Днес един човек който кара инвалидна кола ми каза че вече неможе да се спира в синя зона с инвалидните коли талони -карти.Каза че са изкали да си плати за престой с талони синя зона./С ПАРИ/. И това за София.Можело да се спира само на местата оградени с син цвят а те са много малко .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За ИНВАЛИДИТЕ премахнати
Collapse
X
-
Няма такова нешо! Пак някой е искал "да намаже"! Тенденцията в момента е точно обратната - да се улесняват по всякакъв начин хората с увреждания, или поне се опитват да го направят така.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Има такова нещо!Един човек в съседното до мен работно място (държи магазин за обувки) наистина си е инвалид, а вече те имат право да спират само на сините (в буквалния смисъл) места изначени със специален знак.Е дам ама преди него беше спрял друг инвалид и той спря до него.Е дойде паяка и му взеха 14лв за да не го вдигнат, защото не си е купил талончетата а е било вече задължително! Тази държава започва да си прави гаф с всички хора.п.п. А този човек си е наистина инвалид! Не е просто с талона от някой си!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Re: За ИНВАЛИДИТЕ премахнати
kluchar написа:Дес един човек който кара инвалидна кола ми каза че вече неможе да се спира в синя зона с инвалидните кини талони -карти.Каза че са изкали да си плати за престой с талони синя зона./С ПАРИ/. И това за София.Можело да се спира само на местата огладени с син цвят а те са много малко .
Коментар
-
Картата се вади така - отиваш в социални грижи по район и с решение от ТЕЛК удостоверяваш че си инвалид и с копие от талона на колата удостоверяваш че е на твое име (в случая колата ми е регистрирана на дядо ми,който е инвалид и той отива за съответната карта).След незнам колко дневен срок отиваш да си я вземеш.Тя ти дава право да нарушаваш знаците "забранено спирането,забранено паркирането",дава право да спираш по автобусни спирки,пред входове на згради и т.н. стига инвалидът да е с теб или да му вършиш на него работа (не е пояснено в закона как става ясно дали съм на кафе или съм в някоя сграда заради инвалида ама това е поредната недомислица).За синята зона открай време се води спор дали да важи и за там или не и не е пояснено в закона.Иначе ако има обозначено място за спиране (въпросното синъо място) си длъжен да спреш там но ако е заето си спираш където искаш стига да не е синя зона.Ако си спрял правилно и ти вдигнат колата или ти сложат скоба имаш право да съдиш съответната община (съдя се с Летище София за такова нещо).Общо взето макар че си имам карта това не значи да си спирам където искам защото все пак не е много правилно като си ходя по работа да я ползвам.Не че не мога да кажа че съм по работа на инвалида или че го чакам него ама ако всеки прави така доникъде няма да стигнем.Другото място откъдето може да си вземеш карта е битака - продават ги за по 50-тина лева.Разбира се ги крадат от колите (трошат предния прозорец и я взимат).Тя е поименна ама няма рег. номер на колата на нея а само името и адреса на инвалида и там дати от кога до кога е валидна.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Е аз нямам избор защото и по болници (Пирогов,Александровска,Медицинска академия) искат пари за да влезеш и аз като влеза 3-4 пъти за деня вече съм назад с 10-тачка а с картата мога да влизам без проблем.Отделно по центъра където са повечето административни сгради няма никакви места а Синята зона почти на 99% е пълна целодневно и искам не искам спирам някъде да ходи майка ми или баба ми или дядо ми където трябва да си свършат работата.Картата си е полезна и аз лично си я прибирам просто и я слагам само когато е необходима (повчето пъти на оживени места където трудно ще потрошат колата без да ги види някой).Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Просто инвалидните ментета станаха супер много и супер нагли! Как на мен мерцедес огромен с табелка инвалид ми мяза на престъпление от 100 метра, а полицаите, които го обикалят да се правят, че не го виждат? Но според мен инвалидите прекалиха с това да правят услуги срещу пари регистрирайки автомобили на свое име, които след това ползва друг. Наистина е малко грубо да се говори с такъв тон срещу хора в неравностойно положение, но в крайна сметка истината е такава! В този ред на мисли премахването на някои привилегий е в резултат на злоупотребата с тях. Сега си представям, как ще скочат всички минали метър с митото регистрирайки колите си на инвалиди.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Ами то с тоя манталитет български какво искате...Държавата дава макар и малко намаления а всички злоупотребяват с тях.Еми нищо не заслужаваме явно. А относно регистрациите - за мен ако една кола е регистрирана на инвалид задължително трябва да се кара от него или в негово присъствие вътре в колата!Много ми стана жал когато аз си регистрирах колата в КАТ имаше един човечец, който беше бавноразвиващ се и очевидно не му беше добре, обаче го тръшлевиха там из всички бюра само и само да регистрират колата на негово име, а дали ще се повози макар и един път на нея никой не знае!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Аз лично си возя инвалида и дори не само него защото и майка ми и баба ми и дядо ми са инвалиди и возя който се налага където се налага.Наистина има обаче страшно много "инвалидни автомобили" дето не са и виждали собственика си освен за регистрацията в КАТ.От друга страна аз лично виждам логика ако си инвалид да си продадеш правата - поне взимаш някой лев а иначе ако чакаш на държавата седи грей се.....Много от инвалидите не могат да работят пълноценно и повчето са безработни или в моя случай пенсионери и честно казано ако не се грижехме ние за тях отдавна да си бяха продали правата защото с пенсия от 100-тина лева няма и толкова лекарства ли да си купиш, храна ли,сметките ли да си платиш.....и повчето хора са принудени искат не искат да си продават правата.Лошото е че тези които ги ползват (правата) след това дори да ги помолят няма да им помогнат за нищо.Личното ми мнение е че трябва просто да се направи така че право на пълномощно за колата да имат само роднини на инвалидите (както при мен аз имам от дядо ми и баща ми има от майка ми).А не Пенчо от някъде си да кара колата.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Re: За ИНВАЛИДИТЕ премахнати
sev написа:kluchar написа:Дес един човек който кара инвалидна кола ми каза че вече неможе да се спира в синя зона с инвалидните кини талони -карти.Каза че са изкали да си плати за престой с талони синя зона./С ПАРИ/. И това за София.Можело да се спира само на местата огладени с син цвят а те са много малко .Alfa Romeo 145 1.8 Twin Spark -Ех, 156 SW 2,4 JTD -Ех
Alfa Romeo 164 Super 2.0 Тwin spark
Alfa Romeo 155 Super 2,5 V6
Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24v
MB CLK - 430 V8
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар