@AdViSoRa: Колега, а нерегулираното кръстовище не е ли такова, на което липсват знаци, табели и маркировка? Т.е. кръстовище на което липсва всичко, което да укаже предимство??? И защо ще си играят да слагат знак СТОП от едната страна и знак Б1 от другата, щом са безсмислени? Можеше да сложат Б1 и Б1 примерно... Аз си мисля, че са точно за такива ситуации - когато някой завива - да се знае кой чака..., но ... аз чета и закона и .. тогава разсъждавам...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АНКЕТА! Кой ще мине пръв през кръстовището?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
С предимство е червеният автомобил, защото продължава направо за разлика от синия, който завива наляво. Знакът СТОП е по-различен от другия срещу него само по това, че на стоп си длъжен да спреш и да осигуриш предимство, а на другия също трябва да осигуриш предимство, но може само да намалиш.jenshen73 написа:...Ето го казусът. Ще направя и анкета за да знам от колко процента шофьори на италианки да се пазя.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Danchojn написа:Добре де, някой може ли да пусне цитати от документи за да се изясни. Мненията са горе доле фифти-фифти.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз гласувах с НЕ (няма да пусна синия автомобил). Ок, спирам на стопа и се оглеждам за коли от двете страни по пътя с предимство и преминавамНеговият знак може да се замени също със Стоп и ситуацията ще е същата. А може и двамата да сме със знаци за пресичане на път с предимство. Отново нишо не се променя. И двамата с него идваме от равнозначни пътища. Аз спирам, той спира, аз преминавам направо, той завива, като преди това ме изчаква.Към тези отговорили с ДА. А ако синият автомобил не вижда, че аз съм със Стоп какво правим? Той седи да ме чака, защото прави завой и аз принципно трябва да мина преди него, защото съм направо, а аз го чакам, защото имам знак Стоп. И двамата си седим и си чакаме да мръкне.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Колеги изобщо нямам намерение да споря с никого но ви призовавам да се замислите първо върху имената и тълкуванието им а именно СПРИ, ОСИГУРИ ПРЕДИМСТВО и ВНИМАНИЕ ПРЕСИЧАНЕ НА ПЪТ С ПРЕДИМСТВО за мен отговора е ясен но ми се иска колкото може хора да покажат тук незнанието си на закона за да може после съоветно повече от тях да разберат грешката си и да си поправят мисленето и шофирането.
Коментар
-
@dannybo: Как така пътищата са равнозначни? Къде го пише??? Или само щото единия път е с предимство и за другите знаците спират да важат? Писах го горе, пак ще го напиша: 1. Знак СТОП - спираш и чакаш. 2. Знак Б1 - той си е пуснал мигача, вижда, че по пътя с предимство, който пресича не идва никой и преминава, докато ти все още изпълняваш ЗНАК СТОП. Виж, ако бяха 2 знака СТОП - тогава пътищата в това кръстовище са равнозначни. Но не и така. Ако бяха 2 знака Б1 - пак така.Ето и безусловните значения на знаците:Б1 ,,Пропусни движещите се по пътя с предимство!"Б2 ,,Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!"Steliyan's Life!
Коментар
-
НЕ!Чл. 46 (1) Пътен знак Б1 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да пропуснат движещите се по пътя с предимство, което може да стане и без спиране.(2) Пътен знак Б2 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да спрат на ,,стоп-линията", очертана с пътна маркировка, или ако няма такава - на линията, на която е поставен знакът. Преди да потеглят отново, водачите са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които имат предимство. Чл. 37. (1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства.Аз в ЗДвП или в Правилник за прилагане на ЗДвП никъде не съм видял да пише, че пътен знак Б1 ти дава предимство. Даже напротивAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
jenshen73 написа:Danchojn написа:Добре де, някой може ли да пусне цитати от документи за да се изясни. Мненията са горе доле фифти-фифти.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
jenshen73 написа:@dannybo: Как така пътищата са равнозначни? Къде го пише??? Или само щото единия път е с предимство и за другите знаците спират да важат? Писах го горе, пак ще го напиша: 1. Знак СТОП - спираш и чакаш. 2. Знак Б1 - той си е пуснал мигача, вижда, че по пътя с предимство, който пресича не идва никой и преминава, докато ти все още изпълняваш ЗНАК СТОП. Виж, ако бяха 2 знака СТОП - тогава пътищата в това кръстовище са равнозначни. Но не и така. Ако бяха 2 знака Б1 - пак така.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Специално за jenshen си повтарям въпроса.Към тези отговорили с ДА (трябва да го пусна). А ако синият автомобил не вижда, че аз съм със Стоп какво правим? Той седи да ме чака, защото прави завой и аз принципно трябва да мина преди него, защото съм направо, а аз го чакам, защото имам знак Стоп. И двамата си седим и си чакаме да мръкне.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Елена, тезата ми е, че си спряла на знак СТОП! и седиш там докато ти се опразни кръстовището. Не разсъждаваш. И не, аз не съм ТИ, че да си въртя задника спрямо интереса, но ОЧЕВАДНО е, че освен да спориш - не умееш да разсъждаваш. Във всичките си постове защитавам, че на знак СТОП! се СПИРА задължително. А отсрещният НЕ Е длъжен да спира и си преминава. Но... както казах - слаба страна са ти разсъжденията, явно...И не съм гласувал в анкетата нарочно. Но аз на знак СТОП! спирам. Ако ще да е в гората и пътя с предимство да е покрит с паяжини.@dannybo: Говорим си за уникални знаци, нали така? Защо според теб табелите от група Б са единствените с уникални за себе си знаци? О да, ние си завиваме , а другия е на знак СТОП И да, аз съм на стоп, решавам да мина, щото ти ще завиваш? Ти виждаш, че съм на стоп и решаваш да завиеш - удряме се - познай от първия път кой е виновния - аз дето не съм спрял на знак СТОП или ти, дето си минал на ляво???Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар