Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фаровете и начин на употреба!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И второ какво ви пука на вас че другите не спазват закона, ти си го спазвай пък кво ти пука за другите.
    Тука не си прав колега . Преди три месеца аз си спазвах закона и правилника ,но на завой отсреща срещу ми излезе такъв който не спазва правилника и за да не се ударим излязох встрани във банкета набрах кал и се завъртях с колата като влязох в насрещното движение и стана това което не трябваше да става . Така ,че много взе да ми пука от тия дето не спазват закона .
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Хора,то хубаво някой ги пускат някой не, но моля ви, регулирайте ги тия фарове !!!Много е тъпо, ок сложил евтинджос ксенон, и кво става, близки срещи от третия вид...
      ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

seninkn написа:
        Хора,то хубаво някой ги пускат някой не, но моля ви, регулирайте ги тия фарове !!!Много е тъпо, ок сложил евтинджос ксенон, и кво става, близки срещи от третия вид...
        Подкрепям абсолютно!!! Направо ми иде да убивам като видя или по-скоро не видя от заслепяването таквиз!!
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Радвам се че няма да ме убиете -> фар с лупа от Мареа -> ръчно регулиране и проверка в сервиз.Не знам дали е извън темата, ама напоследък масово срещам коли със светещи фарове за мъгла с ксенон! От това по-противно ми е само неспиране на трамвайна спирка

Коментар

seninkn написа:
            Не измествайте темата в друга посока, моля ви! Изписали сме фермани за евтините ксенони, за халогените, за фаровете с лупи, за крушки, рефлектори, стъкла и тинтири-минтири! Регулирането на фаровете зависи също от личната преценка дали искаш да заслепяваш тези пред теб, и дали искаш все пак да използваш фаровете си да виждаш пътя, или да заслепяваш бухали. И пак решението е липса на контрол и глоби, а липсата на двете води до реалността навън.
            fiatmaniak написа:
            Много сте ми интересни. Първо че когато времето не е облачно фаровете дали са включени или не , няма чак толкова голямо значение. И второ какво ви пука на вас че другите не спазват закона, ти си го спазвай пък кво ти пука за другите.
            И ти си ми интересен, ама не толкова. Само когато има мъгла ли имаш наличие на "намалена видимост"? Останалата част от коментара ти няма да го коментирам, че ще се почетвъртя :D
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

seninkn написа:
              Ако пък ми кажеш каква е разликата между евтинджос ксенон и скъп ксенон, ако лъча е нерегулиран - ще те призная. Ако искаш да кажеш, че сульо и пульо си сложиха ксенони и на рефлекторни фарове - това вече си е друга тема. И какво значение е дали съм с евтиния ксенон или убер скъпите найтбрейкър, ако фаровете ми са нагласени за ПВО???По темата - редовно във Варна някой е без фарове, а напоследък е много модерно явно по тъмно да се кара без каквито и да е светлини... модичка
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Разликата между евтин китайски и фабричен скъп ксенон е от тука до луната, във всяко едно отношение. Някой като ми свети и дразни и аз му светя. Лошото е, че масово карат с мръсни фарове и замръзнали стъкла. Мързи ги да слязат и да си махнат снега или леда от стъклата.А контрола въобще няма да го коментирам. Онзи ден едно ромче се возеше отзад на трамвая, патрулката си караше след трамвая по релсите и все едно нямаше човек пред тях.

Коментар

коцев написа:
                  И второ какво ви пука на вас че другите не спазват закона, ти си го спазвай пък кво ти пука за другите.
                  Тука не си прав колега . Преди три месеца аз си спазвах закона и правилника ,но на завой отсреща срещу ми излезе такъв който не спазва правилника и за да не се ударим излязох встрани във банкета набрах кал и се завъртях с колата като влязох в насрещното движение и стана това което не трябваше да става . Така ,че много взе да ми пука от тия дето не спазват закона .
                  ми тогава санционирай наруштелите де!!

Коментар

mitakkk написа:
                    Той да не е санкциониращ орган бе, колега? :D

Коментар

chaveto написа:
                      Разликата между евтин китайски и фабричен скъп ксенон е от тука до луната, във всяко едно отношение. Някой като ми свети и дразни и аз му светя. Лошото е, че масово карат с мръсни фарове и замръзнали стъкла. Мързи ги да слязат и да си махнат снега или леда от стъклата.А контрола въобще няма да го коментирам. Онзи ден едно ромче се возеше отзад на трамвая, патрулката си караше след трамвая по релсите и все едно нямаше човек пред тях.
                      Не каза каква е разликата. Щото заслепяват и фабрични ксенони като са "нагласени" да свалят самолети. Ама нали трябва да си чешем само пръстчетата. НЯМА разлика от системата, ако е на прожекторен фар. Ако е на рефлекторен става гнусно - за тоя дето е срещу тоя рефлектор. Имам едно съседче - нямат пари да ядат, но му купиха мерцедес купе, сложил ксенон на лизинг на фаровете и за мъгла даже, беше затъмнил и на вратите (предните, щото само такива има) стъклата, но явно са го спрели КАТ и много бързо махна фолиото. Сега чакам да го спрат за ползването на фарове за мъгла в ясно време, че да се научи.. И "бизнесмена" искал Мерцедес Купе, че да лови пички...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Vladim написа:
                        mitakkk написа:
                        Той да не е санкциониращ орган бе, колега? :D
                        тогава да не мрънка

Коментар

тогава да не мрънка
                          Бе не ти пожелавам да попаднеш в моята ситуация ,че тогава ще те видя ще мрънкаш ли или не . :D
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                            тогава да не мрънка
                            Бе не ти пожелавам да попаднеш в моята ситуация ,че тогава ще те видя ще мрънкаш ли или не . :D

Коментар

Фаровете са нещо много важно, както и габаритите. Не случайно се включват заедно.Някой бе писал, че е по-важно ние да спазваме закона, а другите не ни интересуват. В този случай не мога да се съглася с това.И аз като всички съм срещал подобни разсеяни водачи. Случвало ми се е да ме настигне автомобил без включени фарове и да ме изпревари, докато осреща идва друг, също такъв разсеян колега без включени фарове. За щастие беше на смрачаване и успях да реагирам. Ами ако беше в мъгла щяхме да станем на кълбета. Освен това в мъглата тия дни настигам доста автомобили, на които отзад нищо не свети. Дали не са със запалени фарове или са с изгорели крушки не ми се разсъждава, но при такава ситуация извън града, където скоростите са по-високи често стават страшни неща. Особена опасност представляват хората, които се успокояват в мъглата, че слънцето я пробива и карат без включени светлини. При тези ситуации такива автомобили се виждат в последния момент, а това явление се случва най-често на планински пътища с много и остри завои.
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

Не каза каква е разликата.
                                Казах, но няма кой да чете
                                от тука до луната
                                Ксенон има и на рефлекторен фар и то фабрично. Вземи само светлината за сравнение на оригинална и китайска крушка, нямат нищо общо. Натам няма да продължавам с разликите, писано е доста. Това, че тези който имате само едни лупи и искате да ви е чиста съвестта пред останалите не е мой проблем.
                                Щото заслепяват и фабрични ксенони като са "нагласени" да свалят самолети.
                                Да единствено само тогава заслепяват и когато е замърсено стъклото

Коментар

Working...
                                X