Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АНКЕТА! Кой ще мине пръв през кръстовището?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Този въпрос като гледам е нещо от типа за кокошката и яйцето. 100% съм убеден, че дори да попитаме този който е решил да постави знаците там "Как се определя кой да мине пръв?" ще гледа като теле след като чуе различните доводи. Лично според мен човекът който е при знак стоп трябва да изчака всички автомобили и тогава да премине в това число и колата отсреща. Това което бих направил в подобна ситуация, ако съм на стопа е да изчакам да видя какво е намерението на водача срещу мен , ако го видя че е несигурен ще му цъкна с фаровете да минава и да не ме застрашава, а ако е пуснал мигача и тръгва бих го изчакал. Това което мисля, че би се случило е, че 95% от водачите които са на мястото на този с знак за отнето предимство ще изчакат минаващите направо просто защото незнаят дали отсреща има стоп и по правило за тях ако приемем, че не виждат знака са без предимство.
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Аз понеже съм прос от село и си купих книжка за трактор мисля че на СТОП ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се спира и се ПРОПУСКА абсолютно всичко което мърда даже и куче и ако трябва и 15 минути да чакаш да минава нещо квото и да е трябва да ЧАКАШ даже и да ти свиркат и да те псуват тия тъпаци зад тебе дето са си изкарали листовките чесно без да плащат под масата ще чакаш Даже бих казал на тези като мен като видите стоп спрете слезте от колите и се молете поне 2 часа да ви прости някой че сте неграмотни и да ви пусне да минете въпреки че сте с предимство пред ЗАВИВАЩИТЕ в случая на лявооо
      КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Колеги, които казвате че ще спрете на "СТОП"-а и ще пуснете този срещу вас, какво ще направите ако сте в другата позиция (при знака с триъгълна форма) - ще си завиете наляво без да ви интересува, че срещу вас се намира МПС, което е с предимство пред вас ли? Всички разсъждавата грешно, като се оправдавате само като сте били спрели на ’СТОП", което от своя страна (грешното мислене/тълкуване или както си искате да го наречете) ще доведе до ПТП с невинен водач на МПС, който е спрял, пропуснал МПС-тата по пътя с предимство и е продължил напред.При ситуация, в която преминават няколко автомобила по пътя с предимство като в това време червения и синия автомобил са спрели (за да осигурят предимството) - кой ще премине с предимство след преминаване на участниците по пътя с предимство?
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Стефанаки, аз лично ЩЕ изчакам, ще се огледам и ако тоя отсреща наистина не тръгне - ще си завия. Но от малък мразя ЛЕВИТЕ завои точно заради това - никой НИТО ти дава път, нито те пуска нито нищо. Нейде из първите ми постове писах, че знам всички кръстовища на които и да искам не мога да предизвиквам предпоставка за ПТП. Избягвам съвсем съзнателно ВСИЧКИ нерегулирани леви завои. И честно казано - до сега не съм имал проблем. И ... когато съм на стоп, а срещу мен виждам Б1 - пускам завиващия да мине, защото АКО аз НЯКОГА забравя, че мразя ЛЕВИТЕ завои - бих искал да ми дадат и на мен път Дори тия дето са на знак "СПРИ!" ...@dannybo: Нищо не извъртам пич, левия завой е шибана работа, а картинката, като казус - все по-шибана, а най-интересното е, че ...35 човек ЯВНО мислят като мен, грешно, но... правилно, от нашата камбанария...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Мислим, като последното ти мнение друже, в началото започна съвсем категорично, че Закона ти разпорежда да го пропуснеш, а не разума.И в случая Закона е ясен, този на STOP-а е с предимство в нея ситуация, но понеже няма време за мислене и две страници препирни, по-добре да го пропуснем, а и както каза ти, в определени случаи е хубав жест на колегиалност на пътя.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

vesko написа:
              Отговорът е "НЕ". Има път с предимство и път без предимство. Знакът "Стоп" не те прави с по-малко предимство от този срещу теб. И двамата сте без предимство по отношение на автомобилите по напречната улица. Измежду вас двамата този направо е с предимство пред този, който завива наляво. Знакът "Стоп" те задължава да спреш. Обърнатият празен триъгълник (едно време знак №1) указва, че си без предимство, но не те задължава да спреш.П.С. Точно така, Киро. Това е обикновено критерият за поставяне на знак "Стоп" -- видимостта. Но това не променя ситуацията с предимството измежду 2-те коли.
              Колеги, много сте писали, но така като гледам нито едните се съгласяват с другите, нито обратното!Факт обаче е, че колегата по-горе е написал точно и ясно по закон, +1 за това мнение!
              '97 Brava 1.6 16v

Коментар

Гласувах с НЕ(не защото съм от Бургас и не спирам на знак STOP ) а защото в случая АЗ червеният автомобил дори и спирайки на знак STOP съм с предимство пред синия автомобил завиващ на ляво и навлизащ в път без предимство.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                  Гласувах с НЕ(не защото съм от Бургас и не спирам на знак STOP ) а защото в случая АЗ червеният автомобил дори и спирайки на знак STOP съм с предимство пред синия автомобил завиващ на ляво и навлизащ в път без предимство.
                  Как така навлиза в път без предимство и какво общо има той в случая? Ей... как ги гледате тия картинки значи
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Чакайте малко, какви са тези глупости Знака стоп на червения автомобил е за пътя с предимство. Синия автомобил е хептен без предимсто, едно, че пресича път с предимство и второ, че пресича пътя на насрещните. Стопа си е стоп, но идеята му е за пътя с предимсто. Знака Стоп не дава по-малко предимство от знака Пропусни движещите се по пътя с предимство. При така създалата се ситуация се спира на Стоп (ако си червения автомобил), ако няма коли по пътя с предимство си продължаваш направо, а онзи те чака, защото е за ляв завой. Някой каза, че не си могъл да видиш какъв е знака на този срещу теб - да, така е, но той също не може да види твоя в такава ситуация и ако е е указано с рисунка, дали има определен път с предимство, значи пътя направо, който пресичаш е с предимство, а твоя без, следователно и на този отсреща е така, защото сте на един път. От тук логично следва, правилото за ляв завой.

Коментар

Почнахме вече да се повтаряме, затова заключвам темата.Всички отговори са в нея.

Коментар

Working...
                      X