Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фаровете и начин на употреба!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Malone написа:
    Аз откакто управлявам автомобил, никога не съм си угасял фаровете, стоят си включени, не ги пипам.Техник ми направи само някаква модификация да светват, когато я запаля, в момента на паленето не светят фаровете, а само габаритите.Вероятно връзката е с оборотите.
    И аз дадох 30 лв. за нещо подобно и съм много доволен. Леко се преправя схемата, поставя се и реле, което 7-15 секунди (времето се наглася по избор) след подаване на контакт пали късите. По време на паленето не свети нищо - всички консуматори, включително и габаритите, и радиото, и каквото се сетите, се изключват автоматично. При изключване на двигателя всичко се гаси, в това отношение опелът ми стана като фиат. Ключът ми стои винаги на положение "къси". Ако искам да изляза от този режим, просто минавам на положение "изключени светлини". Мисля, че е много полезно, макар някои да твърдят, че модулите за автоматични дневни светлини (ДРЛ на дългите) са по-добро решение. Те си имат тяхната логика, аз моята.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

То пък голамата работа, че не карат на фарове. Може да са забравили да ги включат. Аз не бих се впечатлил особено. Все пак не създават предпоставки за ПТП - не са без фарове през ноща или при наличие на мъгла.

Коментар

mitakkk написа:
        То пък голамата работа, че не карат на фарове. Може да са забравили да ги включат. Аз не бих се впечатлил особено. Все пак не създават предпоставки за ПТП - не са без фарове през ноща или при наличие на мъгла.
        Нали точно това пишем, че и при мъгла, и по тъмно карат без фарове. Прав си, не е голяма работа. Чичо ми се блъсна точно в такъв преди няколко години около Нова Загора, ей така му изскочил от мъглата без фарове. Нищо работа, само един човек загина.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

mitakkk написа:
          Е как не създават предпоставки за ПТП?Представи си някой да кара при гъста мъгла без фарове?Ще го видиш ли от 30 метра или от 3?При такива условия си е належащо да си пускат фаровете!Аз моите си ги пускам винаги ,през цялата година!!!
          Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
          Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
          EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

mitakkk написа:
            Не е малка работа, особено МАСОВО неспазване на Закона. Но проблемът е в липса на контрол, все си го повтаряме...
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Хммм,Бяхме за нова година в Берковица и на мен ми направи впечатление че едно 50 % шофьорите не си пускаха фаровете....Полицай да си там , ще преизпълниш годишната норма за актове за 3 дни
              Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f, няма да стане.Нали в Берковица единия полицай е брат’чет на половината Берковица, а другия на другата половина.Мъка ....
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

момчета никой не говори за случая на мъгла. Според мен не е голяма работа, че някои през деня и при нормална видимост не е включил фаровете

Коментар

И аз да споделя пресни впечатления.Първо - в нашата околия хората масово си карат на фарове. Това е похвално, дори през лятото, когато не е задължително, наблюдавам, че поне 30% карат на фарове.Преди 2 дни обаче, когато се връщахме от Пловдив, в условията на ГЪСТА мъгла, срещнах поне едно 20 коли, които караха без никакви светлини и поне още толкова, които караха на габарити. Това от края на магистралата до Ямбол. Най-голямо беше учудването ми, вече на влизане в Ямбол, когато се разминах с патрулка, която в мъглата също беше без фарове. Присветнах му няколко пъти и за мое учудване, на огледалото видях как си светна фаровете (видях му включването на габаритите отзад). Полицай, полицай, ама поне загря за какво му святкам, докато всички останали, на които святках, не стоплиха

Коментар

mitakkk написа:
                      момчета никой не говори за случая на мъгла. Според мен не е голяма работа, че някои през деня и при нормална видимост не е включил фаровете
                      голяма работа е!!! Ако няма слънце-фаровете са първото нещо,което виждат на приближаващ автомобил!!! Дори да е просто облачно,фаровете правят колата ти по-лесно видима.
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

mitakkk написа:
                        Голяма работа е, защото това е масово нарушаване на Закона! Колко пъти още да го потретя?
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                          mitakkk написа:
                          Голяма работа е, защото това е масово нарушаване на Закона! Колко пъти още да го потретя?
                          да попитам колко години затвор дават за това нарушение?

Коментар

Какво общо има това с темата? Въпросът е несериозен. Идеята на темата е, че има Закон, който НАРОЧНО се нарушава. Задължение на всеки български гражданин, както и на всеки пребиваващ на територията на държавата е да спазва законите. Незнанието на съответните не оправдава нарушаването им.На теб, колега mitakkk - какво ти пречи да го спазваш? (Извини ме, ако го спазваш и не съм разбрал!)

Коментар

Vladim написа:
                              mitakkk написа:
                              Много сте ми интересни. Първо че когато времето не е облачно фаровете дали са включени или не , няма чак толкова голямо значение. И второ какво ви пука на вас че другите не спазват закона, ти си го спазвай пък кво ти пука за другите.
                              Виж бейби не сме глупаци,
                              ние сме отбор от здравеняци.
                              Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                              така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                              http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Сина ми пресича улицата поне шест пъти дневно. И ако всички са с включени фарове, вероятността да ги види е значително по-голяма.Това дава ли отговор на въпроса ти какво ме интересува?
                                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X