Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АНКЕТА! Кой ще мине пръв през кръстовището?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да там е учил оки ще прочета
    Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
    AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING

Коментар

Ichkin написа:
      jenshen73 написа:
      В някои градове ЗНАЦИТЕ не са това, което са. Както се оказва в действителност.
      Явно и Варна е от тези градове - явно ти не спазваш указанията на знаците ...
      Абсолютно си ги спазвам. Но явно и ти не четеш. На знак STOP! винаги спирам. Без да мисля оня дето си е пуснал мигача дали ще завие и дали той знае, че е без предимство спрямо моя знак СТОП Ей, това да ме изкарате много лош ви заслепява Лош съм, да, ако съм КАТ-аджия - бая народ да е останал без книжки Само във Варна и само по закон.Междувпрочем - няма да си копирам целия разговор с Immortal по скайп, но точно преди да пусна АНКЕТКАТА прочетох и членЪТ с който той ме "оборва". Да, важи, глобално. Но ако на ПЪТЯ се случи това със СТОП-а и ЛЯВО завиващият "без предимство" ще стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПТП, а аз спирайки на СТОП и изчаквайки минаващият от ЗНАК Б1 - се оттървам от Предпоставката за ПТП... Та не винаги "членЪТ" от закона е ВЕРЕН, за това едно време имало било "ИСТИНСКИ" ИНСТРУКТОРИ и още по-ИСТИНСКИ ИЗПИТВАЩИ!... Толкоз от мен..., а както и в предишната 1:1 тема казвам - който иска - да не спира на СТОП-а!
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen, признавам ти го, че си цар на това да въртиш и да сучиш, само и само да не признаеш, че си сбъркал - законът бил лош, пътят бил такъв, другите участници онакива..........А и както в темата за мигача, като разбереш, че не си прав изместваш умишлено темата в безмислена посока. Никой тук не е казал, че на знак СТОП не трябва да се спира. Много бързо забрави, че пуснатият от теб казус беше не дали се спира на знак Стоп, а дали синият автомобил трябва да мине първи.
        преди - TIPO
        сега - VOLVO XC60

Коментар

Кво спорите не мога да разбера? Естествено е,че този на стопа изчаква всички останали.Друг е въпроса,че онзи трябва да се увери дали няма коли на пътя с предимство.
          FIAT BRAVO 1.6
          FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

dannybo написа:
            jenshen, признавам ти го, че си цар на това да въртиш и да сучиш, само и само да не признаеш, че си сбъркал - законът бил лош, пътят бил такъв, другите участници онакива..........А и както в темата за мигача, като разбереш, че не си прав изместваш умишлено темата в безмислена посока. Никой тук не е казал, че на знак СТОП не трябва да се спира. Много бързо забрави, че пуснатият от теб казус беше не дали се спира на знак Стоп, а дали синият автомобил трябва да мине първи.
            Моля?
            jenshen73 написа:
            Хехе, разгеле. Само, че аз продължавам да си стоя на МОЯТА грешна теза и ще си седя и ще го чакам докато мине. Знак СТОП! СПРИ! ...
            Та?Въпреки, че си прав - ще пуснеш ли тоя дето завива или ще предпочетеш да го изчакаш? Въпреки, че членЪТ говори за нерелсови ППС и ... не регламентира движение в регулирано кръстовище. Но за да те задоволя - греша спрямо конкретният член, не смятам, че греша СПРЯМО пътната ситуация...
            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
              Елена, тезата ми е, че си спряла на знак СТОП! и седиш там докато ти се опразни кръстовището. Не разсъждаваш. И не, аз не съм ТИ, че да си въртя задника спрямо интереса, но ОЧЕВАДНО е, че освен да спориш - не умееш да разсъждаваш. Във всичките си постове защитавам, че на знак СТОП! се СПИРА задължително. А отсрещният НЕ Е длъжен да спира и си преминава. Но... както казах - слаба страна са ти разсъжденията, явно...И не съм гласувал в анкетата нарочно. Но аз на знак СТОП! спирам. Ако ще да е в гората и пътя с предимство да е покрит с паяжини.@dannybo: Говорим си за уникални знаци, нали така? Защо според теб табелите от група Б са единствените с уникални за себе си знаци? О да, ние си завиваме , а другия е на знак СТОП И да, аз съм на стоп, решавам да мина, щото ти ще завиваш? Ти виждаш, че съм на стоп и решаваш да завиеш - удряме се - познай от първия път кой е виновния - аз дето не съм спрял на знак СТОП или ти, дето си минал на ляво???
              Глупости! И двата знака ти казвта, че си на път без предимство и трябва да изчакаш тия по пътя с предимство. Не знам от де ти е дошла идеята, че има пътища с повече и с по-малко предимство. Вземи изкарай едни опреснителни курсове.popara801 да бе - кибичи като луд на стопа, вземи паркирай на тоя стоп.... Я виж ко пише в закона: изчаква тия на пътя с предимство... сега се замисли кой път е с предимство и кой не. и може и да ти светне какво се прави на знак Стоп.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

@ele: На знак СТОП! се спира. Другото дето можеш да го правиш е да чакаш такси. А дали ще чакаш завиващият дето не е на знак СТОП - е субективно, щото той виждайки, че си на знак СТОП може и да те отнесе като решиш да не кибичиш...
                Steliyan's Life!

Коментар

Хайде сега някой да прати официално запитване в КАТ. Да изчакаме експертното решение и спора да приключва.Аз гласувах с НЕ!
                  Manowar - Татко
                  Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                  Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                  Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                  Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

jenshen73 написа:
                    @ele: На знак СТОП! се спира. Другото дето можеш да го правиш е да чакаш такси. А дали ще чакаш завиващият дето не е на знак СТОП - е субективно, щото той виждайки, че си на знак СТОП може и да те отнесе като решиш да не кибичиш...
                    Aз къде твърдя, че не се спира???? Спираш да пропуснеш тия на пътя с предимство... тоя отсреща НЕ Е на пътя с предимство.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

В случая съм съгласен с последния пост на ele, дефинирала го е с едно изречение.Да, ще спра, ще се уверя, че няма никой идващ от път с предимство и ще продължа. Няма да се съобразявам с този пред мен.На схемата на jenshen с предимство пред мен са само пътищата отляво и отдясно. Този пред мен няма предимство, с него сме на равностойни пътища, но той завива и от това следва, че предимството е мое.ПОДЧЕРТАВАМ, задължително ще спра, за да се уверя, че отляво и отдясно не идва никой.Ако този срещу мен може да използва този момент и мине, ОК, но ако аз съм спрял, след това тръгна и той ме удари, според мен вината ще е единствено негова.Друг е въпроса, че и аз като Snake, със сигурност ще го пусна, но ясно ще покажа какво мисля на майка му.
                      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                      www.cyxap.com

Коментар

Stefanaki написа:
                        НЕ!Чл. 46 (1) Пътен знак Б1 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да пропуснат движещите се по пътя с предимство, което може да стане и без спиране.(2) Пътен знак Б2 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да спрат на ,,стоп-линията", очертана с пътна маркировка, или ако няма такава - на линията, на която е поставен знакът. Преди да потеглят отново, водачите са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които имат предимство. Чл. 37. (1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства.Аз в ЗДвП или в Правилник за прилагане на ЗДвП никъде не съм видял да пише, че пътен знак Б1 ти дава предимство. Даже напротив
                        Призовавам всички който не разбират този цитат, да си изгорят книжките и да замълчат за винаги.

Коментар

Колега,гласувах с "НЕ" поради следната причина:знаците,които са поставени на кръстовището указват кой път или пътища са с предимство.Т.е.знака "Стоп" и знака"Пресичане на път без предимство" се отнасят само и единствено за пресичането на главния път.За двата автомобила на равностойни пътища си важат правилата за такива.Т.е.този,който е направо е с предимство.Сега,друг е въпроса,че при два различни знака,пътищата са неравностояни.Т.е.този със знак "Стоп" е длъжен да спре и да даде предимство на всички и да премине последен.Поне в София не съм видял(но и не съм гледал)такова кръстовище.Обикновено знаците са еднакви.Честно,на такъв казус не съм попадал,но честно казано не бих го пуснал.П.П.Аз не знам какъв е знака отсреща,но и той не знае.Така че би трябвало да навлезе в кръстовището и да спре,за да ме пропусне.
                          1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

Коментар

pavyan написа:
                            Колега,гласувах с "НЕ" поради следната причина:знаците,които са поставени на кръстовището указват кой път или пътища са с предимство.Т.е.знака "Стоп" и знака"Пресичане на път без предимство" се отнасят само и единствено за пресичането на главния път.За двата автомобила на равностойни пътища си важат правилата за такива.Т.е.този,който е направо е с предимство.Сега,друг е въпроса,че при два различни знака,пътищата са неравностояни.Т.е.този със знак "Стоп" е длъжен да спре и да даде предимство на всички и да премине последен.Поне в София не съм видял(но и не съм гледал)такова кръстовище.Обикновено знаците са еднакви.Честно,на такъв казус не съм попадал,но честно казано не бих го пуснал.П.П.Аз не знам какъв е знака отсреща,но и той не знае.Така че би трябвало да навлезе в кръстовището и да спре,за да ме пропусне.
                            Виж сега, схемата е ясна. По закон завиващият наляво е без предимство, но аз от позицията си на спрял на СТОП! ще го изчакам да мине пред мен. Нищо, че съм в заблуда, нищо, че ПАК греша Важното е обаче, да се знае, че знаците СТОП! и Б1 са различни по форма и вид точно за да се различават и в гръб, че и в профил. Важното е да се знае и още едно - ТИ спирайки на знака СТОП! вече си спрял да дадеш предимството на другите, а този, който завива наляво и НЕ ТРЯБВА да има предимство пред теб на ПОСОЧЕНАТА диаграма всъщност не е ДЛЪЖЕН да спре, защото е пропуснал преминаващите по пътя с предимство спрямо неговия, дефиниран при това със знак "ПЪТ С ПРЕДИМСТВО пред всички останали"... Т.е. колкото и да греша - съм и прав, че ще стане мазало, ако тръгнеш от СТОП!-а вместо да изчакаш ляво завиващият. Ако обаче на диаграмата на някоя от пресечките на пътя с предимство ИМАШЕ кола и въпроса беше зададен "кой ще мине първи и кой втори" вече щеше да я няма тая тема...Както казах - лесно се залагат капани. А както фихи каза - хайде някой дето съвсем няма какво да прави - да пусне "официално" запитване до КАТ
                            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                              ... а този, който завива наляво и НЕ ТРЯБВА да има предимство пред теб на ПОСОЧЕНАТА диаграма всъщност не е ДЛЪЖЕН да спре, защото е пропуснал преминаващите по пътя с предимство спрямо неговия, дефиниран при това със знак "ПЪТ С ПРЕДИМСТВО пред всички останали"...
                              Стельо, пак грешиш. Завиващият наляво е ДЛЪЖЕН да спре, защото е без предимство пред движещия се направо. Ще спре, и ще чака.Независимо какви са знаците. Освен ако има знак, че е на път с предимство и пътят с предимство изменя посоката си наляво. Във всички останали случаи е ДЛЪЖЕН да спре, щом има друга кола на кръстовището, която е с предимство пред него.

Коментар

jenshen73 написа:
                                По закон завиващият наляво е без предимство, но аз от позицията си на спрял на СТОП! ще го изчакам да мине пред мен.
                                Това е вече друго, започваме да приближаваме мненията си.Ще рече, съгласен си, че не трябва да го чакаш, ти си с предимство, но ще го изчакаш защото:1. Вече си спрял2. Не знаеш дали той знае, че е без предимство3. Не си на 18 години с купена от "тате" кола, имам предвид манталитета ти е на разумен човек.4. Това е най безпроблемния вариантАко това е твърдението ти, да, аз поне съм съгласен.
                                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X