Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как палим колите си ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

кола

Слизам долу отивам до колата и натискам централното и отварям вратата .Ако е студено задържам малко да подкачи бензин и паля .Ако е студено и заскрежени стъклата ги почиствам колкото може и тръгвам .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

На излизане не съм много щастлив,пак трябва да се ходи на работа.На всичкото отгоре голямата ми дъщеря се мота до последно което още повече ме изнервя.Тръгваме,аз натоварен с раницата и за училище,с бурканчетата за млечната кухня(на малката дъщеря)и с торбата за смет.Вече съм тоално изнервен.Слизаме,отварям гаража.Ако има сняг разривам колкото да се отворят вратите,"малката"е цялата мокра,на мен вече не ми пука.Отключвам с дистанционното,влизам в колата и паля.Фарове,парно и подгрева на задното стъкло зимата не изключвам.Изкарвам колата,затварям вратите.Потеглям бавно и с кеф като гледам ка съседите чистят колите.
      Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Слизам и започва едно търсене в стил "Пич каде ми е колата" намирам мръсника понеже му оставям муцуната на половин метър пред другите за да не ме запуши някой "готин комшия", поглеждам предния капак за да видя какъв месидж са ми оставили така "любимите" съседски дечица, за който земята е малко за рисуване виждам коледна окраса тоя път някаква елха с подаръци явно (задължително с пръст или камък) пак е по добре от хиксовете и правите черти с ключ псувам на ум и се успокоявам "на пролет черен мат" .Избутвам снега, който е над вратата понеже няколко пъти седях на сняг докато си спомня ритуалите.Сядам на ледената седалка показвам му ключа то се мръщи завъртам и на 3тото въртене на стартера изръмжаваме.Вадим сидита телефони избираме подходяща песен усилваме та да се чува "яко бас" после на ум си казваме, че малко му трябва на стъклото в това време,поглеждам напред мъгла търкам очи пак мъгла досещам се че стъклото е малко затрупано намирам старата чистачка и почвам да свалям докато не ми се вкучанят пръстите така... отдолу лед влизаме в колата и си пеем тъпо насочвам духалката да му дуаа опит за пръсчки.... FAIL явно течността от спирт за горене, одеколон, течен сапун, душ гел и ароматизатор за въздух е замръзнала. Продължаваме с пеенето свалям голямото яке, че с него се чувствам като Реджеп Иведик в колата си посягам за колан.... по добре недей докато изляза от паркинга, който е така добре структориран може да се изгубиш затова си вадя начертаната карта на лист А4 за да си припомня аз му викам Джипиеса така пътя ясен най кратък маршрут 600 метра, ще трябва да се наклоня в всички възможни посоки та да видя дали няма камикадзета.Вече се отворила дупка с размерите на главата ми и решавам да тръгна че третата песен се е пуснала колата е позагряла вече е на 1100 1200 оборота намествам се в коловоза и се надявам да не дойде някой срещу мен.. по пътя псувам бабчиките който са решили че коловоза е идеален за движение въпреки че е станал лед а те са като безсмъртни мотористи и не гледат че съм на първа без газ и натискам спирачката след като най после разбира, че има някой зад нея тя спира и се замисля...замисля се за младините си.. сменям четвърта песен понеже към края обикновенно става скучна бабата се отрдъпва и аз излизам от бокса след като съм изчистил целия корем на колата в "плиткия" коловоз.Прекръствам се да не закъсам някаде и продължавам..
        Fiat punto 1,1
        Fiat bravo 1,6 16v
        Fiat bravo 2,0 20v
        Honda civic 1,5
        BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Това за единия метър напред и тука го прилагам, да му се не види.. с какви простотии трябва да се занимавам, за да не ме запушат не е истина... но ще знам, че и във Варна трябва да го прилагам вече...Иначе пък аз подавам и газчица, като запаля, за да не се зачуди и да угасне от студа, ако я оставя.

Коментар

Като се замисля - нямам ритуали, дори не помня моментите на запалване на колата, но вижте, ако ми се случи да не запаля ще запомня "гадния ден". Всяка сутрин в главата ми има много мисли от друго естество. Когато е студено слизам преди семейството си да запаля, отопля и размразя колата, но всичко това го правя машинално...Запалването на колата приравнявам към неизбежните битовизми.А-аааа иначе как мога да забравя миналогодишния снеговалеж премесен със сутрешен студ и крещящата ми нужда от кола. Тогава трябваше да топя снежната топка ( автомобил) и да разбивам с чук буците лед и сняг изринати пред паркираните ни автомобили от миналите през нощта снегорини. В този същия ден температурата по табло беше -11 градуса в 6.00 часа сутринта. Проклинах всичко и всеки.
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Понеделник-Отивам до колата и виждам,че са я разбили Едва ли ще ми е до палене.Отивам си с автобуса на работа.Вторник-Отивам до колата,сядам и тръгвам да паля :D Ама няма акукулатор Гепили са и него.Отивам си с автобуса на работа.Сряда-Слизам по рано да монтирам новия акумулатор.Въртя ама не ще да запали.Гадовете са източили и последните 2литра нафта.Отивам си с автобуса на работаЧетвъртък-отивам до колата,отключвам,сядам и се моля да запали.В жабката имам няколко икони на светци.Паля и тръгвам.Колата работи доста зле прекъсва и гане постоянно.Едвам стигам до спирката за да си хвана автобуса.Петък-Тръгвам по рано защото предния ден съм закъснял доста и съм глобен.Отивам направо към спирката на автобуса.Събота-Отивам да си прибера колата която съм зарязал някъде си преди 2 дни.Гадовете гепили и гумите Отивам и купувам нови гуми Неделя-Ставам много рано Отивам до колата с новите гуми :D Обаче някой е станал по рано и е гепил цялата кола
              И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Аз процедирам така: разливам навсякъде в купето на колата от 5-литровата туба резервният бензин, опъвам 100 метра ДШ, скривам се зад ъгъла и драскам кибрита на ДШ-то. След това гледам сеира на пожарникарите....

Коментар

Понеделник-Отивам до колата и виждам,че са я разбили Evil or Very Mad Едва ли ще ми е до палене.Отивам си с автобуса на работа.Вторник-Отивам до колата,сядам и тръгвам да паля Very Happy Ама няма акукулатор Evil or Very Mad Гепили са и него.Отивам си с автобуса на работа.Сряда-Слизам по рано да монтирам новия акумулатор.Въртя ама не ще да запали.Гадовете са източили и последните 2литра нафта.Отивам си с автобуса на работаЧетвъртък-отивам до колата,отключвам,сядам и се моля да запали.В жабката имам няколко икони на светци.Паля и тръгвам.Колата работи доста зле прекъсва и гане постоянно.Едвам стигам до спирката за да си хвана автобуса.Петък-Тръгвам по рано защото предния ден съм закъснял доста и съм глобен.Отивам направо към спирката на автобуса.Събота-Отивам да си прибера колата която съм зарязал някъде си преди 2 дни.Гадовете гепили и гумите Evil or Very Mad Отивам и купувам нови гуми WinkНеделя-Ставам много рано Wink Отивам до колата с новите гуми Very Happy Обаче някой е станал по рано и е гепил цялата кола
                  Колега това верно ли ?! Аз още на разбиването щях да спъ в колата и да смачкам от бой ( или ако са множко те мен) тия дето са го направили. А как паля.... сложно .... зимно време ако бачка централното с него ако не спирам алармата и се мъча 5 мин с ключа, докато отворя коя да е от многото ми врати (Два броя).. сядам на седалката без да влизам с краката паля да загрява. излизам да огледам колата дори да няма сняг и колата да е чиста да вида за блъскано драно и т.н. Псувам ако има... Качвам се изтупвам краката от сняг( тва като го има). ръчкам радиото(флашката) пскам си някоя приятна песен за начало. Паля фарове ( нагреватели за стъкла, парно пускам със запалването на колата), колана и се оглеждам за коли.... ако няма тръгвам. :D

Коментар

Аз паля много лесно, ако успея да вляза в колата! Няма сутрин, в която да не я обикалям като обран евреин, и да се моля някоя врата да се отключи (при това с ключа) централното е абсурд да работи в този студ! След, което паля пускам всичко що може да духа, и да грее, и излизам на вън да се поразтъпча със стъргалката от Лукойл Влизам в колата сядам на седалката (кожена) и мигновенно получавам гърчове от приятното усещане по задните ми части..... и те така ужас и безумие ....
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                    Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

аз влизам в колата паля нормалноестествено колата си работи на мястослед това се качвам в къщи правя си кафеслед 10 минути слизам и тръгвам

Коментар

със запалка
                        фиат мареа 103 понита
                        спринтер 122 понита
                        пасат с 90 умрели понита

Коментар

strajaro написа:
                          аз влизам в колата паля нормалноестествено колата си работи на мястослед това се качвам в къщи правя си кафеслед 10 минути слизам и тръгвам
                          Тръгваш... ако си намериш колата! :P
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                            strajaro написа:
                            Тръгваш... ако си намериш колата! :P
                            намирам я за съжеление

Коментар

Аз слизам пред блока,виждам муцуната на любовницата ми(и аз оставям предницата да стърчи пред другите коли) и се запътвам към нея.Отключвам с дистанционното разривам снега по горния край на вратата че и аз сядах на сняг докато ми дойде акъла след това влизам отръсквам обувките оставям телефоните слагам панела на ЦД-то ръгам флашката и пъхам ключа включвам на контакт чакам да изгасне лампата на имобилайзера,изчаквам и бензиновата помпа да спре да подкачва и паля,пускам музиката и усилвам да събудя спящите комшии пускам парното и подгрева на задното стъкло и слизам със стъргалката и метлата.Докато я очистя от снега и остържа стъклата тя вече е загряла влизам слагам колан(без колан не тръгвам) и тръгвам.
                              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Re: Как палим колите си ?

Ichkin написа:
                                Как палите колата си ?
                                Никога досега не съм я палил, а ми е идвало да го направя няколко пъти......
                                Ichkin написа:
                                С дистанционно ли отключвате или с ключ ?
                                С дистанционно разбира се......
                                Ichkin написа:
                                Ако сте бензин - защо не сте на дизел ?
                                Като свърши сичкия бенз по света, ще мина на газ, ако и той свърши - дизела ще ме спечели....
                                Alfa 156 2.0 TS
                                Alfa 156 20VTurbo
                                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                                X