Следобед хващам парцала и започвам да свалям старата винетка. Имам и един стар бръснач, ще видя нещо малко да й помогна да падне.
що ще я махаш??? тя важи до 31.01.2011 г.!!!
Е, и? Това е гратисен период, по принцип си е за 2010. Купих си нова, която е за 2011 г. Дали ще я залепя днес или след месец, няма разлика. Защо и старата да ми стои на стъклото?Това е, махнах старата. Стана адски лесно, чак подозрително лесно. Нещо явно я е омагьосвал моят кум . Не се учудвам, като се има предвид, че караше две коли. Ето я и новата. Бая чаршаф е, доста по-голяма е от старата. Надписах я с маркер за CD. Ако се чудите, баш върху лепилото се пише. Отлепвате и подгъвате малка част от основата (фолиото), колкото да се открие полето за номера, пишете върху винетката, после отлепяте цялото фолио и лепите на джама. Ако наведнъж отлепите фолиото, нищо чудно винетката да ви се залепи за ръката, докато я надписвате. Не знам колко време ще изтрае надписът .
Прикачени файлове
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
http://fun.su/uploads/posts/2010-12/...олегата snake разтъпква новата винетка нейде из пазарджишко, за да види, добре ли стои на джама. Дегизирани органи на реда проверяват, дали е вписан номерът, както трябва. Весело посрещане на Новата Година и наздраве, колеги!
http://fun.su/uploads/posts/2010-12/thumbs/1293001722_blin-ebano-babes_019.jpgКолегата snake разтъпква новата винетка нейде из пазарджишко, за да види, добре ли стои на джама. Дегизирани органи на реда проверяват, дали е вписан номерът, както трябва. Весело посрещане на Новата Година и наздраве, колеги!
Обикновено жена ми се оправя с полицаите, когато сгафя, но в случая ще се жертвам аз :D .А новите винетки са фалшиви . Вижте вашите, ако сте си купили, или увеличете изображението на моята снимка и ще видите, че английският правопис е малко сигански. Едно време циганите често пишеха N вместо И (да, до 3-ти клас имахме и циганчета в класа, но в 3-ти клас всички завършиха образованието си), та така и Я(R)egistration number на годишната винетка. Признавам, че това не го забелязах аз, но е факт.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коцев, а какво общо има началника на КАТ с винетките? Те се издават от името на НАПИ (Национална Агенция Пътна Инфраструктура). По-скоро иди при началника на НАПИ да ти я залепи. КАТ са само Контрол на Автомобилния Транспорт.
Да ,ама на път ни спират катаджиите и те правят акта ,а не от НАПИ. Тъй, че нека той така ми я залепи, та неговите подчинени после на него да се сърдят ако има нещо фалшиво .
Фиат Панда 1.2 2006година
Синджира си идва ,а козата я няма...
Сега ми идва друго на ум: В нашия регион се движат все повече румънци - туристи и хора, които вече работят тук. Естествено трябва да са с наша винетка. Но полето за изписване на номера е означено на български и английски. Всички ли трябва да са българо- или англо-говорящи за да не сгрешат и да я залепят, както са го правили до сега, без да напишат номера? Веднага стават нарушители и...плащащи "глоби". Естествено това важи и за всички други не-англоговорящи, влизащи в България, хора със всякакво ниво на (НЕ)грамотност.П.П. И още нещо - руските, беларуските и украинските номера, на колите преминаващи тук, имат много и различни символи с различна големина и шрифтове? Ще могат ли четливо да се изпишат в това лепкаво поле? А какво се случва на автомобил с американска регистрация - пише се щата на регистрация (ще кажете съкратено, но на номера е изписано цялото име) + буквените и цифрови символи - как?
Ами така ще е колега . Всичко това се прави заради някакви тарикати които не си купуват винетки. Ако всички си купуваха едва ли щяха да ни карат и да ги лепим на стъклото . Трябваше да въведат Крумови закони, а не да измислят някакви щуротии. Спрат ли те на пътя без винетка ,без гражданска ,без книжка за водач ,моментално сваляне на номерата и конфискуване на колата . Ама тя се водела на друг и не можело . Таратанци не може , да я не е давал . Дембеле нямал книжка ,показаната фалшивата била му дадена сувенир . Като ти е сувенир къде караш кола бре ? И Гонзо защо си е дал джипа като го знае че няма книжка ? Конфискация и точка. Чак тогава вече човек като застане зад волана ще си помисли да кара ли или не като не е редовен, ще си дам ли колата на друг като го знам че не е със всичкия си . . И така няма да страдат тия които най съвестно си плащат и винетка и гражданска.
Фиат Панда 1.2 2006година
Синджира си идва ,а козата я няма...
някой провреявал ли е, дали има приет закон, по който да ни налагат глобите, щото винетката май не е закон, или като пише на нея "напишете номера тук" и ние трябва да го напишем.Ами ако на грражданската пише"блъснете си колата" пак ли трябва да изпълняваме?
Номера на колата се пише само на самата винетка винетката ли?Сами ли си пишем номера на колата или ни го пишат при продажба на винетката?Ако отговора и на двата въпроса е "да", то подправянето им отново е работа като за второкласник...Как па не вложиха грам мисъл за толкова години Yellow_Flash_Colorz_PDT_50 Сигурен съм, че дават луди пари за изработката на сегашните винетки, заради холограми, защити, слоеве, лепило и каквото не се сещам и въпреки това "злоупотребата" с тях не намалява... Да даваха по една карта като например за техническия преглед и вътре да се пишат номера и каквото им милите душици искат, ама нали всичко трябва да е на стъклото и на чичко полицай да му е лесно, въпреки че пак иска книжка и талон на колата... А предните ни стъкла приличат на корица на списание...Отгоре на всичко стикера за гражданската отговорност и стикера за технически преглед ми ограничават видимостта.
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар