Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за Нокиа C5-03

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте колеги и аз съм пред дилема за Nokia c5-03 или Sony Ericsson Xperia X8 като цяло менюто на ериксона ми харесва повече, операционната система също е по - добра, но държа също така и на камерата е тя ми се струва доста по зле сравнение с тази на нокиата Та молбата ми е някои ако има снимки правени с 2та телефона да ги качи или да даде линк за да сравня и да решаМерси

Коментар

Szilardi написа:
      Здравейте колеги и аз съм пред дилема за Nokia c5-03 или Sony Ericsson Xperia X8 като цяло менюто на ериксона ми харесва повече, операционната система също е по - добра, но държа също така и на камерата е тя ми се струва доста по зле сравнение с тази на нокиата Та молбата ми е някои ако има снимки правени с 2та телефона да ги качи или да даде линк за да сравня и да решаМерси
      Аз ползвам Нокия, но досега не съм виждал хубава снимка, направена с Нокия. Не знам какво те кара да мислиш, че Нокиите правят хубави снимки.Снимките на Сони Ериксон са в пъти по-добри.Може да са се подобрили в последно време, не знам.

Коментар

знам че нокиата по принцип правят по лоши камери поне така съм чувал, но ериксона определено са спестили усилия за снимането, телефона дори няма зоом, светкавица, авто фокус, далеч съм и от мисълта че телефон може да снима като фотооапарат но все пак искам да сравня снимките на 2та тела

Коментар

От една седмица имам Nokia C5-03. Преподписах договора с Глобул и телефонът ще ми струва 12 вноски по 28 лв. Не е лошо телефончето: съвсем приемливи, бих казал компактни размери и тегло за телефон с тъчскрийн; инсталирана страхотна, безплатна навигация Ovi Maps с вечен лиценз; инсталиран мобилен Facebook-удобен за ползване през телефон; батерията издържа около седмица, при положение, че от телефона за провеждат разговори около 20-30 минути дневно, влиза се в интернет, ползва се и навигацията; добре организирано, интуитивно и удобно меню и настройки; безплатен Ovi магазин с полезни приложения. Лесно му намерих и инсталирах няколко полезни приложения, между които Document Viewer.Сега минусите: Резистивният дисплей не създава проблеми, свиква се, но не знам как ще се представи, ако са ви по-дебели пръстите; все още няма скайп за този телефон; камерата е 5 MP без светкавица - на светло снима добре, но пък липсва режим "Едър план(Macro)", което е много сериозен недостатък.У нас има 3 умни телефона: На първо място слагам Samsung Wave S8500, който за мен е едно истинско бижу; на второ Nokia N95 8GB-мерцедесът на нокиите без тъчскрийн, на трето Nokia C5-03. Но за цената си телефончето е много добро.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

мерси за отговора, а ще можеш ли да качиш няколко снимки в форума или на lupi.com@abv.bg много ще съм ти благодарен и ако може да са на светло защото знам че на тъмно няма как да са добри благодаря пак

Коментар

Утре, ако не забравя, ще направя снимки на светло и ще ти ги пратя. Но пак ти казвам: на светло снимките са много добри, все пак е 5 MP. Мен много ме е яд не затова, че няма светкавица, телефоните и без това не могат да снимат качествено на тъмно, а че няма режим "Макро", защото често ми се налага да снимам документи.

Коментар

макро режим телефон за тия пари незнам дали има не разбирам много но може би е заради това че няма авто фокус, но все пак телефона е много добър за тия пари тва е заключението

Коментар

Тук има снимки от Нокия С5, но не е С5-03 (камерата е 3.2 мп)http://www.mobile-review.com/review/nokia-c5.shtml#8Тук - от С6, който е със същата 5 мегапикселова камера като С5-03:http://www.mobile-review.com/review/nokia-c6.shtml#11А тук от Експерия Х8:http://www.mobile-review.com/review/...son-x8.shtml#9

Коментар

Ще отбележа още две неща за тази нокия: - Тя е от т.нар.зелена серия, щадяща природата и т.н. USB кабелът е дълъг само около 5 см. и с него може да се свърже само към лаптоп или към компютър с малка хоризонтална кутия. Е, има решение: от някой PC магазин се купува допълнителен USB кабел, който служи за удължение на този от комплекта. Аз имах такъв от една флашка и не ми се наложи да купувам.- Интересен е и начинът, по който телефонът първоначално се свързва с USB кабел към компютъра в PC (или OVI) suite режим: на телефона има инсталационна версия на Nokia Ovi Suite - това е софтуерът, който трябва да се инсталира на компютъра и през който стават всички ъпдейти и инсталации на нокията. При първо свързване на нокията към компютъра спрете антивирусната си програма, защото вероятно ще блокира изпълнението на Autorun.inf от телефона. А е желателно да се изпълни, за да инсталира на компютъра Ovi Suite, а и след това автоматично да се изтрие от паметта на телефона.След като успешно инсталирате Ovi Suite на компютъра, първото, което трябва да направите, е да изберете менюто Maps и да отстраните от паметта на телефона всички ненужни карти. Nokia C5-03 има в комлекта карта памет 2 GB, но тя е почти пълна от инсталираните карти на цяла Европа. След като ги отстраните и оставите само тази на България заедно с гласовите напътствия на български, на паметта на телефона ще има около 1,4 GB свободни. Винаги през Ovi Suite можете безплатно да добавите или актуализирате карти, които ви трябват.

Коментар

И като си получите първата сметка с новата Nokia C5-03, да не се учудите накрая на УДС (услуга с добавена стойност) към номер +359891723. Обещават "услугата" да е еднократна (служела за регистрация на новата Нокия), но ще ги следя изкъсо да не им стане навик.

Коментар

колко е въпросната такса?
                        Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
                        Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

Към 30 ст. . Както казах, ако е еднократно-добре. Но да видим. Kато пуснеш търсене в Гугъл на +359891723 излизат едни мнения, че при всяко свързване към акаунта в Ovi Suite кихаш въпросната такса. Надявам се, че не е вярно.

Коментар

Вече има налична актуализация на софтуера на телефона. Направете си я чрез Ovi Suite и лаптоп, за да не вземе да изгасне тока по време на ъпдейт. Казват, че може да е фатално, макар на мен да ми се е случвало с N95 и нищо страшно не се случи. Актуализацията отнема около половин час, като включва и бекъп на текущото състояние. След нея има поне един видим резултат: нелепо изглеждащият бутон "Отклюи" е заменен с "ОтклюЧи". Ще видим какво се е случило и с многото бъгове, на които се бях натъкнал до момента.

Коментар

Здравейте колеги. Тъй като другата седмица имам рожден ден и се чудя дали пък да не си самоподаря едно телефонче, та да ви питам:Бюджета е около 200-250 лв. спрял съм се на Nokia C5,Samsung Wave 723 или LG Optimus One. За Нокия четох че дисплея не се вижда на слънце. И трите имат навигация /което е определящо/. Само да ме светнете каква навигация ползват Самсунг и LG, и каквото друго се сетите. Знам че имаме доста големи капацитети във форума, така че чакам съвети.
                              Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Коментар

Аз LG-то го ползвам с 2 навигации Едната е Ndrive има повече PIO (интересни места) та чак и входовете на блоковете,а другата ми е Sigyc има по пълна карта на България. Самсунга не съм сигурен дали ще си доволен ако го вземеш понеже е с операционна система ’’Бада’’ и няма дори скайп за нея още.Нокията лично мене вече хич не ми допада с тоя симбиан и благодаря на колегите че ми отвориха очитеЕдинственото хубаво нещо е ’’Ovimaps’’ .......ти си преценяваш

Коментар

Working...
                                X