Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да се откажем от здравните и пенсионните?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Турците имат работеща икономика, истинско ПРОИЗВОДСТВО.Което производство е нещо, което ние нямаме. Тук половината БВП сигурно е от сферата на услугите. Те пък и услугите като правителството - за нищо не стават...Но да не измятаме темата. Идеята е следната - за обикновеният човечец няма смисъл да си плаща нито здравна, нито пенсионна осигуровка. Щото и от двете нищо няма да види.Аз със удоволствие бих се отказал от здравната си осигуровка. Хем си я плащам, хем на джипито плащам, хем и лекарствата си плащам... Ако се възползвам от безплатна пломба, то тя пада до 2-рата година. Е за къф’ чеп ми е тази здравната? А не съм се разболявал по-сериозно от години. Настинките ги гоня с фервекс, бабини деветини и чесън...Позната в Италия идва да се лекува лятото тук. Наложило й се да отиде в Италия на доктор (тя се осигурява там, всичко е легално). Докторът я прегледал безплатно, изписаните хапчета също са били безплатни Yellow_Flash_Colorz_PDT_23

Коментар

Immortal написа:
      Голям бизнесмен, от комсомола- директно капиталист. Способен човек
      В България няма бизнесмени, които да са станали такива по друга схема, за съжаление.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

За мен , като самоосигуряващ , това са пари хвърлени на вятъра или по скоро на циганите , за момента невиждам начин, как да се откажа от плащането им , но несе и отказвам да го търся След като, никой нети гарантира, че това са твойте пари , а в нормалния свят дори са и фамилни защо трябва да плащам , нещо по няколко пъти . В момента си плащаш здравни , но като отидеш при лекаря мургавите са с предимство понеже те , имат права , а Ти имаш задължение да си чакаш реда ( естествено след тях) и да си платиш пак. За пенсионните , не е за мислене , представете си този който ги дочака , какво СВЕТЛО бъдеще , го очаква с тези ТЪМНИ санародници, който ще са навсеки милиметър.
        FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
        FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
        FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
        HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

коцев написа:
          За 35 години сам можеш да сметнеш колко са БЕЗ законните лихви - 126.000 лв.
          Ами ако не дай боже се получи това което стана през 1997 година и всички спестявания на хората в банките отидоха на вятъра ??? Кво правим тогава Дидко ?.
          Кво стана викаш през 1997, че ти отидоха спестяванията? Щото ако говориш за деноминацията - те парите пак са ти били там, но късно си се усетил да ги номинираш. Щото когато 3000лв. купуваха 1 доара след деноминацията 3лв. пак купуваха 1 долар. Ама когато 3000 лв. са били 10 заплати - са купували 30 долара, примерно... това са едни дребни сметчици, че чак не ми се смятат. Деноминацията се случи през 1999 ако не ме лъже паметта.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Айде да го наречем периода след Жан Виденов и идването на Костов. Те тогава имах около 3 000 лв и то спестявани още от комунистическо време и срещу тях ми дадоха 3 сегашни лева .
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Единственият вариант за оправяне на здравните и пенсионните данъци е да бъдат лични на всеки данъкоплатец. Когато отидеш на лекар и ти направят манипулация за 200 лева примерно, сумата да я взимат от твоята лична сметка. Ако баща ти няма достатъчно пари в собствената си сметка, то неговите наследници също биха могли да платят от тяхните сметки. Асан и Айше нямат пари в сметките си и ако им е направена такава маниполация за 200 лева, то трябва да върнат парите чрез някакъв труд. Ако не искат да работят - осъдени по бърза процедура и докато излежават присъдата си и да работят насилствено докато върнат парите. И ще се оправи здравеопазването. За пенсиите по подобен начин да се практикува.

Коментар

Колега ,нека да бъдем малко по справедливи в тоя живот ,защото никой не заниса нищо с него си когато иде в гроба. Нека имаме в предвид, че има и операции и лечения парите за които са огромни и парите на цялото ти семейство събрани в здравните осигуровки ще са капка в морето . Тогава какво правим ? Ще мре ли човек от твоето семейство ? Нека да се замислим малко че както днеска сме в отлично здраве, така утре не дай боже било в катастрофа , било от друго нещо останеш сакат за цял живот и ти трябват лекарства всеки месец сумата на които е непосилна да си ги купиш ,какво правиш тогава ? Така като не даваш от твоята сметка да отидат пари за живота на други , така и другите ако не дадат за тебе какво става ??Да ,трябва така да стане събирането на здравните вноски ,че от всеки да постъпват в касата .На циганите никакви пари на ръка от помощите дето получват , а направо да ги внасят в здравните и осигурителните вноски.Ето сутринта една майка от Варна се моли за някакви 50 000лв да може да прати тригодишната си дъщеря в Израел на лечение. Знаете ли колко мастити бизнесмени само за ден харчат по двойно и тройно повече пари да си правят кефа ама не дават и лев за такива неща .АЗ съм съгласен да се ползват парите от моята вноска стига да се помогне за човешки живот . Така бих се радвал ако други биха помогнали на член от семейството ми ако утре изпадне в беда . Те това е взаимопомощта и солидарноста между хората .Човек винаги трябва да мисли и за най лошото , радвайки се на днешното си добро здраве.Живота поднася най различни изненади .

Коментар

Колега Коцев от доста години със съпругата се осигуряваме "на тавана" 2000 лв.на човек.Колкото пъти стигнем до лекар все си плащаме/не доплащаме/А за пенсия не ми се мисли.В наща мила РОДИНА осигуровките станаха неизбежни.
                  Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

В наща мила РОДИНА осигуровките станаха неизбежни.
                    Ами нали се учим от опита на напредналите страни . А при тях осигуровките са си задължителни . :D

Коментар

коцев написа:
                      Айде да го наречем периода след Жан Виденов и идването на Костов. Те тогава имах около 3 000 лв и то спестявани още от комунистическо време и срещу тях ми дадоха 3 сегашни лева .
                      Това се нарича лошо управление на финансовият ресурс. Ако се беше светнал да си изтеглиш 3000лв. от Тошово време и да ги изхарчиш по Тошово време - нямаше да имаш загуби. Твърде много хора разчитаха на "спестовни" влогове да "запазят" финансова стабилност в бъдеще. Във финансите бъдещето и миналото са размити понятия, там съществуват термини като финансов риск, фючърси и ред сложни и неразбираеми понятия. Аз, който не съм имал "лични" спестявания си изтеглих всички влогове през 1993, донадих си и си купих видео и телевизор. С остатъка от последния влог - си остъклих терасата. Не считам, че съм на загуба и ..., да това се случи преди деноминацията. Самата деноминация се случи през 1999, а Жан Виденов си го избрахте пенсионерите, аз бях по протестите срещу него. Иван Костов по него време направи ДОСТА за България, колкото и да го плюем сега ... Просто ако вместо парите да седяха по банки и пирамиди (доста народ беше излакомял яко) можеха да се влеят в реалната икономика и ... да липсва тоя финансов колапс от 1997 и от ... 2009-2010, а и тази година ще е на върха на икономическият недоимък.Същото е в момента с пенсионните фондове и здравното осигуряване - вместо всеки да има партида - го караме още от Тошово време на СОЛИДАРНОСТ!АЗ НЕ ИСКАМ ДА СЪМ СОЛИДАРЕН С ЦИГАНИТЕ!!!
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

коцев написа:
                        В наща мила РОДИНА осигуровките станаха неизбежни.
                        Ами нали се учим от опита на напредналите страни . А при тях осигуровките са си задължителни . :D
                        Коцев, има ОГРОМНА разлика между осигурителните системи (и здравни, и пенсионни) в цивилизованите държави и тая в България.Да, там плащат големи осигуровки.Да, там АБСОЛЮТНО всички лечения им са безплатни, включително и повечето лекарства, изписани по рецепта. Да, там натрупаните пенсионни вноски ги изплащат на наследниците, ако ти не доживееш до пенсия.Айде пак да сравним - имам здравни осигуровки. Отивам на лекар и се оказва, че съм болен от болест, която здравната каса не покрива. Е? Тогава за какво да плащам? Или още по-лошото - болен съм от болест, която по принцип се покрива от касата, но им е свършил лимита (който приеха съвсем наскоро) по съответната болест и ще трябва да си платя.Или отивам в болницата, готов съм да ме лекува кой да е, но ми казват, ми не може, трябва да си изберете екип, срещу скромната сума от 900 лв.Разликите от нормалните държави и България са от небето до земята. Като ще се учим от напредналите страни, нека се учим до край.А иначе за твоите 3000 лв - ето ти още един пример, че на властта не би трябвало много да се доверяваш. Ти и сега им се доверяваш прекалено, и тогава си го направил. Нашите ме послушаха, изтеглиха си всички пари, когато долара беше 70 лв и ги смениха за долари. Така не загубиха почти нищо при деноминацията. Колкото и да вярваш на властта, накрая пак ти си прецакан. Така и с доверието, което имаш към сегашните управници.

Коментар

коцев написа:
                          Колега ,нека да бъдем малко по справедливи в тоя живот ,защото никой не заниса нищо с него си когато иде в гроба. Нека имаме в предвид, че има и операции и лечения парите за които са огромни и парите на цялото ти семейство събрани в здравните осигуровки ще са капка в морето . Тогава какво правим ? Ще мре ли човек от твоето семейство ? Нека да се замислим малко че както днеска сме в отлично здраве, така утре не дай боже било в катастрофа , било от друго нещо останеш сакат за цял живот и ти трябват лекарства всеки месец сумата на които е непосилна да си ги купиш ,какво правиш тогава ? Така като не даваш от твоята сметка да отидат пари за живота на други , така и другите ако не дадат за тебе какво става ??Да ,трябва така да стане събирането на здравните вноски ,че от всеки да постъпват в касата .На циганите никакви пари на ръка от помощите дето получват , а направо да ги внасят в здравните и осигурителните вноски.Ето сутринта една майка от Варна се моли за някакви 50 000лв да може да прати тригодишната си дъщеря в Израел на лечение. Знаете ли колко мастити бизнесмени само за ден харчат по двойно и тройно повече пари да си правят кефа ама не дават и лев за такива неща .АЗ съм съгласен да се ползват парите от моята вноска стига да се помогне за човешки живот . Така бих се радвал ако други биха помогнали на член от семейството ми ако утре изпадне в беда . Те това е взаимопомощта и солидарноста между хората .Човек винаги трябва да мисли и за най лошото , радвайки се на днешното си добро здраве.Живота поднася най различни изненади .
                          колега Коцев, ти просто си добър човек, обаче добрите хора в днещно време в БГ са много прецакани. Освен това не е работа на мастити бизнесмени да даряват пари за този или онзи, то ако е така защо да има въобще здравна система като тя не дава пари? Добре, на това момиченце някой ще й помогне, а знаеш ли колко са много такива хора? И всеки ден се увеличават. Държавата е абдикирала и ни унищожават по всички фронтове.
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Момчета , държавата това сме ние.Навсякъде и във всяка област сме затънали до гуша в неуправия. Честно да си кажем повече от една трета от издадените болнични са фалшиви ! Никой не може да ми оспори това твърдение. И сега и сега постоянно чувам от приятели които казват : отивам да си взема един болничен че имам една работа да си свърша . На колко много ученици родителите извадиха болнични ? Ами арестуваните престъпници, а прекрачат прага на пандиза и хоп веднага се намират лекари да ги изкарат тежко болни . Кой плаща всички тия разходи ? Ами естествено от нашите вноски.Дошло е време живо месо да се реже за да се премахне тази гангрена . В който и форум да влезнеш все става дума за това как да се прецака било енергото , било медицината , било за данъците, бе за каквото ти дойде на ум. Е как бе джанъм тая държава да съществува? Я ако пуснат няколко екипа американски полицаи по нашите пътища да патрулират да видим така ли ще се кара ?? Така ли ще спираш в града където на теб ти е удобно, а че затормозваш останалите хич не береш грижа .Примерите са безброй, но поне според моите виждания виждам наченки на някаква макар и минимална, но все пак наченка на промяна на статуквото .Тъй си мисля, аз който не съм бил комунист, но уважавам комунистическото мислене .

Коментар

Виждам тук се оплакват хора, които от много време си стягат багажа да заминават с еднопосочен билет...
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

И аз ги чакам да заминат ,та да си останем ние и да си караме както ние си знаем .

Коментар

Working...
                                X