Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фаровете и начин на употреба!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фаровете и начин на употреба!?

Колеги... аз ли нещо не съм в час, или вероятно съм от друга планета (почти съм сигурен), или наистина има нещо нередно!? Миналата Нова година посрещнах в района на Смолян, а тази до Костенец. Масово автомобилите с местна регистрация се движат без запалени фарове, като за района на Костенец във вчерашният слънчев ден процентът бе над 70! Дори след, като тръгнах по тесният, заснежен и стръмен път към хижа Гургулица се разминавах с джипове с регистрация СО без запалени фарове. Днес, когато имаше снеговалеж и липса на слънчеви лъчи процентът на колите със запалени фарове бе към 60-70%. На повечето нарушители им присветквах с фарове за да си мислят, че има полицаи и белким си запалят фаровете. Не искам темата да се превръща в пореден спор дали са нужни, или ненужни фаровете през деня. Дори да оставим промяната в Закона, която ни задължава от 1-ви ноември да шофираме непрекъснато на къси светлини, при намалена видимост ТРЯБВА да се включат фаровете. Така, както на много хора не им пука дали са пуснали фаровете (т.е. спазват Закона) си мисля, че със същото чувство на ненаказаност и неразбиране, зад волана сядат кютук пияни.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Пълно е с изроди. Миналата седмица около Коледа се връщах от Пловдив в изключително гъста мъгла. И това точно по свечеряване. В тази обстановка видях не една и две коли, които караха без фарове. В такива моменти си задавам въпроса аз ли нещо не съм наред, че такива неща изобщо ми правят впечатление.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Както казваше един колега наскоро тук във форума - въпрос на личен избор е дали да спазва закона или не. Май и в тези области така са го подкарали. Като ходихме към Кюстендил за кампанията, забелязах същото в региона, само че процентът беше около 20-25. В близък до Кюстендил град, но в съседна държава - масово си карали колите без регистрционни номера, че им било скъпо. Явно и там имат личен избор дали да спазват закона или не. Така че "нема се пуашиш, к***уе"., нали сме в Европата, всеки си има право на личен избор.

Коментар

Аз личко карам целогодишно със включени фарове Хем изглежда по красиво хем се забелязвам по добре
        Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

Преди една седмица отскочих до Тетевен по работа и това ми направи впечатление,че там почти никой не караше на фарове,но шокиращото беше за мен,че си тръгнах от там към по тъмно и имаше пак коли,които караха без фарове и просто се чудя как не нацелих някоя...Просто пълна лудост..
          Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

колега хората си мислят че това е пожелание през зимния сезон и че се хабят крушките харчат ток от акумулатора и прочее извода е:"те не са виновни така са се родили "
            Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
            FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Навсякъде е пълно с уникални темерути,идиоти и т.н. Първо е "гъзария" да не спазваш закона,било то колан,фарове изобщо светлини и каквито се сетите дребни нарушенияВторо през нощта редовно се срещат клинично тъпи хора...и тая вечер се разминахме с такъв идиот,каращ без фарове ,при това се размина с патрулка и НИЩО!!!Трето има определени региони,в които спазването на каквито и да е закони за използването на светлини е ТАБУ!!! Помните темата ми за "мигача"...ами сега по коледа пак се чудех,като ходих до Ивайловград,тия селяни там,знаят ли за какво са им сложени мигачите...ама там ВСИЧКИ КАРАТ БЕЗ МИГАЧИ И КАТО ГИ ОТСВИРЯ МИ ПРАВЯТ ЯДОСАНИ ФИЗИОНОМИИ...1/2 от всички пък и фарове не ползват Просто няма контрол и това е истината.
              ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                ... Просто няма контрол и това е истината.
                Да това е истината! Колкото по-малко градче-толкова по-малък контрол и по-голям алъш-вериш с местните полицаи. Ако един малоумник каращ със загасени фарове за месец го глобят три пъти по 20лв. да видим дали следващият месец пак ще кара без да ги запали.

Коментар

Вие сте срещнали три-четири коли които карат без фарове или не пускат мигачи и правите извод за всички. А иначе не знам какво толкова се възмущавате от това, всеки може да си кара както си иска. Да не си включиш фаровете през нощта си е направо безумие, ама за през деня не виждам нищо чудно, постоянно ги виждам такива и не ми правят никакво впечатление.
                  Виж бейби не сме глупаци,
                  ние сме отбор от здравеняци.
                  Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                  така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                  http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

fiatmaniak написа:
                    Вие сте срещнали три-четири коли които карат без фарове или не пускат мигачи и правите извод за всички. А иначе не знам какво толкова се възмущавате от това, всеки може да си кара както си иска. Да не си включиш фаровете през нощта си е направо безумие, ама за през деня не виждам нищо чудно, постоянно ги виждам такива и не ми правят никакво впечатление.
                    Едно е да не си пускаш фаровете в горещ летен ден (Макар,че аз си ги пускам целогодишно),съвсем друго е да караш без фарове в мрачно или магливо време.А през почти цялата зима времето е такова !
                    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

fiatmaniak написа:
                      Някъде написах ли, че съм срещнал 3-4 коли? Срещнах сигурно 130! Е на мен ми правят впечатление такива, които не си пускат фаровете през деня, защото живея на място, където когато пътувам от място А до Б виждам само няколко 1-2% с несветещи светлини. Всеки може да си кара, както иска... прав си... може да не си пали фаровете, може да кара поркан, може да кара без книжка...

Коментар

Нищо ново под слънцето...Колеги, въпреки че сме в Европейският съюз, моля, не забравяйте, че живеем в географският район на РБългария!Преди дни, по случайност, се наложи да се возя в кола с водач - полицай. УЖАС!!! Няма мигачи, няма предимство, само клаксон, примигване с дългите и псувни...

Коментар

vaskoni_1980 написа:
                          колега хората си мислят че това е пожелание през зимния сезон и че се хабят крушките харчат ток от акумулатора и прочее извода е:"те не са виновни така са се родили "
                          А не е ли така, безплатен обяд няма Аз също не си пускам фаровете когато трябва да мина 2-3км по задните улички, но там я се размина с друго МПС я не. А това, че има малоумници от двете страни си е нещо нормално. Ако има такива където карат точно когато трябва без фарове, то има и такива където са пуснали всичко което може да свети

Коментар

Аз откакто управлявам автомобил, никога не съм си угасял фаровете, стоят си включени, не ги пипам.Техник ми направи само някаква модификация да светват, когато я запаля, в момента на паленето не светят фаровете, а само габаритите.Вероятно връзката е с оборотите.
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

Коментар

абе вие оставете фаровете и мигачите... само да знаете колко народ е за по 2+ диоптъра и не виждат нищо и сядат да карат без очила...п.п. ама тва май е друга тема...
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                              X