Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв е шанса да съм хванал хепатит

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ааа и за това имало ваксинки а? Явно е имало залежаване на стоката и са пуснали "промоция" Yellow_Flash_Colorz_PDT_43
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ами виж дали урината ти е с цвят Бира и изпражненията да ти бъдат бели.
      http://www.pljuvalnik.com
      Форумът за политически дискусии и теми. Изкажи свойто недоволство.

Фиат Брава 1.6 16 клапана 1998

Коментар

Хепатит А е болест на недобрата хигиена - лична и обществена. Вирусът най-често се предава чрез попадане в храносмилателната система. Заразяването чрез питейна вода теоретично не е изключено, но на практика в 21 век е много малко вероятно да се случи. Болестта може да се прекара и на крак, без оплаквания. И точно тези болни, които са реални носители и разпространители на вируса без да знаят, че са болни, са най-опасни, защото продължават да контактуват с околните, както са го правили досега.Човек може да пипне хепатит, както и някои нетипични за нашите географски ширини зарази, от цитрусовите плодове. Това е подценяван начин за зараза, но напълно реален. Затова е желателно цитрусовите плодове да се измиват добре преди да се белят и консумират. В миналото пък, когато циганите масово продаваха по събори, мачове и др. мероприятия слънчоглед, приготвян при домашни условия, доста хора се заразяваха от слънчогледовите семки.Колкото до ваксините срещу хепатит, винаги ги е имало, но не са задължителни. Мисля, че около 100 лв. струва да се ваксинираш по желание.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

По телевизията даваха проверки по тоалентите в училищата. И мислено си проиграх следната ситуация:Влиза болен от хепатит (отваря вратата) и след това излиза без да си измие ръцете (затвяря вратата).След него влиза здрав ученик. Свършва си работата, измива си ръцете прилежно със сапун и излиза, като при това и в двата случая хваща дръжката на вратата.Та в крайна сметка ще се зарази ли или не, ако след това в междучасието си купи закуска и я изяде?
          Няма начин да няма начин!

Коментар

Точно примерът по-горе е съвсем реален начин за заразяване. За щастие хепатит А не е острозаразно заболяване, като грип или шарка например, при които контакта с болен ти осигурява почти 100 % заразяване. И по принцип при млад, здрав човек хепатит А не протича особено тежко. Не така стоят нещата при хора, които са редовни приятели с чашката.

Коментар

вероятно е!, зат’ва- преди всяко ядене-миене на ръце :D .

Коментар

nikolovvd написа:
                По телевизията даваха проверки по тоалентите в училищата. И мислено си проиграх следната ситуация:Влиза болен от хепатит (отваря вратата) и след това излиза без да си измие ръцете (затвяря вратата).След него влиза здрав ученик. Свършва си работата, измива си ръцете прилежно със сапун и излиза, като при това и в двата случая хваща дръжката на вратата.Та в крайна сметка ще се зарази ли или не, ако след това в междучасието си купи закуска и я изяде?
                Според зависи. Най-вече зависи от имунната му система, защото Хепатит е ВИРУС. Но болният от хепатит дори не е "длъжен" да ползва тоалетната, споконо може да обара всички дръжки и да си замине. А тоя дето си е измил ръцете със сапун - в кое точно училище ще да го е направил?
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Преди години жена ми изкара Хепатит А. Докато разберем, че е болна, съм спал до нея, правили сме секс, яли сме заедно. След това всеки ден ходих да ѝ нося ядене в инфекциозното - странно, но ме пускаха да влизам вътре. Така и не се заразих. Майка ми не помни дали съм карал като малък Хепатит А.Иначе в момента и аз съм болен, но само с грип. Лежа си на топло, пия си хаповете и сиропчетата и си ровя из форума А и хепатит А се лекува само с Карсил и системи с глюкоза.

Коментар

Re: Какъв е шанса да съм хванал хепатит

Румен_Хинчев написа:
                    4. .... Изхода при нелекуване е ЛЕТАЛЕН.Дано да си здрав , Колега
                    С това не мога да се съглася, колега.Заболяването рядко е фатално и повечето хора се възстановяват за няколко седмици без никакви усложнения. Лекарства за хепатит А - НЯМА.Основно е необходима почивка, повече течности, витамини, пълноценно хранене, въздържане от алкохол, лекарствени средства предпазващи черния дроб (Карсил).И още нещо - инкубационния период на хепатит А е около 4 седмици. Т.е. колегата дето е пил вода в СЗ, да очаква първи симптоми след месец.

Коментар

Re: Какъв е шанса да съм хванал хепатит

Immortal написа:
                      Румен_Хинчев написа:
                      4. .... Изхода при нелекуване е ЛЕТАЛЕН.Дано да си здрав , Колега
                      С това не мога да се съглася, колега.Заболяването рядко е фатално и повечето хора се възстановяват за няколко седмици без никакви усложнения. Лекарства за хепатит А - НЯМА.Основно е необходима почивка, повече течности, витамини, пълноценно хранене, въздържане от алкохол, лекарствени средства предпазващи черния дроб (Карсил).И още нещо - инкубационния период на хепатит А е около 4 седмици. Т.е. колегата дето е пил вода в СЗ, да очаква първи симптоми след месец.
                      За теб може и да не е летален ( визирам ника ти ) , ама кажи това на двете циганки дето се явиха при създателя докато бях в Инфекциозно. Бяха пропуснати всякакви срокове на лечение.Болният се поставя на системи .Карзил се пие в периода след изписване.
                      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Когато бяхме деца, при наличие на болен от хепатит в училище, имунизираха всички с гама глобулин. Не ми е известно да има друга предпазна мярка, ако се съмняваш, че е възможно да си се заразил.И, колеги, хепатитът е няколко вида. Тук говорим за А, епидемията е от него. Хепатит B е включен в задължителните имунизации след 1991 г., а при хепатит C нещата наистина са тежки. Той е хронично и, доколкото знам, нелечимо заболяване.

Коментар

@Румен Хинчев: Румба, кой ги знае тия циганки от какво друго са били болни.Това дето съм го написал, съм го взел от тук, не съм си го измислил:http://www.e-placebo.com/index.php?o...d=21&Itemid=39

Коментар

Всъщност медикаментозното лечение на Хепатит в болницата, освен системите с течности е ... витамин Б комплекс - за поддържане положителният статус на черният дроб Абе далечната 1979г. я изкарах тая зараза... Жълтеница, името идва от повсеместното пожълтяване от отказане на функциите на черния дроб и преминаване на пигмент в организма: очи, кожа, урина...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Какъв е шанса да съм хванал хепатит

jenshen73 написа:
                              Всъщност медикаментозното лечение на Хепатит в болницата, освен системите с течности е ... витамин Б комплекс - за поддържане положителният статус на черният дроб Абе далечната 1979г. я изкарах тая зараза... Жълтеница, името идва от повсеместното пожълтяване от отказане на функциите на черния дроб и преминаване на пигмент в организма: очи, кожа, урина...
                              Витамин С , драги !
                              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Абе А не е толкова страшен, най често се хваща от екскременти!Аз като малък преболедувах Б и беше доста страшно, защото получих и отравяне на кръвта...така и не се установи как съм се заразил...последно решихме, че е от зъболекар! Ако сте болни от хепатит - най-важното е да спазвате диетата! Аз си спомням, че ми правеха домашна извара с настъргана ябълка и лимон! Беше отвратително, но доста помогна!
                                Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Working...
                                X