Турците имат работеща икономика, истинско ПРОИЗВОДСТВО.Което производство е нещо, което ние нямаме. Тук половината БВП сигурно е от сферата на услугите. Те пък и услугите като правителството - за нищо не стават...Но да не измятаме темата. Идеята е следната - за обикновеният човечец няма смисъл да си плаща нито здравна, нито пенсионна осигуровка. Щото и от двете нищо няма да види.Аз със удоволствие бих се отказал от здравната си осигуровка. Хем си я плащам, хем на джипито плащам, хем и лекарствата си плащам... Ако се възползвам от безплатна пломба, то тя пада до 2-рата година. Е за къф’ чеп ми е тази здравната? А не съм се разболявал по-сериозно от години. Настинките ги гоня с фервекс, бабини деветини и чесън...Позната в Италия идва да се лекува лятото тук. Наложило й се да отиде в Италия на доктор (тя се осигурява там, всичко е легално). Докторът я прегледал безплатно, изписаните хапчета също са били безплатни Yellow_Flash_Colorz_PDT_23
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да се откажем от здравните и пенсионните?
Collapse
X
-
Humppa
-
За мен , като самоосигуряващ , това са пари хвърлени на вятъра или по скоро на циганите , за момента невиждам начин, как да се откажа от плащането им , но несе и отказвам да го търся След като, никой нети гарантира, че това са твойте пари , а в нормалния свят дори са и фамилни защо трябва да плащам , нещо по няколко пъти . В момента си плащаш здравни , но като отидеш при лекаря мургавите са с предимство понеже те , имат права , а Ти имаш задължение да си чакаш реда ( естествено след тях) и да си платиш пак. За пенсионните , не е за мислене , представете си този който ги дочака , какво СВЕТЛО бъдеще , го очаква с тези ТЪМНИ санародници, който ще са навсеки милиметър.FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Коментар
-
коцев написа:За 35 години сам можеш да сметнеш колко са БЕЗ законните лихви - 126.000 лв.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Единственият вариант за оправяне на здравните и пенсионните данъци е да бъдат лични на всеки данъкоплатец. Когато отидеш на лекар и ти направят манипулация за 200 лева примерно, сумата да я взимат от твоята лична сметка. Ако баща ти няма достатъчно пари в собствената си сметка, то неговите наследници също биха могли да платят от тяхните сметки. Асан и Айше нямат пари в сметките си и ако им е направена такава маниполация за 200 лева, то трябва да върнат парите чрез някакъв труд. Ако не искат да работят - осъдени по бърза процедура и докато излежават присъдата си и да работят насилствено докато върнат парите. И ще се оправи здравеопазването. За пенсиите по подобен начин да се практикува.
Коментар
-
Колега ,нека да бъдем малко по справедливи в тоя живот ,защото никой не заниса нищо с него си когато иде в гроба. Нека имаме в предвид, че има и операции и лечения парите за които са огромни и парите на цялото ти семейство събрани в здравните осигуровки ще са капка в морето . Тогава какво правим ? Ще мре ли човек от твоето семейство ? Нека да се замислим малко че както днеска сме в отлично здраве, така утре не дай боже било в катастрофа , било от друго нещо останеш сакат за цял живот и ти трябват лекарства всеки месец сумата на които е непосилна да си ги купиш ,какво правиш тогава ? Така като не даваш от твоята сметка да отидат пари за живота на други , така и другите ако не дадат за тебе какво става ??Да ,трябва така да стане събирането на здравните вноски ,че от всеки да постъпват в касата .На циганите никакви пари на ръка от помощите дето получват , а направо да ги внасят в здравните и осигурителните вноски.Ето сутринта една майка от Варна се моли за някакви 50 000лв да може да прати тригодишната си дъщеря в Израел на лечение. Знаете ли колко мастити бизнесмени само за ден харчат по двойно и тройно повече пари да си правят кефа ама не дават и лев за такива неща .АЗ съм съгласен да се ползват парите от моята вноска стига да се помогне за човешки живот . Така бих се радвал ако други биха помогнали на член от семейството ми ако утре изпадне в беда . Те това е взаимопомощта и солидарноста между хората .Човек винаги трябва да мисли и за най лошото , радвайки се на днешното си добро здраве.Живота поднася най различни изненади .
Коментар
-
коцев написа:Айде да го наречем периода след Жан Виденов и идването на Костов. Те тогава имах около 3 000 лв и то спестявани още от комунистическо време и срещу тях ми дадоха 3 сегашни лева .Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
коцев написа:В наща мила РОДИНА осигуровките станаха неизбежни.
Коментар
-
коцев написа:Колега ,нека да бъдем малко по справедливи в тоя живот ,защото никой не заниса нищо с него си когато иде в гроба. Нека имаме в предвид, че има и операции и лечения парите за които са огромни и парите на цялото ти семейство събрани в здравните осигуровки ще са капка в морето . Тогава какво правим ? Ще мре ли човек от твоето семейство ? Нека да се замислим малко че както днеска сме в отлично здраве, така утре не дай боже било в катастрофа , било от друго нещо останеш сакат за цял живот и ти трябват лекарства всеки месец сумата на които е непосилна да си ги купиш ,какво правиш тогава ? Така като не даваш от твоята сметка да отидат пари за живота на други , така и другите ако не дадат за тебе какво става ??Да ,трябва така да стане събирането на здравните вноски ,че от всеки да постъпват в касата .На циганите никакви пари на ръка от помощите дето получват , а направо да ги внасят в здравните и осигурителните вноски.Ето сутринта една майка от Варна се моли за някакви 50 000лв да може да прати тригодишната си дъщеря в Израел на лечение. Знаете ли колко мастити бизнесмени само за ден харчат по двойно и тройно повече пари да си правят кефа ама не дават и лев за такива неща .АЗ съм съгласен да се ползват парите от моята вноска стига да се помогне за човешки живот . Така бих се радвал ако други биха помогнали на член от семейството ми ако утре изпадне в беда . Те това е взаимопомощта и солидарноста между хората .Човек винаги трябва да мисли и за най лошото , радвайки се на днешното си добро здраве.Живота поднася най различни изненади .Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Момчета , държавата това сме ние.Навсякъде и във всяка област сме затънали до гуша в неуправия. Честно да си кажем повече от една трета от издадените болнични са фалшиви ! Никой не може да ми оспори това твърдение. И сега и сега постоянно чувам от приятели които казват : отивам да си взема един болничен че имам една работа да си свърша . На колко много ученици родителите извадиха болнични ? Ами арестуваните престъпници, а прекрачат прага на пандиза и хоп веднага се намират лекари да ги изкарат тежко болни . Кой плаща всички тия разходи ? Ами естествено от нашите вноски.Дошло е време живо месо да се реже за да се премахне тази гангрена . В който и форум да влезнеш все става дума за това как да се прецака било енергото , било медицината , било за данъците, бе за каквото ти дойде на ум. Е как бе джанъм тая държава да съществува? Я ако пуснат няколко екипа американски полицаи по нашите пътища да патрулират да видим така ли ще се кара ?? Така ли ще спираш в града където на теб ти е удобно, а че затормозваш останалите хич не береш грижа .Примерите са безброй, но поне според моите виждания виждам наченки на някаква макар и минимална, но все пак наченка на промяна на статуквото .Тъй си мисля, аз който не съм бил комунист, но уважавам комунистическото мислене .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар