Здравейте, и първо- Весели Празници!Пиша защото от няколко дни мисля върху един въпрос и от толкова разглеждане на коли вече блокирах. Трябва да си избера служебна кола (lease). Има няколко класа като съответно всеки клас означава различна удръжка от заплатата. За всички коли в месечната сума която плащам е включено гориво за 3750 км/мес, каско, legal assistancе, гражданска, поддръжка, гуми и т.н. А ето ги и тях:basic - 250 Eur/monthurban - 280 Eur/montheconomy - 330 Eur/monthcomfort - 380 Eur/monthpremium - 430 Eur/monthА колите са:basic:Opel Corsa Berline Ecoflex Enjoy 1.2 D, 95 hp - 5 door - EcoFlexurban:Lemon C3 BER Business 1.6 D FAP 92 hpFiat 500 BER Pop Stop&Start 1.2D 95 hpFord Fiesta BER Econetic 1.6 D DPF 95 hpPeugeot 207 BER X-Line 1.6 D 90 hpRenault Clio Berline Expression ECO 1.5D 86 hpSeat Ibiza BER Reference Ecomotive 1.2 D DPF 75 hpSkoda Fabia BER GreenLine Ambiente 1.2 D DPF 75 hpVW Polo BER BlueMotion 1.2 D DPF 75 hpEconomy:Alfa Romeo GIULIETTA BER Progress.Start/Stop 1.6 D 105 hpFiat Bravo BER Active 1.6 D DPF 90 hpFord Focus BER Econetic II 1.6 D DPF 90 hpFord Focus CLIP Econetic II 1.6 D DPF 90 hpMini Cooper 1.6 D DPF 112 hpOpel ASTRA BER ecoFLEX Cosmo 1.2 D DPF 95 hpOpel ASTRA BRE ecoFLEX Cosmo 1.2 D DPF 95 hpPeugeot 308 BER Premium 1.6 D FAP 92 hpRenault Mégane GT Privilège 1.5 D FAP 110 hpSeat Leon BER Ecomotive Reference 1.6 D DPF 105 hpSkoda Octavia BER GreenLine Ambiente 1.6 D DPF 105 hpToyota Auris BER ECO executive 1.4 D DPF 90 hpVW Golf BER BlueMotion 1.6 D DPF 105 hpComfort:Audio A3 SB Tdie Attr.Start/Stop 1.6 D DPF 105 hpBMW BER 116 D 2.0 D 115 hpCitroën GR.C4 Picasso 7pl. Business GPS 1.6 D FAP 112 hpCitroën C5 BER Business GPS 1.6 D FAP 110 hpFord Grand C Max Trend 1.6D 115 hpMercedes C BER 180 CDI BlueEFFIC. 2.1 D 120 hpNissan Qashqai 2WD Tekna+Nis.Con.Pro 1.5 D DPF 110 hpOpel Zafira ecoFLEX Cosmo 1.7 D FAP 110 hpPeugeot 5008 BER Premium 1.6 D FAP 112 hpRenault GR.Scenic Privilège 1.5 D 7pl. FAP 110 hpRenault Laguna BRE black Edition 1.5 D FAP 110 hpSkoda Superb Combi GreenLine Classic 1.6D 105 hpVolvo V50 BRE Drive Start/Stop 1.6 D 115 hpPremium:Alfa Romeo 159 SW ECO Progression 1.9 D 115 hpBMW 318 D TOURING 2.0 D 136 hpFord S-Max Trend 2.0 D DPF 115 hpMercedes E BER 200 CDI BlueEff. 2.1 D 136 hpOpel Insignia BRE ecoFLEX Edition 2.0 D DPF 130 hpSeat Alhambra Ecom.Reference 2.0 D DPF 136 hpVolvo S80 Drive Kinetic 1.6 D 110 hpVolvo V70 Drive Kinetic 1.6 D 110 hpОбъркването ми идва от това, че като габарити нещо май са ги оплели - Сеат Ибиза например е с габаритите на Фокус и Браво пък е при малкия клас. И първо си мислех него, но после прочетох мнения в нета, че се чупи много. А пък БМВ 1 изобщо не е за класата като на Ситроен С5... Кое за вас е най-доброто съотношение цена / качество? Избора е важен защото каквото си избера сега това ще карам през следващите 5 години... И за това ще ми е полезно ако някой вече има опит с някои от моделите. За мен е важен комфорта, не толкова бързината нито икономичността (горивото ми е включено независимо от разхода за дадените километри). Най-малките от рода на Фиеста също не са ми по сърце. Допълнителни екстри също мога да си ги конфигурирам при поръчката на колата.Предварително благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за служебна кола
Collapse
X
-
А да попитам.. така като гледам има коли от всички гами... от малки колички до ванове и комбита, та все пак какво ще се вози служебно в тази кола? Ако ще се возиш теб костюма и 1 куфарче с лаптоп и документи е едно... а ако ще прекарваш разни обемисти неща друго. Не съм наясно за теб как ще е по- добре, но ако бях на твое място бих си взел нещо от "Economy" класа, което да е по- голямо като автомобил и вътрешното пространство да е повечко и да е удобно, дори когато се наложи да се товари някакъв багаж. За малкото години от които съм шофьор винаги съм си проклинал дните като ми се наложи да си закарам нещо някъде по- обемисто и съм с 2 врато купе със смешен багажник :rofl:
Коментар
-
Аз лично бих се спрял на Economy колите и по специално на Guilleta. Bravo Active е доста посно от към екстри, докато при Guilleta в най-ниското оборудване имаш доста повече неща отколкото при Браво. При положение, че става дума за едни и същи пари на месец за двете коли, аз лично не бих се колебал конкретно между тези два избора.А тва дали се чупи бравото или не... времето ще покаже
Коментар
-
Точно ! Колата е за лично ползване но се дава като екстра. Ще се возя предимно аз. Ето защо веднага си помислих за Сеат-а. От евтиния клас е, пък си има място вътре... май. Защото не съм го виждал наживо. Притеснението ми е да не стои постоянно по сервизите ако е вярно това, което пишеше в коментарите в youtube като гледах ревютата.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Е кво точно не разбрахте, на човека му предлагат служебна кола, групирани по някакъв странен начин с еднаква месечна вноска (удържане от заплата) при добри условия с включени всякакви консумативи и грижи за колата.П.С. Ibiza е не е от класа на Браво и Фокус. Леон-а мисля, че по се вписва в тази категория.
Коментар
-
Объркването ни се увеличава, четейки че автомобила, който ти се предоставя е "екстра", за която обаче ти се удържа от заплатата.Принципно, за мен "екстра" е нещо което е в повече, нещо което получавам плюс възнаграждението, а не нещо за което ми се удържат суми.Странно питане.Отделно, на практика е невъзможно някой да има поглед върху всичко, което си изброил. Следователно отговорите ще бъдат от типа "една жена каза" и едва ли ще ти свършат работа..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Re: Питане за служебна кола
vvvasilev написа:Объркването ми идва от това, че като габарити нещо май са ги оплели - Сеат Ибиза например е с габаритите на Фокус и Браво пък е при малкия клас. И първо си мислех него, но после прочетох мнения в нета, че се чупи много.
Коментар
-
Каква е тая служебна кола ,пък ще ти удържат от заплатата,нещо не мога да разбера,хем служебна ,хем ще ти удържат.Иначе вземай тази която ще е по-удачен вариант за теб,зависи каво ще правиш с нея. Аз карам служебно Рено Канго , но пренасям от време на време някои неща,за това върше работа! Абе каквото ти хареса !!!
Коментар
-
Ами за това дадох толкова обяснения - това в Европа е обичайната практика. Когато се казва Leased кола, там се има предвид точно това, което съм описал. Когато се очаква да пътувам по служебни задачи с колата тогава се казва sposored lease. Иначе е екстра защото става въпрос за Белгия. Ако сметнеш колко реално би ти струвала собствена кола там - само застраховките минават 2000 евро на година. Да не говорим за гориво и поддръжка. т.е. въпреки, че плащам някаква сума, преимуществата са много повече.Но да не изместваме темата на разговора- дадох малко фон с обясненията за да е ясно защо например икномичността не е важна за мен нито цената на поддръжката. Наистина бих искал да чуя мнения за изброените коли. Личен опит е най-добре. Например - някой успява ли да качи ски вътре в колата през багажника? Или пък дали като при Стилото за да сменя една крушка на фара трябва да разглобя половината кола? Или както казах - от 2 месеца каране 1 седмица стои в сервиз... Такива неща ме интересуват.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Без да изместваме темата, ето повече инфо за Lease и Buying (т.е. купуване чрез заем): https://www.kbc.be/IPA/D9e01/~E/~KBC...аистина, надявам се това да е достатъчно и следващите отговори да са относно същността на въпроса ми.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Привет, колега,Мисля си, че едва ли тук в този форум някой може да е карал (или се е возил) във всички изброени коли, за да може да съпостави плюсове и минуси. На мен обаче ми прави впечатление, че дадените автомобили са с двигатели от "нисък" и "среден" клас. Какво имам предвид? Например Ситроен С5 е страхотна кола, обаче в комплект с двигател 1.6 HDI ще направи не толкова комфортно пътуването ти (в смисъл че му идва слабичък). Същото може да се каже и за половината автомобили в неговия клас.Като цяло моето мнение е, да се ориентираш към колите от градски и/или икономичен клас. За мен лично Пежо 308 е отличен избор (возил съм се, карал съм също но с 1.6 бензинов мотор, а не дизел). Вътрешното пространство е голямо, екстри има доволно, ските (185 см) влизат през багажника и се събират без да пречат на шофьора (макар и да препоръчвам да си вземеш греди със скоби за ски като допълнителен аксесоар, каквато и кола да избереш). Самия багажник е сравнително голям (на фона на Стилото). Относно смяната на крушки ... то смея да твърдя, че производителите се стремят всячески да "отрежат" правата на собственика да си бърника из возилото, и всякакви смени на консумативи да стават само в официални/оторизирани сервизи. И това не е само за Фиат, а важи за почти всички други марки.Успех!Stilo 1.6 16v
Коментар
-
Ъъъъъъъ..... аз ли нещо..... или таковата..... удържат ти 500-900лв. за ЧУЖДА КОЛА?Гледай сега, ти си български гражданин, а България е в Европейски Съюз.... Белгия също!Ела си удома по празниците, разгледай офертите за нови автомобили тук, плати десетина процента първоначална вноска и се прибери в Белгия с чисто нов ЛИЧЕН АВТОМОБИЛ за 600-700лв. месечна вноска
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар