WAN на рутера няма, WAN-а му е СИМ картата Проблема май се разреши, и то не в моя полза.От лаптопа пингвам IP-то, дадено ми от доставчика, т.е. имам връзка между двете карти на настолното РС. Обаче от там нататък не ще и не ще.Обсъждаме го тука с един приятел на скайпа, програмист, казва, че най-вероятно тия са ме излъгали и си има броене на TTL. Затова и не ще...То тогава би трябвало да имам проблем и ако си взема рутер....Ще взема временно рутера от апартамента, ще го пробвам, и ако тръгне, тогава ще купувам друг.А преди това ще пробвам да закача лаптопа директно с кабел към настолния. Само да си намеря кабела за комп-комп...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да споделя интернет връзка?
Collapse
X
-
Immortal написа:От лаптопа пингвам IP-то, дадено ми от доставчика, т.е. имам връзка между двете карти на настолното РС. А преди това ще пробвам да закача лаптопа директно с кабел към настолния. Само да си намеря кабела за комп-комп...
Коментар
-
гледам,че си на pppoe връзка...ако е така,кое си шернал за останалите компютри? Ако си с pppoe,трябва да се шерне виртуалната връзка,а не мрежовата карта,в която влиза интернета И като купуваш рутер,се интересувай предварително,дали работи под pppoe връзка нормално,защото има рутери,които с такъв вид интернет НЕ работят добре. Дори в метро ,като разглеждах,попаднах на интересен надпис,под рутера,който аз имам - "устройството не е съвмеестимо с мрежата на "Telnet" ,тоест конкуренцията ,които ползват pppoeex.Мареа ТД100
Коментар
-
Има пуснат DHCP от М-тел рутера, който раздава адреси в 192.168.1.Х межата и всички карти са сетнати на автоматични настройки. Като сложиш другия рутер не забравяй да разкараш М-тел рутера. МАС адреса на мрежовата карта в компютъра, към която е свързан кабела, трябва да го запишеш на мястото на МАС адреса на WAN-а в рутера. Така няма да се налага да звъниш на доставчика и рутера ще се свърже веднагага при правилно име и парола.Пусни DHCP-то на рутера да раздава адреси и гледай да е в друга мрежа (192.168.0.Х например), за да нямаш проблеми, ако и М-тел рутера и включен.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
dikanio написа:Immortal написа:От лаптопа пингвам IP-то, дадено ми от доставчика, т.е. имам връзка между двете карти на настолното РС. А преди това ще пробвам да закача лаптопа директно с кабел към настолния. Само да си намеря кабела за комп-комп...
Коментар
-
Koлега, в голяма грешка си. Тук имате 2 мрежи и 2 DHCP-ta и явно неправилно рутиране. Рутера раздава *.*.1.* , а твоя комп раздава *.*.0.* , като в клас D мрежата (т.е последната звезда) рутера е 1.1, а компа е 0.1 и не става. Рутера не може да го прерутира и за това другите 2 не могат да излязат в инет-а. Дори да им сложиш ръчно днс и гейт пак няма да стане. Нямам и представа какъв е рутера на мтел, но ако е 4 лан-а и 1 ван, ако забиеш входа от компа... ае мноо сложно за писане става ... пращам ти на лс телефона ми Може и без да купуваш друг рутер не бързай. Трябва да смениш ип-то на картата която е изход от настолния към рутера и да я вкараш в същата мрежа като рутера, т.е *.*.1.* като трява да е различна от *.*.1.1 примерно 1.2. След това на двата лаптопа задаваш адреси 192.168.1.* различно от 1 и 2, а за гейт и днс им задаваш 192.168.1.2, т.е не рутера на мтел, а мрежовата карта на стационарния комп която ще рутира трафика. За целта да не става объркаване от 2те мрежови карти, спираш ТСП протокола на входната, т.е на ПППОЕ доставчика и след това сменяш default ип-то на втората карта да е в *.*.1.* мрежа. И задължително от 2рата карта кабела да влиза в лан порт на рутера. не във Ван-а. Така в мрежата ще имаш 2 гейта и 2 днс-а, като за да стане трябва да зададеш ръчно ип-тата на 2рата ти карта за днс-и и гейт-ове на лаптопите.Immortal написа:ама какъв ще е DNS-a? Щото РРРоЕ-то при всяко свързване го сменя...
Коментар
-
nightlord написа:Днс-а ще ти е изходната мрежова карта (най - образно казано) към вътрешната мрежа. т.е 192.168.1.2 ако и зададеш такова ип. Гейт-а е същия. Така ип-то във вътрешната мрежа на настолния го прави и днс и гейт.
Коментар
-
nightlord написа:Koлега, в голяма грешка си. Тук имате 2 мрежи и 2 DHCP-ta и явно неправилно рутиране. Рутера раздава *.*.1.* , а твоя комп раздава *.*.0.* , като в клас D мрежата (т.е последната звезда) рутера е 1.1, а компа е 0.1 и не става. Рутера не може да го прерутира и за това другите 2 не могат да излязат в инет-а. Дори да им сложиш ръчно днс и гейт пак няма да стане. Нямам и представа какъв е рутера на мтел, но ако е 4 лан-а и 1 ван, ако забиеш входа от компа... ае мноо сложно за писане става ... пращам ти на лс телефона ми Може и без да купуваш друг рутер не бързай. Трябва да смениш ип-то на картата която е изход от настолния към рутера и да я вкараш в същата мрежа като рутера, т.е *.*.1.* като трява да е различна от *.*.1.1 примерно 1.2. След това на двата лаптопа задаваш адреси 192.168.1.* различно от 1 и 2, а за гейт и днс им задаваш 192.168.1.2, т.е не рутера на мтел, а мрежовата карта на стационарния комп която ще рутира трафика. За целта да не става объркаване от 2те мрежови карти, спираш ТСП протокола на входната, т.е на ПППОЕ доставчика и след това сменяш default ип-то на втората карта да е в *.*.1.* мрежа. И задължително от 2рата карта кабела да влиза в лан порт на рутера. не във Ван-а. Така в мрежата ще имаш 2 гейта и 2 днс-а, като за да стане трябва да зададеш ръчно ип-тата на 2рата ти карта за днс-и и гейт-ове на лаптопите.Immortal написа:ама какъв ще е DNS-a? Щото РРРоЕ-то при всяко свързване го сменя...
Коментар
-
vvvasilev написа:Честно казано до сега не съм виждал рутер който да няма PPoE. Това е супер старо и дори рутери на по 5-6 години го имат.Paralesa, какъв рутер имаш че ме заинтригува?ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Колеги, нали знаете, че шило в торба не седи.Оказа се, каквото подозирахме аз и моят приятел. Проверка по ТТЛ си имало. Донесох си рутера от града, настроих го (уж), показва, че е закачен, а интернет - йок. Обадих им се, и се оказа, че трябвало да им се обадя, когато си слагам рутер. Махнаха ми проверката и сега всичко работи.Проблеми няма с рутера, всичко работи перфектно, дори и телефона.
Коментар
-
Immortal написа:Проверка по ТТЛdikanio написа:nightlord написа:Днс-а ще ти е изходната мрежова карта (най - образно казано) към вътрешната мрежа. т.е 192.168.1.2 ако и зададеш такова ип. Гейт-а е същия. Така ип-то във вътрешната мрежа на настолния го прави и днс и гейт.
Коментар
-
Вързах си го с нормален рутер. Мтел-ския го изхвърлих Сигурно и с него щеше да стане, но сега няма вече как да пробвам, щото като им се обадих, им казах, че съм клонирал МАК-адреса на мрежовата карта към рутера, казаха, че нямало нужда, щели да регнат новото ИП, и аз го върнах. Сега вече няма как да закача мрежовата карта без да им се обаждам, а не ми се ще...Както и да е, сигурен съм почти, че сега би работило перфектно с предната конфигурация, но няма как да пробвам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар