Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво става ако не запиша номера на колата на новата винетка

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За винетка ще мисля към края на януари. Дотогава си имам валидна.Предполагам, че дотогава все някой ще е натрупал опит с надписването

Коментар

donnna написа:
      snake написа:
      Следобед хващам парцала и започвам да свалям старата винетка. Имам и един стар бръснач, ще видя нещо малко да й помогна да падне.
      що ще я махаш??? тя важи до 31.01.2011 г.!!!
      Е, и? Това е гратисен период, по принцип си е за 2010. Купих си нова, която е за 2011 г. Дали ще я залепя днес или след месец, няма разлика. Защо и старата да ми стои на стъклото?Това е, махнах старата. Стана адски лесно, чак подозрително лесно. Нещо явно я е омагьосвал моят кум . Не се учудвам, като се има предвид, че караше две коли. Ето я и новата. Бая чаршаф е, доста по-голяма е от старата. Надписах я с маркер за CD. Ако се чудите, баш върху лепилото се пише. Отлепвате и подгъвате малка част от основата (фолиото), колкото да се открие полето за номера, пишете върху винетката, после отлепяте цялото фолио и лепите на джама. Ако наведнъж отлепите фолиото, нищо чудно винетката да ви се залепи за ръката, докато я надписвате. Не знам колко време ще изтрае надписът .
      Прикачени файлове
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

http://fun.su/uploads/posts/2010-12/...олегата snake разтъпква новата винетка нейде из пазарджишко, за да види, добре ли стои на джама. Дегизирани органи на реда проверяват, дали е вписан номерът, както трябва. Весело посрещане на Новата Година и наздраве, колеги!
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Мамина душичка тя ...Ще я взема незабавно в колата.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
            Мамина душичка тя ...Ще я взема незабавно в колата.
            Ама тя като свали дегизировката и като каже - "Ам ся ко шъ праим?" Не знам какво ще правя на твое място :D
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
              http://fun.su/uploads/posts/2010-12/thumbs/1293001722_blin-ebano-babes_019.jpgКолегата snake разтъпква новата винетка нейде из пазарджишко, за да види, добре ли стои на джама. Дегизирани органи на реда проверяват, дали е вписан номерът, както трябва. Весело посрещане на Новата Година и наздраве, колеги!
              Обикновено жена ми се оправя с полицаите, когато сгафя, но в случая ще се жертвам аз :D .А новите винетки са фалшиви . Вижте вашите, ако сте си купили, или увеличете изображението на моята снимка и ще видите, че английският правопис е малко сигански. Едно време циганите често пишеха N вместо И (да, до 3-ти клас имахме и циганчета в класа, но в 3-ти клас всички завършиха образованието си), та така и Я(R)egistration number на годишната винетка. Признавам, че това не го забелязах аз, но е факт.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

sugarboy написа:
                Ама тя като свали дегизировката и като каже - "Ам ся ко шъ праим?" Не знам какво ще правя на твое място :D
                Незабавно ще я запозная с "il Magnifico", как какво?!Ама казвам да спрем с офтопика, че мацаме темата.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

Коцев, а какво общо има началника на КАТ с винетките? Те се издават от името на НАПИ (Национална Агенция Пътна Инфраструктура). По-скоро иди при началника на НАПИ да ти я залепи. КАТ са само Контрол на Автомобилния Транспорт.
                  Да ,ама на път ни спират катаджиите и те правят акта ,а не от НАПИ. Тъй, че нека той така ми я залепи, та неговите подчинени после на него да се сърдят ако има нещо фалшиво .
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Сега ми идва друго на ум: В нашия регион се движат все повече румънци - туристи и хора, които вече работят тук. Естествено трябва да са с наша винетка. Но полето за изписване на номера е означено на български и английски. Всички ли трябва да са българо- или англо-говорящи за да не сгрешат и да я залепят, както са го правили до сега, без да напишат номера? Веднага стават нарушители и...плащащи "глоби". Естествено това важи и за всички други не-англоговорящи, влизащи в България, хора със всякакво ниво на (НЕ)грамотност.П.П. И още нещо - руските, беларуските и украинските номера, на колите преминаващи тук, имат много и различни символи с различна големина и шрифтове? Ще могат ли четливо да се изпишат в това лепкаво поле? А какво се случва на автомобил с американска регистрация - пише се щата на регистрация (ще кажете съкратено, но на номера е изписано цялото име) + буквените и цифрови символи - как?

Коментар

Ами така ще е колега . Всичко това се прави заради някакви тарикати които не си купуват винетки. Ако всички си купуваха едва ли щяха да ни карат и да ги лепим на стъклото . Трябваше да въведат Крумови закони, а не да измислят някакви щуротии. Спрат ли те на пътя без винетка ,без гражданска ,без книжка за водач ,моментално сваляне на номерата и конфискуване на колата . Ама тя се водела на друг и не можело . Таратанци не може , да я не е давал . Дембеле нямал книжка ,показаната фалшивата била му дадена сувенир . Като ти е сувенир къде караш кола бре ? И Гонзо защо си е дал джипа като го знае че няма книжка ? Конфискация и точка. Чак тогава вече човек като застане зад волана ще си помисли да кара ли или не като не е редовен, ще си дам ли колата на друг като го знам че не е със всичкия си . . И така няма да страдат тия които най съвестно си плащат и винетка и гражданска.

Коментар

някой провреявал ли е, дали има приет закон, по който да ни налагат глобите, щото винетката май не е закон, или като пише на нея "напишете номера тук" и ние трябва да го напишем.Ами ако на грражданската пише"блъснете си колата" пак ли трябва да изпълняваме?

Коментар

Номера на колата се пише само на самата винетка винетката ли?Сами ли си пишем номера на колата или ни го пишат при продажба на винетката?Ако отговора и на двата въпроса е "да", то подправянето им отново е работа като за второкласник...Как па не вложиха грам мисъл за толкова години Yellow_Flash_Colorz_PDT_50 Сигурен съм, че дават луди пари за изработката на сегашните винетки, заради холограми, защити, слоеве, лепило и каквото не се сещам и въпреки това "злоупотребата" с тях не намалява... Да даваха по една карта като например за техническия преглед и вътре да се пишат номера и каквото им милите душици искат, ама нали всичко трябва да е на стъклото и на чичко полицай да му е лесно, въпреки че пак иска книжка и талон на колата... А предните ни стъкла приличат на корица на списание...Отгоре на всичко стикера за гражданската отговорност и стикера за технически преглед ми ограничават видимостта.
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

И в крайна сметка, някой може ли да каже как ще се надписва?
                            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ами колега е поместил по горе снимка на надписана винетка и май че не е чак толкова трудно надписването .

Коментар

Да де, ама с какво?
                                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                                X