Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

LED или LCD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

tyson написа:
    chokichaКара ФиатРегистриран на: 27 Сеп 2009 Мнения: 112 Местожителство: Казанлък цената на ЛЕДа е 650лв, а на ЛСДто е 550. резолюцията е 1366х768. херцовете не знам колко са. сглобката е полска.
    Аз ако бях на твое място бих си взел 32 инчовия Самсунг от Техномаркет на цена 695 лв. Има мултимедийно ЮСБ. Иди и го виж на място, заслужава си. И аз отидох за 26 инчов, но излязох с 32 :D И грам не съжалявам разстоянието ми от стената отсреща и възглавницата на спалнята ми е 2,5м. Перфектен е.http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-32c450
    Точно този тел си взе един приятел малко преди нова година Страшен телевизор няма да съжеляваш Аз преди 3-4 г като си купувах вървяха около 1200лв и нямаха тези екстри Иначе от самсунг съм страшно доволен А брадчеда си взе 40 или 42 инча и ми е казвал,че му идва голям за хола и тои гледа като мен от няма 3м.
    Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

chokicha написа:
      ееее, то човек да не се обърка. Имах предвид LCD, ама както и да е.26 инча са ми достатъчни, разстоянието от дивана до телевизора е близо 3м.цената на ЛЕДа е 650лв, а на ЛСДто е 550. резолюцията е 1366х768. херцовете не знам колко са.сглобката е полска.
      И двата тв за тези пари в техномаркета са с ccfl подсветка. Този от 550лв няма dbb-t/c тунерАко другия е този http://www.technomarket.bg/products/...shiba-26dv733g той има
      Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

А аз пак се скъсах да чета за телевизори от най-ниския клас и накрая отидох за енергоспестяващи ламп в Карфур и си тръгнах с 32" LCD Panasonic с IPS Alpha матрица, HD-Ready с кабелен и ефирен цифрови тунери + поддръжка на MPEG4. Има си и SD карта през която могат да се пускат филми снимани с камера на Панасоник, снимки и MP3. Фърмуера е базиран на FreeBSD. И всичкото това - само за 599лв. с вкл. ДДС. В Технопаркета на втория етаж - същият телевизор (и на двете места - вносител ТМ) беше 649...
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Според мен е добре да се съсредоточиш над останалите екстри според нуждите ти, пък дали е LCD, или LED не е толкова важно.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Здрвей колега,на мен това ми е работата.LCD дисплея се осветява от тръба(като луминисцентна лампа),LED дисплея се осветява от светодиоди.това което го гледаш е само LED подсветка,на пълния LED на всеки пиксел има светодиод,а на подсветката диодите са по-малко,леда има по-ниска консумация на енергия,яркостта ще бъде по-добре изразена и картината на практика е по-добра,аа и контраста е по висок.100 херца това е ако гледаш футболен мач примерно на 50 херцов телевизор след топката ще виждаш сянка като лети,а на 100-те херца няма да виждаш.това което си гледал е обикновена резолюция 1366х768 Full HD е 1920х1080.Тошиба като марка не я знам аз работя в Зора и не я предлагаме тая марка за ЮСБ-то не съм сигурен че ще чете субтитри.Тоя вариант със Самсунга който ти предложиха колегите по-горе е добър има ЮСБ,но сутитри не вървят ние го предлагаме тоя модел и не е лош вариант.
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

хехехе естествено че лед друг е въпроса че нямаме парички и си взимаме лсд(някой от нас ) аз съм със 13 год телевизор ама не се оплаквам
              Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
              FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

ivailo rachev написа:
                Здрвей колега,на мен това ми е работата.LCD дисплея се осветява от тръба(като луминисцентна лампа),LED дисплея се осветява от светодиоди.това което го гледаш е само LED подсветка,на пълния LED на всеки пиксел има светодиод,а на подсветката диодите са по-малко,леда има по-ниска консумация на енергия,яркостта ще бъде по-добре изразена и картината на практика е по-добра,аа и контраста е по висок.100 херца това е ако гледаш футболен мач примерно на 50 херцов телевизор след топката ще виждаш сянка като лети,а на 100-те херца няма да виждаш.това което си гледал е обикновена резолюция 1366х768 Full HD е 1920х1080.Тошиба като марка не я знам аз работя в Зора и не я предлагаме тая марка за ЮСБ-то не съм сигурен че ще чете субтитри.Тоя вариант със Самсунга който ти предложиха колегите по-горе е добър има ЮСБ,но сутитри не вървят ние го предлагаме тоя модел и не е лош вариант.
                Да де... ама това с херците е такъв рекламен трик, че няма накъде, особено що се отнася до гледане на стандартна резолюция телевизия, или филми. А след топката някой със сканираща способност би могъл да я види следа, а не сянка.
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ivailo rachev написа:
                  това което си гледал е обикновена резолюция 1366х768 Full HD е 1920х1080
                  Леко уточнение, 1366*768 не е някаква си обикновена резолюция, а се води HD-ready. Т.е. според мен е напълно достатъчна за в близките 5-10 години...

Коментар

За 5 може би, но за 10 - категорично не. Това че ние сме индианци и сме закъснели с няколко години в тази сфера, не значи че телевизиите които гледаме ще чакат нас. Дори в момента предпочитам да гледам един филм на FULL HD, вместо на каквато и да е друга резолюция. Да се купи телевизор, който не поддържа 1080p е лоша инвестиция.

Коментар

jenshen73 написа:
                      А аз пак се скъсах да чета за телевизори от най-ниския клас и накрая отидох за енергоспестяващи ламп в Карфур и си тръгнах с 32" LCD Panasonic с IPS Alpha матрица, HD-Ready с кабелен и ефирен цифрови тунери + поддръжка на MPEG4. Има си и SD карта през която могат да се пускат филми снимани с камера на Панасоник, снимки и MP3. Фърмуера е базиран на FreeBSD. И всичкото това - само за 599лв. с вкл. ДДС. В Технопаркета на втория етаж - същият телевизор (и на двете места - вносител ТМ) беше 649...
                      личи си кой знае що е IPS и що е TN матрица а познай аз на каква матрица гледам

Коментар

Като стана дума за херцовете,има телевизори които ги рекламират,че са 400,600 херца а те не са реални те съответно са 40 и 60 херца просто имат усилватели,но на 100-те херца се забелязва разлика дори и минимална,а на Сони 200Hz motionflow технологията е доста добра.аз досега не съм виждал ЛСД телевизор който е 100 херца,а не е FullHD.
                        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Immortal написа:
                          Тва мегаломанията голяма работа Ние в спалнята си гледаме на 22", от около 2 - 2.5 м и си е напълно достатъчно.Това всъщност ни е и най-големия телевизор де, останалите са 21" кинескопни Предстои да си вземем нещо по-голямо, но едва ли ще е повече от 29". Гледал съм на доста телевизори из приятели, и всичко по-голямо от 32" иска да се гледа поне от 4-5 м. Иначе мен лично ме заболява главата, особено ако има субтитри - главата ми става като на тенис-мач
                          С тебе си имаме стар спор на тая тема Колкото по-голям, толкова по-добре. Колега - под 32’ няма смисъл да се купува.Аз винаги преопоръчвам да се видят моделите на LG - за мен те са с най-добро съотношение цена-качество.В момента това: http://www.technomarket.bg/products/09084352/lg-32ld465 е на добра цена и си има всичко!
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Колега, ако ше си взимаш лед - мини първо през некой супермаркет, че да си вземеш и некво уиски за него...
                            Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Днес в един от магазините на фантастико имаше окачен един 27" Samsung. Гледах го точно от 1м и ми се струваше малък. За мен лично ако се гледа от 2,5 - 3м всичко под 40" е малко. Вече съжалявам малко, че не скочих директно на една от евтините 50" плазми.
                              Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Много хубава статия: Как да изберем телевизор с подходящ диагонал и къде да разположим новия телевизор.
                                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X