Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АНКЕТА! Кой ще мине пръв през кръстовището?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

@AdViSoRa: Колега, а нерегулираното кръстовище не е ли такова, на което липсват знаци, табели и маркировка? Т.е. кръстовище на което липсва всичко, което да укаже предимство??? И защо ще си играят да слагат знак СТОП от едната страна и знак Б1 от другата, щом са безсмислени? Можеше да сложат Б1 и Б1 примерно... Аз си мисля, че са точно за такива ситуации - когато някой завива - да се знае кой чака..., но ... аз чета и закона и .. тогава разсъждавам...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Добре де, някой може ли да пусне цитати от документи за да се изясни. Мненията са горе доле фифти-фифти.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Като гледам резултата от анкетата и се плаша,колеги какво Ви става.Като имаш СТОП си седиш и чакаш.Отговора ми е ДА,пропускам синия автомобил.

Коментар

С предимство е червеният автомобил, защото продължава направо за разлика от синия, който завива наляво. Знакът СТОП е по-различен от другия срещу него само по това, че на стоп си длъжен да спреш и да осигуриш предимство, а на другия също трябва да осигуриш предимство, но може само да намалиш.
          jenshen73 написа:
          ...Ето го казусът. Ще направя и анкета за да знам от колко процента шофьори на италианки да се пазя.
          jenshen73, от мен на пътя не се плаши. Първо не карам италианска кола . Освен това съм ти казвал, че не познавам добре правилника и закона и карам по съкратена от мен версия, която се изразява в спазване на ограниченията, спиране пред пешеходна пътека, на СТОП и на обърнат триъгълник, а така също и на червен светофар, дори да е в полето, както и на отказ от предимство: при спорна ситуация давам предимство на другия; по тясна улица, по която не е сигурно дали ще се разминем с отсрещния, го пускам да мине и те така.За анкетата гласувам с НЕ. Ако и двамата водачи са убедени в правотата си, да карат смело напред :D .
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Danchojn написа:
            Добре де, някой може ли да пусне цитати от документи за да се изясни. Мненията са горе доле фифти-фифти.
            Чл. 46 (1) Пътен знак Б1 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да пропуснат движещите се по пътя с предимство, което може да стане и без спиране.(2) Пътен знак Б2 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да спрат на ,,стоп-линията", очертана с пътна маркировка, или ако няма такава - на линията, на която е поставен знакът. Преди да потеглят отново, водачите са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които имат предимство.Считам, че подчертаните със червено думички би трябвало да анулират спора. Знак СТОП си е знак СТОП и го повтарям до припадък, но явно на никой не му се чете.
            Steliyan's Life!

Коментар

Колеги, толкова ли е сложно да се замислите, каква роля играят знаците в предимството между двата автомобила?!

Коментар

Аз гласувах с НЕ (няма да пусна синия автомобил). Ок, спирам на стопа и се оглеждам за коли от двете страни по пътя с предимство и преминавамНеговият знак може да се замени също със Стоп и ситуацията ще е същата. А може и двамата да сме със знаци за пресичане на път с предимство. Отново нишо не се променя. И двамата с него идваме от равнозначни пътища. Аз спирам, той спира, аз преминавам направо, той завива, като преди това ме изчаква.Към тези отговорили с ДА. А ако синият автомобил не вижда, че аз съм със Стоп какво правим? Той седи да ме чака, защото прави завой и аз принципно трябва да мина преди него, защото съм направо, а аз го чакам, защото имам знак Стоп. И двамата си седим и си чакаме да мръкне.
                преди - TIPO
                сега - VOLVO XC60

Коментар

Колеги изобщо нямам намерение да споря с никого но ви призовавам да се замислите първо върху имената и тълкуванието им а именно СПРИ, ОСИГУРИ ПРЕДИМСТВО и ВНИМАНИЕ ПРЕСИЧАНЕ НА ПЪТ С ПРЕДИМСТВО за мен отговора е ясен но ми се иска колкото може хора да покажат тук незнанието си на закона за да може после съоветно повече от тях да разберат грешката си и да си поправят мисленето и шофирането.

Коментар

@dannybo: Как така пътищата са равнозначни? Къде го пише??? Или само щото единия път е с предимство и за другите знаците спират да важат? Писах го горе, пак ще го напиша: 1. Знак СТОП - спираш и чакаш. 2. Знак Б1 - той си е пуснал мигача, вижда, че по пътя с предимство, който пресича не идва никой и преминава, докато ти все още изпълняваш ЗНАК СТОП. Виж, ако бяха 2 знака СТОП - тогава пътищата в това кръстовище са равнозначни. Но не и така. Ако бяха 2 знака Б1 - пак така.Ето и безусловните значения на знаците:Б1 ,,Пропусни движещите се по пътя с предимство!"Б2 ,,Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!"
                    Steliyan's Life!

Коментар

НЕ!Чл. 46 (1) Пътен знак Б1 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да пропуснат движещите се по пътя с предимство, което може да стане и без спиране.(2) Пътен знак Б2 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да спрат на ,,стоп-линията", очертана с пътна маркировка, или ако няма такава - на линията, на която е поставен знакът. Преди да потеглят отново, водачите са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които имат предимство. Чл. 37. (1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства.Аз в ЗДвП или в Правилник за прилагане на ЗДвП никъде не съм видял да пише, че пътен знак Б1 ти дава предимство. Даже напротив
                      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

jenshen73 написа:
                        Danchojn написа:
                        Чл. 46 (1) Пътен знак Б1 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да пропуснат движещите се по пътя с предимство, което може да стане и без спиране.(2) Пътен знак Б2 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да спрат на ,,стоп-линията", очертана с пътна маркировка, или ако няма такава - на линията, на която е поставен знакът. Преди да потеглят отново, водачите са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които имат предимство.Считам, че подчертаните със червено думички би трябвало да анулират спора. Знак СТОП си е знак СТОП и го повтарям до припадък, но явно на никой не му се чете.
                        Знак Б2 те кара да спреш и да пуснеш тези с предимство, този, който завива на ляво със знак Б1 е с предимство така ли? Я пак си помисли дали знак Б1 прави пътя с предимство пред този със знак Б2. Разбира се, че не трябва да го пуска. И двата автомобила са на път без предимство, което се укава от съответните знаци. Това, че единият автомобил има знак Б1 не значи, че не може да спре и да изчака, нито му дава предимство пред автомобила, който трябва да спре на знак Стоп. Не знам в закона да пише за път с предимство първа степен, втора степен и т.н. А който завива на ляво - пропуска всички направо и надясно. jenshen73 - не разбрах коя теза защитаваш... или може би според както завее вятъра.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

jenshen73 написа:
                          @dannybo: Как така пътищата са равнозначни? Къде го пише??? Или само щото единия път е с предимство и за другите знаците спират да важат? Писах го горе, пак ще го напиша: 1. Знак СТОП - спираш и чакаш. 2. Знак Б1 - той си е пуснал мигача, вижда, че по пътя с предимство, който пресича не идва никой и преминава, докато ти все още изпълняваш ЗНАК СТОП. Виж, ако бяха 2 знака СТОП - тогава пътищата в това кръстовище са равнозначни. Но не и така. Ако бяха 2 знака Б1 - пак така.
                          Колега, моля отговори на въпроса от горния ми пост, преди да пишеш друго.
                          преди - TIPO
                          сега - VOLVO XC60

Коментар

Специално за jenshen си повтарям въпроса.Към тези отговорили с ДА (трябва да го пусна). А ако синият автомобил не вижда, че аз съм със Стоп какво правим? Той седи да ме чака, защото прави завой и аз принципно трябва да мина преди него, защото съм направо, а аз го чакам, защото имам знак Стоп. И двамата си седим и си чакаме да мръкне.
                            преди - TIPO
                            сега - VOLVO XC60

Коментар

Елена, тезата ми е, че си спряла на знак СТОП! и седиш там докато ти се опразни кръстовището. Не разсъждаваш. И не, аз не съм ТИ, че да си въртя задника спрямо интереса, но ОЧЕВАДНО е, че освен да спориш - не умееш да разсъждаваш. Във всичките си постове защитавам, че на знак СТОП! се СПИРА задължително. А отсрещният НЕ Е длъжен да спира и си преминава. Но... както казах - слаба страна са ти разсъжденията, явно...И не съм гласувал в анкетата нарочно. Но аз на знак СТОП! спирам. Ако ще да е в гората и пътя с предимство да е покрит с паяжини.@dannybo: Говорим си за уникални знаци, нали така? Защо според теб табелите от група Б са единствените с уникални за себе си знаци? О да, ние си завиваме , а другия е на знак СТОП И да, аз съм на стоп, решавам да мина, щото ти ще завиваш? Ти виждаш, че съм на стоп и решаваш да завиеш - удряме се - познай от първия път кой е виновния - аз дето не съм спрял на знак СТОП или ти, дето си минал на ляво???
                              Steliyan's Life!

Коментар

който има "стоп"минава последен :D
                                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
                                X