Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво става ако не запиша номера на колата на новата винетка
Collapse
Заключена тема
X
X
-
-
=Rudi= написа:Immortal написа:Колега, не ти разбирам мисълта........Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Ама аз пък се чудя, как все се опитваме да си въртим дупето.Ама как се пишела, ама с какъв точно маркер, инструкции няма ли, ама лепилото ...Лакърдии на тема как аджеба да не си купим винетка и да обвиним Иван Костов и Бойко Борисов за това.Или как да можем да си залепим винетката със сопол и фолио и да я ползваме на три коли, като същевременно имаме оправдание.Според вас Наредба за писане на винетки ли трябва да се издаде?Номера трябва да е написан и да може да се чете. С какво и как ще е написан си е избор на всеки.С перманентен маркер, черен, червен, зелен, с химикал, с молив, с водни боички, с пастел, с каквото искате и както искате.Трябва да е написан и да се чете в рамките на 13 месеца.Няма такова слънце, което да избели надписа за 13 месеца, ако е написан с обикновен химикал или маркер, дори и да не е перманентен.Ако с това не може да се справи един водач на МПС, мястото му не е на пътя, а в някое училище за бавноразвиващи се..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone, никой от нас не е длъжен да се рови по форуми, сайтове, да гледа телевизия, да слуша радио или да си купи вестник, за да разбере как трябва да си залепи винетката и какво трябва да пише по нея. Дори и най-прости стоки за всекидневна употреба вървят с инструкция за употреба, а за един стикер с незнам какви си защити и поле за писане намазано с лепило да не се казва нищо.Отгоре на всичкото, ако след време номера написан с "перманентен маркер, черен, червен, зелен, с молив, с водни боички, с пастел, с каквото искате и както искате" избелее от слънце или други фактори, шофьора носи персонална отговорност и подлежи на административна санкция!Наречете ме малоумен, ама за мен това не е правилно!Досега всяка година съм купувал винетка. Сега няма да е по-различно."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov, на винетката ясно е посочено къде трябва да се залепи. Има нарисувана схемичка от вида "for taliban".На гърба на стикера ще я видиш, като си я купиш. И винаги е било така.Също толкова ясно е написано: "ПОЛЕ ЗА ВПИСВАНЕ НА РЕГИСТРАЦИОННИЯ НОМЕР"На български, с големи букви.Отдолу, под полето, на английски, пак с големи букви.Сина ми откри сам как се лепят стикери по хладилника преди още да е проходил.Подробно обяснение как се отлепя предпазното фолио ли ти трябва?Колко "след време" ще избелее обикновения химикал?След 120 години на слънце?Става дума за 13 месеца, 548 дена, от които най-много 120 дена ще са със силно слънце и колата ти ще е под него.Що за разсъждения?!Няма нормален химикал, който да не се чете след 13 месеца. Дори и този от 20 стотинки.Перманентния маркер струва 1 лев и го има на всяка книжарница..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone, приятелю, не си съвсем прав. Не е измислено по най-добрия начин, щом по всички автомобилни форуми хората дискутират как да надписват винетките. Освен това разяснителната кампания, че е задължително надписването, беше слаба, а в пунктовете за продажба не винаги предупреждават. Дали ще избелее надписът, никой не може да каже отсега. Все пак стъклото е подложено на различни въздействия: запотяване, намокряне, нагряване на висока температура и др. Все пак става дума за 67 лв., едва ли на някой му е безразлично дали ще унищожи винетката.И обърнете внимание на надписа на английски: Яegistration number .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
mitkosoft написа:колега коцев извинявай не съм нарекъл никой нищожество...няма нищо лощо да си съвестен аз само винетка нямам друго всичко е изрядно по колата...и изразявам тезата си защо нямам и няма и да имам скоро винетка...а отностно глобата от 500 лева, доколкото знам е 100 но не ме касае така или иначе няма да го платя...между другото България не е ли една от малкото държави в които има винетки доколкото знам в белите държави има такса магистрала няма такса третокласен път със 10 дупки на квадратен метърBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
Венко, по всички автомобилни форуми, макар и да не е написано, коментарите свързани с новата винетка са с цел да се установи има ли начин аджеба да се "притика" системата както е правено досега.С кремчета, сополи, водичка и т. н.Ти нещо чуди ли се? Не. Отиде, купи си винетка, надписа си я и си я залепи.67 лева и за теб и за мен са си пари. И 6.70 да са, пак са си пари.Но съм убеден, че няма полицай в България, който да ме глоби, ако винетката ми си е на стъклото, трайно залепена и надписана.И няма слънце в България, което за 13 месеца да избели до такава степен мастилото, че да не може да се прочете.А дори и избеляло, няма как да не си личи, че е писано.И ако моето мастило избелее, ще е избеляло и на още 200 000 винетки. В този случай, никой няма да посмее да ти напише акт, защото в страната като цяло ще е невероятен скандал.Скоро ще си взема винетка и ще си я напиша с най-простия химикал, който намеря.Ще я залепя точно където и е мястото и точно по начина по който трябва, винаги така съм правил.След една година пак ще говорим за винетки.Колата ми не стои в гараж.Ще я снимам сега и след една година. Ще видим колко е избеляла..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Лошо се получава на практика за тия дето искат с една винетка да карат по няколко коли. :D Веднаж надпишеш ли я трудно ще изтриеш надписа и да напишеш друг, после пак да триеш и пак да пишеш друг номер явно няма как да стане далаверата . И за да няма тън-мън трябва закон нямаш ли винетка и гражданска излезеш ли на пътя, то да ти снемат номерата и конфискуват колата . Само дебелата сопа може да въведе ред в тоя бърдак дето сме попаднали.
Коментар
-
Danchojn написа:Да ви кажа, напълно съм съгласен с колегата Malone. Не е чак такава трагедия ако се стараеш да си честен.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Ще видим. Ще го напиша с обикновен химикал от книжарницата.Ще снимам и химикала, за да няма недоразумения.Редовно минавам покрай една нова сграда, промишлена, която обаче не се използва.На всички стъкла, "на ръка", има отбелязано някакво означение, вероятно номер на стъклопакета, за да е по лесно на монтажниците. И най-вероятно е с перманентен маркер.Ами ... мазилката взе да пада на сградата, но надписите си стоят вече поне четири години. Поне на 20 метра от сградата няма и намек за сянка и стъклата са директно на слънчева светлина..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар