Питането ми е отправено към компютърджиите във форума.На пръв поглед е елементарно, ама не съвсем Доскоро имах интернет от МТел, като все още при мен е техния GSM/LAN/WiFi рутер и мрежата ми си работи, без връзка към интернет (който идваше през ГСМ мрежата). Мрежата се състои от един настолен компютър, свързан с кабел до рутера, както и от един или два лаптопа (ако си е тук и брат ми).Днес си пуснах интернет от доставчик с PPPoE протокол (КомНет). Интернета влиза на втора мрежова карта на настолния компютър. На пръв поглед - да се сподели нета е операция проста, но по непонятни причини на мен не ми се отдава. Нещо не правя както трябва.Споделям си връзката чрез ICS (Internet Connection Sharing) услугата на ХР-то, обаче йок. Друг път съм го правил почти същото, но доставчикът е бил кабелен, на TCP/IP лан кабел. Домашната ми мрежа е с DHCP раздаване на IP-та от м-телския рутер. Интернет връзката не се проверява по TTL, специално питах пичовете от доставчика. Предстои да си купя рутер, който ще ми реши проблема, но искам и така да мога да го подкарам. Из разни сайтове и форуми чета, че би трябвало да няма проблем, ама при мен нещо не става.Помощ!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да споделя интернет връзка?
Collapse
X
-
Обясни кое към кое в свързано Дидо, малко объркано си го написал. И как искаш да се свързват другите машини [освен този с двете мрежови карти].По LAN със суич или искаш да ползваш рутера на Mtel..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
-
vvvasilev написа:DHCP-то какво ти дава като gateway на останалите машини?
Коментар
-
Объркал се е! Сменя се IP адреса, защото е динамичен и съответно шлюза. Това няма връзка с вътрешната мрежа!Като шернеш картата другите устройства ще я виждат с адреса който зададеш на другата карта. Спри DHCP-то на рутера и направи ръчни настройки на машините, като шлюза (гетуея) е адреса на машината с интернет. DNS-ите са като тези на доставчика.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Объркал се е! Сменя се IP адреса, защото е динамичен и съответно шлюза. Това няма връзка с вътрешната мрежа!Като шернеш картата другите устройства ще я виждат с адреса който зададеш на другата карта. Спри DHCP-то на рутера и направи ръчни настройки на машините, като шлюза (гетуея) е адреса на машината с интернет. DNS-ите са като тези на доставчика.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
vvvasilev написа:nikolovvd написа:Объркал се е! Сменя се IP адреса, защото е динамичен и съответно шлюза. Това няма връзка с вътрешната мрежа!Като шернеш картата другите устройства ще я виждат с адреса който зададеш на другата карта. Спри DHCP-то на рутера и направи ръчни настройки на машините, като шлюза (гетуея) е адреса на машината с интернет. DNS-ите са като тези на доставчика.
Коментар
-
Не е задължително да сменяш рутера. Имаш ли WAN вход на него? Ако има - можеш да използваш и него. Защото дори да успееш да модифицираш DHCP записите да дават друг гейт, за да имаш интернет трябва всеки път да е включен и другия компютър. Not very green . Така че виж дали имаш WAN на рутера.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар