Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

9 години от трагедията в дискотека "Индиго"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

9 години от трагедията в дискотека "Индиго"

Днес стават 9 години от трагедията в дискотека "Индиго"!Нека не забравяме нашите съученици и приятели, които така и не успяха да пораснат....И нека обръщаме повече внимание на най-малките и да се грижим за тях, за да имат възможност да се порадват на живота!!!!
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

и ако може да се затворят всички дискотеки,за да няма повече такива случки,а и там вече не е това което беше,никога не си сигурен дали ще се прибереш без проблеми или дали въобще ще се прибереш.
    Fiat Punto Sporting 1.2 16V MPI 86hp 98

Коментар

Cepheus написа:
      и ако може да се затворят всички дискотеки,за да няма повече такива случки,а и там вече не е това което беше,никога не си сигурен дали ще се прибереш без проблеми или дали въобще ще се прибереш.
      Подкрепям с 2 ръце....Точно това си говорихме сега с едни приятели! Минаха си 9 години, а още няма никакво креативно решение на проблемя! Няма комисия която да отговаря за безопасността и най-малкото да извършва проверки на места където има опасност да се случи такъв инцидент! Мога да изброя поне 5 заведения в които се влиза през същите заледени стълби и няма никаква охрана отпред, ами си стоят вътре на топло!Имам наблюдения, че полицайте често проверяват за непълнолетни, но дали не е само колкото да отбием номера - не е мн ясно!Да не говорим, че 9 години след инцидента няма наказан за него, не че ще стане по леко на майките, загубили децата си, но това все пак са 7 деца....все някой трябва да поеме отговорността за случилото се!

Коментар

Аз пък тук ще прозвуча грубо, но това си е истината. Кой ги кара тези деца да се блъскат и тъпчат един друг като подплашено от хищник стадо животни?! Май никой не потърси вината в самите тези "деца", които са сгазили/премазали другите. Виждам какво прави голяма част от сегашната младеж, тогавашната не е била по-различна. Самите вие казвате, че е опасно да се ходи на дискотеки. Защо, заради охраната ли или заради тези, които посещават дискотеките и по-скоро заради възпитанието им и манталитета им.

Коментар

Още си спомням как щях да хода с приятелите от квартала и в последния момент се отказахме.Иначе , че има идиоти дето търсят да се бият има , ама и охраната по дискотеките не е на нужното ниво ... не може да хващаш и да биеш наред.

Коментар

hwarang написа:
            ....Иначе , че има идиоти дето търсят да се бият има , ама и охраната по дискотеките не е на нужното ниво ... не може да хващаш и да биеш наред.
            Това за случая в Индиго или .

Коментар

По дискотеките от край време си е пълно с идиоти! На 18 години при отпуска от казармата изядох две тупаници от един "тарикат" само защото съм го гледал, а той мразил някой да го гледа... А истината бе, че дискотеката бе почти празна, а аз бях с приятел и две симпатични мацки, а онзи бе в коч къмпани... както и да е В конкретният случай (в темата) обаче става въпрос за по-специално мероприятие: детска дискотека! Там нещата би трябвало да са много по-различни, но уви...
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

peho написа:
                Аз пък тук ще прозвуча грубо, но това си е истината. Кой ги кара тези деца да се блъскат и тъпчат един друг като подплашено от хищник стадо животни?! Май никой не потърси вината в самите тези "деца", които са сгазили/премазали другите. Виждам какво прави голяма част от сегашната младеж, тогавашната не е била по-различна. Самите вие казвате, че е опасно да се ходи на дискотеки. Защо, заради охраната ли или заради тези, които посещават дискотеките и по-скоро заради възпитанието им и манталитета им.
                Колега забравяш, че това са деца и че тяхното възпитание зависи от възрастните които се грижат за тях! Я си спомни ти като малък колко необмислени решения си вземал и колко си слушал родителите си когато са ти казвали "не прави това ще се удариш"! Забравяш, че това са деца на по 14 години и по наблюденията си и със сравнение с днешните келеши мога да ти гарантирам, че бяха далеч по-отговорни и добри, но да не забравяме, че си бяха ДЕЦА!!!

Коментар

rebel написа:
                  Колега забравяш, че това са деца и че тяхното възпитание зависи от възрастните които се грижат за тях! Я си спомни ти като малък колко необмислени решения си вземал и колко си слушал родителите си когато са ти казвали "не прави това ще се удариш"! Забравяш, че това са деца на по 14 години и по наблюденията си и със сравнение с днешните келеши мога да ти гарантирам, че бяха далеч по-отговорни и добри, но да не забравяме, че си бяха ДЕЦА!!!
                  Не това въобще не го забравям, напълно ми е ясно, че възпитанието им зависи най-вече от родителите им. Но като деца, те усет, че газят други деца нямат ли? И си мисля, че не всички там са били на по 14 години, по-големите просто са премазали малките. Да, навярно гардовете там е можело и е трябвало да се подготвят за възможна такава ситуация, но вината не е изцяло в тях.

Коментар

Бе че в дискотеките си е ад , ад си е . Ама тези родители дето си пускат децата не трябва ли да се замислят. Хубаво, дете на 16-17 години да отиде не е толкова лошо, но тези дето са на по 13-15 години каква им е работата в дискотеката. А и вие как ще спите примерно при положение, че вашето 14годишно дете е на дискотека с бог знае кого, и кой знае какво прави. Не съм много по голям от възрастите който споменах, и ще дам един пример който се случи с нашата компания миналата седмица. Та стоим си в дискотеката, и едно момче от нашата група както си играеше бутна леко с лакът един студент който беше с гръб към него. Всичко става случайно никой не е искал да бута другия, и този същия студент почва да се репчи на момчето от компанията ни. При което още двама студента видяха, че ще става нещо и дойдоха и те(явно бяха приятели на този бутнатия). При което нашата група (~10човека) се събра и тя , и ефекта беше че като видяха численото ни превъзходство, студентчетата се отказаха. Но единия от тях спомена, че бил в дискотеката за да се бие , а не да се весели. Не знам какво щеше да стане ако се беше стигнало до бой, но предполагам се досещате .

Коментар

Подобна история от БИАД. Отиваме групово до кенефа и аз се спънах в някво тъпо разположено стъпало. Паднах, разбира се :D. Извиних се на момчето, което бутнах малко и той каза само споко. Връщаме се от кенефа и някъв кенеф (wanna be мутра) ме спира и вика:- и да не пипаш повече момичето !- кво ?!- ти ли падна преди малко ?- да !- е удари приятелката ми...- кво да направя - спънах се и му соча стъпалото.Може би, защото не се сдухах и си сви перките. Поне по чалготеките съм забелязал, че има повече такива конфликтни хора.
                      In JTD I believe, in Nm I trust !

Коментар

Никаква жал от мен за тези малки лумпени на по 13-14 годишна възраст с бутилка в ръка и цигара в уста.Щом ще се правят на големи ще си носят кръста, живота е като стълба в кокошарник, къс и осран.
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                          Никаква жал от мен за тези малки лумпени на по 13-14 годишна възраст с бутилка в ръка и цигара в уста.Щом ще се правят на големи ще си носят кръста, живота е като стълба в кокошарник, къс и осран.
                          Те сами са си виновни, кой ги е карал да се блъскат като овце.
                          Виж бейби не сме глупаци,
                          ние сме отбор от здравеняци.
                          Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                          така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                          http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Колеги, че не сте прави да оплювате загиналите деца - не сте, но че и тяхното място не беше там - е истина. "Детска дискотека" кво по дяволите е тва? Когато бях дете, преди 25 години НЯМАШЕ такваз екстра, като "детска дискотека", имахме вечерен час и ако някой не се съобразеше с него - си понасяше всички негативи включая и ДПС (Детска педагогическа стая). Вярно, чедо на комунизЪма съм, но съм израстнал със страх от "институциите", учителите и най-вече милицията. Сега тоя страх го няма заради фалшивите "права" гаранитрани ни от смешните ни закони...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Дали сме преви или не времето ще покаже, като започнат и твоите деца да пушат трева и да шмъркат анфетамини, пият алкохол и т.н. най-демонстративно, правейки се на ГОЛЯМАТА РАБОТА (вече сме големи и никой копче не може да ни каже) друга песен ще запееш.
                              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                              X