Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отношението на половинките към колите.....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отношението на половинките към колите.....

...или темата за вечната ревност - коя любовница е по-силна? - любовницата като любовница или колата като любовница. Хахахах...Пускам тази тема, провокиран от долния цитат от мазда-форума. Надявам се автора ако случайно прочете, да не се разсърди. Ще го махна, ако трябва.И така......какво отношение имат половинките ви към колите ви. Жените често смятат, че колите ни са по-половинки, отколкото самите тях. Има и обратни случаи - жената се грижи повече за колата, отколкото мъжа....а даже съм виждал и крайности, като една позната която смени сама свещите на Голф 3-ка Моята половинка е абсолютно безразлична към колите, които се карат в семейството ни. Хич не и пука. Единствената емоция, която някога съм видял, бе задоволството и от широкото пространство на задната седалка в капата: "- най после с Елица да ни е широко". Не ми се меси, не взима никакво отношение, не ме и ревнува, макар че знае какво отношение имам към колата си........но и най-важното - не ме дразни. Когато нещо е трябвало да се купи и е поставяно на обсъждане - никакъв проблем. Никога нищо не е оспорвала, никога не се е и сърдила, щото видиш ли например 400 лв. за гуми. И най-важното - има ми доверие зад волана и никога по път не ме дразни от рода на "Намалиии...";"...ко праиш, ще ни избиеш" и т.н....Ето ви цитата от мазда-форума. Очаквам коментарите ви:
    "Здравейте всички ,От 2 години имаме mazda 323 P (BA). Какво да ви кажа...колата е супер. Постегнах я като я взех(задни амортисьори...биалети...) ...и 2 години няма троп няма лоп. Абсолютно безгрижна експлоатация...капака забравих отде се вдига...паролата си за форума забравих. Пусти мерак в началото що ми трябваше да проверя по VIN номера инфото за нашата конкретна любима колица. С голямо задоволство установих , че е made in Japan и още по конкретно прозведена в Хирошима за експорт в Австрия. Такааа казвам си "В тия смутни времена в които всичко идва от Китай е просто изумително да карам кола произведена в Япония". И тука почнаха проблемите ми. С гордост отидох да съобщя този факт на жената, но радостта ми трая кратко. Физиономията и се изпъна, изгледа ме подозрително и се изцепи"Значи в Хирошима ?!? ТРЯБВА ДА Я ПРОВЕРИМ ЗА НАЛИЧИЕ НА РАДИАЦИЯ!!!" Изхилих се невъзпитано и обясних, че има изисквания за вредни емисии и какви ли не щуротии . Кой ще пусне радиационна кола в Австрия? Не се отказва - държи на своето. Радиацията не изчезвала току тъй. Смлях я от бъзици 2-3 месеца....викам си ще забрави. Обаче не ...периодично се връща на темата. "Отивай търси гайгер-мюлеров брояч..." Ха сега де. Въпроса ми е някой да е виждал гайгер-мюлеров брояч да се продава я в Метро...Практикер...битака в Димитровград...Или пък случайно да си е тествал колата за радиация и да постне тука лабораторните резултати. Много благодаря за вниманието!"

Адаш, и аз нямам проблеми откакто спрях да говоря на жена ми за колата Само мислено си я обичам - иначе почват едни погледи от типа на "тоя моя съвсем е изперкал"...Иначе за разходите - също не съм имал проблеми - просто ги правя, ако са големи - съобщавам че е нужно.Няма сега да се караме заради някой лев я...Тя жена ми знае - ако ми мрънка за разходите за колата, това е все едно аз да и мрънкам за разходите за парцалки - та сме постигнали едно стабилно примирие на тази темаСамо за шофирането не можем да се разберем - отокато е шофьор и навърта километри колкото мен - жена ми се превърна в най-отвратителния пътник на света - бие даже и баща ми. Тръгнем ли на някъде на дълъг път се почват приказките. Решил съм вече да й давам по едно приспивателно преди тръгване - да дреме и да не се обажда.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Моята взема отношение само за чистотата на автомобила ни... Ами не ми се занимава да я мия всяка година все пак... Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
      M-Benz E 250 TD 150hp
      M-Benz 200d 75 hp
      Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Ха-ха-ха! Вечния въпрос - "Колата или жената?"Моята е като радар детектор, но се обажда над 200 км/ч :D
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Re: Отношението на половинките към колите.....

Явор Митев написа:
          ...И така......какво отношение имат половинките ви към колите ви.
          Хубава тема. Съпругата ми много харесва бравото - нашия знаменит боец и той си заслужава, де. За него всичко е позволено, винаги, когато се наложи, всякакъв разход. Страхотна кола, последно ни измъкна от Калиакра до Варна, и то когато вече коли закъсваха из снега, страхотно добре държи път в снега. Добре премерена покупка, за да караш смело и да не стоиш ма пътя. Какво ще е след него ли... Не знам, понякога посочвам следващите модели с въпрос -а после такава, а? Но засега не и хващат окото нещо, не ги различва от масата останали, е, освен новото браво, де
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Рекох да не пиша на посоки, да питам жената какво мисли по въпроса...Каза, че ако трябва да е честна, изобщо "не я кефят италианските коли", и ако зависело от нея, никога нямало да си купи италианска кола, дори и Ферари.Твърди, че съм давал повече пари за колата, отколкото за нея (може и да е вярно , макар че откакто съм с Дедрата пари давам само за гориво и консумативи).Ако зависи от нея - определено трябва да ползвам градски транспорт или да ходя пеш Бе, накратко, не обича колата, не обича колите въобще дори, даже и книжка не иска да изкара...Относно радар-детекторката - при мен се включва при скорости над 80 км/ч, както и при по-голямо ускорение от място, особено като съм с Бравото.Не е никак добър пътник. Мърмори повече от навигацията ми, която пък не спира да повтаря "движите се с превишена скорост". Обикновено й казвам - виж, че дори навигацията не се е обадила още, какво мрънкаш Бе, по-ми е добре да си карам сам Много ме нерви като е в колата жената-звяр - имаше такива стикери едно време - "Внимание! Жена-звяр в колата!"

Коментар

При нас братче,жена ми оценява нейната кола че е автоматик,икономична и малка за в града,и не харесва моята Марея комби защото е голяма,харчи повечко и не е автоматик.Тя си ходи с колата на автомивка и се опитва да си я поддържа в добър вид,обаче падне ли снега-се вози на фиатка.....та така,но познавам и доста надъхани шофьорки които се нервят и псуват в задръстванията повече от нас, ама само толкова де-иначе не барат нищо,освен да слагат ароматизатори......
              1234567890

Коментар

Войната вкъщи... Моята жена ако има как да я запали/блъсне/унищожи без да разбера ще го направи, че и приятелки ще викне да пият по ракия Може би грешката ми е, че за всичко и казвам, но все пак ми е жена и споделяме едни разходи и проходи, няма начин
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

nikolovvd написа:
                  Моята е като радар детектор, но се обажда над 200 км/ч :D
                  Някой биха казали че си късметлия.....аз например........
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

Може да ви се стори странно, но моята съпруга си харесва Автомобила! Нямам никакви проблеми с нея отностно колата ни.

Коментар

Двойно изстрадани са парите, които давам за колата
                      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Тема точно в целта...за разходите почти няма проблем,стиска зъби и мълчи...обаче седне ли до мен да се вози и ....О УЖАС! На моменти се налага да и кресна,да се нацупи и да се обърне вдясно да зяпа безизразно... инъче,само от тая вечер няколко примера(а съм минал едва 40 км) Първо що съм сучел така колата(а аз си гледах защо волана ми е почнал леко да дърпа вдясно и нарочно я оставях да видя дали дърпа,после я оправях и така няколко пъти) ,после за къде съм бързал,за излитане ли съм се готвел(карах със 100 на безлюден път,сух ...около 5-6 километра права),след това в Долна Оряховица(то град се води,ама на ми е "селото") не е чистен снега,загладен издеално и в един много широк завой,без бордюри отстрани ,дръпнах ръчна(по принцип не правя изпълнения,но сега просто си плачеше за ръчка) ,завъртяхме се на 180 градуса -тоест направих си обратния,ама по ефектния начин и пак почнаха едни крясъци,да съм спирал да слезела,ако съм правел така нямало повече да си качи и такива ми ти истории...накрая пред блока на паркинка,един олигофрен беше препречил входа и изобщо не ме отрази,нито че му светках,нито,че му свирих,накрая се ядосах и слязох да му крещя,че да ме разбере и естествено,сега жената е в другата стая и си мърмори,че повече нямало да ме спира,да ме набиели някъде ахахаха (а трудно някой може да ме бие с моите 130 кила ) ..И така...а това е само една вечер,това обикновено се повтаря всеки път като седне до мен Да не говорим,че пътувайки надалеко гледа картата отвреме навреме да ме ориентира,но всеки път така ме напътства,че една правилна пресечка и отбивка не уцелва от първия път...налага се аз да отбивам и да си мятам по един поглед
                        ex.Мареа ТД100

Коментар

Моята се радва И на моята кола.Радва се и като измисля някоя нова придобивка или модификация по нея. Не мога да се оплача.Не ми прави забележки за скоростта, мълчи си когато изпреварвам рисково и не пропуска да ми се възхищава, когато маневрата премине успешно.
                          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                          www.cyxap.com

Коментар

И моята и се радва,докато не почне да ръмжи над 5 000 оборта.От там се почва мрънкането.Единственото което не харесва в колата е ...Вътре не се пуши,по никакъв повод.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

paralesa написа:
                              Тема точно в целта...за разходите почти няма проблем,стиска зъби и мълчи...обаче седне ли до мен да се вози и ....О УЖАС! На моменти се налага да и кресна,да се нацупи и да се обърне вдясно да зяпа безизразно... инъче,само от тая вечер няколко примера(а съм минал едва 40 км) Първо що съм сучел така колата(а аз си гледах защо волана ми е почнал леко да дърпа вдясно и нарочно я оставях да видя дали дърпа,после я оправях и така няколко пъти) ,после за къде съм бързал,за излитане ли съм се готвел(карах със 100 на безлюден път,сух ...около 5-6 километра права),след това в Долна Оряховица(то град се води,ама на ми е "селото") не е чистен снега,загладен издеално и в един много широк завой,без бордюри отстрани ,дръпнах ръчна(по принцип не правя изпълнения,но сега просто си плачеше за ръчка) ,завъртяхме се на 180 градуса -тоест направих си обратния,ама по ефектния начин и пак почнаха едни крясъци,да съм спирал да слезела,ако съм правел така нямало повече да си качи и такива ми ти истории...накрая пред блока на паркинка,един олигофрен беше препречил входа и изобщо не ме отрази,нито че му светках,нито,че му свирих,накрая се ядосах и слязох да му крещя,че да ме разбере и естествено,сега жената е в другата стая и си мърмори,че повече нямало да ме спира,да ме набиели някъде ахахаха (а трудно някой може да ме бие с моите 130 кила ) ..И така...а това е само една вечер,това обикновено се повтаря всеки път като седне до мен Да не говорим,че пътувайки надалеко гледа картата отвреме навреме да ме ориентира,но всеки път така ме напътства,че една правилна пресечка и отбивка не уцелва от първия път...налага се аз да отбивам и да си мятам по един поглед
                              Колега - по нагоре написах че един друг е късметлия.....ся като чета, разбирам че и аз съм късметлия.....Понеже има и собственички на коли, представям си как влиза тука някоя от тях, и пише - "Моя много ми мрънка като вдигна над 140, или изпреварвам юнашки разни забляни тираджийчета, редовно се набира на педалите отдясно, въпреки че ги няма......"
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                              X