Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво става ако не запиша номера на колата на новата винетка

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Много е грозна новата винетка.Вчера като зареждах на ОМВ я видях.Един гаден зелен цвят,по-голяма е от сегашната.Номера на колата се пише в една малка лентичка .
    MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
    "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
    R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

искат да спрат злоупотребите, ама това, дето го направиха.... нищо не направиха.ако не се обнародва в държавен вестник, че ако няма номер на винетката то тя е невалидна аз няма да си го напиша и ще продължа да карам камионите си с 1 винетка.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
        Не съм съгласен, въпрос на личен избор е дали да спазваш закона или не
        Не само, че не е въпрос на личен избор, ами е задължително според приетата от VII ВНС Конституция, в сила от 13.07.1991 г.
        Конституция на Република България:Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция....Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.(2) Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.

Коментар

Immortal написа:
          Не съм виждал още от новите винетки, но си мисля, че номерът ще го пишат още като ти продават винетката, както сега го пишат на квитанцията. А и дали няма да е на гърба на винетката?
          Новата винетка

Коментар

Immortal написа:
            Никога не са ми искали удостоверение за липса на задължения към държавата, като съм сменял документи.
            Не мисля, че си ги сменял повече от един път.Част от процедурата [сегашната] при подмяна на свидетелство за управление и контролен талон е представяне на удостоверение от данъчна администрация за липса на задължения.Всякакви, макар че тях ги интересуват само задълженията по НП издадени от тях.А при получаване на контролния талон [след Акт и задължително задържане на същия], пак задължително ти правят проверка за задължения по влезли в сила и неплатени глоби по ЗДвП.И няма да ти го дадат, ако не ги платиш.Вместо да си чешем езика, звънни един телефон в Сливенско Ямболския КАТ и попитай.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
              Immortal написа:
              Никога не са ми искали удостоверение за липса на задължения към държавата, като съм сменял документи.
              Не мисля, че си ги сменял повече от един път.Част от процедурата [сегашната] при подмяна на свидетелство за управление и контролен талон е представяне на удостоверение от данъчна администрация за липса на задължения.Всякакви, макар че тях ги интересуват само задълженията по НП издадени от тях.А при получаване на контролния талон [след Акт и задължително задържане на същия], пак задължително ти правят проверка за задължения по влезли в сила и неплатени глоби по ЗДвП.И няма да ти го дадат, ако не ги платиш.Вместо да си чешем езика, звънни един телефон в Сливенско Ямболския КАТ и попитай.
              Колегата ми преди 3-4 месеца си смени всички документи и нищо не са му искали освен медицинско за книжката.

Коментар

ogi28b написа:
                Не само, че не е въпрос на личен избор, ами е задължително според приетата от VII ВНС Конституция, в сила от 13.07.1991 г.
                Това че от време на време карам с 80 при 40 ограничение, е грях с който мога да живея......както и всеки от вас......
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Аз също преди 4-5 мес. смених всичко и после, и акт ми писаха *МОДЕРИРАНО* куки , но никъде не са ми изисквали документ , че нямам дължими суми към държавата.Нарушение на т. 1.4. от правилата на форумаМодераторски екип на fiat-bg.org
                  681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                    Ми лесно - свалям я, трия, надписвам.....
                    Ти сам нарушаваш Закона, а пищиш полицай, като реши да провери дали винетката ти не е залепена с плюнка!?!? Явно си попаднал на някакви мижатурки, защото полицаите ако решат могат да ти направят основен обиск на колата откъм ауспуха, пък после им обяснявай, че нямали право...
                    ФЕРАРИСТ написа:
                    Не съм съгласен, въпрос на личен избор е дали да спазваш закона или не, аз лично не нарушавам закон който да е класифициран като престъпление.....
                    Заради подобни третирания на законите сме на това дередже... и това ми твърдение не е преувеличено след, като имаш английска книжка би трябвало да ме разбереш. Моралът на Народа е лицето на една Държава... е, нашето скоро няма да стане красиво!
                    ФЕРАРИСТ написа:
                    ...държавата първо трябва да осигури нормални пътища, и тогава да иска да и се плаща за това...
                    Държавата за последните 20 години бе "оправяна" във всяко едно отношени от кого ли не! А пътищата не се правят от хартия!
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                      ФЕРАРИСТ написа:
                      Ми лесно - свалям я, трия, надписвам.....
                      Ти сам нарушаваш Закона, а пищиш полицай, като реши да провери дали винетката ти не е залепена с плюнка!?!? Явно си попаднал на някакви мижатурки, защото полицаите ако решат могат да ти направят основен обиск на колата откъм ауспуха, пък после им обяснявай, че нямали право...
                      ФЕРАРИСТ написа:
                      Не съм съгласен, въпрос на личен избор е дали да спазваш закона или не, аз лично не нарушавам закон който да е класифициран като престъпление.....
                      Заради подобни третирания на законите сме на това дередже... и това ми твърдение не е преувеличено след, като имаш английска книжка би трябвало да ме разбереш. Моралът на Народа е лицето на една Държава... е, нашето скоро няма да стане красиво!
                      ФЕРАРИСТ написа:
                      ...държавата първо трябва да осигури нормални пътища, и тогава да иска да и се плаща за това...
                      Държавата за последните 20 години бе "оправяна" във всяко едно отношени от кого ли не! А пътищата не се правят от хартия!
                      Ок.....
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Айде стига се репчихте. Темата беше за едно, а отиде в съвсем друга посока. Егати и малоумието. Да седнем да се хвалим в форума как сме надцакали държавата. Затова ни е такова положението.Ферарист като не ти харесват пътищата отивай в Швейцария. Ама там като почнеш да правиш балкански номера и да караш без винетка ще ти отрежат главата от кръста с такава глоба, че всичките хитрости ще ги забравиш.
                        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                        FIAT БРАВО 1.2 16v
                        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                          Да седнем да се хвалим в форума как сме надцакали държавата. Затова ни е такова положението.
                          Значи ако всички си плащаха всичко, държавата щеше да е на по добър хал, пътищата щяха да са огледало, здравната каса щеше да е в цветущо състояние, а пенсиите на пенсионерите щяха да им стигат поне за един уикенд извън града който обитават???!!!!!!Държавата е на тоя хал, защото търпим всичките тия дето стоят зад нея и управляват парите който народа дава, европейските пари, който всъщност не са европейски, а български, щото Европа не е спорсор на БГ, всяка държава внася в бюджета на ЕС една сума, но колко хора знаят каква е сумата и вноската на БГ, и колко от т.нр. евро пари са найстина евро, а не наши.......Ся може би ще кажеш - ми ти що не направиш нещо да промениш тая държава - ми аз с цяла държава не мога да се боря, тва което мога е просто да не и плащам......иначе Швейц е по хубава като държава, но като родина БГ ми аресва повече, и затва не я сменям......Иначе да, прав си отклонихме темата, бих понесал един уорн без да трепна...... :P :D
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                            Значи ако всички си плащаха всичко, държавата щеше да е на по добър хал...
                            Не става въпрос само за плащането, а за самата идея да минеш метър, или да прецакаш другарчето. Ако мисленето на голяма част от народа бе по-модерно а не от турско време много неща щяха да са ни наред! Знаеш, за какво говоря и, ако наистина имаш английска книжка изкарана в Англия ще ме разбереш добре. Тарикатлъкът на дребно ни тегли непрекъснато надолу. На някои хора им е трудно да стоплят, че с тези си действия не си помагат, а на напротив...А иначе да обобщя, че някакви странни питанки се появиха при положение, че навсякъде се повтаря едно и също. Сегашните годишни винетки важат до 31-ви януари 2011г. а новите са от 01.01.2011 до 31.01.2012г.
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Immortal написа:
                              ...Иначе познавам хора, които дължат на държавата стотици хиляди левове, и не са имали проблеми с документите...
                              Е аз пък познавам хора, които не дължат много стотици, но дължат десетки хиляди левове и са без задгранични паспорти. Конфискувани на влизане в БГ при единият и при опит за напускане на другия... Вероятно е избирателно, хех?Весела коледа и не се спичай много
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                                infineon написа:
                                Да седнем да се хвалим в форума как сме надцакали държавата. Затова ни е такова положението.
                                Значи ако всички си плащаха всичко, държавата щеше да е на по добър хал, пътищата щяха да са огледало, здравната каса щеше да е в цветущо състояние, а пенсиите на пенсионерите щяха да им стигат поне за един уикенд извън града който обитават???!!!!!!
                                Разбира се. Ама... в някой друг живот. В интерес на истината колкото налеем толкова се отмъква. Тук във Варна цяла година беше блокиран района оо цирковата площадка до околовръстното за да правят нов асфалт, направиха го, и няма и година и всичко отново е разкопано, а готовия нов път изцяло потрошен - трябва да се отмъкнат нови пари. Разбира се, че от заплатените винетки
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Working...
                                X