Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво става ако не запиша номера на колата на новата винетка

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Току що научих следната новина ,че както е с найлона се пишел номера върху найлона и се изличавало номера после в полето като се махне найлончето . Колко е верна тая информация не знам ,но така я купих преди малко тая новина .
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Е никакви ли указания не вървят с тая ш... винетка?!
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Като си купиш винетката от пощата ти я надписват там за бензиностанцийте незнам.
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

На мен ми предложиха да ми я напишат на място, аз се съгласих, продиктувах си номера, написаха ми го (не през найлона, а директно на лепкавата част) и си я взех. Имам една кола и ми е все тая какъв е вида на винетките, стига да не им вдигат цената (много).
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

=Rudi= написа:
            Сега ми идва друго на ум: В нашия регион се движат все повече румънци - туристи и хора, които вече работят тук. Естествено трябва да са с наша винетка. Но полето за изписване на номера е означено на български и английски. Всички ли трябва да са българо- или англо-говорящи за да не сгрешат и да я залепят, както са го правили до сега, без да напишат номера? Веднага стават нарушители и...плащащи "глоби". Естествено това важи и за всички други не-англоговорящи, влизащи в България, хора със всякакво ниво на (НЕ)грамотност.П.П. И още нещо - руските, беларуските и украинските номера, на колите преминаващи тук, имат много и различни символи с различна големина и шрифтове? Ще могат ли четливо да се изпишат в това лепкаво поле? А какво се случва на автомобил с американска регистрация - пише се щата на регистрация (ще кажете съкратено, но на номера е изписано цялото име) + буквените и цифрови символи - как?
            Колега, не ти разбирам мисълта.Има 4 решения:- всички надписи да са САМО на Български;- всички надписи да са на Български и Английски (както е сега);- всички надписи да са на всички официални езици в ЕС (общо 23)- всички надписи да са на всички световни езици (над 200) - току виж някой от Тимбукту реши да посети страната ни с автомобил...Най-практичното решение е това, което е в момента.От друга страна, явно е, че инструкциите не са достатъчно ясни.Вчера видях кола с гръцка регистрация, която имаше седмична БГ винетка, само че не беше залепена, а беше поставена в джобчето, където се поставят гръцките документи (застраховка и талон за платен данък). Интересно, дали ако ги спре полицай, ще си заработи 50 евра Относно нашите винетки - просто нямам думи.Дори на автобусните билети в нормалните страни, часът и датата на валидност се пишат машинно. Апаратите за "перфориране" са електронни и нанасят дата и час върху билета.Какво пречеше при закупуване на винетка, да я прекарват през подобно принтерче, което машинно да надписва номера на колата?!?Първобитна работа. А сигурно са взели тройно повече пари, отколкото би струвало производството на винетката в нормална страна, като знам как се правят търговете...

Коментар

а какво става ако вече 3 години карам без винетка, пътувам постоянно предимно извънградско? Отговор: ами по-богат съм с 200 лева. Няма да давам мизерните си пари за да карам по счупени пътища да си прая предницата на колата 2 пъти в годината и онея от пътната агенция да си раздават бонуси в размер на 12 месечни заплати на работник от провинцията
              Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

mitkosoft написа:
                а какво става ако вече 3 години карам без винетка, пътувам постоянно предимно извънградско? Отговор: ами по-богат съм с 200 лева. Няма да давам мизерните си пари за да карам по счупени пътища да си прая предницата на колата 2 пъти в годината и онея от пътната агенция да си раздават бонуси в размер на 12 месечни заплати на работник от провинцията
                Всъщност с много малки изключения - всички винетни пътища са перфектни. Лично аз не харесвам почти нито една улица във Варна - всичките са кошмарно разбити и надупкани, а околовръстното, което е на 3 или 4 години - вече е кошмарно набраздено от "подмита" основа...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колега какво точно харесваш на магистрала Тракия в участъка след Пловдив и след Пазарджик в посока София или магистралата не е винета
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

jenshen73 написа:
                    mitkosoft написа:
                    Всъщност с много малки изключения - всички винетни пътища са перфектни. Лично аз не харесвам почти нито една улица във Варна - всичките са кошмарно разбити и надупкани, а околовръстното, което е на 3 или 4 години - вече е кошмарно набраздено от "подмита" основа...
                    разходи се по магистралата до шумен и обратно и ще те питам след това :D

Коментар

mitkosoft написа:
                      Митко, точно заради такива разсъждения като твоите сега ще трябва да пишем какво ли не във винетките . Щом искаме да спазват законите трябва всички без изключение да си закупим винетки ,а ако не ни харесва пътя,то си има други начини за протестиране . Ама докато всеки гледа да прецака другия все ще сме на тоя хал.

Коментар

коцев написа:
                        mitkosoft написа:
                        Митко, точно заради такива разсъждения като твоите сега ще трябва да пишем какво ли не във винетките . Щом искаме да спазват законите трябва всички без изключение да си закупим винетки ,а ако не ни харесва пътя,то си има други начини за протестиране . Ама докато всеки гледа да прецака другия все ще сме на тоя хал.
                        И аз се опитвах това да обясня, ама... не сгряват нечии тикви и това си е!
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

аз с удоволствие бих си купил винетка дори и 2 ще си взема но не виждам резултат...като са много отворени някой нека ми отговорят кой тогава да ми плаща на мене аз като си троша колата из дупките ? А? Проблема не е че не си купуваме винетки и някой карат без застраховка проблема е че държавата само взима без да дава не ни зачита правата и всички си траем и си мислим че нещо ще се промени...аз съм все още малък но някой по голоям да каже видял ли е някаква промяна последните 20-39 години...ами не пътя до село си е все същия какъвто е бил в детството на майка ми само че има забита табела с надпис ВИНЕТКА
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

mitkosoft написа:
                            аз с удоволствие бих си купил винетка дори и 2 ще си взема но не виждам резултат...като са много отворени някой нека ми отговорят кой тогава да ми плаща на мене аз като си троша колата из дупките ? А? Проблема не е че не си купуваме винетки и някой карат без застраховка проблема е че държавата само взима без да дава не ни зачита правата и всички си траем и си мислим че нещо ще се промени...аз съм все още малък но някой по голоям да каже видял ли е някаква промяна последните 20-39 години...ами не пътя до село си е все същия какъвто е бил в детството на майка ми само че има забита табела с надпис ВИНЕТКА
                            Не знам кое ти е селото, но като цяло пътищата в Сливенско са доста добри, дори и третокласните.А иначе като ти треснат една глоба от 500 кинта за без винетка (все някога ще те спрат и няма да минеш с 20 кинта), ще видиш резултата

Коментар

Дидко ,мани глобата дето биха го глобили ,но по големия удар той нанесе на нас големия брой хорица дето си плащаме съвестно и винетки и застраховки . Е те това е лошото дето най нагло ни казва в очите, че ние сме нищожество , а тия дето не си купуват винетки са най праведните .

Коментар

колега коцев извинявай не съм нарекъл никой нищожество...няма нищо лощо да си съвестен аз само винетка нямам друго всичко е изрядно по колата...и изразявам тезата си защо нямам и няма и да имам скоро винетка...а отностно глобата от 500 лева, доколкото знам е 100 но не ме касае така или иначе няма да го платя...между другото България не е ли една от малкото държави в които има винетки доколкото знам в белите държави има такса магистрала няма такса третокласен път със 10 дупки на квадратен метър
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Working...
                                X