Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за Нокиа C5-03

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мнение за Нокиа C5-03

Здравейте колеги!Решил съм да си взема телефон на изплащане от виваком с карта и за момента съм се спрял на този телефон.Имаше и други по хубави като C6,C7,E72 обаче изобщо не ме устройва абонаментния план с който ги дават.Вчера ходих до мола,разгледах го и ми направи впечатление че за неговия 600mhz процесор е доста муден! Ще се радвам ако споделите всякаква информация за него понеже се рових из нета и няма почти нищо написано!Телефона ще го използвам предимно за навигация и сърфиране Поздрави

Снима добре, ама симбиан, виж пак от там Motorola Defy - чудно телефонче.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Symbian? 2011?

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Мамо къв съм сънен. Ще се ритна.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Когато пуснаха промоцията от виваком, пуснах телефона в гугъл и се оказа, че се продава само в Индия и Пакистан. Можеше да се намери и в някои онлай магазини на цена, наполовина от сумата, която ще платиш за 2-годишния период, ако го купуваш на изплащане. Тъй като веднъж си купих нокия, която пак по гугъл, първо се е появила в Индия и Пакистан, тоя телефон няма да го взема, освен ако не ми го дават безплатно. И тъй като ще попитате каква е разликата... До сега съм имала почти само нокии. В момента ползвам една 4-годишна нокия, чиято батерия издържа без разговори около 2 седмици, тъй като много рядко говоря от този номер. Никога не блокира, нито има някакви проблеми. Нокията, която купих и явно е предназначена за индийския и пакистанския пазар, на втория месец от време на време не блокираше клавиатурата и сама изключваше звука, което се оправяше след рестартиране. Батерията издържаше максимум 4 дни с разговори средно 30 минути за тия 4 дни. Не я ползвах дори и година... безкрайно разочарована от качеството.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

До сега с Android не съм работил и не съм на ясно с навигационните софтуери,смисъл за симбиан има доста като гармин,сиджик и тем подобни а и съм скептично настроен към ’’Моторола’’.

Коментар

Елена, верно си на всяко гърне мерудията (или солта). Междувпрочем - от батерия до батерия разликата е в капацитета. От телефон до телефон - освен в батериите - и в нещата, които "вървят" включени на тоя телефон. Дори оператора на който се ползва има значение.Давам пример:NOKIA 2700 Classic, Globul, време на изчакване без раговори - 4 дни, същата (физически и психически) NOKIA, Mtel време на изчакване без разговори - 7 дни. iPhone 3G, Globul, време на изчакване - 3 дни, iPhone 3G, Mtel, време на изчакване - 5 дни. И това са телефони с които мога да го демонстрирам при заявка. На баща ми старат Nokia, когато му я купих през 2003та година изкарваше на Globul без разговори точно по 2 седмици, а на MTel - 20 дни. Всички тестове съм ги провел в еднакви условия. Ей тъка, от любопитство.Мрежата на VIVACOM относно "батериите" е като тази на Globul.
              Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73: Ти нещо против имаш да изказвам мнение ли?И двата телефона са ползвани с една и съща мрежа. И двата телефона имаха една и съща батерия по отношение на капацитет и каквото друго се сетиш.Разбира се, че всяко нещо си има цена.... но всяка цена е прекалено скъпа за коя да е нискокачествена стока.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ivan_cirkov90 написа:
                  До сега с Android не съм работил и не съм на ясно с навигационните софтуери,смисъл за симбиан има доста като гармин,сиджик и тем подобни а и съм скептично настроен към ’’Моторола’’.
                  Сънчо, съм. Извинявай се за което. Гледам нещо, а виждам друго. В ерата на капацитивните дисплеи - не бих дал пари за резистивен. Display Type TFT resistive touchscreen, 16M colors
                  Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                    ivan_cirkov90 написа:
                    Иване, ти сега не разбра ли, че C3-00 няма операционна система? Ако ти се чете - влез в gsmarena.com и чети на воля. Ако нещо се спънеш с англисйкия - потърси информация за телефона в mobilebulgaria.com. Няма GPS, няма никакви екстри излишни. Има WiFi и Опера-мини. Интеграция със фейсбук и туитър... Социален телефон дека го викат. Малък, елегантен, евтин.
                    Май някой друг не четe - ’’Мнение за Нокиа C5-03 ’’!!! Въобще не съм питал за c3-00 http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2110/nokia-c5-03

Коментар

ivan_cirkov90 написа:
                      jenshen73 написа:
                      ivan_cirkov90 написа:
                      Иване, ти сега не разбра ли, че C3-00 няма операционна система? Ако ти се чете - влез в gsmarena.com и чети на воля. Ако нещо се спънеш с англисйкия - потърси информация за телефона в mobilebulgaria.com. Няма GPS, няма никакви екстри излишни. Има WiFi и Опера-мини. Интеграция със фейсбук и туитър... Социален телефон дека го викат. Малък, елегантен, евтин.
                      Май някой друг не четe - ’’Мнение за Нокиа C5-03 ’’!!! Въобще не съм питал за c3-00 http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2110/nokia-c5-03
                      Сори пич, спя. Поправих се и по-горе. Display Type TFT resistive touchscreen, 16M colors. Сигурен ли си, че точно резистивният дисплей е за теб? Клечка за зъби? Да те гледат мацките как кълвеш с нея? Пренебрегвайки морално остарелият тип дисплей обаче имаме завидни времена на батерията:Stand-by Up to 600 h (2G) / Up to 576 h (3G)Talk time Up to 11 h 30 min (2G) / Up to 4 h 30 min (3G)
                      Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                        ivan_cirkov90 написа:
                        jenshen73 написа:
                        ivan_cirkov90 написа:
                        Сори пич, спя. Поправих се и по-горе. Display Type TFT resistive touchscreen, 16M colors. Сигурен ли си, че точно резистивният дисплей е за теб? Клечка за зъби? Да те гледат мацките как кълвеш с нея? Пренебрегвайки морално остарелият тип дисплей обаче имаме завидни времена на батерията:Stand-by Up to 600 h (2G) / Up to 576 h (3G)Talk time Up to 11 h 30 min (2G) / Up to 4 h 30 min (3G)
                        А резистивен какво ще рече,че с клечка ли трябва да работя с него ? Като го пробвах с пръсти нямаше ядове .

Коментар

Резистивните дисплеи са тия които се работят с клечки. Повечето телефони с резистивен дисплей са оборудвани с клечка - тънка, дебела, къса - няма значение. Тъпото е, че това е технология от 1998г. и все още ниския клас телефони са оборудвани с такива дисплеи. Да, може да се работи с пръст, но се прилага повечко натиск. Хубавото е, че можеш да цъкаш и с нокът. Аз лично, през 2011 не бих купил телефон с такъв дисплей. Капацитивните дисплеи работят само с пръст при това с твърди предмети не можеш да накликаш нищо. Вече започват да излизат акустични дисплеи - т.е. по звук определят къде си цъкнал, но за момента съм виждал такива само на дисплеите на ELO за търговски системи.Ако телефончето ти стои добре в ръката, пластмасата му ти харесва и не те дразни глупавия симбиан - взимай го. Аз лично не бих се нагърбил цяла година с подобна сапунерка. Разгледах го, прочетох малко ревюта и мнения - не, не е за мен Дори на чиста цена от 209лв. Гледам, че същите измекяри имат промоция на 11.90лв + 11.80/месец за LG Optimus One, който е с Андроид 2.2 и капацитивен дисплей... по-скоро него бих си взел вместо тая Nokia...
                          Steliyan's Life!

Коментар

Капацитивния, само с пръсти, резистивния, с каквато и да е повърхност.При капацитивния става дума за електрическо разпознаване на точката на допир, а при резистивния механично, достатъчен е натиск, макар и лек.Това съвсем, съвсем опростенчески обяснено.Плюсове на капацитивния - можеш спокойно да си го сложиш в джоба без да се безпокоиш, че ще "звъннеш" на някого без да го искаш.Освен, ако нямаш пръсти и в джобовете си или пък ... джобовете са ти скъсани. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

Коментар

Недостатък на капацитивния - въри работи с ръкавици да те видя
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X