Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да се откажем от здравните и пенсионните?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Румба, не е точно така.Зле сме, защото не се разпределя правилно брутния вътрешен продукт.Не може в една Турция, която има по-нисък от нас БВП/глава да взимат 2-3-4 пъти по-големи заплати. Минималната заплата там е 638 YTL или приблизително 600 лева. При нас е 240 лв. Техния БВП/глава е 11500 US$, нашия е 12500 US$. Единствената причина за тая разлика е, че хората имат истински работещи синдикати. По-големи заплати - повече данъци за хазната. По-малко чиста печалба за бизнесмените, каквато е в нормалните страни.Не е нормално държавни служители без висше образование - военни (не офицери), полицаи, секретарки в държавни учреждения да получават повече пари от добър инженер в частна фирма. (Не ми говорете, че се взимат големи пари в София - елате в провинцията, където има много заводи да видите какво е. Не може всички да се изнесат в София, нали?)Във всички нормални държави държавните служители са ниско платени. Големите пари са в частниците, и затова им върви икономиката. Защото фирмите са тези, които произвеждат. Държавният служител е само консуматор. А у нас целта на мнозина е да се натикат до живот в някоя държавна службичка и да папкат.

Коментар

Immortal написа:
      Румба, не е точно така.Зле сме, защото не се разпределя правилно брутния вътрешен продукт.Не може в една Турция, която има по-нисък от нас БВП/глава да взимат 2-3-4 пъти по-големи заплати. Минималната заплата там е 638 YTL или приблизително 600 лева. При нас е 240 лв. Техния БВП/глава е 11500 US$, нашия е 12500 US$. Единствената причина за тая разлика е, че хората имат истински работещи синдикати. По-големи заплати - повече данъци за хазната. По-малко чиста печалба за бизнесмените, каквато е в нормалните страни.Не е нормално държавни служители без висше образование - военни (не офицери), полицаи, секретарки в държавни учреждения да получават повече пари от добър инженер в частна фирма. (Не ми говорете, че се взимат големи пари в София - елате в провинцията, където има много заводи да видите какво е. Не може всички да се изнесат в София, нали?)Във всички нормални държави държавните служители са ниско платени. Големите пари са в частниците, и затова им върви икономиката. Защото фирмите са тези, които произвеждат. Държавният служител е само консуматор. А у нас целта на мнозина е да се натикат до живот в някоя държавна службичка и да папкат.
      Дидо не си прав за държавните служители,те на всякъде са заплатени спрямо труда.А ,че в частните фирми парите са си по добри си абсолютно прав.
      Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

Някой опитвал ли се е да смята колко ти взима държавата като пари до 62та година, колко стават те през цялото време докато доде време да ти ги изплаща(ся знам че през тва време тя плаща на сегашните пенсионери), и колко трябва да живее човек за да избие горе долу тия пари.....и ако не дай си боже ритнеш менчето заради скапаната здравна система, държавата дали ще даде нещо от тия пари на близките ти......
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Не!

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
            Някой опитвал ли се е да смята колко ти взима държавата като пари до 62та година, колко стават те през цялото време докато доде време да ти ги изплаща(ся знам че през тва време тя плаща на сегашните пенсионери), и колко трябва да живее човек за да избие горе долу тия пари.....и ако не дай си боже ритнеш менчето заради скапаната здравна система, държавата дали ще даде нещо от тия пари на близките ти......
            Аз съм ги писал и друг път.Лично на мен, като самоосигуряващ се, ми вземат приблизително 30% от доходите само за осигуровки. Грубо по 1000 лв месечно, това са 300 лв на месец или 3600 лв на година.За 35 години сам можеш да сметнеш колко са БЕЗ законните лихви - 126.000 лв.Да речем, че след пенсионирането си на 70 години (аз лично по сегашните закони ще се пенсионирам на толкова), живея още 5 години (т.е. със 8 години повече от средно-статистическия Българин), то би трябвало да получавам годишна пенсия от 25.200 лв или средно по 2000 лв месечно. Това пак повтарям, са парите БЕЗ лихвите. Не ми се смята сега, но с капитализирана лихва сумата може и да се удвои.Та, мислиш ли, че: първо - ще живея до 75 години и второ - че ще взимам такава пенсия?А къде отиват другите парички? В нечий чужд джоб...Питам - нали ако всеки се осигурява, би трябвало да няма хора, за които да отиват моите пари? И дори да умра, моите пари да се дадат с лихвите на наследниците ми. Тъй като не го правят, то означава, че парите на всички, починали рано (преди или малко след пенсиониране), остават натрупани.Следва извода, че някой яко бърка (или е бъркал) в кацата с мед, краде от моите и от вашите пари, и после викат - ми няма.

Коментар

Immortal написа:
              ФЕРАРИСТ написа:
              Аз съм ги писал и друг път.Лично на мен, като самоосигуряващ се, ми вземат приблизително 30% от доходите само за осигуровки. Грубо по 1000 лв месечно, това са 300 лв на месец или 3600 лв на година.За 35 години сам можеш да сметнеш колко са БЕЗ законните лихви - 126.000 лв.Да речем, че след пенсионирането си на 70 години (аз лично по сегашните закони ще се пенсионирам на толкова), живея още 5 години (т.е. със 8 години повече от средно-статистическия Българин), то би трябвало да получавам годишна пенсия от 25.200 лв или средно по 2000 лв месечно. Това пак повтарям, са парите БЕЗ лихвите. Не ми се смята сега, но с капитализирана лихва сумата може и да се удвои.Та, мислиш ли, че: първо - ще живея до 75 години и второ - че ще взимам такава пенсия?А къде отиват другите парички? В нечий чужд джоб...Питам - нали ако всеки се осигурява, би трябвало да няма хора, за които да отиват моите пари? И дори да умра, моите пари да се дадат с лихвите на наследниците ми. Тъй като не го правят, то означава, че парите на всички, починали рано (преди или малко след пенсиониране), остават натрупани.Следва извода, че някой яко бърка (или е бъркал) в кацата с мед, краде от моите и от вашите пари, и после викат - ми няма.
              Дидо нали знаеш,че всеки един циганин достигнал възраст получава социална пенсия без трудов стаж.
              Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

За 35 години сам можеш да сметнеш колко са БЕЗ законните лихви - 126.000 лв.
                Ами ако не дай боже се получи това което стана през 1997 година и всички спестявания на хората в банките отидоха на вятъра ??? Кво правим тогава Дидко ?.
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Винаги съм се чудил всички пари ли тогава (1996-1997) се стопиха, или хитро потънаха в червените куфарчета.

Коментар

Humppa написа:
                    Винаги съм се чудил всички пари ли тогава (1996-1997) се стопиха, или хитро потънаха в червените куфарчета.
                    Задаваш отговори Аз пък не мисля, че само циганите са виновни. Та те са около 5% от населението. Ами останалите?!?Дори 100% от тях да са на социални, а те не са, пак ми се губи голямата пара.Червените куфарчета каквото отнесоха, отнесоха. Всъщност сега видях годините... НЕ. Парите бяха изнесени още през 1989.Сега са други едни куфарчета, че и куфари.Лично познавам човек, дори ми е роднина, който беше на времето комсомолски активист на високо ниво. Лично от него знам (беше пийнал на маса), че е получил едни 50.000 лева още тогава. Оттогава му тръгна бизнеса и още му върви. Голям бизнесмен, от комсомола- директно капиталист. Способен човек

Коментар

Immortal написа:
                      За да се преразпредели нещо , то първо трябва да се АКУМУЛИРА , приятелю
                      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: Как да се откажем от здравните и пенсионните?

Румен_Хинчев написа:
                        За да се преразпредели нещо , то първо трябва да се АКУМУЛИРА , приятелю
                        Аз не говоря за държавните заплати. Говоря за частниците.Там няма какво да се акумулира. Държавният сектор е около 20%, не повече.Ако заводите започнат да дават двойно по-големи заплати на служителите си, това няма да ощети кой знае колко собствениците им, но пък за хората ще е страшно увеличение.Заради спецификата на работата ми, през мен са минавали финансовите отчети на доста български големи фирми. Чисти печалби от по 20 милиона годишно, при около 200 работника как ви се струват? А работниците получават средно по около 500 лв. С осигуровките работодателя плаща за всеки по около 700. Което прави по 140.000 месечно или по почти 1.7 мил. годишно. Ако им даде двойни заплати, ще похарчи 3.4 милиона, и пак ще му останат 18.5 за него...Ама не го правят. Защо да го правят, като ’робите’ ще им работят и за по-малко дори. Ако не щат - да си седят без работа, други чакат на вратата...

Коментар

Пиша за това , че за да има нормално работеща социална структура , трябва да има постъпления .Това , че работниците не получават големи възнаграждения ми намирисва на комунизъм . Който иска да печели да се пробва да работи от собствено име и за собствена сметка .Отделен е въпросът , че навсякъде в развитите икономики специално пенсионните фондове са на финансовата борса.Затова и бабичките им плават с разни лайнери из Карибите .
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Дидко , ти май улучи баш болното място . :D Като гледах семейство Баневи какви сълзи лееха в студиото на телевизията че им рушали Русалка и че били много богати хора та изниква въпроса от къде са толкова богати . Ами от това че дава на работниците си минималната заплата , ето от къде . Големия Дамбовец имал чиста печалба по 80 милиона на година , брат му има частен зоопарк , а питате ли работниците във фирмите им какво получават и въобщи получават ли нещо ??? Лакомия за пари и това си е. Колкото и цинично до звучи ,но искрено се радвам като чуя че са гръмнали някой такъв бизнесмен като Васил и Георги Илиеви , Самоковеца , Галев , Крушата , Крокодила и безбройните им производни.
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Аз пък ще емигрирам! Yellow_Flash_Colorz_PDT_50
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Immortal написа:
                                Не може в една Турция, която има по-нисък от нас БВП/глава да взимат 2-3-4 пъти по-големи заплати. Минималната заплата там е 638 YTL или приблизително 600 лева. При нас е 240 лв. Техния БВП/глава е 11500 US$, нашия е 12500 US$.
                                Това не е вярно, Турция е по-богата държава. Техният е 10200, нашият 6700. Не че сме добре, просто не съм съгласен със сравнението.
                                Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Working...
                                X