Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АНКЕТА! Кой ще мине пръв през кръстовището?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не знам как така не успяхте да разберете че на знак стоп се спира и се осигурява предимство на всичко що се движи и е в кръстовището а ако някой седи също като вас и Ви гледа тъпо явно и той е пред знак стоп -тогава си ги мерете - кой от дясно и кой не е.

Коментар

Това нали го дъвкахме вече и уж се беше съгласил - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=619619#619619
      Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Колкото и да спорим темата ще стане като тази с мигача - безкрайна. И без да се стигне до единомислие преди становище на специалист.И за мигача jenshen се биеше в гърдите как само той знаел правилника и се чудеше как другите за взели книжки, но какво стана? Оказа се, че не е прав. Сега пак по същия начин комуникира.Горното го казвам след поредно негово изказване към друг потребител от типа "Но... както казах - слаба страна са ти разсъжденията, явно... ".
        преди - TIPO
        сега - VOLVO XC60

Коментар

dannybo написа:
          Колкото и да спорим темата ще стане като тази с мигача - безкрайна. И без да се стигне до единомислие преди становище на специалист.И за мигача jenshen се биеше в гърдите как само той знаел правилника и се чудеше как другите за взели книжки, но какво стана? Оказа се, че не е прав. Сега пак по същия начин комуникира.Горното го казвам след поредно негово изказване към друг потребител от типа "Но... както казах - слаба страна са ти разсъжденията, явно... ".
          @dannybo: Ако ми изкараш нейде извадка от закона, която ЯСНО гласи, че МИГАЧЪТ ти дава ПРЕДИМСТВО - ще се съглася с теб. За мен мигача си е само намерение за извършване на маневра и изобщо не гледам мигачите. В конкретната ЖИВА ситуация - изчаквам да видя всички стопове в правилните посоки и при ПРАЗНО кръстовище тръгвам от знака СТОП!. Ако някой нелюбезно комуникира зад мен с клаксон, дърпам ръчната, слизам и го питам защо ми свири. До момента - не успях да получа правилен отговор.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Някои знаци са направени нарочно с различни форми, за да се виждат и от отсрещния водач, това особено важи за знака СТОП и обърнатия триъгълник.А като стана дума за Бургас, тука 1/1000 някой да пусне синия автомобил
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
              Някои знаци са направени нарочно с различни форми, за да се виждат и от отсрещния водач, това особено важи за знака СТОП и обърнатия триъгълник.А като стана дума за Бургас, тука 1/1000 някой да пусне синия автомобил
              Е аз нали за това съм писал, че в Бургас знак СТОП! всъщност не важи. При вас той се третира като ТРЪГНИ! и пак с удивителна
              Steliyan's Life!

Коментар

Хахахаха, deja vu! Почти година по-късно, почти същата ситуация, почти същите доводи и почти същите високопарни приказки от @jenshen.Аз лично не смятам да си чупа пръстите отново да пиша като ненормален. @steven е дал линк към миналогодишната тема - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=619619#619619

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Айдеее jenshen пак извъртя нещата.Спорът беше дали трябва или не трябва да се даде мигач в описаната ситуация. Прочети в заключената тема официално становище на органите. Няма да ти стане нищо да признеш. че си сгрешил, вместо да се изкарваш по-голям разбирач на библията и от този, дето я е писал. Когато спориш, jenshen, кажи си тезата и точка. Не е нужно да пишеш в стил "аз зная всичко и който не е на моето мнение нищо не разбира", защото се оказва в много теми, където е имало спор, че не си прав. След това се покриваш и се мяташ на следвaщата дискусия да осветлиш нас незнаещите :D .
                  преди - TIPO
                  сега - VOLVO XC60

Коментар

Гласувах с "да", но като прочетох цитата от закона, вече мисля, че "не" е правилният отговор. Очевидно критерий е кой е пътят с предимство. А това дали като идваш от пътя без предмство си длъжен да спреш или не-няма общо с поредността на минаване на колите през кръстовището. Защо някои хора тълкуват знака СТОП както им изнася? Казано е - трябва да спреш и да осигуриш предимството на колите, движещи се по пътя с предимство. Нищо друго. Не е казано да осигуриш предимство на всичко що се вижда до хоризонта.Така че не давам предимство на синия и може би се обзавеждам с едно ПТП.

Коментар

MEMO написа:
                      Не знам как така не успяхте да разберете че на знак стоп се спира и се осигурява предимство на всичко що се движи и е в кръстовището...
                      И аз така си мислех до миналата седмица, само че според листовките се оказва, че не е така. Червената кола е с предимство в случая.Иначе в такива заплетени ситуации или когато не съм сигурен, пускам човека отсреща или се разбираме със знаци кой да мине пръв.
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

@dannybo: Че какво казваш не схванах? Ти и BolgAryan искате да ми кажете, че органите тълкуват закона по начин, който омаловажава знак СТОП? И коя конкретно заключена тема да прочета - за мигачите и това, че не знаете какво е път променящ посоката си на движение? Точно защото ситото на шофьорските изпити в последните 20 години е много рехаво - във Варна наслагаха светофари и на прави пътища... И аз не извъртам - моят гъз, както казах по-рано си седи на знак СТОП! и чака да мине всичко живо. След това - си минавам аз.Ужасно, чак сега прочетох и проумях каква невероятна простотия е написал Immortal.И не, не съм се съгласил, но паралеса на лични ми възбуди непримиримостта към неспиращи на знак СТОП! същества.Immortal е направил НЕВЯРНО тълкуване, като е написал, че на знак Б1 се спира... ужас....
                        Steliyan's Life!

Коментар

В Бургас този знак,наистина е на малко места където някой се саобразява с него.Но той не важи за хора с джипове,мерцедеси и ест "батки с адидас".Аз от опит се научих никога не си с предимство,затова гледай всеки път.
                          "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
                          Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

cenitel написа:
                            В Бургас този знак,наистина е на малко места където някой се саобразява с него.Но той не важи за хора с джипове,мерцедеси и ест "батки с адидас".Аз от опит се научих никога не си с предимство,затова гледай всеки път.
                            Имате един път край морската градина - там има доста пресечки със стоп! от които изскачат всякакви джигити - със или без ’жипове. За това се бъзикам с вас - щото нееднократно са ми отнемали предимството там.
                            Steliyan's Life!

Коментар

С позволението на jenshen73 пускам тук още един казус, с който се сблъсквам всекидневно. Аз живея в т. X и съм със синята кола (стрелка) на картинката. На т.А някога имаше знак СТОП, който от години е откраднат. На т.Б си има действащ знак СТОП. С това искам да покажа, че червената кола (стрелка) не идва от някакъв главен път. И така, знакът СТОП на т.А липсва. Аз правя плавен завой на дясно, а червената кола-наляво. Кой е с предимство? Аз обикновено си спирам, но това мижаво кръстовище образува много нерви и често има спорове, а веднъж две коли така се натресоха, че едната изхвърча в напоителния канал (зеленото), успореден на пътя.Попитах и инструктора на големия ми син, който сега кара курсовете. Той му отговорил, че дори да приемем, че знакът СТОП в т.А липсва, то аз идвам от улица без изход и трябва да пропусна червената кола.
                              Прикачени файлове
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

jenshen73 написа:
                                @dannybo: Че какво казваш не схванах? Ти и BolgAryan искате да ми кажете, че органите тълкуват закона по начин, който омаловажава знак СТОП? И коя конкретно заключена тема да прочета - за мигачите и това, че не знаете какво е път променящ посоката си на движение? Точно защото ситото на шофьорските изпити в последните 20 години е много рехаво - във Варна наслагаха светофари и на прави пътища... И аз не извъртам - моят гъз, както казах по-рано си седи на знак СТОП! и чака да мине всичко живо. След това - си минавам аз.Ужасно, чак сега прочетох и проумях каква невероятна простотия е написал Immortal.И не, не съм се съгласил, но паралеса на лични ми възбуди непримиримостта към неспиращи на знак СТОП! същества.Immortal е направил НЕВЯРНО тълкуване, като е написал, че на знак Б1 се спира... ужас....
                                Колега jenshen, знаеш ли какво е латерна? Една и съща музика ноностоп. Явно си забравил темата от миналата седмица, в която твърдеше, че мигач не се дава в описаната в тази тема ситуация. Хайде сега прочети становището на КАТ. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...81&start=480А сега си кажи репликата, че разбираш повече от всички органи взети заедно и не признаваш това становище :D
                                преди - TIPO
                                сега - VOLVO XC60

Коментар

Working...
                                X