Оф понеже както някои от вас евентуално знаят - Типото замина за скрап през септември, а без кола не се трае (е, карам един служебен форд, ама ...) и сега ми излиза евтино една Астра Ф (старата маска) 1.6 моно, има газово, музика, гуми, няма и ръжда... та се чудя дали да яхвам метлата... някой да е карал такъв автомобил? Мнения, съвети и т.н. Единственият недостатък е, че е двуврата, но не ме дразни - ерген съм още, не се давам :D Та давайте акъл, само не спамете много - вече си имаме спам тема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чудя се дали да я взема тая кола...
Collapse
X
-
значи колегата достатъчно запознат с колите, за да си прецени състояниетотук ни пита за друговъпросът е за впечатления от хора които са имали допире аз съм ималколата вози добре, има си багажник, вътре не е тяснона газ върви добрехарчи супер прилично...и като ми говориш на Вие ме притесняваш :D
Коментар
-
Sev написа:значи колегата достатъчно запознат с колите, за да си прецени състояниетотук ни пита за друговъпросът е за впечатления от хора които са имали допире аз съм ималколата вози добре, има си багажник, вътре не е тяснона газ върви добрехарчи супер прилично...и като ми говориш на Вие ме притесняваш :DN.Y. State of Mind
Коментар
-
Преди купето имах Астра Ф и мога да кажа че е мнооого здрава кола. Оригиналните шарнири се разтропаха на 200хил.км. Моята беше дизел и не е много читав мотора, но във всяко друго отношение колата си струва всеки лев който си дал. Та моя съвет е да взимаш ако цената наистина е добраFiat Coupe 16V Turbo
Коментар
-
просто изразявам уважение към по-компетентните от мен .. идеята ми беше, че казваш "взимай смело".От личен опит знам, че Опел без ръжда НЯМА.Имал съм на главата си няколко опела и знам, че ако отвън няма ръжда, то от долу в леш, последния ми беше омега.и астра съм карал, ама ино и четири, и тя беше с бая корозия.затова се гледа внимателно при покипка на опел.Струва ми се , че астрата возеше в пъти по меко и приятно от бравата например.
Коментар
-
Знам, че веждите са сменяни. Отдолу не съм лягал - там ще я гледаме в сервиза. То ясно, че малко ръжда сигурно ще има - все пак е в пубертета... въпросът е да не е много. Мен повече ме интересува здравина на двигател, електроника, туй-онуй... а и мнения на колеги, които са имали вземане-даване с такъв автомобил. Иначе ясно, че с колата и с жената си е до късмет малко...N.Y. State of Mind
Коментар
-
Sev, много мАтори са , затова питам.Имаме една служебна Астра Ф X16SZR.Идиотски здраво окачване (комби), дойде от Австрия и за близо 2 години идиотско каране (колегата) - няма да хлопне, няма да тропне.Изумен съм !Лятото като пуснем климатика, умира, ама иначе е добре за 75те си кончета.На около 8000 след смяна на масло иска доливане към 0.5л, ама направо го сменяме.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Гледай за ръжда по прагове, вежди, отдолу, както и за пробити по същата причина гърнета. Иначе астра Ф е много здрав автомобил с наистина евтина поддръжка.Dimo_J написа:От личен опит знам, че Опел без ръжда НЯМА.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
За незапознатите, каква е тая Астра Ф - това ли? Ако е това, добра кола е, точно тази която карах аз обаче (1.6), имаше някакъв проблем стоците - чистачките се пускаха сами когато си искат, врътките на парното даваха някакви ядове,вече нямам спомен какво точно, но предполагам тия ядове са били конкретно за тази кола.Разхода ми направи добро впечатление - около 8 градско, бензин, в София.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
аз съм карал малко точно такава, същия двг с газ. очевидно е, че не може да очакваш лукс, возенето й е твърдо, сигурно погорва масълце ама кво ти пука... беше ми неудобно вътре, по-тясна е от типото според мен. окачването го гледах и супер просто ми се стори, двг-то също. изпускат масло от гарнитурата на капака на клапаните. единствено бих се притеснявал за ръжда на скрити места- ако няма и е на приемлива цена бих я взел.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Имаме една такава, обаче е дизеларка. Лично аз никога няма да си купя такава или подобна кола. Супер некомфортно ми е в сравнение с бравата. Съединител, газ, скоростен лост изискват по-голямо усилие и не са толкова така да се каже прецизни спрямо фиатчето. Окачването е здраво наистина, обаче интериора и доста други неща не ми харесват. Изказвам впечатлението си от конкретния автомобил, до който съм имал допир. Незнам при другите как стоят нещата."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Имаме една такава, обаче е дизеларка. Лично аз никога няма да си купя такава или подобна кола. Супер некомфортно ми е в сравнение с бравата. Съединител, газ, скоростен лост изискват по-голямо усилие и не са толкова така да се каже прецизни спрямо фиатчето. Окачването е здраво наистина, обаче интериора и доста други неща не ми харесват. Изказвам впечатлението си от конкретния автомобил, до който съм имал допир. Незнам при другите как стоят нещата.N.Y. State of Mind
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар