Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Троянски кон в компютъра (Google Chrome и AVG антивирус)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По спомени имаше такива вируси на времето с Правец 16 и DOS :D Имаше някакъв вирус, който като напишеш Dir в някоя директория листваше файловете, като същевременно ги триеше...

Коментар

Проблемът се реши. Днес опресних дефинициите на AVG. След това преинсталирах Google Chrome и всичко мина нормално. Обаче ми прави впечатление че Google търсачката вече не използва AVG антивирусната проверка. А пък за това коя антивирусна програма е най-добре да се използва - няма такава:
      uBoy написа:
      П.С. все пак вирусите излиза първо, а ъпдейтите за тези вируси излизат няколко дни след тях, .. така че пълна защита няма
      И въобще не държа антивирусната защита да е супер-най-най. Използвам безплатната версия на AVG. Колкото ако случайно вируси ми полазят компютъра да не се разпространяват по други компютри. А пък за платените версии си има корпорации които съхраняват и обменят чувствителна информация - те да си плащат за илюзията че са супер защитени.
      Bravo 1.6 / 16

Коментар

trace написа:
        Като заговорихме за вируси - на някой, някога, случвало ли му се е вирус да му затрие харда примерно?Т.е. каква е реалната опасност от тия вируси. Да, пъха ми се чат-пат някой троянец, който като го проверя пише, че не представлява особена опасност. Ще разпрати някой спам, голяма работа. Нямам номера на кредитни карти и важна информация Та има ли от какво наистина да се плашим или не?
        Чернобилският вирус триеше BIOS-а на дъното и/или диска. Преди години едно радио щеше да спре излъчване заради него, но го спасих. Всичко възстанових и радиото тръгна 8 минути преди изтичането на плейлистата.
        Няма начин да няма начин!

Коментар

ilkor написа:
          jenshen73 - Вируси се пишат за да се разпространяват. Мацина ще са тези които ще седнат да пишат вирус за Линукс който да кажем потенциално ще зарази под 1% от компютрите в мрежата. Ако доживеем някой ден Линукс-а да има по широко използване - ще има вируси и за тази "боза" Аз също не се притеснявам понеже съм на MAC OS ...Данните са за месец ноември:Operating System Market Share
          Очевадно е, че ти липсват познания за операционната система Linux и в частност MAC OS, която е UNIX базирана (модификация на FreeBSD). Вируси се пишат за операционни системи при които разпространението е голямо, лесно и елементарно, прав си. . Веселата част е, че "боза"-та *nix движи и твоят MAC OS Всъщност - писах мое лично мнение, но то поне при мен е покрито от 14 години професионален опит с MS базиран софтуер, чиято еволюция съм проследил от DOS 3.0. За MS измислиците, вируси се пишат от зората на времето та чак до наши дни (Windows 7). При една операционна система със стриктни политики за сигурност, колкото и да е безплатна - трудно се пише вирус, ако разбираш какво имам предвид. В детските ми години, когато имаше ТНТМ центрове с компютърни зали - съм си играл да пиша и ASM код, като целта ми е била да разбера начина на действие на тогавашните вируси. В интерес на истината - в наше време (след 2000г) всичките вируси са сякаш писани от самаряни
          Malone написа:
          Има доста вируси и за Linux, не се заблуждавайте.Поразиите са по малко видими с просто око, това е тънкостта. И опасността същевременно.
          Говориш от собствен опит, надявам се? 1. CIH триеше незаключените BIOS-и. Проблем на поддръжката. 2. DIR2 не триеше файлове, а само променяше файловият указател. 3. Най-готиният вирус с който съм се борил (изключая фактора Хомо Сапиенс) е VIRUT.C. Има и още един или два подобни нему - Салити например. Вируси самомодифициращи кода си и мястото си на инфилтрация - съсипват всичко изпълнимо на Windows средата - имам предвид ВСИЧКИ файлове (програми) с разширения .EXE - повечето WIN PE са с такова разширение. Най-недъгавото е, че не се чустят от никоя антивирусна, а директно се трият. На лицензирана система + няколко закупени софтуера това си е като катастрофа...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

А помниш ли "Янки дудъл"?Преработваше вектора на прекъсването при натискане на Ctrl+Alt+Del и след упоменатата комбинация изсвирваше песничката "Янки Дудъл" и тогава правеше ресет. Беше само досаден и не вредеше! :D

Коментар

nikolovvd написа:
              А помниш ли "Янки дудъл"?Преработваше вектора на прекъсването при натискане на Ctrl+Alt+Del и след упоменатата комбинация изсвирваше песничката "Янки Дудъл" и тогава правеше ресет. Беше само досаден и не вредеше! :D
              Помня и ping-pong, а и тоя дето на произволни интервали ти събаряше всички букви в дъното на екрана. Много неща помня. Помня и вечните препирни кой е по-по-най в писането на вирусен-антивирусен код - Dark Avenger или Веселин Бончев. Помня и създателите на Dir2, който беше голям точно 512 байта (един сектор на дискетка). Много от вирусите не бяха така досадни, както сегашните. Много от вирусите се чистеха в пъти по-лесно. Създаването на огледални копия на прясно инсталирана и приготвени за работа инсталации на Windows е добра идея, стига Windows версиите преди 7 да бяха така добре направени. Например в 7 всяка потребителска папка може да се премести с няколко клика - включая и Desktop, докато при по-старите версии Desktop се води служебна област и е непреместваема от средностатистически потребител. А както знаем - всички потребители обичат да си кичат работния плот като коледна елха...
              Steliyan's Life!

Коментар

Имаше една серия вируси, които се криеха в нулевата страница от 512 до 1024 - над прекъсванията.

Коментар

jenshen73 написа:
                  ... Има и още един или два подобни нему - Салити например. Вируси самомодифициращи кода си и мястото си на инфилтрация - съсипват всичко изпълнимо на Windows средата - имам предвид ВСИЧКИ файлове (програми) с разширения .EXE - повечето WIN PE са с такова разширение. Най-недъгавото е, че не се чустят от никоя антивирусна, а директно се трият. На лицензирана система + няколко закупени софтуера това си е като катастрофа...
                  Салити е неприятен, но го чистя успешно по моя си начин: първо бутвам заразения комп с Hirens boot CD и с някой от предлаганите файлови мениджъри изтривам всички архивни файлове, в които се е набутал вируса(знам кои са). След това връзвам диска като втори на чист компютър и антивирусната свършва останалото. Като казвам успешно, имам предвид, че след почистването Windows-а остава все още използваем в някаква степен, не че всичко инсталирано ще върви:D. Мисля, че той е един от вирусите, които блокират антивирусните, сваля им гарда, не им дават да се инсталират, а така също забранява свързване със сайтовете на основните антивирусни програми. Пише и в регистрите и ги омазва порядъчно. А Дарк Авенджър и Бончев не са ли един и същ човек ?
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                    ...А Дарк Авенджър и Бончев не са ли един и същ човек ?
                    Няма категорични доказателства за това.

Коментар

Ей, доскоро си ги пазех броевете от "Компютър за вас".Ето и една извадка от "Вирус за вас":Четиво с продължение: "Спомените на Диана П." --------------------- По идея на DarthVader ---------------------Поради големия читателски интерес, започваме да публикувамеотделни части от еротичния роман "Спомените на Диана П.", въпреки чеиздателска къща "Вирус за вас" вече ги пусна в отделна книжка.ГЛАВА 15. (от VFU.003)" И така, Еди, питаш ме, защо напоследък ту съм в Write Protect Mode, ту давам Parity Check. Моля те, когато си сам със мене в леглото престани да викаш "Не,не, тоя трик е недокументиран". Правилно беше го казал Веско Бончев - "злощастната Диана П." Казваm, ти, не мога повече така. КРАЙ! Халт!"Dark Avenger въздъхна и ми каза със тъжен глас." Скъпа, моля те, недей да плачеш и да говориш глупости. Пак ли този Веселин Бончев застава между нас? Ех, любима направо щях да те ревнувам от него ако не знаех кой е...""Бях Бясна, и затова му отвърнах:" Слушай, ти кръгъл (със мозък 2100 байта) глупак такъв. Аз се опитвам да ти обясня моите чувства, а ти през това време DownLoad-ваш. Ако искаш да знаеш въпреки че е кръгла нула, Веселин Бончев е много по-интелигентен от теб. Обаче аз приключих. Край. Натискам alt-H. Hang up!" Тогава Dark Avenger се засмя страшно. Бях гледала много филми на ужасите,бях чувала как се смеят Граф Дракула, Доктор Франкенщайн, но техниятсмях бледнееше пред това сатанинско къркорене." Ха, ха, ха, ти, ти... Кой ме караше да се заблуждавам, че си по-различна от другите. Казваш - Сбогом. Добре, така да бъде. Но преди да те пусна ще те бележа. Малък урок от стария Еди. Хубав урок. Ха-ха-ха. Цял живот ще помниш този ден. И ти, 300 бодов модем, такъв ... .... мислеше си, че можеш така лесно да избягаш от мен и да отидеш при Веселин Бончев. Подслон при смелий рицар. Ха-ха-ха. Г Л Е Д А Й !!!"Тогава той свали маската и аз видях, аз видях ....( Б.Р. кого е видяла Diana P. ще разберете в следващата глава, макар че сигурно вече се досещате ....)ГЛАВА 16. (от VFU.003)( Б.Р. Глава 16 бе разрушена от вируса Dark Avenger. Какво да се прави - броячът му стигна до 16 .... )
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

jenshen73 написа:
                        Очевадно е, че ти липсват познания за операционната система Linux и в частност MAC OS ...
                        Вярно е - добре че ми отвори очите ...То аз и от форуми толкоз разбирам ......пък даже имам претенции с това да си вадя хляба, а не само да си играя в ТНТМ-то!Ех ... абе има хора имащи се за последната инстанция и признаващи само собственото си мнение? Не виждам какво интересно намирате да пишете по форуми в които всички са глупаци и само вие имате правилното мнение по всеки един въпрос? Някаква социална роля на ментори ли го играете?

Коментар

Не знам, ама темата се омаза, очевидно е.Нищо чудно след още две-три странци да видим рецепта за туршии.
                          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                            Не знам, ама темата се омаза, очевидно е.Нищо чудно след още две-три странци да видим рецепта за туршии.
                            Приемам кадърна рецепта за кисели краставички. Искам ги да остават твърди, не много кисели и да доставят същото удоволствие като меренето на егото във форумите. @ilkor: човече, усмихни се, светли празници са. Не съм последната инстаnция - помня, че преди време пак плю по повод произведенията на Ябълките, ...а продължаваш да ги ползвашА това, че разбираш от форуми - никой не ти го оспорва, никога.И всеки може да е администратор на хомогенна среда, нали?
                            Steliyan's Life!

Коментар

Нет антивирус, нет проблем Опитът ме е научил, всичко важно да си го съхранявам на няколко места. Имам бак-ъп на работните си файлове на 3 различни компютъра, находящи се физически на различни места, както и на един преносим хард-диск. От време на време си копвам всичко и на ДВД. За всеки случай.От 1986 година работя с компютри и досега не съм имал нерешим проблем с вируси. Като ме налазят осезаемо - format c: и все с начале Антивирусна от доста време не ползвам, като изключим Windows Defender-а на 7.Аз и Виндовс толкоз ползвам де...

Коментар

Immortal написа:
                                Опитът ме е научил, всичко важно да си го съхранявам на няколко места. Имам бак-ъп на работните си файлове на 3 различни компютъра, находящи се физически на различни места, както и на един преносим хард-диск. От време на време си копвам всичко и на ДВД. За всеки случай...
                                Браво, ти си си изградил мини дизастър рикавъри център .
                                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                                X