А бе хайде да съберем пари и да го купим, ще го кръстим например "Фиат техно".
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Продават Техномаркет.
Collapse
X
-
kiselo написа:Истината е една. Това, че една от най-големите фирми в България е на загуба означава само и единствено, че не я управляват качествени хора. Конкуренцията е огромна. Технополис - основният им конкурент, а и вече победител в битката е класи над техномаркет и това е една от основните причини вторите да са на огромна загуба. Слабо обслужване, липса на нови артикули и бърза реакция на търсенето на пазара. След година две още доста подобни фирми ще изчезнат от БГ пазара и то не само такива за техника. Има много подобни жалки "вериги" магазини които в засилваща се конкуренция и по-слаб пазар просто умират.http://www.pljuvalnik.com
Форумът за политически дискусии и теми. Изкажи свойто недоволство.
Фиат Брава 1.6 16 клапана 1998
Коментар
-
thedon написа:kiselo написа:Истината е една. Това, че една от най-големите фирми в България е на загуба означава само и единствено, че не я управляват качествени хора. Конкуренцията е огромна. Технополис - основният им конкурент, а и вече победител в битката е класи над техномаркет и това е една от основните причини вторите да са на огромна загуба. Слабо обслужване, липса на нови артикули и бърза реакция на търсенето на пазара. След година две още доста подобни фирми ще изчезнат от БГ пазара и то не само такива за техника. Има много подобни жалки "вериги" магазини които в засилваща се конкуренция и по-слаб пазар просто умират.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
николофф написа:В Цум Техно маркета ще става Пикадили.....а кажете тия отде толкова пари за последния месец 5 магазина нови отвориха....Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Техномаркет е нормално да ги продават, щото са на загуба. Все пак не се споменава, че само Българският е на загуба, а ТехномаркетДомо. И са на загуба, защото въпреки, че са вносители на повечето стока, която продават - понижаващите се цени не прощават на никого. Дори и при заложена 40% печалба при внесено нещо на $100 при курс 1.50 (150лв. х1.4=210,00) не можеш да очакваш това нещо да успееш да го продадеш в цялото му количество на тази цена. Примерно малки фирми вносители внасят на цена $103 при днешен курс например от 1.43 = 147.29, при една заложена печалба от 15% - тук цената за клиента става по-изгодна: 169,39, при подобна разлика малкият вносител може да си позволи да вдигне печалбата си и на 20%. НЕ, че точно така стоят нещата, но са близко.Аз писах и в друга тема - не е възможно за 2 етажа разлика един LCD телевизор да струва 649лв (Техномаркет, внос Техномаркет) и съъотвено 599лв (Карфур, внос Техномаркет)... Колкото и голяма печалба да слагаш - цената в Европа за този теелвизор е примерно ^299 ... (585лв)... Вериги магазини от подобен ранг се управляват трудно, не става само с една елка и тефтерче.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Vladim написа:николофф написа:В Цум Техно маркета ще става Пикадили.....а кажете тия отде толкова пари за последния месец 5 магазина нови отвориха....Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Orcinus
kiselo написа:Истината е една. Това, че една от най-големите фирми в България е на загуба означава само и единствено, че не я управляват качествени хора. Конкуренцията е огромна. Технополис - основният им конкурент, а и вече победител в битката е класи над техномаркет и това е една от основните причини вторите да са на огромна загуба. Слабо обслужване, липса на нови артикули и бърза реакция на търсенето на пазара. След година две още доста подобни фирми ще изчезнат от БГ пазара и то не само такива за техника. Има много подобни жалки "вериги" магазини които в засилваща се конкуренция и по-слаб пазар просто умират.jenshen73 написа:Техномаркет е нормално да ги продават, щото са на загуба. Все пак не се споменава, че само Българският е на загуба, а ТехномаркетДомо. И са на загуба, защото въпреки, че са вносители на повечето стока, която продават - понижаващите се цени не прощават на никого. Дори и при заложена 40% печалба при внесено нещо на $100 при курс 1.50 (150лв. х1.4=210,00) не можеш да очакваш това нещо да успееш да го продадеш в цялото му количество на тази цена. Примерно малки фирми вносители внасят на цена $103 при днешен курс например от 1.43 = 147.29, при една заложена печалба от 15% - тук цената за клиента става по-изгодна: 169,39, при подобна разлика малкият вносител може да си позволи да вдигне печалбата си и на 20%. НЕ, че точно така стоят нещата, но са близко.Аз писах и в друга тема - не е възможно за 2 етажа разлика един LCD телевизор да струва 649лв (Техномаркет, внос Техномаркет) и съъотвено 599лв (Карфур, внос Техномаркет)... Колкото и голяма печалба да слагаш - цената в Европа за този теелвизор е примерно ^299 ... (585лв)... Вериги магазини от подобен ранг се управляват трудно, не става само с една елка и тефтерче.Румен_Хинчев написа:По ми е интересно кой ще бъде правоприемника им по отношение на гаранциите.
Коментар
-
Мислех да си купувам нов телевизор, а се оказа, че скоро ще мога да си купя цялата верига с магазини за телевизори Сериозно - ако се съди за веригата Техномаркет от магазина им в Ямбол, нищо чудно.Колкото и пъти да съм влязъл в магазина, толкова пъти съм единствен клиент в нагазина. Обикновено на касите няма никой, и трябва да изчакам докато дойде някоя касиерка.А и ако чакат на клиенти като мен - само тока за осветлението не могат да си платят.Сигурен съм, че в повечето градове от размера на Ямбол ситуацията е същата.
Коментар
-
van_dal написа:Sev написа:не разбирам от икономика, но според мен откриха прекалено много магазиниBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар