Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да споделя интернет връзка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

WAN на рутера няма, WAN-а му е СИМ картата Проблема май се разреши, и то не в моя полза.От лаптопа пингвам IP-то, дадено ми от доставчика, т.е. имам връзка между двете карти на настолното РС. Обаче от там нататък не ще и не ще.Обсъждаме го тука с един приятел на скайпа, програмист, казва, че най-вероятно тия са ме излъгали и си има броене на TTL. Затова и не ще...То тогава би трябвало да имам проблем и ако си взема рутер....Ще взема временно рутера от апартамента, ще го пробвам, и ако тръгне, тогава ще купувам друг.А преди това ще пробвам да закача лаптопа директно с кабел към настолния. Само да си намеря кабела за комп-комп...

Коментар

Като правиш sharing на PPPoE връзката правлно си ли избрал мрежовия контролер за вътрешната мрежа ? Ако това е наред оставяш другите компютри по dhcp и толкова. Windows-а дава адреси от 192.168.0.0/24.
      Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

Immortal написа:
        От лаптопа пингвам IP-то, дадено ми от доставчика, т.е. имам връзка между двете карти на настолното РС. А преди това ще пробвам да закача лаптопа директно с кабел към настолния. Само да си намеря кабела за комп-комп...
        Пробвай да пингнеш от някой компютър от вътрешната мрежа, адреса на някой известен сайт. Ако има пинг, но не го отваряш, напиши адреса в браузър и ако се отвори е ясно, че проблема е в DNS. А това с кроснатия кабел е първото, с което аз бих започнал настройките и "изграждането" на мрежата от втората схема.
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

гледам,че си на pppoe връзка...ако е така,кое си шернал за останалите компютри? Ако си с pppoe,трябва да се шерне виртуалната връзка,а не мрежовата карта,в която влиза интернета И като купуваш рутер,се интересувай предварително,дали работи под pppoe връзка нормално,защото има рутери,които с такъв вид интернет НЕ работят добре. Дори в метро ,като разглеждах,попаднах на интересен надпис,под рутера,който аз имам - "устройството не е съвмеестимо с мрежата на "Telnet" ,тоест конкуренцията ,които ползват pppoe
          ex.Мареа ТД100

Коментар

Има пуснат DHCP от М-тел рутера, който раздава адреси в 192.168.1.Х межата и всички карти са сетнати на автоматични настройки. Като сложиш другия рутер не забравяй да разкараш М-тел рутера. МАС адреса на мрежовата карта в компютъра, към която е свързан кабела, трябва да го запишеш на мястото на МАС адреса на WAN-а в рутера. Така няма да се налага да звъниш на доставчика и рутера ще се свърже веднагага при правилно име и парола.Пусни DHCP-то на рутера да раздава адреси и гледай да е в друга мрежа (192.168.0.Х например), за да нямаш проблеми, ако и М-тел рутера и включен.
            Няма начин да няма начин!

Коментар

Честно казано до сега не съм виждал рутер който да няма PPoE. Това е супер старо и дори рутери на по 5-6 години го имат.Paralesa, какъв рутер имаш че ме заинтригува?
              Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
              ----------------------------
              Ignorance is a bliss

Коментар

dikanio написа:
                Immortal написа:
                От лаптопа пингвам IP-то, дадено ми от доставчика, т.е. имам връзка между двете карти на настолното РС. А преди това ще пробвам да закача лаптопа директно с кабел към настолния. Само да си намеря кабела за комп-комп...
                Пробвай да пингнеш от някой компютър от вътрешната мрежа, адреса на някой известен сайт. Ако има пинг, но не го отваряш, напиши адреса в браузър и ако се отвори е ясно, че проблема е в DNS. А това с кроснатия кабел е първото, с което аз бих започнал настройките и "изграждането" на мрежата от втората схема.
                Няма пинг ни по ИП адрес, ни по адрес на сайт.Останалите неща, които сте написали по долу са ми ясни, все пак благодаря.Мтелския рутер така или иначе ще го разкарам, те ще си го вземат и без това.Просто исках временно решение, докато си купя още един рутер.Засега ще пробвам с този, който имам в града. Ако тръгне, ще купя още един за там и готово. И да, поддържа ПППоЕ връзка рутерът ми, дето го имам.Ще пиша като има развитие.

Коментар

Koлега, в голяма грешка си. Тук имате 2 мрежи и 2 DHCP-ta и явно неправилно рутиране. Рутера раздава *.*.1.* , а твоя комп раздава *.*.0.* , като в клас D мрежата (т.е последната звезда) рутера е 1.1, а компа е 0.1 и не става. Рутера не може да го прерутира и за това другите 2 не могат да излязат в инет-а. Дори да им сложиш ръчно днс и гейт пак няма да стане. Нямам и представа какъв е рутера на мтел, но ако е 4 лан-а и 1 ван, ако забиеш входа от компа... ае мноо сложно за писане става ... пращам ти на лс телефона ми Може и без да купуваш друг рутер не бързай. Трябва да смениш ип-то на картата която е изход от настолния към рутера и да я вкараш в същата мрежа като рутера, т.е *.*.1.* като трява да е различна от *.*.1.1 примерно 1.2. След това на двата лаптопа задаваш адреси 192.168.1.* различно от 1 и 2, а за гейт и днс им задаваш 192.168.1.2, т.е не рутера на мтел, а мрежовата карта на стационарния комп която ще рутира трафика. За целта да не става объркаване от 2те мрежови карти, спираш ТСП протокола на входната, т.е на ПППОЕ доставчика и след това сменяш default ип-то на втората карта да е в *.*.1.* мрежа. И задължително от 2рата карта кабела да влиза в лан порт на рутера. не във Ван-а. Така в мрежата ще имаш 2 гейта и 2 днс-а, като за да стане трябва да зададеш ръчно ип-тата на 2рата ти карта за днс-и и гейт-ове на лаптопите.
                  Immortal написа:
                  ама какъв ще е DNS-a? Щото РРРоЕ-то при всяко свързване го сменя...
                  Днс-а ще ти е изходната мрежова карта (най - образно казано) към вътрешната мрежа. т.е 192.168.1.2 ако и зададеш такова ип. Гейт-а е същия. Така ип-то във вътрешната мрежа на настолния го прави и днс и гейт.

Коментар

nightlord написа:
                    Днс-а ще ти е изходната мрежова карта (най - образно казано) към вътрешната мрежа. т.е 192.168.1.2 ако и зададеш такова ип. Гейт-а е същия. Така ип-то във вътрешната мрежа на настолния го прави и днс и гейт.
                    Това означава, че трябва да има пуснат DNS-сървър на настолния компютър с двете мрежови карти, което значително би усложнило цялата работа.
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

nightlord написа:
                      Koлега, в голяма грешка си. Тук имате 2 мрежи и 2 DHCP-ta и явно неправилно рутиране. Рутера раздава *.*.1.* , а твоя комп раздава *.*.0.* , като в клас D мрежата (т.е последната звезда) рутера е 1.1, а компа е 0.1 и не става. Рутера не може да го прерутира и за това другите 2 не могат да излязат в инет-а. Дори да им сложиш ръчно днс и гейт пак няма да стане. Нямам и представа какъв е рутера на мтел, но ако е 4 лан-а и 1 ван, ако забиеш входа от компа... ае мноо сложно за писане става ... пращам ти на лс телефона ми Може и без да купуваш друг рутер не бързай. Трябва да смениш ип-то на картата която е изход от настолния към рутера и да я вкараш в същата мрежа като рутера, т.е *.*.1.* като трява да е различна от *.*.1.1 примерно 1.2. След това на двата лаптопа задаваш адреси 192.168.1.* различно от 1 и 2, а за гейт и днс им задаваш 192.168.1.2, т.е не рутера на мтел, а мрежовата карта на стационарния комп която ще рутира трафика. За целта да не става объркаване от 2те мрежови карти, спираш ТСП протокола на входната, т.е на ПППОЕ доставчика и след това сменяш default ип-то на втората карта да е в *.*.1.* мрежа. И задължително от 2рата карта кабела да влиза в лан порт на рутера. не във Ван-а. Така в мрежата ще имаш 2 гейта и 2 днс-а, като за да стане трябва да зададеш ръчно ип-тата на 2рата ти карта за днс-и и гейт-ове на лаптопите.
                      Immortal написа:
                      ама какъв ще е DNS-a? Щото РРРоЕ-то при всяко свързване го сменя...
                      Колега, всички тези неща вече са изпробвани. МТЕЛският рутер НЯМА WAN порт, т.е. има, но е към СИМ картата, от където по подразбиране би трябвало да идва трафика. Има само 4 изходящи ЛАН порта и ВиФи. Хубавото е, че позволява спиране на DHCP-то и задаване ръчно на IP адреси, вкл. и на самия него. Сега вече съм го направил да служи само като хъб, и работи. Просто не ще да се прехвърли интернета от ПППоЕ Виртуалната връзка към втората физическа лан-карта и от там към цялата мрежа. Иначе мрежата си работи, виждам всичко в нея от всякъде, пингвам и полученото ИП на ПППоЕ картата, но дотам. Навън не ще.Както и да е. Благодаря за телефона, няма да се възползвам, защото тръгвам към града и нямам време да се занимавам.Като дойда на село следващия път, а то ще е след нова година, ще си нося рутера от града и тогава ще видим "кон боб яде ли" Весело посрещане на Новата година на всички, и дано тя да е по-добра от старата!

Коментар

И на теб градски! По проблема ти - почти си го решил. Остава ти още малко, но догодина!
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

vvvasilev написа:
                          Честно казано до сега не съм виждал рутер който да няма PPoE. Това е супер старо и дори рутери на по 5-6 години го имат.Paralesa, какъв рутер имаш че ме заинтригува?
                          TP-link wr740n -това е рутера ми и НЕ СЪМ КАЗВАЛ,ЧЕ НЕ РАБОТИ ПОД PPPOE,казах че не работи коректно и прави проблеми Например комшията ми,му твърдели от същия доставчик,че рутера ми "циско" при това,правел проблеми на останалите им потребители Смея да твърдя,че лично тествах рутерчето му си е ОК ,сега вече 2 месеца работи в нашата мрежа и не му е правил проблеми нито на него,нито на останлите Просто не всеки рутер работи коректно ,когато е на пппое,или зад onu(t.e PON) Мога и материали да ти намеря,за тествани рутери в мрежата на SP net http://forum.spectrumnet.bg/showthread.php?t=380
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Колеги, нали знаете, че шило в торба не седи.Оказа се, каквото подозирахме аз и моят приятел. Проверка по ТТЛ си имало. Донесох си рутера от града, настроих го (уж), показва, че е закачен, а интернет - йок. Обадих им се, и се оказа, че трябвало да им се обадя, когато си слагам рутер. Махнаха ми проверката и сега всичко работи.Проблеми няма с рутера, всичко работи перфектно, дори и телефона.

Коментар

Immortal написа:
                              Проверка по ТТЛ
                              Linksys и Cisco имат опция за игнор на ТТЛ-а. Дори и най - глупавия линксис в магазина го прави. Водил съм този спор до безкрай с нашия админ (в Isp работя) и накрая трябваше да му го доказвам на практика. Наскоро получихме една пратка на някакви Тплинк-ове, които го имаха като опция, но дори и при пусната опция рутера не успява да го замаскира -> Йок. С други модели с които съм работил никаде не съм виждал нещо освен ликсис и циско да маскира ТТЛ-а, да кажа честно не съм и търсил.Безсмъртни, накрая какво стана ? С Мтелския рутер ли го върза По втора точка, доста клинти носят рутери от чужденеция, обикновенно дсл рутери, те нямат пппое. Някои обаче имат опция 1ви Лан порт да се настройва като Ван, и чак тама има ПППОЕ, на някой само По трета точка. Някой рутери на произволно избран принцип, по неясна причина правят broadcast. По нашему му викаме Сторм. В този момент целия Влан пада. При направените анализи (много научно се изказах ) се установи, че проблемния рутер изпраща 2 различни мак адреса на ван порт-а към 1 порт на суич-а, -> за отрицателно време му сбърква правилната работа и ако активното устройство в началото на Влан-а не е поне циско с broadcast controling някакъв вид, целия Влан пада, заради 2 различни мак адреса през 1 порт. В конкретния случай, след обикалянето на 10 блока и изключване кабел по кабел, намерихме проблемния клиент и след 1 рестарт на рутера се оправи, пак по неясен за нас начин Друг случай имахме с Длинк, който като за закачи за ПППОЕ сървара във Влан-а тръгваха около 20% загуби на 1450 пакет. 2 случая за 5 години работа. Мисля че може да се отдаде на дефектна техника или нещо друго, но не и на неработещ коректно под ПППОЕ ВИД рутери
                              dikanio написа:
                              nightlord написа:
                              Това означава, че трябва да има пуснат DNS-сървър на настолния компютър с двете мрежови карти, което значително би усложнило цялата работа.
                              DNS сървара не е ли пуснат по дефоулт като сървис на Хр-то Имам някакви бегли подозрения, че е така

Коментар

Вързах си го с нормален рутер. Мтел-ския го изхвърлих Сигурно и с него щеше да стане, но сега няма вече как да пробвам, щото като им се обадих, им казах, че съм клонирал МАК-адреса на мрежовата карта към рутера, казаха, че нямало нужда, щели да регнат новото ИП, и аз го върнах. Сега вече няма как да закача мрежовата карта без да им се обаждам, а не ми се ще...Както и да е, сигурен съм почти, че сега би работило перфектно с предната конфигурация, но няма как да пробвам.

Коментар

Working...
                                X