Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за автокаско

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за автокаско

Здравейте колеги,Имам пълно автокаско на колата и тази година ми се наложи да се възползвам от него. Щетата ми беше пукнат предно стъкло, което беше сменено в доверен сервиз на застрахователя. Днес от застрахователната компания ми се обждат и ми искат 15лв. за дозастраховане на колата до първоначалната застрахователна стойност. За да ме разберете правилно давам следният пример: колата е застрахована да речем за 3000лв., смяната на стъклото струва 150лв. и ако аз не внеса тези 15лв. при следваща щета обещетението ще ми го изплащат на база 2850лв. и няма да имам право да вкарам колата в доверен сервиз.Та въпроса ми е това при всички застрахователи ли го има?За сега няма да казвам коя е застрахователната компания, за да не звучи като реклама или антиреклама.
    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
    Chevrolet Aveo

Щом колата ти е застрахована за 3000лв. значи е стара, предполагам повече от 10г. ако е така, то нямаш право да я вкараш в техен сервиз или да ти плащат по фактура, единствено по тяхна оценка. Така, че не те бъркат толкова тези 150лв. надоло. Поне така е при повечето мошеннически агенции, не си дал информация коя е твоята.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Да колега колата е на повече от 10г. Марчето е 96 набор. Не знам имам ли право или не да я вкарвам в доверен сервиз, но е факт че смяната на стъклото стана в такъв. Мисълта ми е, че когато правих каското изобщо не ми казаха, че ремонтите ще се правят в доверен сервиз. Когато заведох щетата ми казаха да избирам къде да я правят. Два месеца след това ми казват да платя 15лв. за дозастраховане на колата до първоначалната застрахователна стойност, която е 3230лв. Така или иначе каското ми изтича след два месеца и идеята ми е ако всички процедират като тези да не ги сменям, но ако примерно само те го правят да си търся друга застрахователна компания. Става въпрос за Алианц.
      Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
      Chevrolet Aveo

Коментар

Нормално е. Малко е тънък въпроса защо биха ти спрели привилегията "доверен сервиз" ако не я дозастраховаш - може би заради това, че един вид вече имаш самоучастие. Също сумата ми изглежда висока, защото (май) трябва да се вземе предвид оставащия период. Та ти си реши дали да ги даваш тия пари (ама спокойствие и липса на разправии за 15 лв определено си струва), но най-малко това не трябва да е причина да сменяш застрахователите. Дори напротив -- много трудно ще намериш друг да ти даде опция за доверен сервиз за кола на такава възраст.
        Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Не сте прав и колеги.Това което са поискали 15 лв. е наистина дозастраховане.Това означава,че в същата година ще ти платят същата щета.
          Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

Така е при повечето застрахователи.В Булстрад,в Армеец и в Левинс мога със сигурност да кажа.След всяка щета съм ходил ,за да я видят (или маркират),че е оправена и съм доплащал ,за да остане същата застрахователна премия за която е сключен договора.
            MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
            "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
            R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

означава, че примерно ако ти гепят колата няма да ти изплатят цялата сума...а със 150 лева по-малкоили при тотална щета, ще си извадят тези 150 от оценкатапри всички застрахователи е така...ако пак счупиш стъклото - не трябва да има проблем
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                означава, че примерно ако ти гепят колата няма да ти изплатят цялата сума...а със 150 лева по-малкоили при тотална щета, ще си извадят тези 150 от оценкатапри всички застрахователи е така...ако пак счупиш стъклото - не трябва да има проблем
                Не си прав.

Коментар

примерно имам щета боя на броняправя яне дозастраховампак я удрям и няма да ми я направят ли?ще я направят

Коментар

Sev написа:
                    примерно имам щета боя на броняправя яне дозастраховампак я удрям и няма да ми я направят ли?ще я направят
                    Ако е на същата броня НЕ

Коментар

защо си мислиш така?каква е разликата?сумата си е сумаколата ми е застрахована за ххххх левакато има щетаза уууу лева, от тези ххххх се вадят уууууи остава някаква сума, ако тя стига да се покрие щетата не виждам къде е проблема

Коментар

Точно така е. Една и съща броня може да завежда колкото пъти си иска, в рамките на застрахователната сума, стига да я представя за оглед след всеки ремонт, и разбира се, всяка следваща щета да е различна от предишните. Дозастраховането е по желание, но е пожелателно, защото в един момент каското си губи смисъла. Обикновено, след третата щета, или след всяка по-сериозна.

Коментар

Ако удариш бронята и след оправянето на щетата не си отишъл да ти я маркира на бланката и визуално да я видят, че е оправена, при тях оставя счупена еди коя си броня и следващия път като отидеш пак за същата.... ти теглят една майна независимо от коя страна е сегашния и предишния дефект по нея....

Коментар

tomny написа:
                            Точно така е. Една и съща броня може да завежда колкото пъти си иска, в рамките на застрахователната сума, стига да я представя за оглед след всеки ремонт, и разбира се, всяка следваща щета да е различна от предишните. Дозастраховането е по желание, но е пожелателно, защото в един момент каското си губи смисъла. Обикновено, след третата щета, или след всяка по-сериозна.
                            Да по принцип може да е представя,но зависи от договора,с малките букви.Платят ли ти веднъж искат дозастраховане за същата щета.

Коментар

Можеш ли да цитираш конкретна компания и клауза от договор? Аз продължавам да твърдя, че такова нещо няма, защото не може да се обоснове нормативно.

Коментар

Working...
                              X