Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да се откажем от здравните и пенсионните?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Как да се откажем от здравните и пенсионните?

    Има ли някой който знае или да е минавал по тези трънливи пътеки? Има ли някаква процедура по отказване от здравните вноски и пенсионните? Писнало ми е вече. Предпочитам да си отворя една сметка и да си наливам сам тези пари, че и някой лев отгоре за здраве и пенсия, а не да плащам чинно и после да не мога 2 зъба да си оправя или както майка ми са да я карат да си плаща, защото видиш ли свършили направленията...

    #2
    Колега напълно подкрепям мислите ти, само дето мисля че такъв вариант да не плащаш здравни и пенсионни осигуровки по тази им схема няма.Мисля, че е задължително.И аз имам случаи, пък имам и познати, дето си плащат здравни вноски в/у пълния размер на заплатата и накрая ходят да си плащат, защото не са се разболяли от нещо дет касата да го покрива или пък направления няма!.За пенсия-не ми се коментира- един ден, когато наближа пенсионна възраст, статистически ще съм починал.С тази тенденция, няма да има хора получаващи пенсия след 30-40 години, така че за мен пенсионните удръжки са си просто един данък.

    Коментар


      #3
      Пускаш декларация, че си в чужбина за повече от 6 месеца.

      Коментар


        #4
        Ако имаш доходи в БГ, няма как да се откажеш.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

        Коментар


          #5
          ele написа:
          Ако имаш доходи в БГ, няма как да се откажеш.
          Искаш да кажеш, ако имаш ЗАКОННИ доходи в БГ. Да така е.

          Коментар


            #6
            Теоретично, не би могло да няма такъв вариант. Погледнато реално се взимат пари за услуга, която не съм или не мога да получа. Иначе това си е един вид рекет... . То че лесно няма да стане - няма, но ми е интересно дали чрез съд няма да успея поне...Преди години колега на майка ми осъди топлофикация на основания, нещо от сорта, че когато купувал апартамента (стара панелка) не бил сключвал никакви правни отношения с тях, следователно, след като инсталацията е тяхна или трябва да я махат, или да му плащат наем... Факт, беше минал и почерпил, че повече няма да има никакви отношения с тях... Чудеса стават. Не че ми пречи да отделям пари, но искам като заделя да разчитам на това, а не да ми кажат - по каса толкова ти се полага...

            Коментар


              #7
              Теоретично, в български съд това няма как да стане.

              Коментар


                #8
                Re: Как са се откажем от здравните и пенсионните?

                bubachko написа:
                Има ли някой който знае или да е минавал по тези трънливи пътеки? Има ли някаква процедура по отказване от здравните вноски и пенсионните? Писнало ми е вече. Предпочитам да си отворя една сметка и да си наливам сам тези пари, че и някой лев отгоре за здраве и пенсия, а не да плащам чинно и после да не мога 2 зъба да си оправя или както майка ми са да я карат да си плаща, защото видиш ли свършили направленията...
                Вече начините са повече от един, преди е бил софийския терминал, вече и на други летища
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

                Коментар


                  #9
                  Другото ни качество, което ни отличава нас българите, че в някои държави си "бият" управляващите когато не са доволни от тях, пък ние търсим къде да избягаме.
                  .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                  www.cyxap.com

                  Коментар


                    #10
                    Малоне, и ние ги бихме. Бихме ги и през 1991, и по-късно... и следващите дето дойдоха, правят повече за бой. Явно е прав Батман, като казва, че "мат’рияла е лош". Аз лично се уморих да бия. Сега протестирам по мой си начин. А и терминалите ми се струват все по-близо.Пуснах наскоро във фейсбука си едно стихотворение от Стоян Михайловски, ще го пусна и тук, за да стане ясно, че не сме от вчера такива. Все същите сме си, и не ни е променил социализма, просто сме си такива... за жалост. В България ли си роден,живейш ли в българската тиняс две работи бъди снабден -къс ум и жажда ненаситна! Че Бог те е създал от кал -туй само винаги помни;нечист парцал и чист парцал -парцал е все - туй разбери! В борбите, в злостните сплетниспоред времето се владей -бъди лисица, вълк бъди,яж, пий, от хорски пот живей! В добри съвети скъп бъдии правото икономисвай,да не те ездят - ти езди,отзад нападай - но надвивай! И някого ако съзрешв калта потънал да охти,вместо ръка да му простреш,върху главата му стъпи! Не можеш ли осъществитоз хубав план - тогази беж!Почтен човек за да живейш,в далечен някой край върви! Кога напущаш родний ад,на границата се измий -да не би да се заразиот българщина чуждий свят! Стоян Михайловски,,Подражание

                    Коментар


                      #11
                      Бубачко,Само посмъртно може да се откачиш.Дори и безработните са длъжни да се осигуряват здравно.С удържаните пари за пенсионно осигуряване се изплащат пенсиите на пенсионерите. Със здравните осигуровки се плаща лечението на болните , на неосигурените и най-вече на циганите. Професият ми е била много рискова и високо платена. Съответно средствата които са привеждани в НОИ ми осигуряват една прилична пенсия. Да ама не. Държавата е сложила т.н. "таван" на пенсиите и ми взима повече от половината.Както вече някой по-нагоре каза-държавен рекет.
                      Теоретично, в български съд това няма как да стане.
                      Българската съдебна система е зависима от държавата.За това има един друг : Съдът по правата на човека в Страсбург.Поне за сега дебелооките ни правителства се съобразяват с решенията му, но до кога ли?
                      Fiat Punto 1,1- 1996г.
                      газ-бензин , "Lovato"

                      Коментар


                        #12
                        Immortal написа:
                        Явно е прав Батман, като казва, че "мат’рияла е лош".А и терминалите ми се струват все по-близо.
                        Жалко, но е така.И още по жалко, че и аз не съм изключение от този мат’рял.И знам, че се заглеждаш по терминалите и те следя отблизо и чакам да решиш.Че да сме си дружки на север.
                        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                        www.cyxap.com

                        Коментар


                          #13
                          И тоя спор винаги има две страни .Че има неуредици ,има . Но че има и друга гледна точка , има .Сравнявам тия пари с парите които един пушач изпушва . На 66г съм . Ако съм почнал от 26 годишна възраст да пуша то за 40 години да съм изпушил близо 40 000лв . Хайде да не са толкова а 20 000лв . Сега с това се хваля че като не съм пушач с тия пари си купих и двете коли и ги поддържам . :D Обаче веднага има контра хора които казват : аз от 10 години спрях да пуша и пак нямам нито лев спестени. Дали няма да стане така ,че като навършиш възраста за пенсиониране пак нищо да не си спестил ? Има и другия момент. Не дай боже но стане примерно катастрофа и останеш сакат и на легло , нямаш до тоя момент осигуровка какво правиш тогава ??Все пак тия вноски са малко като застраховките . Плащаш застраховка каско примерно 800лв за годината и като нямаш щета парите изгарят . Един може да ползва много мединска помощ ,друг въобще да не ползва но вноските са едни и същи.Лоши , малки пенсийките са все пак една малка помощ на възрастните хора .Солидарен съм напълно с вас че трябва най после циганите да бъдат вкарани и те да си плащат вноските . Би следвало помощите които им дават да не бъдат пари на ръка а направо да им ги превеждат в партидите на НОИ. Така хем няма да има пари за пиене и пушене дадени на ръка ,хем ще влезнат в общия кюп на НОИ.
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

                          Коментар


                            #14
                            Как да се откажем от здравните и пенсионните?

                            По принцип осигуряването е право на гражданина , а не задължение .Аз обаче си плащам защото не искам да плащам зверски суми за един кьопав преглед . Скоро ми възстановиха един зъб на ниски цени , защото си плащам здравната осигуровка . Социална осигуровка не съм плащал 2 години , но действам да се самоосигурявам.С много чужденци контактувам и когато им описвам настроенията на хората да не плащат , отговорите са в духа на ...ЗЛЕ СТЕ ЗАЩОТО НЕ СИ ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИТЕ И ОСИГУРОВКИТЕ.
                            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

                            Коментар


                              #15
                              Аз също подкрепям варианта за крайна точка - аеропорта с еднопосочен лист! Аз си плащам данъците, но нищо не получавам, защото народа ни е разсипан и има голяма част възрастно население, което боледува, голяма част цигани, които не плащат и малка част здрави работещи хора, които мъкнат другите на гърба си, ами най-лесно е да избягаш.
                              --Старата ръжда любов не хваща!--
                              156 sportwagon 1,9 jtd 115
                              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

                              Коментар

                              Working...
                              X