законът казва много неща. Основният закон в нашата страна е Конституцията на Република България. Въз основа на нея се създават останалите закони в страната. Това е нормотворческа дейност и с нея се занимават в Народното събрание. Там се коват законите. Останалите актове- правилници, инструкции, наредби и т.н. са подзаконови нормативни актове, т.е. те се издават за правилното прилагане на съответния закон. Дано поне малко е станало ясно. И без нерви. Така човек мисли по-трезво. Поздрави на всички.
Коментар
-
Явно не сте прочели докрай предния ми пост.Въпросът е приключен. Не бях прав.Колега с многото членове - айде да не спекулираме. Никъде в чл.33 и чл.34 на закона за горите не се казва, че горските стражари имат право да спират автомобили.Единият член се отнася за униформата им, а другия - какви са задълженията им. И никъде не пише, че могат да спират автомобили. В чл.34, т.6 се казва буквално: 6. (изм. - ДВ, бр. 16 от 2003 г.) спират превозните средства, които превозват дървен материал и други горски продукти, за проверка на техния произход;Никъде не пише, че могат да спират лични леки автомобили, защото така, както е написан закона - то той преди да спре МПС-то трябва да е сигурен, че то превозва дървен материал. Ако не е сигурен - няма право да ме спре, защото има право да спира САМО такива, които превозват дървен материал (и други горски продукти).Както казах, изчетох целия Закон за горите, и НИКЪДЕ в него не е регламентирано, че горските имат право да спират леки автомобили за проверка.Това го пише другаде, в Правилника за прилагане на закона за горите, и то като препратка към допълнителните и заключителни разпоредби на ЗДвП, като въпросния параграф го цитирах по-горе.Буквално в Правилника им пише, че "при изпълнение на служебните си задължения могат да ползват правомощията им дадени от §12 на преходните и заключителни разпоредби на ЗДвП."Всичко друго, което си цитирал е напълно излишно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар