Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Събирам информация за FIAT COUPE

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Събирам информация за FIAT COUPE

Колеги искам да събера максимално информация за купе.Двигатели,всякъква информация ?Надеждност,икономичност ( ), потдръжка на различните мотори?От коя до коя година се произвежда модела.Абсолютно всякъква информация за модела.Искам напролет или лятото като търся,да знам какво търся и да не гледам като пукал.Максимално да съм на ясно каква кола взимам.Също с газефицирането как стоят въпросите.Всякъква информация би ми била полезна.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Здрасти колега Не знам дали си прегледал търсачката , но има някои интересни теми . Поне преди година като бях пощурял и аз на тема Купе намерих доста информация :D От друга страна ще е интересно сега да се споделят нови мнения в темата . Като гледам питаш за икономичност , значи турбо моторите отпадат , 2.0 20в атмосферния също е доста лаком , по-скъп за поддръжка и не върви колкото трябва (но пък звука е много добър) . В избора остават 2.0 16V - класически мотор от Седичи , но се произвежда до ’96г и 1.8 16V с вариатор. За газ - само газов инжекцион , всичко друго е компромис ...През 1997г има лек фейслифт - часовника на централната конзола е кръгъл , има и други промени видими само за набито око , както и предната решетка е друга (общо 3 модела са)http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...up%C3%A9Ако искаш драсни в скайп да ти пратя разни снимки и да побъбрим
    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Турбо моторите отпадат,няма да мога да потдържам турбо кола по ред причини.Виждам че по масово се продават 2.0 16В,но пък доста хора (по форума) се оплакват че имат ядове с биелни лагери и им се налага не по веднаж да отварят мотора.За 1.8 мотора не съм прочел негативни мнения,само с този вариатор който тракал в ниските.1.8 само един мотор ли има ?Имам 2-ма познати с браво 20В и според тях си им е скъпичко обслужването и са капризни мотори.Мисля лятото да се огледам в някъква кола и принципно ще гледам купета или пунто2 ХГТ които мисля че пак за 1.8По ми харесва купето защото ми се вижда по широко и по удобно за 4-ма пътници с малко багаж.В момента не съм си вкъщи но като се прибера ще пиша по скайп.
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
        Турбо моторите отпадат,няма да мога да потдържам турбо кола по ред причини.Виждам че по масово се продават 2.0 16В,но пък доста хора (по форума) се оплакват че имат ядове с биелни лагери и им се налага не по веднаж да отварят мотора.За 1.8 мотора не съм прочел негативни мнения,само с този вариатор който тракал в ниските.1.8 само един мотор ли има ?Имам 2-ма познати с браво 20В и според тях си им е скъпичко обслужването и са капризни мотори.Мисля лятото да се огледам в някъква кола и принципно ще гледам купета или пунто2 ХГТ които мисля че пак за 1.8По ми харесва купето защото ми се вижда по широко и по удобно за 4-ма пътници с малко багаж.В момента не съм си вкъщи но като се прибера ще пиша по скайп.
        Това последното
        По ми харесва купето защото ми се вижда по широко и по удобно за 4-ма пътници с малко багаж
        не е вярно ама Ич даже!Колата е за двама големи (отпред) и едно дете на задната седалка и малко багаж. Отзад голям човек дори и сам се мъчи! Разхода няма как да е малък имайки предвид моторите - (12-14л/100км) в града и около 8л/100 км извънградско и то при нормално каране 100-120 км/ч. от там нагоре бърка в джоба дълбоко. Иначе гъдела е голям и мен лично си ми прави кеф! Колата си понаварвява доста добре за годините и мотора си ! Карам купе 2.0 16V - 139 ph.Успех, дано намериш читав екземпляр, защото и те вече са рядко срещани. Това за лагерите нямам идея колко е вярно!
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
        Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

То ако си мислиш, че като тръгнеш да търсиш купе ще имаш голям избор, че и мотора да си избираш.... 95% от колите, които се продават са пълни дараци, другите са на такава цена, която на дали би дал за купе. Така че ако имаш късмет да намериш някой читав екземпляр, най-малката грижа ще ти е с кой мотор е. Общо взето това е кола, която се купува със сърцето, ходиш гледаш и която те грабне я взимаш и после си чупиш главата Иначе избора явно ще ти е между 1.8 и 2.0 16V. Aко има как си вземи купе с 2.0 16V, харчи колкото 1.8, няма гаден вариатор, дебитомер мисля че също нямаше, върви една идея повече и не на последно място харчи по-малко масло И не осквернявай колата с газ Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
          ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
          Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
          Jet Black E46 M3

Коментар

Колеги искам да си купя купе за 3-4 хил лв и после да набия максимум 1000,а не още 3000.На неделните срещи в София ходи ли някой с купе,да седна да го видя как е вътре ?
            Fiat Tipo
            Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
              Колеги искам да си купя купе за 3-4 хил лв и после да набия максимум 1000,а не още 3000.На неделните срещи в София ходи ли някой с купе,да седна да го видя как е вътре ?
              аз ходя, ама рядко, а и тази неделя определено няма да съм там! вътре е екстра, седалките страхотно обхващат тялото, уредите и копчетата поставени на удобни места и видни отвсякъде, скоростния лост е супер удобен т.н.!
              Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Разхода няма как да е малък имайки предвид моторите - (12-14л/100км) в града и около 8л/100 км извънградско и то при нормално каране 100-120 км/ч. от там нагоре бърка в джоба дълбоко.
                Ако това което казваш го съдиш само по твоята кола значи недей да бъркаш, че 2.0 16В харчи колкото 1.8.... моята 1.8 с както казваш скорост 100-120 харчи 6-6.5. За градско в София в момента може и да има 11-12... но нормално е около 10/100За понавървяването все още немога да се съглася, докато не видя по 1 екземпляр в отлично състояние един срещу друг за да се види кой кого.Иначе сте прави, че купето е кола, която се купува, кара със сърцето не с друго ... и както в няколко теми съм писал.... Как може да мислите да купите Фиат Купе и да мислите за газова уредба?!? !? Отзад не съм се возил, но все пак мястото отзад зависи и как седят хората отпред ... ако обичат да си лежат ... отзад няма как ... На мен лично на предния ред седалки ми е супер удобно и широко а не съм дребен ... дори и някой едър да седне до мен имам 20-тина см между седалките и място за боклуци и т.н. ..

Коментар

pecata написа:
                  Колеги искам да си купя купе за 3-4 хил лв и после да набия максимум 1000,а не още 3000.
                  1000 лева първоначални разходи?
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Даже не знам дали ще стигнат. Моята като я купих без 200 лева еко такса (сега до колкото знам всяка новорегистрирана в Бг държава ги дълфи тия пари при регистрация) на новите регистрации. ми струваше нещо от тоя род Талон + глупостите в кат около 70 левааларма + монтаж +150 левагражданска - 135 (някъде през 2008-ма незнам колко беше)винетка -68преглед - 30 1 ва вноска Каско 200 лева (приблизително)Масло филтри 120 лева и излиза над 750 лева, като не смених ангренажния ремък + ролките, които комплекта е около 300 кинта а за смяна незнам колко взимат. та ето ти ги над 1000 лева ... А ако тръгне всички масла и простотии и гумички и маншончета да я ревизира преди да я подкара.... 2000 може и да не го оправят.

Коментар

Insane написа:
                      Разхода няма как да е малък имайки предвид моторите - (12-14л/100км) в града и около 8л/100 км извънградско и то при нормално каране 100-120 км/ч. от там нагоре бърка в джоба дълбоко.
                      Ако това което казваш го съдиш само по твоята кола значи недей да бъркаш, че 2.0 16В харчи колкото 1.8.... моята 1.8 с както казваш скорост 100-120 харчи 6-6.5. За градско в София в момента може и да има 11-12... но нормално е около 10/100За понавървяването все още немога да се съглася, докато не видя по 1 екземпляр в отлично състояние един срещу друг за да се види кой кого.Иначе сте прави, че купето е кола, която се купува, кара със сърцето не с друго ... и както в няколко теми съм писал.... Как може да мислите да купите Фиат Купе и да мислите за газова уредба?!? !? Отзад не съм се возил, но все пак мястото отзад зависи и как седят хората отпред ... ако обичат да си лежат ... отзад няма как ... На мен лично на предния ред седалки ми е супер удобно и широко а не съм дребен ... дори и някой едър да седне до мен имам 20-тина см между седалките и място за боклуци и т.н. ..
                      Естествено колега, че всичко което съм написал са лични впечатления от моята кола с този мотор и в това състояние, в което се намира! Лично, аз 10л/100 км разход в града не мога да постигна, както и 6-6.5л/100км извъградско. За вървенето съм написал, пак лично мнение, че ми се струва повече от добре, но нямам и най-малка идея как върви 1.8 мотора и те така......

Коментар

kosta написа:
                        Insane написа:
                        Естествено колега, че всичко което съм написал са лични впечатления от моята кола с този мотор и в това състояние, в което се намира! Лично, аз 10л/100 км разход в града не мога да постигна, както и 6-6.5л/100км извъградско. За вървенето съм написал, пак лично мнение, че ми се струва повече от добре, но нямам и най-малка идея как върви 1.8 мотора и те така......
                        Как го постигате това 10/100 в града не знам, но на мен моето 1.8 под 11.5 не ми е падала честно казано и то като нарочно съм я карал спокойно без да я натискам много много. Иначе разхода средно ми е 12.5/100 градско. Извънградско съм стигал 6.5 но беше мъка ..... А за мястото отзад аз съм 178 някъде и като седна отзад главата ми опира в тавана и краката в седлакта отпред, така че хич не е подходяща кола за 4 човека, освен ако не возиш деца. Иначе ако искаш да се качиш в купе, да видиш как се чувстваш ми пиши след нова година. Аз всеки ден минавам през Красно Село, може да се разбереме да се видиме и да пробваш.
                        ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
                        Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
                        Jet Black E46 M3

Коментар

injekcionaСлед празниците ще се възползвам от предложението ти.Искам да се повозя отзад и отпред на пазажерското място да видя как ще се почувствам.Преди малко в мобилето гледах купетата.Средно вървят около 2.7-3.4хилки.Ще ми се да купя нещо и дето се вика да му направя само едно пълно обслужване и да се возя.Преди 10 месеца си купих една кола (прибързах) обслужих я само и след 2 седмици и смених мотора.Та от 3000 ми стъпи на 5000.Сега колата е в топ състояние,ама нервите и времето което хвърлих да я оправя са ми безценни.Не че ако си купя некой дарак няма да го оправя,ама съм минавал по този път и неискам да минавам пак.На този етап съм хвърлил око на купето само и единствено по външен вид.Не съм имал личен допир до модела и затова събирам впечатления от хората които притежават такава кола.Както казах алтернативата ми е Пунто2 хгт, Пунто1 1.4 турбо (евентуално).Не бързам.
                          Fiat Tipo
                          Corsa b комби !

Коментар

M5kov написа:
                            pecata написа:
                            Колеги искам да си купя купе за 3-4 хил лв и после да набия максимум 1000,а не още 3000.
                            1000 лева първоначални разходи?
                            Естествено......макар че разхода на турбото не е чак толкова по голям колкото на атмосферката, купето ми гори много по малко градско да речем от алфата ми 2.5V6 - че и извънградско кажи речи едно горят, ако купето не го юркам здраво, дори гори по малко.....ся верно че турбо купе е малко по скъпо за подръжка.......
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Ето тук има малко основна информация, която може би ще ти бъде интересна.По-горе са ти написали, че бройките които се намират или са пълни кошници 9ама яко от далече си личат) или са твърде скъпи. За двигателя не бери грижа. Влез, усети колата и ще познаеш ТВОЕТО купе. Интериора е удобно и ергономично разполовен. Бутоните са интуитивни и практично подредени на най-подходящите места. Всичко те обгръща и потъваш в колата. Уникално е!!!Просто се приготви да видиш страшно много разпадащи се бройки на привлекателни цени - бягай далече от такива!Успех с покупката

Коментар

Working...
                              X