Не знам как така не успяхте да разберете че на знак стоп се спира и се осигурява предимство на всичко що се движи и е в кръстовището а ако някой седи също като вас и Ви гледа тъпо явно и той е пред знак стоп -тогава си ги мерете - кой от дясно и кой не е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АНКЕТА! Кой ще мине пръв през кръстовището?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Това нали го дъвкахме вече и уж се беше съгласил - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=619619#619619Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Колкото и да спорим темата ще стане като тази с мигача - безкрайна. И без да се стигне до единомислие преди становище на специалист.И за мигача jenshen се биеше в гърдите как само той знаел правилника и се чудеше как другите за взели книжки, но какво стана? Оказа се, че не е прав. Сега пак по същия начин комуникира.Горното го казвам след поредно негово изказване към друг потребител от типа "Но... както казах - слаба страна са ти разсъжденията, явно... ".преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
dannybo написа:Колкото и да спорим темата ще стане като тази с мигача - безкрайна. И без да се стигне до единомислие преди становище на специалист.И за мигача jenshen се биеше в гърдите как само той знаел правилника и се чудеше как другите за взели книжки, но какво стана? Оказа се, че не е прав. Сега пак по същия начин комуникира.Горното го казвам след поредно негово изказване към друг потребител от типа "Но... както казах - слаба страна са ти разсъжденията, явно... ".Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
spark написа:Някои знаци са направени нарочно с различни форми, за да се виждат и от отсрещния водач, това особено важи за знака СТОП и обърнатия триъгълник.А като стана дума за Бургас, тука 1/1000 някой да пусне синия автомобилSteliyan's Life!
Коментар
-
Хахахаха, deja vu! Почти година по-късно, почти същата ситуация, почти същите доводи и почти същите високопарни приказки от @jenshen.Аз лично не смятам да си чупа пръстите отново да пиша като ненормален. @steven е дал линк към миналогодишната тема - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=619619#619619
Коментар
-
Айдеее jenshen пак извъртя нещата.Спорът беше дали трябва или не трябва да се даде мигач в описаната ситуация. Прочети в заключената тема официално становище на органите. Няма да ти стане нищо да признеш. че си сгрешил, вместо да се изкарваш по-голям разбирач на библията и от този, дето я е писал. Когато спориш, jenshen, кажи си тезата и точка. Не е нужно да пишеш в стил "аз зная всичко и който не е на моето мнение нищо не разбира", защото се оказва в много теми, където е имало спор, че не си прав. След това се покриваш и се мяташ на следвaщата дискусия да осветлиш нас незнаещите :D .преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Гласувах с "да", но като прочетох цитата от закона, вече мисля, че "не" е правилният отговор. Очевидно критерий е кой е пътят с предимство. А това дали като идваш от пътя без предмство си длъжен да спреш или не-няма общо с поредността на минаване на колите през кръстовището. Защо някои хора тълкуват знака СТОП както им изнася? Казано е - трябва да спреш и да осигуриш предимството на колите, движещи се по пътя с предимство. Нищо друго. Не е казано да осигуриш предимство на всичко що се вижда до хоризонта.Така че не давам предимство на синия и може би се обзавеждам с едно ПТП.
Коментар
-
MEMO написа:Не знам как така не успяхте да разберете че на знак стоп се спира и се осигурява предимство на всичко що се движи и е в кръстовището...Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
@dannybo: Че какво казваш не схванах? Ти и BolgAryan искате да ми кажете, че органите тълкуват закона по начин, който омаловажава знак СТОП? И коя конкретно заключена тема да прочета - за мигачите и това, че не знаете какво е път променящ посоката си на движение? Точно защото ситото на шофьорските изпити в последните 20 години е много рехаво - във Варна наслагаха светофари и на прави пътища... И аз не извъртам - моят гъз, както казах по-рано си седи на знак СТОП! и чака да мине всичко живо. След това - си минавам аз.Ужасно, чак сега прочетох и проумях каква невероятна простотия е написал Immortal.И не, не съм се съгласил, но паралеса на лични ми възбуди непримиримостта към неспиращи на знак СТОП! същества.Immortal е направил НЕВЯРНО тълкуване, като е написал, че на знак Б1 се спира... ужас....Steliyan's Life!
Коментар
-
В Бургас този знак,наистина е на малко места където някой се саобразява с него.Но той не важи за хора с джипове,мерцедеси и ест "батки с адидас".Аз от опит се научих никога не си с предимство,затова гледай всеки път."Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Коментар
-
cenitel написа:В Бургас този знак,наистина е на малко места където някой се саобразява с него.Но той не важи за хора с джипове,мерцедеси и ест "батки с адидас".Аз от опит се научих никога не си с предимство,затова гледай всеки път.Steliyan's Life!
Коментар
-
С позволението на jenshen73 пускам тук още един казус, с който се сблъсквам всекидневно. Аз живея в т. X и съм със синята кола (стрелка) на картинката. На т.А някога имаше знак СТОП, който от години е откраднат. На т.Б си има действащ знак СТОП. С това искам да покажа, че червената кола (стрелка) не идва от някакъв главен път. И така, знакът СТОП на т.А липсва. Аз правя плавен завой на дясно, а червената кола-наляво. Кой е с предимство? Аз обикновено си спирам, но това мижаво кръстовище образува много нерви и често има спорове, а веднъж две коли така се натресоха, че едната изхвърча в напоителния канал (зеленото), успореден на пътя.Попитах и инструктора на големия ми син, който сега кара курсовете. Той му отговорил, че дори да приемем, че знакът СТОП в т.А липсва, то аз идвам от улица без изход и трябва да пропусна червената кола.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
jenshen73 написа:@dannybo: Че какво казваш не схванах? Ти и BolgAryan искате да ми кажете, че органите тълкуват закона по начин, който омаловажава знак СТОП? И коя конкретно заключена тема да прочета - за мигачите и това, че не знаете какво е път променящ посоката си на движение? Точно защото ситото на шофьорските изпити в последните 20 години е много рехаво - във Варна наслагаха светофари и на прави пътища... И аз не извъртам - моят гъз, както казах по-рано си седи на знак СТОП! и чака да мине всичко живо. След това - си минавам аз.Ужасно, чак сега прочетох и проумях каква невероятна простотия е написал Immortal.И не, не съм се съгласил, но паралеса на лични ми възбуди непримиримостта към неспиращи на знак СТОП! същества.Immortal е направил НЕВЯРНО тълкуване, като е написал, че на знак Б1 се спира... ужас....преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар