Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво става ако не запиша номера на колата на новата винетка

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

vital написа:
    Видяхме се пак с този мой приятел. Има място за записване на номера. Извинявам се за подвеждането, но и нас ни подведоха от бензиностанцията, тъй като се бяхме заговорили и не гледахме много внимателно.
    Е и ние това казваме, ама... :D Аз явно съм от малкото, които са си купили годишна винетка и то още преди десет дни! :D Между другото вероятно ще си купя още една за втората кола. Мразя измекярските изпълнения и обичам да ми е спокойно на душата и съзнанието ми е да е заето с нещо по-приятно от това дали ще ме гепят, или не!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

И аз си купих годишна винетка. На Лукойл двете хилещи се за нещо служителки не споменаха нищо за изписването на номера върху винетката. А мисля, че трябва да го правят, защото много хора не са разбрали. Един човек взе да я лепи на колата си и аз му казах, че трябва преди това да запише номера. Той май не ми повярва съвсем и се върна вътре да пита.Интересно как ще се запише номерът върху лепкава повърхност . Вдругиден ми предстои да се занимая с този въпрос, както и с пренеприятното махане на старата винетка.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

дамм и аз почвам да си задавам въпроса,как ще се пише върху лепкава повърхност.И ви гарантирам,че това с номерата ще е бошлав работа....аз ако използвам светъл химикал и през понадрасканото стъкло "органа" трябва с бинокъл и фенерче да чете написаното,за да свери номера За целта,да няма повод за заяждане,ще го напиша с перманентен маркер Но пак се чудя,като ми се запоти стъклото и ако влезне влага,дали няма да се размаже и ония да гледат като луди
        ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
          дамм и аз почвам да си задавам въпроса,как ще се пише върху лепкава повърхност.И ви гарантирам,че това с номерата ще е бошлав работа....аз ако използвам светъл химикал и през понадрасканото стъкло "органа" трябва с бинокъл и фенерче да чете написаното,за да свери номера За целта,да няма повод за заяждане,ще го напиша с перманентен маркер Но пак се чудя,като ми се запоти стъклото и ако влезне влага,дали няма да се размаже и ония да гледат като луди
          ти за органите нсъ притеснявай п.п. май е време и аз да се замисля за новата Венетка...
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

А ако на мястото където се пише номера има лепило(дано да няма ама ), как ще стане изписването с маркер. То маркера ще почне да залепва , да се движи бавно и току виж изхвърлиш винетката.

Коментар

Ами другата седмица отивам в КАТ и нека те я надпишат и залепят. Ще помоля лично началника на КАТ да свърши тая работа .
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Чух и мнения, че винетката се надписва през фолиото, но не ми се вярва да стане така. Няма ли да излезе някой отговорен орган, който нагледно да обясни как става това прословуто надписване? Ей така, да си купи винетка за неговата кола, да я разлепи пред камерите на телевизията и да покаже как се пише върху тази лепкава и разпадаща се повърхност. П.П. Трябваше да се сети Нова ТВ, за да обясни разбираемо на хората например, че 6-месечния гратисен период на българските документи за самоличност с валидност, изтичаща през 2010 г., НЕ изтича в края на тази година. Даже и така, както го написах, не е съвсем разбираемо, затова го и подчертах. А репортерът го обясни по телевизията ясно, с конкретни примери. Защо тая работа не я свърши някой държавен чиновник, а трябваше да се намесва частната медия, за да предотврати поредните безумни струпвания на изнервени хора в полицията? Същото ще стане и с винетките, като започнат хората да ги повреждат, докато се чудят как да ги надпишат.

Коментар

snake написа:
                  Вдругиден ми предстои да се занимая с този въпрос, както и с пренеприятното махане на старата винетка.
                  Друже, иди в която и да е бензиностанция на OMV.Има едни такива пластмасови приспособления, 1.99 струват или нещо такова.За махане на стикери и винетки.Има си в него бръснарско ножче, монтира си се и с него стикера или винетката, колкото и опечена да е, се сваля за по малко от минута.После ножчето пак се прибира вътре, има си място.Префектно нещо е.Аз купих на всички мои роднини и поне пет подарих на приятели.След малко като сляза на кафе ще ти го снимам и ще го покажа тук.Но, ако ме изпревариш ... питай в което и да е OMV, много полезна вещ.
                  .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                  www.cyxap.com

Коментар

snake написа:
                    Чух и мнения, че винетката се надписва през фолиото, но не ми се вярва да стане така. Няма ли да излезе някой отговорен орган, който нагледно да обясни как става това прословуто надписване? Ей така, да си купи винетка за неговата кола, да я разлепи пред камерите на телевизията и да покаже как се пише върху тази лепкава и разпадаща се повърхност. П.П. Трябваше да се сети Нова ТВ, за да обясни разбираемо на хората например, че 6-месечния гратисен период на българските документи за самоличност с валидност, изтичаща през 2010 г., НЕ изтича в края на тази година. Даже и така, както го написах, не е съвсем разбираемо, затова го и подчертах. А репортерът го обясни по телевизията ясно, с конкретни примери. Защо тая работа не я свърши някой държавен чиновник, а трябваше да се намесва частната медия, за да предотврати поредните безумни струпвания на изнервени хора в полицията? Същото ще стане и с винетките, като започнат хората да ги повреждат, докато се чудят как да ги надпишат.
                    Е какво толкова има да показват как става надписването?В сайта на примерната винетка е показано къде се пише номера, на гърба на винетката също пише че трябва да се напише номера отпред.Не четете ли какво пише на гърба?Днес и аз ще си взема и ще видим как става прословутото сложно надписване.
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

и да покажеш после ..... че и ние да копираме от теб
                      Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                      FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

infineon написа:
                        snake написа:
                        ...
                        Е какво толкова има да показват как става надписването?В сайта на примерната винетка е показано къде се пише номера, на гърба на винетката също пише че трябва да се напише номера отпред.Не четете ли какво пише на гърба?Днес и аз ще си взема и ще видим как става прословутото сложно надписване.
                        Четем. Но нали се сещаш, че "отпред" е тази повърхност, която залепва за стъклото, т.е. лепкавата. А писането върху лепкава и разпадаща се повърхност с малка площ не е от най-естествените занимания. Пък и винетката не е 2 лв. да ги прежалиш, ако я повредиш .
                        Malone написа:
                        Друже, иди в която и да е бензиностанция на OMV.Има едни такива пластмасови приспособления, 1.99 струват или нещо такова.За махане на стикери и винетки...
                        Ентусиазирах се да се снабдя с такова приспособление. Но преди малко питах в пазарджишката ОМВ, за съжаление казаха, че нямат. Следобед хващам парцала и започвам да свалям старата винетка. Имам и един стар бръснач, ще видя нещо малко да й помогна да падне.

Коментар

без номер на винетката чух по радиото те таксуват все едно си без винетка и го отнасяш за ЧНГ
                          фиат мареа 103 понита
                          спринтер 122 понита
                          пасат с 90 умрели понита

Коментар

@snakeЕто го:Склонен съм да ти подаря такова.Ако искаш, ще ти взема и ще ти подаря едно.И имат, бъди сигурен, но или не са наясно кое на щандовете за какво е или ги мързи да погледнат.Иди днес, ако имаш път нататък и ще видиш, че имат.Освен ножчето, от всички страни си има ръбчета, зъби и други подобни удобни грапавини за махане на лепило, ако е останало.Така е направено, че върши работа.Казва се IP multi cleaner, сега го прочетох.На самото него, отвътре, има и сайта на производителя, както и телефон.http://www.ip-ltd.eu/Ако модераторите сметнат, че това е реклама, да го изтрият.Аз го пиша единствено да помогна в тази досадна работа, махането на стикери и виинетки.В сайта се вижда долу горе как изглежда заедно с опаковката.
                            Прикачени файлове
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

Коментар

коцев написа:
                              Ами другата седмица отивам в КАТ и нека те я надпишат и залепят. Ще помоля лично началника на КАТ да свърши тая работа .
                              Коцев, а какво общо има началника на КАТ с винетките? Те се издават от името на НАПИ (Национална Агенция Пътна Инфраструктура). По-скоро иди при началника на НАПИ да ти я залепи. КАТ са само Контрол на Автомобилния Транспорт.
                              snake написа:
                              Ентусиазирах се да се снабдя с такова приспособление. Но преди малко питах в пазарджишката ОМВ, за съжаление казаха, че нямат. Следобед хващам парцала и започвам да свалям старата винетка. Имам и един стар бръснач, ще видя нещо малко да й помогна да падне.
                              Що ще сваляш старата винетка бе? Та тя важи до 31.01.2011...
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

snake написа:
                                Следобед хващам парцала и започвам да свалям старата винетка. Имам и един стар бръснач, ще видя нещо малко да й помогна да падне.
                                що ще я махаш??? тя важи до 31.01.2011 г.!!!
                                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                                X