Привет на всички! Понеже не мога да разчитам на Дядо Коледа за новогодишен подарък реших сам да си направя такъв. Изпадна ми едно старо БМВ E36 318i-1992 г. за 300 евро и го купих. Разбира се за тези пари не може да се очаква, че колата ще е в добро състояние. Истината е ,че бавареца си има доста забележки. Има малко ръжда по задните кaлници и малко повече по предните, обаче не е нещо фатално. За мен важното е, че отдолу kолата е здрава. Колата е с двигател M40B18, за които в последствие разбрах, че бързо износвал разпределителен вал, кобилици и повдигачи. Колата е на 250.000 км и съвсем ясно се чува потракване от газоразпределителния механизъм. И сега се чудя дали да го ремонтирам или да слагам мотор от БМВ 318ис 140кончета- M42B18. В Швеция мотора се смята за консуматив и може да го смениш без никакъв проблем. Обаче не знам как стоят нещата, ако решиш да слагаш двигател различен от твоя. Трябва да разбера как стоят и тогава ще реша какво да правя. Лично аз смятам, че ако слагаш двигател различен от твоя колата вероятно трябва да мине допълнителен преглед. А след това вероятно по- висок данък и гражданска отговорност.Ако цялата процедура излиза много скъпо ще ремонтирам моето ДВГ. Добре ,че работя в автосервиз и няма да давам пари за ремонт- само за авточасти.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Взех си "нова" количка
Collapse
X
-
Е честито все пак, каквото и да стане от тук нататък с BMW-то.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
ЧеститоВиж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Благодаря на всички за поздравленията! Брат ми има E46 320 купе и колата доставя голямо удоволствие. Моето E36 с 1.8 двигател е далеч от класата на шестака на брат- особено в акустично отношение . Истината е ,че не печеля много и не мога да си позволя на този етап нещо по-класно. Данъка на колата знам ,че е 160 евро обаче гражданската отговорност в Швеция е малко по-различна от БГ. Този вид застраховка зависи от доста фактори и може двама човека със еднакви коли да плащата доста различни суми. Просто застрохователните компании подхождат индивидуално за всеки човек. Бих се радвал на гражданска от 500-600 евро годишно, но имам предчуствието , че ще е повече. Много се оглеждах за FIAT "Croma" Турбо, ама нямаSEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
Честита да ти е новата придобивка.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар