Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да споделя интернет връзка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да споделя интернет връзка?

Питането ми е отправено към компютърджиите във форума.На пръв поглед е елементарно, ама не съвсем Доскоро имах интернет от МТел, като все още при мен е техния GSM/LAN/WiFi рутер и мрежата ми си работи, без връзка към интернет (който идваше през ГСМ мрежата). Мрежата се състои от един настолен компютър, свързан с кабел до рутера, както и от един или два лаптопа (ако си е тук и брат ми).Днес си пуснах интернет от доставчик с PPPoE протокол (КомНет). Интернета влиза на втора мрежова карта на настолния компютър. На пръв поглед - да се сподели нета е операция проста, но по непонятни причини на мен не ми се отдава. Нещо не правя както трябва.Споделям си връзката чрез ICS (Internet Connection Sharing) услугата на ХР-то, обаче йок. Друг път съм го правил почти същото, но доставчикът е бил кабелен, на TCP/IP лан кабел. Домашната ми мрежа е с DHCP раздаване на IP-та от м-телския рутер. Интернет връзката не се проверява по TTL, специално питах пичовете от доставчика. Предстои да си купя рутер, който ще ми реши проблема, но искам и така да мога да го подкарам. Из разни сайтове и форуми чета, че би трябвало да няма проблем, ама при мен нещо не става.Помощ!

Обясни кое към кое в свързано Дидо, малко объркано си го написал. И как искаш да се свързват другите машини [освен този с двете мрежови карти].По LAN със суич или искаш да ползваш рутера на Mtel.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

Обяснявам нагледно:-на втората картинка - мрежата ми си работи, само дето не тръгва по нея да тече интернетя Интернет има само на настолния компютър.На настолния компютър засега има само Windows ХР sp.3. На двата лаптопа е Вин 7+ на единия Kubuntu, на другия SUSE.
      Прикачени файлове

Коментар

DHCP-то какво ти дава като gateway на останалите машини?
        Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
        ----------------------------
        Ignorance is a bliss

Коментар

Мисля си, че по всяка вероятност преди трафика е рутиран като той е давал себе си за гейт - все пак интернета е бил в него. В момента ти имаш друг вход и трябва ръчно да зададеш на останалите клиенти нов гейт.
          Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
          Ignorance is a bliss

Коментар

vvvasilev написа:
            DHCP-то какво ти дава като gateway на останалите машини?
            И аз си мисля, че е там проблема...дава себе си...т.е. 192.168.1.1.Ако му задам ръчни настройки обаче, гейтуея е ясен - ще е IP-то на настолния (колкото му задам аз), ама какъв ще е DNS-a? Щото РРРоЕ-то при всяко свързване го сменя...

Коментар

Провайдера ти има всеки път различни DNS-и ???
              Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
              Ignorance is a bliss

Коментар

Объркал се е! Сменя се IP адреса, защото е динамичен и съответно шлюза. Това няма връзка с вътрешната мрежа!Като шернеш картата другите устройства ще я виждат с адреса който зададеш на другата карта. Спри DHCP-то на рутера и направи ръчни настройки на машините, като шлюза (гетуея) е адреса на машината с интернет. DNS-ите са като тези на доставчика.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                  Объркал се е! Сменя се IP адреса, защото е динамичен и съответно шлюза. Това няма връзка с вътрешната мрежа!Като шернеш картата другите устройства ще я виждат с адреса който зададеш на другата карта. Спри DHCP-то на рутера и направи ръчни настройки на машините, като шлюза (гетуея) е адреса на машината с интернет. DNS-ите са като тези на доставчика.
                  А дори за това има dyndns.org
                  Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                  Ignorance is a bliss

Коментар

Добре де, объркал съм се, ама как да си видя проклетия DNS при PPPoE връзка??!Никъде го няма...

Коментар

Run - cmd и пишеш:ipconfig /all
                      Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                      Ignorance is a bliss

Коментар

С ipconfig или мисля, че в прозореца на статуса на връзката избираш Support и след това Details...
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

vvvasilev написа:
                          nikolovvd написа:
                          А дори за това има dyndns.org
                          Звучи ми прекалено сложно за мен Май ще ида да си купя още днес един нормален рутер и ще си реша проблема...

Коментар

vvvasilev написа:
                            Run - cmd и пишеш:ipconfig /all
                            Това /all ми убягваше Сега ще тествам, да видим дали ще стане.

Коментар

Не е задължително да сменяш рутера. Имаш ли WAN вход на него? Ако има - можеш да използваш и него. Защото дори да успееш да модифицираш DHCP записите да дават друг гейт, за да имаш интернет трябва всеки път да е включен и другия компютър. Not very green . Така че виж дали имаш WAN на рутера.
                              Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                              Ignorance is a bliss

Коментар

Working...
                              X