7.5 наистина е малко,но пък на фиата ми е 8 и си върви прилично.По темата:Приятелката кара F-ка 1.6 моно 75к.с.93-та е колата.минуси:Гарнитурата на капака на клапаните винаги си тече каквото и да правиш и да притягаш и да сменяш.Гори 1литър масло на 10000-11000хил.км.Повърхостна (за сега) ръжда само по задните вежди и около капачката за бензаина.Друго лощо в тази кола невиждам.плюсове:перфектно газефицирана с добър разход и вървеж и на газ и на бензин.здраво и ефтино окачване,както и евтино обслужване-ремъци,ролки,накладки и т.н.приятен интериор и доста прилична возияЗа 50000 хил.км сме сменили на тази кола 5 пъти маслото с филтрите,2 пъти накладки и веднаж дискове,антифриз,сп.течност и няколко смени на гарнитурата на капака на клапаните,сега и предстои смяна на ангренаж.Веднъж профилактично и маслото на скоростите.Мотора не е правил никъкви замисляния и ядове за това време.Ако можех да си намеря запазен екземпляр преди 10 месеца,щях да си купя азстра Ф,но пък взех корса и съм доволен.Сега искам купе за да съм по доволен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чудя се дали да я взема тая кола...
Collapse
X
-
Yani76 написа:sachma написа:Мернахме компресия - 7.5. На мен ми се струва малко, майстора вика има ресурс. Как е според вас тази стойностAlfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
sachma написа:Мернахме компресия - 7.5. На мен ми се струва малко, майстора вика има ресурс. Как е според вас тази стойностAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Момчета и момичета, взех я! Даже вчера ме докара до София на собствен ход :D Сега малко повече подробности: мотора е C16NZ. Има АБС, хидравлика, шибедах, газово, абе само клима няма. Хубави летни и зимни гуми, зимните са още с лентите по тях. В сервиза я вдигнахме на подемника - грам ръжда няма отдолу - да не повярваш чак. Има само едно малко балонче на капачката на резервоара - сигурно ще избие там, но не е болка за умиране. Разход на газ извънградско вчера - от Добрич до В. Търново - 18,59л. за 260км., което прави по 7.15/100. Не знам колко е реален, може колонката малко по-рано да е изключила, но не очаквам фрапиращи разлики, а и за мен този разход е повече от добър, имайки предвид, че е зима, а и е измерен с включени фарове, чат-пат парно и т.н. абе добре е. Масло не е барнала засега, това ще продължа да го следя, разбира се. Ще видя тия дни да направя някоя снимка.N.Y. State of Mind
Коментар
-
sachma написа:Момчета и момичета, взех я! Даже вчера ме докара до София на собствен ход :D Сега малко повече подробности: мотора е C16NZ. Има АБС, хидравлика, шибедах, газово, абе само клима няма. Хубави летни и зимни гуми, зимните са още с лентите по тях. В сервиза я вдигнахме на подемника - грам ръжда няма отдолу - да не повярваш чак. Има само едно малко балонче на капачката на резервоара - сигурно ще избие там, но не е болка за умиране. Разход на газ извънградско вчера - от Добрич до В. Търново - 18,59л. за 260км., което прави по 7.15/100. Не знам колко е реален, може колонката малко по-рано да е изключила, но не очаквам фрапиращи разлики, а и за мен този разход е повече от добър, имайки предвид, че е зима, а и е измерен с включени фарове, чат-пат парно и т.н. абе добре е. Масло не е барнала засега, това ще продължа да го следя, разбира се. Ще видя тия дни да направя някоя снимка.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Вчера я засякох - малко над 12 газ градско в София, което мисля е повече от добре, предвид включени фарове и парно. Вчера констатирах и че вече успяха да ми я надраскат - един Х зад пасажерската врата. Шибана държава, шибан и злобен народ. Все повече ми се струва, че живеем в държавицата на малките и зли хора. И всичко това заради едната ТХ регистрация.N.Y. State of Mind
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар