Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скоби при неправилно паркиране.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ама не го правете така- http://vbox7.com/play:4f9fd82f и http://vbox7.com/play:9a8fd744 и така http://vbox7.com/play57ea30d

Коментар

Ichkin написа:
      sota написа:
      Humppa написа:
      Много похвална постъпка, браво! И какво е доказал с това?
      Е как какво,че бугарина е голям тарикат,но най накрая всеки си намира майстора.
      Не съм сигурен, но ти беше полицай, нали ? Служител на МВР ? Е когато видя да те спрат, да ти пишат акт и когато видя талонче на предното ти стъкло ... тогава ще си платя и ще се усмихна Не ме разбирай погрешно ... не съм от завистливите хора, но просто намеквам, че ти не си човека, който да хвърли първият камък !
      О да такъв съм.Но определено имам актове и то не един.Вече съм на минус 4 точки от контролният талон,но няма как да ти го покажа,че е така.Нигога не злоупотребявам в синя зона .Ако имам работа си водя някой с мен да стои в колата докато си я върша.

Коментар

sota написа:
        О да такъв съм.Но определено имам актове и то не един.Вече съм на минус 4 точки от контролният талон,но няма как да ти го покажа,че е така.Нигога не злоупотребявам в синя зона .Ако имам работа си водя някой с мен да стои в колата докато си я върша.
        Голяма чест ти прави това изказване, няма що! После се чудим, що полицаите са тюфлеци... А всъщност някъде послъгваш, защото полицаи не санкционират свои!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
          sota написа:
          Голяма чест ти прави това изказване, няма що! После се чудим, що полицаите са тюфлеци... А всъщност някъде послъгваш, защото полицаи не санкционират свои!
          Нито лъжа нито нищо,но и пък не искам да влизам в някакъв спор със теб така ,че лека вечер.А и кой е тюфлек и кой не е не си ти човека който ще каже.

Коментар

Винаги ми е било много интересно защо всеки българин търси слабото място на закона?! Като са ти сложили скоба и знаеш, че си пропуснал знака "Синя зона" защо трябва да съдиш който и да е и да се правиш на тарикат демонтирайки "без забележки" скобата..?! Доста по мъжка постъпка е да ги изчакаш и да си платиш за грешката. Едно време имаше една поговорка, че истинския мъж не се бие. Сега ни е нужна такава "Истинския българин спазва закона". В закона винаги е имало и ще има вратички така е навсякъде и това е нормалния начин. Ако някой счита, че не съм прав ще обясня и защо. Корумпирани полицаи има по цял свят и това е нормално незнам какво им се сърдите като вие самите им давате парите. Мен винаги ми казват (не се е случвало особено често да съм честен само веднъж) "Да пишем ли акта или ще почерпиш?!" , да акта беше за поне 150лв и доста точки и почерпих, но това е веднъж иначе са ми писали и акт и фиш просто не им давам пари на ръка особено, ако съм виновен. Може ли човек да изпреварва, паркира, минава, маневрира на забранено място и като го сгащят полицаите да мрънка, че не иска да го глобяват и да търси вратички в закона...!?!? Мен ми звучи като п*ткенска работа...Има случаи когато след като те видят, че осъзнаваш грешката си и си я допуснал неволно не пишат, но това е друг случай.Два пъти са ме глобявали за неправилно паркиране. Веднъж със скоба на М.Луиза в София пред ОББ. Мислех, че клиентите на банката ползват паркинга безплатно ама не. Изчаках си, платих си 10лв май беше глобата пожелах им приятен ден и си тръгнах. Другия път беше в Бургас пак бях в банка и бях спрял неправилно на пътя. Дойде директно паяк и тръгна да ме вдига. Написаха си ми глобичката, платих си 18лв и си тръгнах повече там не съм спирал и няма да спра, защото е ЗА-БРА-НЕ-НО!Не търсете как да махнете скобата без да ви глобят. Не търсете начин да минете покрай капките и после да гледате как някой кара със скоба на задната гума и викате прословутата реплика "Българска работа" и "Това само в България го има". Има го....заради самите нас а не тея вратички.ПС. Пууу чак се ядосах...
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Голямо шоу си правих веднъж с едни скобари. Спирам и чакам жената да дойде, но следя за баничарката със скобите. Идват онези и спират на 5-6 метра. Като ги видя паля колата и чакам да извадят скобата и тъкмо да стигнат до колата - мигач и изчезвам. Докато ония си приберат скобата и потеглят, аз направя една обиколка и отново на същото място. След два такива базика жената вече дойде и изчезвам.
              Няма начин да няма начин!

Коментар

kiselo, много си кисел бе човек Аз какво направих. Бях сигурен, че там където спирам не е синя зона. Като се върнах и видях скобата, изрично се върнах от началото на улицата за да видя знака, за да споря. Е след един знак, който съм видял, 30см след него беше знак със синя зона и т.н. Просто като съм влизал в уличката гледах задължително за такъв знак (онази картинка с паяка), и просто съм видял предния знак, който е пълен от горе до долу и защото не е стигнало колчето веднага до него са лепнали още един знак. Да това не ме прави невинен, че не съм го видял. След повторната ми проверка, докато чакам да ми махнат скобата като видях, че има и знак за синя зона, просто си подготвих 10 лева и ги зачаках. С идването им, първите думи започнаха да ми обясняват и надъхани да ми се карат. Явно хората като ги заключат и първата работа е да започнат да се карат на тези, които слагат скоби. Аз отворих вратата на колата и преди втория ми крак да стъпи на земята с едната ръка им подавам 10-те лева. Те погледаха смутно и се забързаха да ми свалят скобата без да продължат да се обясняват натам.НО...Цялата тема беше:ЗАЩО ще ме лъжат, че ако си сваля скобата, цитират закона, който не е реален, под който ще ми търсят наказателна отговорност. По този начин подвеждат и чисто ЛЪЖАТ хората, които четат бележката, сложена им на стъклото.Все едно да караш по магистралата със сто и четиридесет километра в час, спират те и ти взимат книжката, защото решават да се санкционират по точка за каране в нетрезво състояние, примерно. Нали има закони. Да си го опишат вътре черно на бяло, примерно за премахване на скобата от не оторизирани лица - глоба 500лв и това е. А не да си измислят причини, които да не са реални.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                  kiselo, много си кисел бе човек Аз какво направих. Бях сигурен, че там където спирам не е синя зона. Като се върнах и видях скобата, изрично се върнах от началото на улицата за да видя знака, за да споря. Е след един знак, който съм видял, 30см след него беше знак със синя зона и т.н. Просто като съм влизал в уличката гледах задължително за такъв знак (онази картинка с паяка), и просто съм видял предния знак, който е пълен от горе до долу и защото не е стигнало колчето веднага до него са лепнали още един знак. Да това не ме прави невинен, че не съм го видял. След повторната ми проверка, докато чакам да ми махнат скобата като видях, че има и знак за синя зона, просто си подготвих 10 лева и ги зачаках. С идването им, първите думи започнаха да ми обясняват и надъхани да ми се карат. Явно хората като ги заключат и първата работа е да започнат да се карат на тези, които слагат скоби. Аз отворих вратата на колата и преди втория ми крак да стъпи на земята с едната ръка им подавам 10-те лева. Те погледаха смутно и се забързаха да ми свалят скобата без да продължат да се обясняват натам.НО...Цялата тема беше:ЗАЩО ще ме лъжат, че ако си сваля скобата, цитират закона, който не е реален, под който ще ми търсят наказателна отговорност. По този начин подвеждат и чисто ЛЪЖАТ хората, които четат бележката, сложена им на стъклото.Все едно да караш по магистралата със сто и четиридесет километра в час, спират те и ти взимат книжката, защото решават да се санкционират по точка за каране в нетрезво състояние, примерно. Нали има закони. Да си го опишат вътре черно на бяло, примерно за премахване на скобата от не оторизирани лица - глоба 500лв и това е. А не да си измислят причини, които да не са реални.
                  Не се впрягай. Не те упреквам Яд ме е по скоро на предпоследния ти абзац... Звучи ми като ’А уе те мене ша мъ цакат с топла бира". Закона си е закон. Не е нужно да влагаш толкова много чувства просто го спазваш. 100% никой няма да те съди, че не си си свалил скобата сам и си си платил глобата. За другото не мисля да пробвам, а и сигурен съм ти също Пък и не е лошо да се чувстваш притеснен от това което ще се случи ако си изкормиш скобата. То иначе всеки щеше да си носи флекса в багажника.
                  Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                  BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                  BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                    BO написа:
                    Не се впрягай. Не те упреквам Яд ме е по скоро на предпоследния ти абзац... Звучи ми като ’А уе те мене ша мъ цакат с топла бира". Закона си е закон. Не е нужно да влагаш толкова много чувства просто го спазваш. 100% никой няма да те съди, че не си си свалил скобата сам и си си платил глобата. За другото не мисля да пробвам, а и сигурен съм ти също Пък и не е лошо да се чувстваш притеснен от това което ще се случи ако си изкормиш скобата. То иначе всеки щеше да си носи флекса в багажника.
                    Поздравления от мен за поста ти.

Коментар

Синя зона

Ето един град ВАРНА без синя зона дано е вярно и остане така http://varna.dir.bg/news.php?id=11181289Дано и в София стане така .Наистина това е един допълнителен данак плюс всичките такси и плащания който се правят за колата.
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

kiselo написа:
                        Винаги ми е било много интересно защо всеки българин търси слабото място на закона?! Като са ти сложили скоба и знаеш, че си пропуснал знака "Синя зона" защо трябва да съдиш който и да е и да се правиш на тарикат демонтирайки "без забележки" скобата..?! Доста по мъжка постъпка е да ги изчакаш и да си платиш за грешката. Едно време имаше една поговорка, че истинския мъж не се бие. Сега ни е нужна такава "Истинския българин спазва закона". В закона винаги е имало и ще има вратички така е навсякъде и това е нормалния начин. Ако някой счита, че не съм прав ще обясня и защо. Корумпирани полицаи има по цял свят и това е нормално незнам какво им се сърдите като вие самите им давате парите. Мен винаги ми казват (не се е случвало особено често да съм честен само веднъж) "Да пишем ли акта или ще почерпиш?!" , да акта беше за поне 150лв и доста точки и почерпих, но това е веднъж иначе са ми писали и акт и фиш просто не им давам пари на ръка особено, ако съм виновен. Може ли човек да изпреварва, паркира, минава, маневрира на забранено място и като го сгащят полицаите да мрънка, че не иска да го глобяват и да търси вратички в закона...!?!? Мен ми звучи като п*ткенска работа...Има случаи когато след като те видят, че осъзнаваш грешката си и си я допуснал неволно не пишат, но това е друг случай.Два пъти са ме глобявали за неправилно паркиране. Веднъж със скоба на М.Луиза в София пред ОББ. Мислех, че клиентите на банката ползват паркинга безплатно ама не. Изчаках си, платих си 10лв май беше глобата пожелах им приятен ден и си тръгнах. Другия път беше в Бургас пак бях в банка и бях спрял неправилно на пътя. Дойде директно паяк и тръгна да ме вдига. Написаха си ми глобичката, платих си 18лв и си тръгнах повече там не съм спирал и няма да спра, защото е ЗА-БРА-НЕ-НО!Не търсете как да махнете скобата без да ви глобят. Не търсете начин да минете покрай капките и после да гледате как някой кара със скоба на задната гума и викате прословутата реплика "Българска работа" и "Това само в България го има". Има го....заради самите нас а не тея вратички.ПС. Пууу чак се ядосах...
                        Абе тие ќе ми кажат дека е забрането. Таа улица да не им е бащиние да ми соберат пари за паркираoeе.Јас не сум гласал за такво нешто, па и се сомневам дека најголем дел од овие кои се избрани за владејачките поддржуваат таква одлука.Многу јак број е да махнеш гумите и автомобилот на 4 логови. Ега успее да ја крене паек или да ми турнеја заграда.
                        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                        FIAT БРАВО 1.2 16v
                        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

И плюс това раздават яко терени за строежи и не останаха безплатни паркинги каквито имаше в изобилие преди...тая синя зона е такава пералня за пари,че нямам думи.Никаква отчетност какво става с парите...че дори и да няма отчетност с просто око не се вижда какво се прави с тия пари.Май само боя си купуват да чертаят върху дупките и прахоляка и туй то.Да не говорим и колко пари на ръка се вземат без да се издават бележки,как скъпи автомобили не ги пипат както и такива на служители на МВР,община,съд,общинска полиция и т.н.Сложили някакви мишки да събират такси,да обикалят с паяците и за капак един смешник избран с конкурс по тъпотия води цялата тая циркаджийска трупа и пред обикновените хора го раздават като рейнджъри,а като става дума за кола за 200 хилки или такава на "наш другар" изведнъж всички до един ослепяват,подминават или до толкова стават мудни,че а-хааа докато се наканят да се приближат я със скоба,я да вдигат и опааа колата потеглила...замалко...следващия път ще успеят!!!Направо аман от тоя тиквеник ББ и издишащите му предизбори PR акции в районите,в които губи подкрепа...Много социален стана изведнъж.Да дойде в Бургас при кмета-слънце да види как са разчертали до на майка си .................,че дори и пред поликлиниките и болниците и събират пари от болните хора.Как не ги е срам.То бива бива лакомия ама чак такава...
                          EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                          Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

На мен веднъж ми сложиха скоба в... Айтос! Там, ако искаш да паркираш безплатно, трябва да спреш в Бургас и да отидеш пеш до Айтос - половината градче е синя зона, в другата половина е забранено паркирането. И нещо друго, което наблюдавам в синята зона във Велико Търново - каква е логиката на поставянето на скоби в синята зона - нали тези, дето дебнат и събират таксите, все ще те засекат - на спиране, или тръгване, и ще ти вземат таксата. Примерно, спирам аз, но в момента няма човек, на когото да платя, и тръгвам да си върша работата. Но междувременно оня се появява, вижда, че нямам билет, и ми туря скоба. Не е ли негово задължение да се появи при мен, когато спра, и да ми вземе таксата, а не аз да ходя да го издирвам и да си губя времето, че за капак да ми сложат и скоба, ако не съм го видял първоначално? Най-вече със скоби изгарят хора с различна от местната регистрация, естествено, и наблюдавам, как с някак странно задоволство скобаджиите съвестно и безкомпромисно си вършат работата, докато горкият човечец се почесва по главата, припотява, а и допълнително се е набутал с телефонно обаждане до тези блюстители на реда, да дойдат да си вземат скобата. Иначе, местни бабаити си спират по най-причудлив начин - по диагонал, заемайки две места, с едното колело на тротоара, или направо на тротоара, но тях явно ги познават и с виновен поглед ги подминават, сякаш им казват "ама, моля ти се, заел си само две места, можеше и по-удобно да се разположиш"
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

кола

Не знам що се следи само една буква от законите -паркирането-а другите не се спазват и то точно от общината и КАТДа направят улици без дупки да разкрият паркинги това е задължение на общината -държавата.А КАТ вместо да глобяват за най малките нарушенияда са по кръстовищата да регулират движението вместо да се крият зад храстите или някоя кола.Разбирам някой да е спрял точно на ъгъла на кръстовище или на зебрата по може Знаете ли че ако спрете почти на средата на улицата няма дави глобят толкова от ако спрете в СИНЯ ЗОНА и не платите /това от личен опит/.
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Най-сигурния талон за синя зона - полицейска фуражка на арматурното табло. Проверено във Велико Търново. Колата си седя цял ден. А на тия с паяка такава изненада съм им замислил,понеже са адски нагли. Ще си спра колата на най-кривото място, ще развия всички болтове на джантите, слагам тасовете и заставам с една камера наблизо.

Коментар

Working...
                                X