Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво става ако не запиша номера на колата на новата винетка

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няма страшно колега . Щом така лесно се махат винетките и има ножчета за махане ,то всеки който не си е написал номера ще я отлепи и напише номера и пак ще си я залепи . Нали някой карат по пет коли с една винетка и всеки деня я разлепват и залепват.
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Е, затова трябва българските винетки да са гравирани на стъклото. И всяка година ново "стъкло-винетка".Нямаме оправия.Не пускаме фаровете, лепим винетките с маргарин и плюнка и се гордеем с това.Всички полицаи обаче са крадливи и нечестни и трябва да се линчуват, защото се осмеляват да ни проверяват.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

M5kov написа:
        Tornado написа:
        Спират те за проверка проверяват ти отрязъка и бележката и готово.
        Анджик де! Ма то нестава само с ядене
        Ами тъй де важното е водача да е оноден ,а не ушевите.Все още се крият ама се залагат на такива места където има големи камиончета с регистрация RO и TR там е мандрата.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

какво става ако не запиша номера на колата на новата винетка

Malone написа:
          Е, затова трябва българските винетки да са гравирани на стъклото. И всяка година ново "стъкло-винетка".Нямаме оправия.Не пускаме фаровете, лепим винетките с маргарин и плюнка и се гордеем с това.Всички полицаи обаче са крадливи и нечестни и трябва да се линчуват, защото се осмеляват да ни проверяват.
          Малоун , приятелю .....ще измислят леснодемонтируеми стъкла и ще си ги прехвърлят от кола на кола . След това ще се хвалят на сбора , след като си дойдат да окопаят царевицата , как са прекарали тая държава....Ще псуват докторите , че им вземат пари , като не си плащат здравните осигуровки . Ще опяват как германските бабички летуват тук , а ще героизират ония дето не си плащат социалните осигуровки.P.S. Приликата с действителни лица е случайна
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

А кво да правят - да се кефят че държавата им зима се повече и повече, пък им дава все по малко и по малко........но пък си лягат спокойно да спят, удволетворени че са изпълнили гражданските си задължения чинно, и каквото се е искало от тях са го направили, пък дали другата страна и дреме за съня им е друг въпрос.....
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Според мен тази недомислица с номера ще отпадне като изискване в следващите няколко месеца, защото много хора ще изреват.

Коментар

Абе уж са ни скъпи винетки, гражданка ,колите ,пък като гледам в моя блок на пръсти се броят тия с по една кола . Всичките сме с по две ,че и с по три .
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Airfan написа:
                  Според мен тази недомислица с номера ще отпадне като изискване в следващите няколко месеца, защото много хора ще изреват.
                  Или може би просто куките няма да обръщат внимание на тва написан ли е номер или не.......
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

Tornado написа:
                    Airfan написа:
                    Тарикатите могат да пробват да надпишат номера на колата върху стъклото от вътрешната страна с перманентен маркер и да лепят от горе внимателно винетката.
                    Не мога да разбера защо го правят това след като на бележката която се издава при покупката на винетката си пише номера на винетката само трябваше да се впише и номера на автомобила,марка и модел.Спират те за проверка проверяват ти отрязъка и бележката и готово.
                    Защото за да го направят така, трябва да променят ЗДвП, в който си пише какво трябва да носи водачът на автомобила. Квитанцията за купена винетка не е сред тях.А промяна на закон трябва да мине през НС. Не че е е трудно де, ама е къде-къде по-лесно да сложат на винетката място за вписване на номер, и да те глобяват заради ненаписан номер, без да имат правно основание.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                      А кво да правят - да се кефят че държавата им зима се повече и повече, пък им дава все по малко и по малко
                      Ти какво искаш да ти даде държавата?Какво ти направи за нея, че очакваш тя да ти върне нещо?Или, "Мен държавата не ме интересува, но тя трябва да се интересува от мене."
                      www.cyxap.com

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                        Баси, неска видях 4 коли с новите винетки, и нито един не си беше написал номера на нея, сичките не знаели.....представям си колко народ ще изгори по тоя параграф......искам да знам след като вече веднъж човек е глобен по тоя начин, могат ли да го глобят пак за същото, щото няма как да си го напише вече - а не може да го накажат два пъти, за едно и също провинение.....
                        Може, може. Като е бил улав да не чете какво пише на винетката преди да я лепне - ще го глобят и 10 пъти, ако междувременно не се сети да си купи нова за 67лв и да си я надпише чинно. Еднократното закупуване на винетен стикер не е оправдание за заплес и незнание. И без това го тръбят по всички медии това "надписване", и нали се сещаш, че ще има "разяснителна" журналистическа кампания точно 10 дни преди изтичане на гратисния период до 31.01.2011?Междувпрочем - държавата - това сме всички ние. Управниците - ние си ги избрахме. Държавата прави за нас това, което НИЕ правим за себе си - колкото по-некадърни управници си избираме - толкова повече се "натаковаме" на квадратния чеп.Интересното е, че Коцев за едно нещо е прав - пари ужким няма, а няма семейство без кола, а в някои семейства са по 2 или 3 колите. Значи - ако всички карат САМО градско и са на тънкия данък - това са едни средно 100-120лв. варненски общински данъци. Но ако пък всички са като колегата Малоне и плащат общинския си данък като продават колата - ето обяснението що имаме много калпави общински пътища и не толкова, но все пак калпави винетни - щото всеки кара кола, а не плаща. Вече нееднократно пиша, че пред моя офис има 20 коли от които 15 са с регистрация от страната - т.е. плащат нисък общински данък (ако го плащат изобщо), но карат по скъпия варненски асфалт и се жалват по форумите колко калпави са ни пътищата и що "държавата" не ги кърпи. За сравнение - моят данък "автомобил" е 195лв. Имам приятел, който сега има син на 2 години и за яслата му искат документи с платени данъци. Той не бил плащал данък за колата от 5 години, а за апартамента от 3, а тая година детето трябва да почва ясла, щото няма кой да го гледа... Вика ми "как да изкарам 500лв. да платя всичко с лихвите и глобите", а аз му отговорих "Ако не беше чакал лихвите и глобите, щеше да платиш по 100лв. годишно"... Тъй, че колеги - докато не почнат да искат за всяко нещо удостоверение за платени данъци и такси - няма да се оправим.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

За пореден път Държавата прави изцепка с недоизяснено обстоятелство заради, което ще изгърми Народа в крайна сметка. Толкова ли не можаха с голям черен, или червен надпис да отпечатат на прозрачното фолио от което се отлепва винетката НАПИШИ НОМЕРА, или нещо от този сорт!? Ама нали хазната е празна и трябва хората да се одрусват!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

jenshen73 написа:
                            Но ако пък всички са като колегата Малоне и плащат общинския си данък като продават колата - ето обяснението що имаме много калпави общински пътища
                            Ха! Що за разсъждение?"колегата Малоне" си плаща всички данъци. Когато не ги плати навреме си ги плаща с лихвите и с глобата."Не плаща навреме", не значи "не плаща въобще".И да си чул "колегата Малоне" да плаче по форумите, че държавата му събира данък за щяло и не щяло? Не, нали?Плащам си като амсалак, когато закъснея си плащам и глобата и лихвата и стоя на дупето, а не се чудя накъде да го завъртя, на кого да се оплача и да мрънкам по форумите.Смятам, че времето което спестявам от висене по опашки ми носи повече пари от глобата и лихвата за късно платения данък. Capish?
                            www.cyxap.com

Коментар

Давам само пример де Извинявай ако съм те засегнал Аз опашки не чакам - нареждам си данъка през epay. Всъщност опашки да плащам каквото и да е - не чакам. Дори и на lidl не ходих заради опашките. Отдавна съм на принципа, че не е редно да чакам опашки за да дам пари. Който иска - ще дойде да му платя, ако искам.И не, не съм те прочел да се оплакваш, както и аз не се оплаквам, че държавата ми иска за щяло и не щяло. Само веднъж, при това - справедливо и ... държавните чиновници си признаха грешката...Винетка съм си купувал и за 3 месеца, годишна.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                                Давам само пример де Извинявай ако съм те засегнал
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X