Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вид измама за пристигащи от чужбина Българи, на автогара Сф.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Вид измама за пристигащи от чужбина Българи, на автогара Сф.

    Тая сутрин, в 5-6 сутринта на автогара София, на терминала за пристигащи от чужбина автобуси, мъж предложил на сина ми връщащ се от Чехия, изгоден обмен на валута. Продал му съвсем легално Български лева на много изгоден курс, под предлог че спешно се нуждаел от валута. Направо му е тикнал в ръцете пачката с банкноти и после след като малкия ги изброил и прибрал, си получил еврото. Сделката била коректна, но по-късно в автобуса по пътя Сф-В. Търново -Варна, парите са изчезнали. Цялата сума от сделката. А сина ми ги е броил на няколко пъти след това и също преди да заспи по пътя. Явно тоя е имал съучастници, които са пътували с малкия и са го видели къде ги държи, та са го ошетали. Аз съм чувал за подобни сделки, в които дават едни изгодни пари напред и то точно, а по-късно намират начин да си ги приберат. Историята е стара колкото света.Та ако някой колега е наясно с тия вид измами и е виждал подобен случай на автогарата, да ми пише на лични. На тоя тарикат, хич ли не му е ясно, че след празниците когато малкия ще се прибира в Чехия, ще дойда с него в София на автогарата и ще му стъжня животеца на тоя измекяр. Ще съжалява че се е раждал и е посягал на чуждото. Направо съм побеснял, защото малкия е бачкал по 14 часа дневно и с един ден в месеца почивка, за да си дойде по празниците в БГ, да си почине и види с приятели. Та тия просто прекалиха и им е време за урок.
    Fiat Marea TD100

    #2
    Може човекът, който е обменил парите да няма нищо общо. Казваш, че синът ти е броил парите няколко пъти, включително в автобуса, и са били цяла пачка. Кой знае чие внимание е привлекъл ако не е бил много дискретен.
    преди - TIPO
    сега - VOLVO XC60

    Коментар


      #3
      dannybo написа:
      Може човекът, който е обменил парите да няма нищо общо. Казваш, че синът ти е броил парите няколко пъти, включително в автобуса, и са били цяла пачка. Кой знае чие внимание е привлекъл ако не е бил много дискретен.
      Да бе, кой луд ще отиде в 6 сутринта и то на автогарата да прави сделка!?! Точно там където са най-големите измами. Освен самия мошенник...
      Fiat Marea TD100

      Коментар


        #4
        dannybo написа:
        Може човекът, който е обменил парите да няма нищо общо. Казваш, че синът ти е броил парите няколко пъти, включително в автобуса, и са били цяла пачка. Кой знае чие внимание е привлекъл ако не е бил много дискретен.
        И на мен това ми се струва по-логично. Юли, казваш, че е станало на терминала "пристигащи". И че парите са били в сина ти докато се качи на другия автобус.Ами ако ти беше там с колата си и се качеше в твоята кола, вместо в автобуса за Варна?Как щяха да си вземат парите?

        Коментар


          #5
          Абе да ти кажа ... по добре да седнете с младежа и да поговорите. Хем да го успокоиш, хем да му е за урок по наивност. Няма кой друг да го посъветва, освен теб.Не ти препоръчвам това, което си намислил, тъй като най-вероятно ще е пълен провал. И емоционално и физически.На чуждо място и керемидите бият.Освен да си изпросиш шамаросване, друго няма да постигнеш. Баджо няма да е сам и да чака да дойде някой от Варна да показва бойни умения. Докато се усетиш и току виж имаш на главата си 10 човека, желаещи да охладят бойния ти дух.Не изключвай възможността и да преспиш за 24 часа в някое районно за това, че си нарушил спокойствието на някой "мил и кротък гражданин" [според дежурните на гарата].За да си развяват байрака така, все ще има някой вързан с тях.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

          Коментар


            #6
            Малоне, те действат по предварително обмислена и изпробвана схема. Бил съм в средите им, още по времето от 85-та като частно такси и познавам изобретателноста им. Вече отдавна не се прави чейндж с врътки, а горе долу по описания начин. Дават ти едни пари напред, а после техни хора си ги "търсят" ! Може и да е прав колегата, но мен ме съмнява, защото малкия вече трети път пътува от Чехия за Варна през София и се пази много. Бил е наясно че може да е измама и е внимавал. Няма какво да говоря с него за да го поучавам, че има очи и на г.за си, с извинение. И на мен ми лепмаха едно лято, два трлрфона на плажа и бях нащрек с още един до мен, но. Въпреки че в радиус от метър и половина до нас, бе интелигентно семейство с бебе. Да не предполага човек, дет се вика. А колкото до приятелите на тоя п.дал дет ще дойдат да го спасяват, то ще имат да вземат. А и тоя ако е пак там и по "спешност" търси пари за смяна, то работата е ясна. Аз на "чуждо място", викам на територия извън наща планета. Камо ли в България.Сещам се как преди няколко години, с приятели докато скучаехме из заведенията на Варна, пипнахме и едни такива, които се обаждаха за измами с лагери. Та ядохме и пихме с тях, после навън бой с въпроса " Та ти какво продаваше...? " и после пак почерпка и пак бой. Та така не могат да се оплачат, щото се едно сме се сбили в компания. Видя им се тежка сделката. Тъй че все има начин за изваденото око.
            Fiat Marea TD100

            Коментар


              #7
              Аз лично за да подфана такава схема, ще трябва да съм убеден че тоя на който ще дам парите е ............не искам да го казвам, да не се чуства обиден потърпевшия.......щото все пак трябва да си голям оптимист за да смяташ че можеш по късно да си върнеш парите.....ми ако е пътувал с кола.....много го знае че ще пътува с автобус.......Нещо друго е станало по мое мнение.....
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

              Коментар


                #8
                Може синът ти по проститутки да ги е изхарчил парите... ПП. Аз като видя,че някой ми предлага нещо,особенно "изгодно" за мен - далече бягам
                Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

                Коментар


                  #9
                  kontrakciqta написа:
                  Може синът ти по проститутки да ги е изхарчил парите... ПП. Аз като видя,че някой ми предлага нещо,особенно "изгодно" за мен - далече бягам
                  Няма как да спечелиш тото, ако не си от "балъците" дето пускат фишове ...
                  Fiat Forum Bulgaria

                  Прекаленият светец и богу не е драг !

                  Коментар


                    #10
                    kontrakciqta, синът ми не ходи по проститутки. Аз бих, че съм на 48 години, но той е на 19 и много красиви момичета бягат подире му. Така че забрави. Да вярно е че бях малко абстрахиран, в по-горните си постове, но това не променя ситуацията в Софийсйите гари. Те там и таксиджийте са проститутки, а шофъорите на междуградски автобуси в играта, като си мислят че има само балъци, от които могат да приберат мижав пай от печалбата с тото-то. От една страна е хубаво че са го излъгали, защото като малък и аз така се учех. Да знае втори път да се пази. От друга ми е жал за него, щото с част от парите искаше да си довърши част от къщата. Толкова много иска да има красив дом, че едва ли е друго. Както и да е. Попитах, дали някой знае нещо ново с измамите по-гарите и участието и на шофьорите в играта с уморени пътници, но не ми помагате много. Благодаря за разбирането.
                    Fiat Marea TD100

                    Коментар


                      #11
                      Е добре де - изгодно, изгодно... колко да е изгодно при разлика 2ст. по бюрата между купува и продава?Такива изгодни съм ги виждал като се бях хванал с търговия по комплексите как една получи 3 хиляди лева за хиляда паунда при официален курс под 2,50... ама от жълтите стотачки, помните ли ги
                      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

                      Коментар


                        #12
                        Вид измама за пристигащи от чужбина Българи, на автогара Сф.

                        Колега , искренно съчувствам на теб и сина ти за тая неприятност , защото съм работил и аз по 12-14 часа в чужбина .Описахте ли случая в полицията ? Може съсед по седалка да е крадеца .Дано всичко да се изясни , но прочитайки твоя разказ си мисля , че трябва да се открие една тема , където всеки може да опише гадости , които са му се случвали и да предпази много хора от бъдещи драми.Дано откриете парите.
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

                        Коментар


                          #13
                          Абе пари се не броят "очевадно" на мястото на което ще прекараш 8 часа. Парични "сделки" не се правят на улицата - винаги единият е измамения. Аз съм виждал такива играчи, че шанжето го правят по-бързо от моето мигване. @Румен_Хинчев: Какво да описват в полицията? "Един тука ми даде едни пари за моите евра, а сега не мога да намеря ни евра ни пари"..., колега уличната търговия с валута в България е все още незаконна дейност.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                          Коментар


                            #14
                            jenshen73 написа:
                            Абе пари се не броят "очевадно" на мястото на което ще прекараш 8 часа. Парични "сделки" не се правят на улицата - винаги единият е измамения. Аз съм виждал такива играчи, че шанжето го правят по-бързо от моето мигване. @Румен_Хинчев: Какво да описват в полицията? "Един тука ми даде едни пари за моите евра, а сега не мога да намеря ни евра ни пари"..., колега уличната търговия с валута в България е все още незаконна дейност.
                            Незаконно е и присвояването Никъде не си длъжен да декларираш наличните си пари .Пък и колегата предпази с това описание на случката много потенциални жертви . Синът му си е научил урока на горчива цена ...
                            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

                            Коментар


                              #15
                              пари

                              Аз си спомням преди повче от 20 години в Унгария уж един ни смени левове за форинти ама те били от по старите и така опекнахме с 100 лв .Та ке че има измамници на всякъде и по всяко време щом има печалба .Не сменям пари и не броя по улиците щото не се знае кой и къв е. Дано парите не са били много .Иначе трябва да го търсите на автогарата да се разправятеи едвали да ви съувства -да ви върне парите дори и с полиция .
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                              Коментар

                              Working...
                              X