ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за служебна кола
Collapse
X
-
-
Kuku, човече, на коя планета по-точно не е 600 лв с включени всички разходи по-добро от:1000 лв месечна вноска в Бг.150 лв на месец (1500 - 2000 лв за каско в Бг на година.)50 лв на месец (500 лв за гражданска на година)517 лв за гориво (6 на 100, за 3750 км)80 лв за гуми (800 на година)100 лв за консумативи (ако сметнем че на 3 месеца ще се сменя масло)Това са цени в Бг, защото вече 3 кола имам на която и свърши лизинга. Сега го умножи по 3 за да видиш цените в Белгия. Нищо не крия - проста аритметика. Ясно е че по-голямата част от разходите са от работодателя. И това са екстрите.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Остана колегата да реши в какъв клас кола му се вози и колко евро месечно иска да си спести . Примерно между premium & economy има 100 евро , които могат да се спестят . Но може и това да не е от значение.. В по-долен клас не си заслужава да се минава , освен ако само градско обикаляш . От там нататък ние трябва да помогнем кой автомобил да бъде от избрания клас . Все пак сме италиански форум и е нормално да сме пристрастни към Браво и Жулиета , както и към JTD . От друга страна и двата автомобила са на една цена , а Жулиетата е най-нова и предлага повече Бравото вече се е доказало със здравината От този клас може би и Мегана си заслужава , понеже е високо ниво на оборудване , но за здравина - в техния форум .В премиум класа всички бледнеят като че ли пред МерцедесаFiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
vvvasilev написа:Kuku, човече, на коя планета по-точно не е 600 лв с включени всички разходи по-добро от:1000 лв месечна вноска в Бг.150 лв на месец (1500 - 2000 лв за каско в Бг на година.)50 лв на месец (500 лв за гражданска на година)517 лв за гориво (6 на 100, за 3750 км)80 лв за гуми (800 на година)100 лв за консумативи (ако сметнем че на 3 месеца ще се сменя масло)Това са цени в Бг, защото вече 3 кола имам на която и свърши лизинга. Сега го умножи по 3 за да видиш цените в Белгия. Нищо не крия - проста аритметика. Ясно е че по-голямата част от разходите са от работодателя. И това са екстрите.
Коментар
-
Immortal написа:За мен изборът на Опел Инсигния не е най-удачния. Не бих казал, че е перфектният автомобил, още повече, че ако е дизел - двигателят му е фиатски. Фаворитите ми са на мен лично: Volvo V70 Alfa 159 Volvo V50 Alfa GiuliettaTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Като цяло списъкът не е малък и има приличен избор из класовете . Разбира се някои са поорязани от към екстри и с маломощни мотори , но например Жулиетата с 105 кс дизел трябва да се представя добреsnake написа:П.П. А какъв е този лимон C3 в градския клас ? Всички мълчат и се правят, че знаят каква е тази кола :D . Всеки ден си говорим за лимон C3. Минава някой ситроен C3 и си казваме авторитетно на професионален жаргон: "Глей го лимона!"Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Re: Питане за служебна кола
vvvasilev написа:А колите са:basic:
Коментар
-
Колега, срещу 840лв/месец ще имаш възможност да се наслаждаваш на най - голямото удоволствие от един автомобил, а именно:Да караш Мерцедес Е-класа, а някой друг да му плаща горивото и поддръжката.Дори и с най - базовия си мотор с 2148 куб.см този автомобил превъзхожда всички в т.нар. клас "Premium" от горе изброените. Дори е смешно да сравняваме новата Е-класа с др освен евентуално с Волво S80, но ако покараш двата автомобила сам ще направиш избора си и мога да се досетя какъв ще е той П.С.: При нормални условия Е-клас ще ти струва минимум 1400-1500лв/месец (само за лизинговата вноска), за другото да не започвам да смятам!!!M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Добре бе колеги, що почнахте да му смятате парите на човека? Той Ви писа още в самото начало - дайте мнения, коя кола да избера. Ще я кара само и ще плаща оперативен лизинг. Останалите разходи, които никак не са малки месечно му ги поема шефа. То като ще смятате така - 3750км/месечно при 6/100 само дизеловото му гориво е 520лв/месец при цената му в България. Аз лично бих взел най-комфортната от всички изброени коли. Предвид, че не гледаме икономичността - се взима най-комфортното и най-глезещото. Така или иначе за да има кола - трябва да даде не само лизинговата вноска, но и всички останали - щом някой ще плаща всичко останало - нека пък той да си се вози най-гот.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз въобще не виждам смисъл от темата. Щом в тази цена е включена поддръжката, какво ти пука колко често ще се разваля. Най-вероятно ще получаваш заместващ автомобил. Избери си нещо, което ти харесва на теб. Естествено за тази доста малки разлики в цените според мен е по-добре по-голяма като габарити кола, още по-добре дизел, а по свой избор и автоматик.Гледаш на картинка, намаляваш списъка до няколко коли, които ти харесват. Отиваш на тест-драйв и си избираш Честно казано аз лично не бих избрал италианска кола, ако ще я карам 5години. Мисля, че твърде сектантски се подхожда. Отделно от това, честно казано не ми се вярва да искаш да си доплатиш за тази кола, за да стане твоя, когато вече ще си на 100-150хил км и отгоре, когато вече ще трябва сам да си плащаш.Зависи какво ти се кара. Аз лично бих се загледал по Зафира и особено Октавия с конкретния двигател.Аз не препоръчвам Волво. Имам впечатления от семеен приятел, а и от това какво има в сервиза на Мото Пфое.
Коментар
-
vital написа:Аз въобще не виждам смисъл от темата..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
@Malone: Като нещо ще ти се закача и да подхожда на гъзарията - нека е Патек Филип поне, къв е тоя Ролекс?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
не знам колко пари си готов да отделишаз се спирам на Икономичния класако на Жулиетата може да се добави един от двата спортни пакета или поне джанти - няма какво да се мислизащото Progression нивото на външен вид е доста невзрачнов този клас бих избрал и Меганчето - Привилег е най-високото оборудване
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар