Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво става ако не запиша номера на колата на новата винетка

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Malone написа:
    Ти какво искаш да ти даде държавата?
    Списъка е доста дълъг, а сутрин обикновенно нямам време - но това което искам тя да даде, или по точно да не прави, е дори нещо което мен от 16 години поне не ме е касаело, а касае хиляди други българи - да не упражнява здравен геноцит срещу собственото си население и жители, чрез червивата си и(ще си позволя малко лирическо отклонение) мръсна гадна и долна здравна система......тва като за начало......Аз не искам държавата да ми помага - впредвид прехода който ни наложиха, на тия първи етапи(щото сме още в началото) аз ще съм предоволен ако държавата поне не ми пречи да преживявам нормално......а понеже вероятноста да ме питаш как точно държавата ми пречи, на по късен етап бих ти изредил изключително дълъг списък с пречки....
    Malone написа:
    Какво ти направи за нея, че очакваш тя да ти върне нещо?
    Всекидневно и плащам данъци под всякаква завоалирана форма......трябва ли да спорим дали първо човек трябва да си плати дадена услуга, и чак тогава държавата да му я предостави(отделен е въпроса кога и под каква форма ще е това предоставяне)
    Malone написа:
    Или, "Мен държавата не ме интересува, но тя трябва да се интересува от мене."
    О, не - с държавата чуствата ни са абсолютно взаимни - колкото и както тя се интересува от мен, по абсолютно същия начин и отвръщам аз.
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

"Геницид", не "геноциТ". И "предвид", а не "впредвид".И ... нещо бъркаш с понятието "данък". Звучи малко ... необразовано.Данъка не е плащане за нещо.Казано с други думи, нямаш право да искаш нищо насреща, поне по дефиниция. Така е и в Суринам, така е и в САЩ.И народите, които са научили и осъзнали тази дефиниция, какво представлява данъка, ми се струва че живеят по-добре от тези, които смятат данъка за плащане за конкретна услуга.Цитат, не съм го измислил аз:
      Данъкът е невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата, елемент на бюджетния приход, който в едно с другите приходи се разпределя за посрещане на обществените потребности.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

ДАНЪЧНИ ТЕОРИИ ЗА СЪЩНОСТТА НА ДАНЪКАI. Целите, които се поставят пред данъчното облагане или функциите, които данъците изпълняват са следните: 1.Фискална функция-осигуряват се необходимите на държавата финансови средства.2. Социална функция - преразпределя се БВП, както и доходите на отделните физически и юридически лица, което дава възможност чрез данъците да се проведе определена социална политика. 3. Икономическа функция - постига се стимулиране или ограничаване на икономическото развитие на дадена държава. 4. Контролна функция - контрол на данъчните обекти (напр. сгради, коли, обороти) и върху данъчно задължените лица (знае се кои лица са собственици на имоти, коли и т.н.).II. Съществуват 3 основни теории за същността на данъка.1. Осигурителна теория - държавата се разглежда като институция за взаимно осигу-ряване на гражданите срещу външно нападение, нарушаване на вътрешния ред, опаз-ване безопасността на гражданите и др. 2. Жертвена теория - както не може без държава, така не може и без данъци. Данъците се разглеждат като жертва от страна на хората в името на съществуването и функционирането на държавата. 3. Еквивалентна теория (най-популярната) - държавата предоставя на своите граждани различни блага и услуги (защита от външно нападение, охрана на вътрешния ред и др.). Тези блага и услуги, които държавата предоставя на своите граждани (публични блага и услуги) не се дават безплатно. Гражданите трябва да ги заплатят (като данъци).
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Malone написа:
          И народите, които са научили и осъзнали тази дефиниция, какво представлява данъка, ми се струва че живеят по-добре от тези, които смятат данъка за плащане за конкретна услуга.Цитат, не съм го измислил аз:
          Данъкът е невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата, елемент на бюджетния приход, който в едно с другите приходи се разпределя за посрещане на обществените потребности.
          Много добър цитат!Аз съм същия амсалак като теб - плащам си всичко, но редовно (с голямо чакане по опашките). Даже понякога си плащам повече, защото има некомпетентни държавни и общински служители или такива, които имат "норма". После си казвам че за 20-30лв няма да си губя времето и допулнително направените разходи, за да се пробвам да си върна грешно взетите пари.Но все ми се струва, че ние за да станем народ, който живее по-добре е необходимо данъците и другите приходи да отиват за посрещане на обществени (а не, лични)потребности.
          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
            Но все ми се струва, че ние за да станем народ, който живее по-добре е необходимо данъците и другите приходи да отиват за посрещане на обществени (а не, лични)потребности.
            Те сами няма да отидат Stefanaki.Не е луд, този който яде зелника, а този който му го дава.И понеже сме овце, правим две грешки.Протеста ни не е бой по управляващите държавата по този начин, а неплащане на данъци и шмекерии. Никой не се сеща, че държавата си е държава, а управляващите управляващи.Държавата не е виновна, че ние не живеем добре, а са виновни хората, които я управляват. И трябва да наказваме тях, а не държавата.Втората, свързана с първата е, че търпим тези които са обядвали в Народното събрание, след провал да се преместват срещу Народното събрание, а не в затвора, където им е мястото.
            www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
              И ... нещо бъркаш с понятието "данък". Звучи малко ... необразовано.
              Ми да тия дето ги определят тия неща успешно са размили понятието "данък" - на всякакви такси, акцизчета, ДДС-та, и прочее неща който секи от нас всекидневно плаща.....отделно от ДОД, за кола, къща, и прочее......
              Malone написа:
              Данъка не е плащане за нещо.Казано с други думи, нямаш право да искаш нищо насреща, поне по дефиниция. Така е и в Суринам, така е и в САЩ.
              И в Суринам и в САЩ хората търсят всякакви начини да плащат по малко......
              Malone написа:
              И народите, които са научили и осъзнали тази дефиниция, какво представлява данъка, ми се струва че живеят по-добре от тези, които смятат данъка за плащане за конкретна услуга.
              Но не щото си плащат данъците чинно, а щото държавата им не им дава поводи да кръшкат както го прави нашата......отделен е въпроса че тия държави доста години са имали много колонии който са смукали......а и всичките тия държави предоставят на поданиците си много други социални, медицински, и граждански удобства, за да могат хората да си бачкат, през свободното си време да не ходят на опашки да си подменят документите, щото тва може и по пощата да стане, и да си живеят живота......[quote="Malone"]Цитат, не съм го измислил аз:
              Голям умен ще да е бил тоя, паметник требе да му се дигне.........тоя цитат в БГ не се изпълнява......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Аз няколко пъти съм се убеждавал, че е трудно да спорят двама души, които имат различен интелектуален капацитет, ама да ме пита човек ’що ли се мъча да обяснявам ...
                www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                  Аз няколко пъти съм се убеждавал, че е трудно да спорят двама души, които имат различен интелектуален капацитет, ама да ме пита човек ’що ли се мъча да обяснявам ...
                  Интересно - а аз винаги се съобразявам с мнението на човека който споря, уважавам правото му на личен възглед и мироглед, независимо колко той се разминава с моя, и не правя извод за човешките му и умствени качества възоснова на това какво той мисли за бат бойко например.......още повече пък да се вълнувам от това какъв му е "интелектуалния капацитет".....
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

Аз се съобразявам с мнението ти, но като гледам какво пишеш ...Някой бил размил понятието "данък". На "такси", "акцизчета" и "ДДС". Какво понятие и какво да е размил? И "таксите" и "акцизчетата" и "ДДС" са си чист данък, нищо размито няма.Ти нещо друго ли разбираш под данък?В Суринам и САЩ хората търсели начини да плащат по малко данъци.Да така е, но законни начини, а не неплащане защото съм гъзар и "защото не ми се плащат" глоби и данъци.Ти правиш ли разлика от законни начини на намаляване на данъка и неплащане просто ей така?Колониите.Какво общо имат колониите с плащането на данъци?Данъци не се плащат само от колониите, а от всички.
                    www.cyxap.com

Коментар

Имате ли да кажете нещо по въпроса: Какво става ако не запиша номера на колата на новата винетка?Отворете си тема за данъци и там коментирайте Суринам, моля ви се. Тук дайте нещо за винетка и за изписването на номера.

Коментар

ogi28b написа:
                        Имате ли да кажете нещо по въпроса: Какво става ако не запиша номера на колата на новата винетка?Отворете си тема за данъци и там коментирайте Суринам, моля ви се. Тук дайте нещо за винетка и за изписването на номера.
                        все едно нямаш винеткатова става

Коментар

Къде го пише това? В кой нормативен документ, одобрен и публикуван в ДВ?

Коментар

Защо ми се струва , че ако човек сбърка и не надпише винетката , просто може да се върне и да уведоми субекта , който му я е продал . И решение ще се намери . Други повдигнаха въпроса с мушангиите и оттам се стигна до данъци...
                            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

ogi28b написа:
                              Къде го пише това? В кой нормативен документ, одобрен и публикуван в ДВ?
                              В НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ НА ВИНЕТНИ ТАКСИ ЗА ПЛАТЕНО ПОЛЗВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТИЩА ЗА ОПРЕДЕЛЕН СРОК.чл. 19, ал. 2
                              (2) Валидна винетка е тази, която съответства на вида на пътното превозно средство, на което е поставена, и чийто срок на действие съвпада със срока на ползване на съответния републикански път или негов участък, и която съдържа всички реквизити, които се изискват за графичното оформяне на винетките.
                              В НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ НА ТАКСИТЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА, ЗА ИЗМИНАТО РАЗСТОЯНИЕ, ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОТДЕЛНИ СЪОРЪЖЕНИЯ ПО РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА И ЗА СПЕЦИАЛНО ПОЛЗВАНЕ НА РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА ИЛИ НА ЧАСТИ ОТ ТЯХчл. 53, ал. 2
                              (2) Валидна е тази винетка, която съответства на вида на пътното превозносредство, на което е поставена, и чийто срок на действие съвпада със срока на ползванена съответния републикански път или на негов участък, и която съдържа всичкиреквизити, които се изискват за графичното оформяне на винетките.
                              И сигурно в още пет нормативни акта, които не ми е работа да търся.Възможно е двата цитата да са от един и същ нормативен акт, на който да му е сменено името.Втория е по-нов.Заглавията така съм ги копирал, няма да си играя да им сменям case.Трябва ли да затворим темата след като вече знаем "какво се случва, ако забравим да напишем номера на превозното средство"?Случва се това, винетката се счита за невалидна и точка.
                              www.cyxap.com

Коментар

Най-после, след 11 страници тема. Благодаря, колега, за точният и ясен отговор. Остава и да пише някъде кои са всички реквизити, които се изискват за графичното оформяне на винетките и темата става съвсем пълна и ясна.

Коментар

Working...
                                X