Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво става ако не запиша номера на колата на новата винетка

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Колега, не ти разбирам мисълта........
    Ами мисълта ми е, че винетката е мислена само като за домашно ползване (да си събираме парите от шмекерите), без мисъл че ще затруднят всички влизащи в България. Винетката е "международна стока". Не е като местен данък, касаещ само българите. Капанът за нарушения е заложен здраво - сам виждаш, че на някои от колегите все още не им е ясно как точно се пише и лепи. Какво остава за туристите към морето или зимните курорти!? Тираджиите бързо ще се ориентират. Незнанието - не оправдава никого. Ама, то написано на български за някои не е ясно как точно става, а има и примери, в темата, за незнаещи и от тези които ги продават. Обаче, подвеждайки купувача не поемат отговорност да му платят глобата, нали? Абе - БЪЛГАРСКА РАБОТА - всичко трябва да е трудно и мислено набързо. Ето ние, средно интелигентни хора, изписахме една камара /105/ мнения за нещо, което е "лепенка" за пътна такса.

Коментар

=Rudi= написа:
      Immortal написа:
      Колега, не ти разбирам мисълта........
      Ами мисълта ми е, че винетката е мислена само като за домашно ползване (да си събираме парите от шмекерите), без мисъл че ще затруднят всички влизащи в България. Винетката е "международна стока". Не е като местен данък, касаещ само българите. Капанът за нарушения е заложен здраво - сам виждаш, че на някои от колегите все още не им е ясно как точно се пише и лепи. Какво остава за туристите към морето или зимните курорти!? Тираджиите бързо ще се ориентират. Незнанието - не оправдава никого. Ама, то написано на български за някои не е ясно как точно става, а има и примери, в темата, за незнаещи и от тези които ги продават. Обаче, подвеждайки купувача не поемат отговорност да му платят глобата, нали? Абе - БЪЛГАРСКА РАБОТА - всичко трябва да е трудно и мислено набързо. Ето ние, средно интелигентни хора, изписахме една камара /105/ мнения за нещо, което е "лепенка" за пътна такса.
      те тираджиите и чужденците взимат седмични винетки, щото няма еднодневни а там няма място за номер на колата. като ги купиш ти ги дупчат и тва е....точно за събиране на пари от шмекерите става дума, ама борбата ще е безмилостно жестока
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Ама аз пък се чудя, как все се опитваме да си въртим дупето.Ама как се пишела, ама с какъв точно маркер, инструкции няма ли, ама лепилото ...Лакърдии на тема как аджеба да не си купим винетка и да обвиним Иван Костов и Бойко Борисов за това.Или как да можем да си залепим винетката със сопол и фолио и да я ползваме на три коли, като същевременно имаме оправдание.Според вас Наредба за писане на винетки ли трябва да се издаде?Номера трябва да е написан и да може да се чете. С какво и как ще е написан си е избор на всеки.С перманентен маркер, черен, червен, зелен, с химикал, с молив, с водни боички, с пастел, с каквото искате и както искате.Трябва да е написан и да се чете в рамките на 13 месеца.Няма такова слънце, което да избели надписа за 13 месеца, ако е написан с обикновен химикал или маркер, дори и да не е перманентен.Ако с това не може да се справи един водач на МПС, мястото му не е на пътя, а в някое училище за бавноразвиващи се.
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Malone, никой от нас не е длъжен да се рови по форуми, сайтове, да гледа телевизия, да слуша радио или да си купи вестник, за да разбере как трябва да си залепи винетката и какво трябва да пише по нея. Дори и най-прости стоки за всекидневна употреба вървят с инструкция за употреба, а за един стикер с незнам какви си защити и поле за писане намазано с лепило да не се казва нищо.Отгоре на всичкото, ако след време номера написан с "перманентен маркер, черен, червен, зелен, с молив, с водни боички, с пастел, с каквото искате и както искате" избелее от слънце или други фактори, шофьора носи персонална отговорност и подлежи на административна санкция!Наречете ме малоумен, ама за мен това не е правилно!Досега всяка година съм купувал винетка. Сега няма да е по-различно.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov, на винетката ясно е посочено къде трябва да се залепи. Има нарисувана схемичка от вида "for taliban".На гърба на стикера ще я видиш, като си я купиш. И винаги е било така.Също толкова ясно е написано: "ПОЛЕ ЗА ВПИСВАНЕ НА РЕГИСТРАЦИОННИЯ НОМЕР"На български, с големи букви.Отдолу, под полето, на английски, пак с големи букви.Сина ми откри сам как се лепят стикери по хладилника преди още да е проходил.Подробно обяснение как се отлепя предпазното фолио ли ти трябва?Колко "след време" ще избелее обикновения химикал?След 120 години на слънце?Става дума за 13 месеца, 548 дена, от които най-много 120 дена ще са със силно слънце и колата ти ще е под него.Що за разсъждения?!Няма нормален химикал, който да не се чете след 13 месеца. Дори и този от 20 стотинки.Перманентния маркер струва 1 лев и го има на всяка книжарница.
            www.cyxap.com

Коментар

Malone, приятелю, не си съвсем прав. Не е измислено по най-добрия начин, щом по всички автомобилни форуми хората дискутират как да надписват винетките. Освен това разяснителната кампания, че е задължително надписването, беше слаба, а в пунктовете за продажба не винаги предупреждават. Дали ще избелее надписът, никой не може да каже отсега. Все пак стъклото е подложено на различни въздействия: запотяване, намокряне, нагряване на висока температура и др. Все пак става дума за 67 лв., едва ли на някой му е безразлично дали ще унищожи винетката.И обърнете внимание на надписа на английски: Яegistration number .
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

mitkosoft написа:
                колега коцев извинявай не съм нарекъл никой нищожество...няма нищо лощо да си съвестен аз само винетка нямам друго всичко е изрядно по колата...и изразявам тезата си защо нямам и няма и да имам скоро винетка...а отностно глобата от 500 лева, доколкото знам е 100 но не ме касае така или иначе няма да го платя...между другото България не е ли една от малкото държави в които има винетки доколкото знам в белите държави има такса магистрала няма такса третокласен път със 10 дупки на квадратен метър
                аз се включвам малко от никаде но все пак не мога да не те попитам, ако те спрат за без винетка и ти праснат акт за 500лв колкото мисля че е както казва immortal, как няма да го платиш???? ще си караш до живот без талон????или тати е полицай и ще оправи нещата и пак ще си караш без винетка и ще се мислиш за майстор????
                Brava 103HP
                ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

Венко, по всички автомобилни форуми, макар и да не е написано, коментарите свързани с новата винетка са с цел да се установи има ли начин аджеба да се "притика" системата както е правено досега.С кремчета, сополи, водичка и т. н.Ти нещо чуди ли се? Не. Отиде, купи си винетка, надписа си я и си я залепи.67 лева и за теб и за мен са си пари. И 6.70 да са, пак са си пари.Но съм убеден, че няма полицай в България, който да ме глоби, ако винетката ми си е на стъклото, трайно залепена и надписана.И няма слънце в България, което за 13 месеца да избели до такава степен мастилото, че да не може да се прочете.А дори и избеляло, няма как да не си личи, че е писано.И ако моето мастило избелее, ще е избеляло и на още 200 000 винетки. В този случай, никой няма да посмее да ти напише акт, защото в страната като цяло ще е невероятен скандал.Скоро ще си взема винетка и ще си я напиша с най-простия химикал, който намеря.Ще я залепя точно където и е мястото и точно по начина по който трябва, винаги така съм правил.След една година пак ще говорим за винетки.Колата ми не стои в гараж.Ще я снимам сега и след една година. Ще видим колко е избеляла.
                  www.cyxap.com

Коментар

превръщаме се в американци. след време за да си напомпим гумите ще искаме искаме инструкции
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Лошо се получава на практика за тия дето искат с една винетка да карат по няколко коли. :D Веднаж надпишеш ли я трудно ще изтриеш надписа и да напишеш друг, после пак да триеш и пак да пишеш друг номер явно няма как да стане далаверата . И за да няма тън-мън трябва закон нямаш ли винетка и гражданска излезеш ли на пътя, то да ти снемат номерата и конфискуват колата . Само дебелата сопа може да въведе ред в тоя бърдак дето сме попаднали.
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Да ви кажа, напълно съм съгласен с колегата Malone. Не е чак такава трагедия ако се стараеш да си честен.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Наистина по-добре е догодина да говорим за сегашните винетки...
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Danchojn написа:
                            Да ви кажа, напълно съм съгласен с колегата Malone. Не е чак такава трагедия ако се стараеш да си честен.
                            Така, така... и съм абсолютно сигурен, че дори най-якият перманентен маркер за месец-два слънчеви лъчи ще стане нечетлив. Така, че в средата, или дори в началото на лятото сигурно ще ни карат да си пишем номерата на стъклото над полето за номера на винетката... :D
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ще видим. Ще го напиша с обикновен химикал от книжарницата.Ще снимам и химикала, за да няма недоразумения.Редовно минавам покрай една нова сграда, промишлена, която обаче не се използва.На всички стъкла, "на ръка", има отбелязано някакво означение, вероятно номер на стъклопакета, за да е по лесно на монтажниците. И най-вероятно е с перманентен маркер.Ами ... мазилката взе да пада на сградата, но надписите си стоят вече поне четири години. Поне на 20 метра от сградата няма и намек за сянка и стъклата са директно на слънчева светлина.
                              www.cyxap.com

Коментар

Аз мисля, че е от голямо значение мастилото на каква повърхност е. Може пък на винетката да не бледнее.
                                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                                X