Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с лаптоп батерия...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с лаптоп батерия...

Колеги имам лаптоп MSI, проблемът е, че спря да се зарежда, работи като е на зарядно, батерията в момента показва 93% заряд, въпреки че снощи угасна без никакви предупреждения и сега работи и без зарядно, показва plugget in, not charging. Какво може да е решението на този проблем, като се има впредвид, че батерията си държеше по 2 часа и кусур и е на 2г. и половина, дали се е скапал контролера?
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Най-вероятно.http://hardwarebg.com/forum/member.php?u=1223 - драсни му едно л.с., човека с това се занимава.А крайния ти вариант е ebay.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

http://www.smartbattery.eu/index.php...&l1=1&l2=6&p=1 - Цени от 140 150 лв.
      Fiat Marea TD100

Коментар

Какъв е моделът на лаптопа? Имам една батерия...

Коментар

Щом батерията не се зарежда, но все още работи - неприятността е голяма, но ще оставя останалите експерти да се наскачат.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колко % е износването на батерията?
            Stop giving directions, just say "Follow me."
            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
              Колко % е износването на батерията?
              Сега ако ми кажеш как в проценти се мери "износване на батерията"? и с какъв уред Ванка,MSI ли е лаптопа? Ако искаш да пробваме тия дни да ти донеса на служебния МСИ зарядното да видим,дали и тогава е така....може и батериите да подменим,ако е същия вид...ако и по двата начина не става отива на лошо
              ex.Мареа ТД100

Коментар

Everest, софтуер за диагностика, има такава функция. Някой модели преносими компютри също имат подобна диагностика. До колко са достоверни не знам...

Коментар

@paralesa: крайно време е или да прочетеш малко по темите в които пишеш или да спреш да го правиш (писането). Батериите за лаптопи откак са само Li-ION имат освен акумулаторни елементи и управляваща електроника в която има доста информация:1. Производител на батерията2. Сериен номер3. Модел4. Дата на производство/одобрение5. Брой цикли на заряд6. Фабрично дефиниран максимален брой цикли на зарядКакто вече ти писаха - някои софтуери умеят да четат какво дава като информация батерията - обикновено това е достъпно за 90% от съвременните батерии. В общият случай няма достъп до всички директни стойности или за опростяване се изчисляват приблизителни - примерно "процент износване", който е = фабричния / броя цикли. Доста от новите батерии спират да се зареждат в момента в който броя цикли на заряд достигне или подмине фабрично дефинираният. И тогава стигаме до текущата тема. Някои батерии подлежат на "рециклиране", частично или пълно. Частичното включва подмяната на слабият модул + нулиране на броячите, а пълното - подмяна на всички модули (скъпичко, но...) + нулиране на броячите.
                  Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                    @paralesa: крайно време е или да прочетеш малко по темите в които пишеш или да спреш да го правиш (писането). Батериите за лаптопи откак са само Li-ION имат освен акумулаторни елементи и управляваща електроника в която има доста информация:1. Производител на батерията2. Сериен номер3. Модел4. Дата на производство/одобрение5. Брой цикли на заряд6. Фабрично дефиниран максимален брой цикли на зарядКакто вече ти писаха - някои софтуери умеят да четат какво дава като информация батерията - обикновено това е достъпно за 90% от съвременните батерии. В общият случай няма достъп до всички директни стойности или за опростяване се изчисляват приблизителни - примерно "процент износване", който е = фабричния / броя цикли. Доста от новите батерии спират да се зареждат в момента в който броя цикли на заряд достигне или подмине фабрично дефинираният. И тогава стигаме до текущата тема. Някои батерии подлежат на "рециклиране", частично или пълно. Частичното включва подмяната на слабият модул + нулиране на броячите, а пълното - подмяна на всички модули (скъпичко, но...) + нулиране на броячите.
                    Как можем да изчетем тази информация, че от скоро и аз имам една батерия за боклука, а новата е китайска и за сега работи перфектно. Бих искал да разбера дали е предала богу дух заради повреда или нещо друго.Поздрави

Коментар

@Airfan: Еверест дава доста информация по темата. Трудният начин е - разлепяне на батерията (да не се потроши пластмасата) и замерване на всеки елемент по отделно. Проблема е, че ако е заминал брояча - трябва да се нулира. За Пловдив не знам към кого да те насоча, а за в София са дали по-горе координати на колеги, чиито услуги и аз ползвам.Аз например ползвам стандартната програма на Linux, която дава информация за статуса на батерията. Пише % заряд и % капацитет. Колкото по-нисък е % капацитет - толкова повече е седял лаптопа забоден в щепсела.
                      Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                        @Airfan: Еверест дава доста информация по темата. Трудният начин е - разлепяне на батерията (да не се потроши пластмасата) и замерване на всеки елемент по отделно. Проблема е, че ако е заминал брояча - трябва да се нулира. За Пловдив не знам към кого да те насоча, а за в София са дали по-горе координати на колеги, чиито услуги и аз ползвам.Аз например ползвам стандартната програма на Linux, която дава информация за статуса на батерията. Пише % заряд и % капацитет. Колкото по-нисък е % капацитет - толкова повече е седял лаптопа забоден в щепсела.
                        Ще пробвам.

Коментар

То стана интересно. Та да допълня само или по точно да отговоря на колегата Airfan. Чипа се "нулира" като му се сменя фърмуера. Или се променят само стойнодтите. Сваля се от платката и се закача на програматор. Имах някъде проста схема на такъв програматор и фърмуер-и за повечето батерии, но трябва да ги изкопая от компа си. Но по номера на батерията, можете да си го намерите сами в интернет. Братята Руснаци са много вещи и напред с материала. А и всичко и подробно обясняват. Не като из наще форуми, да се заяждат и никога нищо да не намираш.
                          Fiat Marea TD100

Коментар

Трябва ми фърмуер за батерия за лаптоп Тошиба, малко по-стар от тоя дето беше при теб.
                            Steliyan's Life!

Коментар

Ами виж тука - http://avalon.co.ua/be2works/download.html . Ако не намериш за тоя модел, аз утре ще поровя из хардовете и ще ти го пратя в скайп-а.Даже гледам че софтуера от линка, четял всички видове чипове, които се поставят на батерийте. Има и проста схема с един оу и няколко елемента в секцията "железо" Е тия Руснаци са велики, просто. Само дето най-голямата им простотия, че измислиха комунизма.
                              Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                              X